Keresés

X-Men 3. - Az ellenállás vége (egylemezes változat)

2007. június 30., szombat 16:19
Bocs, ma sajnos mindenre ugrok... Még arra is, amire nem kéne...
Pedig olyan jól indult ez a nap. Csak olyan 11 óra tájékán veszettül elcsesződött. Remélem Clint Eastwood leveles mozija újra egyenesbe hozza a dolgokat... Jó lenne.
0
2007. június 30., szombat 16:15
Nem tudom, miért érzed magad megtalálva, amikor nem konkrétan neked címeztem a mondandómat. Ha mindenáron meg akarsz sértődni, akkor legalább addig várj, míg valaki okot ad rá! :-)
Egyébként meg, ha neked az extrákkal teli duplalemezes kiadványok esetében a 2000 az átlagár, akkor tévedésben vagy, ez maximum ezen kiadványok AKCIÓS árára értendő, de nem az újonnanira.
most posts by TM
0
2007. június 30., szombat 15:45
Talán ha visszaolvastál volna, megértenéd, mire írtam a digipack, nem digipack ügyet, mert konkrétan nem erre a filmre.
Egyébként tökmindegy... Nem megyek bele a vitába, úgysem tudlak meggyőzni az igazamról, meg nem is akarlak őszintén szólva.

