Keresés

InterCom Rt.

2009. január 13., kedd 17:31
Manapság már sajna a magyar szinkron minősége sem olyan, mint régen. Bárki szinkronizálhat, és ez a szomorú (erre egy példa a sok közül. az egyik Pokémon mozi szinkronja - sikítva rohantam ki a szobából mikor meghallottam).

A sorozatok szinkronjaitól is rohanok, ezért nézem eredeti hanggal (még 2 rész van az Ugly Betty 2. évadból :D)
0
2009. január 13., kedd 17:12
Ez két kérdést vet fel.

Egyrészt, van-, volt-e a portugáloknak annyi és olyan kaliberű /szinkron/színésze, mint nekünk?

Másrészt, bár ez nem is felvetett kérdés, hanem egy potenciális vita kezdete lehet. Van, aki kiáll amellett, hogy csakis szinkronnal kell egy-egy dvd, van, aki azt mondja, simán nélkülözi a szinkront - akár beszél idegenül, akár nem -, mert az eredeti kiejtés, hanghordozás stb része a színész játékának. Ez a két tábor már megannyi "csatát" megvívott, és úgy tűnik, a szinkronpártiak állnak nyerésre, legalábbis,a kiadóknál. (a piacon)

Az én szívem a "nekem nem fontos a szinkron" oldal felé húz, de azt mindenképpen hozzátenném, hogy született a magyar szinkronizálás történetében néhány olyan klasszikus, ami önmagában is hatalmas értéket képvisel és adott esetben még jobbá is teszi a filmet, mint amilyen az magában lenne.Két példa:
A minap néztem bele a Félénk vagyok, de hódítani akarok című alapfilmbe. (Szerény sejtésem szerint, Dr.Hársing Lajos volt a magyar szöveg felelőse) Azt a filmet nem tudnám a klasszikus szinkron nélkül megnézni, egyszerűen annyit dob a filmen, sőt, igazi, önálló műremek! A másik, szintén francia példa a Jákob rabbi kalandjainak első szinkronja. Szintén alap.

Nehéz kérdés ez, azt hiszem, minket már elkényeztettek, és ezért nehezebb lemondani a magyarításról - nekem nem -, de a felnövő generációk, akik torreneten majdhogynem "real time"-ban követik a sorozatokat (filmeket), már tökéletesen meglesznek majd a szinkron nélkül, Mert ők ebbe nőnek bele... És jobban is fognak tudni - már kamaszkorban - idegen nyelveken, mint a mai harmincasok.
0
2009. január 13., kedd 16:51
Bárcsak más is így állna hozzá!

Nemrég olvastam,hogy Portugáliában semmit sem szinkronizálnak,még a tévében sem,nem is láttam még soha portugál szinkronos DVD-t.Kivéve persze a saját alkotásokat.
És alighanem olvasni is tudnak ott az emberek.
Meg is jelenik minden náluk...

Mi  mindig a remek klasszikus szinkronokra hivatkozunk,de szerintem a filmek talán 10%-a tartozik ide.
0
2009. január 12., hétfő 21:51
Hát ezt nem hiszem el. Marad külföld. Köszi a segítséget!
0
2009. január 12., hétfő 20:52
nincs.

mivel már publikus a jan-feb. megjelenés és abban nincs benne.
0
2009. január 12., hétfő 20:36
Hát ez nem hangzik túl jól. Van rá reális esély hogy márciusig kijön az első évad?
0
2009. január 12., hétfő 17:24
Mondjuk az X Akták esetében nekem is jólesne a szinkron az egykori élmények miatt, de ha véletlenül csak felirattal jelenne meg (ami természetesen nem történik meg), akkor is örömmel venném végül is.
0
2009. január 12., hétfő 17:20
Egy olyan kis piac vagyunk képtelenül alacsony árakkal,hogy a FOX-nak már egy felirat sem éri meg.
Nekünk még ráadásul szinkron is kell.Ez tovább növeli az előállítási árakat,miközben mindenki 990-ért akar filmet venni.
Ez az ellentmondás nem oldható fel és gyakorlatilag minden studióra igaz.
Ha többet szánnánk egy filmre és megelégednénk a felirattal,sokkal több nívós alkotás jelenne meg nálunk.
0
2009. január 12., hétfő 17:17
Nem tudom pontosan ésn se. Már többször meg volt az engedély gyártásra (söt legjobb tudomásom szerint már az első évad meg is van) de a FOX a végleges "áldásnál" mártöbbször is visszavonta az engedélyt. Már az IC-nél lévő emberkének is kezd tele lenni vele a hőciipője,de azt mondta mostmár csak azért se adja fel.
0
2009. január 12., hétfő 17:02
Egyébként ez mit szokott jelenteni? Mert ez már kis híján úgy hangzik, mintha a Fox nagyon nem akarná, hogy saját terméke megjelenjen egy új piacon.
0
2009. január 12., hétfő 16:47
sajnos nem. :(