Szép napot.
0
2007. június 30., szombat 15:40
Nálam is a véletlenen múlt, hogy ne vegyem meg. Pedig mennyire örültem, hogy 1990.-ért adták... aztán ránéztem a borítójára, és némileg keveselltem az extrák felsorolását. Ott esett le, hogy hoppá, ez bizony egylemezes. Nem vettem meg...
A másik ilyen szívásom kicsit durvább volt: Pink Panther (2006) - ugyebár az FHE megszerezte rá a jogokat, de a borítót viszont elfelejtették módosítani, így csak kinyitásor derült ki, hogy bizony egylemezes verzióvá lett butítva (bár Xpress-ről már tudtam, hogy ez várható lesz).
Slusszpoén: Electro World-ben megtaláltam az egykori duplát (öt darab volt még belőle - már csak négy, mert egyet bezsákmányoltam), kicsit nagyon felkúrta az agyam a dolog. Úgyhogy most van a filmből két példányom... :(((
0
2007. június 30., szombat 15:36
Bizony, a Házimozis Misszió az jobb, nem beszélve arról, hogy annak mozgó menüje van, ahogyan arra amazontermészetű ismerősöm korábban rávilágított. :-)
most posts by TM
0
2007. június 30., szombat 15:27
A Missziónak volt egy újságmellékletes kiadása is, ott az a speciális eset forgott fent, hogy jobb, mint a magában kapható.
Gondolok itt az eredeti képarányra (2.35:1, 16:9 anamorf kivitelben), angol 5.1-es hangra (a magyar az Surround kódolású, de amúgy viszont mono), és nem utolsósorban magyar + angol feliratot is tartalmazott. Nekünk ez van meg, onnan tudom a speckókat.
A bolti az meg 4:3 pan-scan, felirat nélküli, és ott a magyart írja 5.1-nek (ami gondolom megint csak mono), az angol meg Surround.
Ez a kivétel erősíti a szabályt esete.
Ami az egy- illetve kétlemezes verziókat illeti: a gond csak annyi, hogy ha kijön az egylemezes, onnantól kezdve iszonyat nehéz a duplát felhajtani ugyanabból a filmből. Pont az X3-mal szívok én is, reméltem, hogy ha akciózzák, akkor ugyanaz lesz olcsóbban, mint premierkor.
Amikor megláttam az egylemezest olcsóbban, ott eldöntöttem, hogy ha kell egy film, ami premierkor jobb paraméterekkel bír, akkor megveszem azonnal. Újabban bevett szokás, hogy ha a kiadók akcióznak, akkor butítanak (sajnos). Az újabb példa erre a Da-Vinci kód (lement MM-ben 2490.-re, de a fekni ugrott).
Remélem Xpress még tud szerezni dupla X3-mat, 1-5 napra van írva, tegnap berendeltem...
0
2007. június 30., szombat 13:33
Nyolc hónap elég hosszú idő ahhoz, hogy megvegye, aki akarja. A kiadó úgy gondolta nyilván, hogy ezek után már nem gyárt a drágább áruból, mert már csak az árleszállításra várók maradtak X-Men nélkül, de mivel ő sem akart rosszul járni, ezért ő is spórolt a további gyártáson.
Gennyes ez az egész, mert ugyebár a vevők nagy része nem vesz új cuccot, azaz a kiadók szemszögéből nézve nem a legjobban viselkedik, ugyanakkor meg a kiadó sem viselkedik úgy, ahogy kéne, amikor ilyen húzást eszközöl. Ez egy ilyen kis magyar "ki kit tud lehúzni, ki min tud spórolni" buli, amiben egyes kiadók már-már ugyanolyan rafkósok lettek, mint az anyagilag világhírűen találékony hazai vevők. Ezért áttekinthetlen, követhetetlen az egész. Ezek után pedig megint lehet vitázni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás.
most posts by TM
0
2007. június 30., szombat 13:12
Abban nincs semmi rossz, hogy a leárazott változat butított, mert így legalább nem érzik magukat átverve azok, akik drágábban megvették a 2 lemezest. Az a tuskóság, hogy minden előrejelzés nélkül váltanak, ezért az a gyűjtő aki a korábbi példákból okulva nem akart kidobni az ablakon egy ezrest és kivárt most szív, mint a torkosborz, mivel az extra változat már eltűnt a legtöbb polcról.
0
2007. június 30., szombat 11:40
Neked meg gratulálok, megnyerted a fődíjat: egy Fradi-sálat BONTATLANBA!
Már mehetsz is kultúráltan szórakozni.
most posts by TM
0
2007. június 30., szombat 11:32
Az X-Men 3. duplalemezes változata 8 hónapja kapható. Abszolút megérdemli az árát, tekintettel arra, hogy kétlemezes, és van rajta cirka 200 percnyi extra. Az előbbiek ismeretében, úgy gondolom, nem kell különösebben gyűjtőnek lenni, hogy valaki ezt a változatot válassza. Messze nem olyan éles a kontraszt, mint mondjuk a kétféle Bin-jip között, és ugyan már,  mi ez az ezer forinton vert műbalhé? Milyen digipack, meg nem digipack? Itt két műanyagtokos filmről van szó, amiből a jobbikat tavaly október óta megvehette az, akit érdekel. Most, a nyári uborkaszezon közeledtével kidobtak egy lebutított verziót, amire ráharaphatott az, aki eddig ugyan imádta az X-Ment, de annyira nem, hogy - a bevett szokás szerint - ne várjon egy valamikori leárazásra. Helyette ezt kapta, és most jön az ideológiagyártás. Ha csak az ár számít, de jó cucc is legyen otthon, akkor ezt az egylemezest se kell begyűjteni, hanem még türelmesebbnek kell lenni, mert a kétlemezes is lesz még kétezer, csak idő kérdése. Igen, olyanok is vannak, akiket csak felszínesen érdekelhet az X-Men, vagy olyan rajongók is, akik csak most látták, hogy kétféle verzió van forgalomban (vajon ők az előző 8 hónapban hol voltak?), de igazából hótt mindegy - mindenki azt vesz, amit akar.
Mint filmbarát és gyűjtő mindig is utáltam az ilyen kiherélt kiadványokat, ennek karácsony előtt többször is hangot adtam. Ha nekem annyira tetszik egy film, és vmi ok miatt még éppen nincs meg a régóta kapható bővített verzió, akkor inkább kifizetem azt a plusz ezer forintot, mert érdekelne még több minden a forgatásról, a színészekről, kimaradt jelenetek stb. Legfeljebb egy idítővel, hamburgerrel kevesebbet eszek, vagy nem viszek kukoricát a következő mozira, na bumm! Nem egy érvágás.
Ja, és köszönet _calogero barátnak, hogy figyelmeztetett rá, hogy ez csak egy gagyi kiadás, mert véletlenül majdnem ezt zsákoltam be! :-)
most posts by TM
0
2007. június 30., szombat 11:01
Nekem is ez az egy lemezes van meg, és tök ugyan az, mint a dupla kiadás első lemeze és még ezen is van egy-két extra. Elején bántam, mikor megvettem, mert nem vettem észre, hogy 1 lemezes, de aztán amikor megnéztem rájöttem ez bőven elég. A másik két filmből az extra kiadás van meg, úgyhogy azokon van elég plusz néznivaló. :) A kép és hang ezen is tökéletes!
0
2007. június 30., szombat 10:22
Naná, hogy számít 1.000 Ft is!
Főleg pl. ennél a filmnél, ami szerintem messze nem tökéletes, az átlag 2.000 Ft-os ár inkább reális, mint a 3.000 Ft.
Azzal meg szerintem nincs baj, hogy valaki a digipackos kiadványokra utazik, a gond ott kezdődik, amikor elhúzza száját, mikor egy műanyagtokos filmet meglát...