lesz de a FOX megint betett keresztbe.
0
2009. január 12., hétfő 11:32
Hali
Tud valaki valamit az X-aktákról???
Várható az első negyedévben???
Köszi a segítséget!
0
2009. január 9., péntek 13:21
Jó lenne ha valami normális sorozat is kijönne végre pl a The Sheild. Nem csak a sok nézhetetlen szemét.
0
2009. január 9., péntek 13:03
Kíváncsi leszek, hogy ez évben lesz e X-akta. Márciusig várok az Intercomra, ha nem lesz, akkor külföldről szerzem be az évadokat.
0
2009. január 6., kedd 16:42
Na, végre egy jó hír felőlük...

Akkor jöhet az Iron Man, a Tropic Thunder, az Eagle Eye, és a többi kéksugár, persze mind szinkronnal és felirattal. :DDD
0
2009. január 6., kedd 16:15
IC megállapodott a Paramount/DW BD-kel kapcsolatban és már csak a formalitások vannak és elöre láthatólag 1-2 hónap múlva jönnek is!
0
2009. január 5., hétfő 16:15
Tud esetleg valaki Aliasos díszdoboz tervről?
0
2008. november 24., hétfő 13:25
nézd meg a kiadványt és rájösz,h ennél extrább kiadású (ebbe a csomagolást is beleértve) már nem kell.
0
2008. november 24., hétfő 13:06
Hali mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy a Wall-E -ből lesz-e alamilyen limitált, exclusive, díszdobozos, vagy valamilyen különleges változat, vagy marad a jelenlegi dupla lemezes.

Előre is köszi!

Üdv:
nickrivers
0
2008. november 24., hétfő 12:46
Kedves InterCom vagy Xpress!

Van e esély arra, hogy megjelenik a 24: Redemption (magyar cím még nincs) kétlemezes kibővített extra változata a köv. év elején? Jó lenne, ha már januárban behoznák. Nem szeretném máshonann beszerezni. :-)
0
2008. november 21., péntek 23:25
Nem hiszem, hogy ettől függne a dolog. Az elmúlt 4 évben az összes friss megjelenésű, engem érdeklő IC-kiadványt a megjelenés napján vettem meg, de 90:10 arányban voltam elégedetlen/elégedett a végeredménnyel. Azt meg nem hiszem, hogy pont abba a boltba érkeztek volna a gatya példányok, ahol én szoktam vásárolni.
0
2008. november 21., péntek 23:18
Erre egészen nagy esély van, ha az ember megjelenéskor vásárolja meg a filmet, mert akkor még nem gyűrték-pakolták innen oda, onnan meg amoda.
A Budapest Film vadiúj megjelenései is olyan szépen "karban vannak még tartva", hogy enni lehetne a fóliáról!
0
2008. november 21., péntek 22:19
Hatalmas köszönet az IC-nek az Event Horizon kétlemezes kiadásának makulátlan borítójáért! Több példányhoz is volt szerencsém, s úgy tűnik, múlóban a jó öreg IC-s borítóbetegség: nyoma sincs a korábbi elszabott nagy gyűrődéseknek, tapenolásoknak. Halleluja!!! (Csak maradjon így...)
0
2008. november 5., szerda 21:19
Én is kérdeztem ma Őket, de egyelőre nem válaszoltak.
Akkor hátha valaki tudja a választ:

Vampire s Kiss (A vámpír csókja)
Moonstruck (Holdkórosok)
Trapped in Paradise (A Paradicsom foglyai)
Rules of Engagement (A bevetés szabályai)

Ezekről a filmekről tud valaki valamit? Kiadja őket valaha az Intercom?
Az első két film MGM-es, a harmadik 20th Century Fox, a negyedik pedig Paramount.
Ha jól tudom mind a négy film az Intercom hatósugarába tartozik...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. november 5., szerda 21:16
nem
0