Egyébként én még a túrkálós filmeket sem húznám le, mert azok is eredetiek... Másrészről van egy rakat film, ami csak túrkálós kiadásban jelent meg, pedig többet érdemelt volna... Csak egy-két húzócím a példa kedvéért: Egy maréknyi dollárért, A misszió, Csapd le csacsi, Az ötödik pecsét...

Szerintem az lenne a lényeg, hogy minél több embert sikerüljön átcsábítani az eredeti filmek vásárlására. Ha ennek az az ára, hogy a legtöbb filmből fapados kiadás is készül, de mellette megjelenik kis darabszámban egy extrás, gyűjtői kiadás is, hát én állok elébe ! :) Azt viszont nem támogatom, hogy csak egy fapados, olcsó gagyit kapjunk mindegyikből...
0
2007. június 30., szombat 10:09
Szívemből szóltál :D
(Valami ilyesmire kívántam rávilágítani, de nem igazán sikerült megfogalmazni... :))
0
2007. június 30., szombat 5:37
és akkor most minden filmből a fullextrás hatvanlemezes rendező által aláírt custom cases kiadást kéne megvenni?

az a helyzet, hogy okés, hogy szép egy kiadás, hogy sok az extra, de alapvetően egy rossz filmet még világbajnok paraméterekkel sem érdemes megvenni, mert a büdös életben nem nézed újra (mazochisták kíméljenek).

a kétféle verzió meg jó, ha az embernek nem ér meg sokat a film, ott az occsó kiadás... akinek meg a jobb kéne, nem feltétlenül kell külföldről rendelnie.
0
2007. június 30., szombat 4:14
Azért mert valaki egy filmből az olcsóbb kiadást választja, még nem feltétlenül igénytelen szerintem. Sokaknak akár 1000 ft. is számít.
Ezt csak azért jegyzem meg, mert eléggé elterjedt ezen az oldalon az a felfogás, hogy aki nem a fullextrás, dupla, tripla lemezes, digipackos kiadásokat részesíti kizárólagosan előnyben, az igénytelen, nem is szereti igazán a filmeket, stb, stb...
Mindezt nem kötekedés képpen mondom, de ha valaki olcsóbb, de eredeti filmeket vásárol, az még mindíg jobb mintha ugyanezeket a filmeket a körzeti warez mestertől szerezné be. Nem?
Csak még annyit fűznék hozzá, hogy olcsóbb filmek alatt természetesen nem a turis sz@rokat értem, és amikor csak tehetem magam is a minőségibb kiadványokat keresem.
0
2007. június 30., szombat 1:40
Te tudod! Engem csak az érdekel, hogy jó extrás legyen egy kiadás meg igényes!
0
2007. június 30., szombat 1:34
1.000 Ft-tal olcsóbb, mint a másik pl.
Szerintem ez sokaknak vonzóvá teszi a filmet, akiket nem érdekel, hogy mennyi extra van, meg, hogy milyen a csomagolás...

Szerintem alapjáraton az lenne a legnormálisabb dolog, ha a legtöbb filmből készülne egy ilyen fapados, meg egy extrás kiadás a gyűjtőknek (ez utóbbi természetesen kisebb darabszámban...).
0
2007. június 30., szombat 1:25
Bocsi! :)

De most őszintén, mi értelme van ennek az 1 lemezes dolognak?
0
2007. június 30., szombat 0:33
Szépen, kulturáltan kifejtetted a véleményedet, köszönjük. Épületes volt...
0
2007. június 30., szombat 0:31
Kicsit csunyán fejezem most ki magam!

Mi a f@sznak kell ilyenre költeni egy kiadónak? Mi a f@sznak 1 lemezes kiadás? Miért nem lehet ebből a pénzből olyan filmeket kiadni, ami még nem jelent meg? Akkora f@szfejű ez az INTERCOM!!!
Nyomroékarcú sz@r banda!!!
0