Keresés

Hair (DVD)

2007. szeptember 16., vasárnap 18:08
Tökéletesen igazad van, korábban engem sem érdekelt a képarány, most azért már igen, de nem döntő szempont, itt azért tehettem volna meg, hogy válogatok, mert van kinti kiadás, a szinkron pedig nálam -és valószínűleg sokaknál ezen film esetében - lényegtelen.

De abban is igazad van, hogy a nagy átlag szinte csak azt néz a borítón, hogy van -e szinkron.

Csak halkan jegyzem meg - és bocsánat az OFFért-, hogy ha nem lenne a magyar nép ennyire szinkrohoz szoktatott, akkor nem is kellene sírni, hogy a felnőtt magyar lakosság mindössze 15-17%-a beszél egy idegen nyelvet és tíznél kevesebb kettőt.

Nyilván rengeteg klasszikus szinkronnal lennénk szegényebbek, viszont nagyon -nagy tudással többek és ez az átlagra is vonatkozik. Csak nézzük meg Skandináviát, ahol nem szinkronizálnak (vagy tán csak ritkán) és mi az eredmény? Tizenévesen folyékonyan beszélnek angolul a fiatalok....
0
2007. szeptember 16., vasárnap 17:55
Az átlag ember még ma is képcsöves tv-t néz. Nem néznek a borítón semmit, még csak a szinkron megléte a fontos. Akkor kelendő egy dvd. Ha nincs rajta nem igen fogy. A Hair-en van és fogy első naptól fogva.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 17:48
Most. Hogy kiderült nem 4:3-as a kép.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 11:45
Őszintén, hány átlag vevő fog a képarányon parázni? Kb 10 boltonként a napi 1000ből. Nem hiszem, hogy a kiadó azon fog izgulni, hogy fogy a Hair. Mert fogy. Nem is rosszul.
0
2007. szeptember 16., vasárnap 10:01
Jó lenne ha tanulnának ebből az esetből a kiadók! Hiába adnak ki egy népszerű klasszikus filmet, egy elhibázott képarány, sok vásárlót visszatart a vásárlástól! Ezért volna nagyon fontos a meghírdetett specifikációkat is pontosan közölni, a borítón is, mert egy kis elírás, és a kiadvány megbukott...
Már az első helyen van a Hair a Top 24 órában!
0
2007. szeptember 15., szombat 20:10
bocsánat +9 db, vagyis 26 db. 4 nap alatt...hmmm.
0
2007. szeptember 15., szombat 19:59
Eddig nem nagyon...4 nap, 17 darab eladott példány. Ez egy bolt statisztikája.
0
2007. szeptember 15., szombat 19:58

Kiváncsi vagyok,az üzletekben hány enbert riaszt el a vásárlástól a hibás borító? Illetve a következõ eresztésnél,mikor gondolom már csak 1990 Ft.lesz a film,javítják-e.
0
2007. szeptember 15., szombat 15:29
Ezúttal aztán tényleg elérte a célját ez a fórum... sokunknál. Amikor kiderült, hogy a Hair nem anamorf képaránnyal jelenik meg, azt hiszem, sokan letettünk róla, hogy megvegyük. (De nagy lett a szám képméret ügyben, aztán még a tojáshéj az lcd tv-m fenekén...:) Viszont azzal, hogy ide beírtátok, hogy nem az, szépen lépdel felfelé a Top 24 órában... mert biztos vagyok benne, hogy ez ennek köszönhető, legalábbis én személyszerint nem tudtam volna róla - nem hiszem, hogy visszamentem volna a film adatlapjára ok nélkül - így meg sem rendeltem volna. Köszönet a tájékoztatásért!!!
0
2007. szeptember 15., szombat 14:29
ha tényleg anamorph a kép, akkor kell a kiadvány, mert ennél a filmnél (másnál is:)) aztán édes mindegy, hogy milyen a menüje.
0
2007. szeptember 15., szombat 13:38
Személy szerint én inkább örülök, hogy megvehető végre itthon. A film a régi. A menű meg a többi meg most őszintén kit érdekel a film előtt?!!? Nyomunk egy play-t és indul a Hair. Kell több ennél? Szerintem nem. Kb. 10 év után kijött. Csodák csodája ez is. Vegyük, oszt együk...szerintem.
0
2007. szeptember 15., szombat 12:49
Az itt olvasottak hatására végül én is megvettem. Erre a DVD-re totál felesleges a szinkron, így a forced feliratok hiánya sem zavar. A kép valóban anamorf, élmény volt így újranézni.
De ez a ratyi egyenmenü... Szomorú, hogy ide jutott a DVD piac. Nem hiszem el, hogy a gyártó stúdiónál nem volt meg az eredeti korongra összeállított grafikai anyag.
A kiadvány tehát még a 16:9-es kép ellenére is szégyenletes, de a film miatt azért mégiscsak kötelező vétel.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 18:23
Tehát anamorf, és a 16:9-es képernyőmön nem fog torzítani!
Kösz a hasznos infot!
0
2007. szeptember 13., csütörtök 18:22
Egészen biztosan 16:9-es! A ne lopj átléptethető.A dalok felirata sajnos nem az eredeti(vagyis itt van az újraszinkronizálás után az újrafeliratozás is).A szinkron a Csankó Zoltán féle.
0
2007. szeptember 12., szerda 23:30
Hogy? Mégsem 4:3-as a kép??? Ez biztos? Mert akkor már dobom is a kosárba!
0
2007. szeptember 12., szerda 22:53
Ha magyar szinkronnal nézed, akkor nem teszi alá a feliratot és a ne lopj reklámot sem lehet átléptetni, a manü meg eléggé fapados állóképes-néma. :(
0
2007. szeptember 12., szerda 18:04
A mozi végül 16-9-ben jelent meg szerencsére.Rövid időre láttam csak,de úgy néz ki nincsen rajta alternatív(szinkron és felirat csak a dalokhoz) feliratsáv.Vagyis mindenképpen muszáj bekapcsolva hagyni a feliratot.A nyelvválasztás menüben érdemes figyelni a NEXT jelzésre,ugyanis az első oldalon csak a bolgárt lehet választani a feliratok közül. Mondjuk legalább nem piktogrammos.
0
2007. augusztus 24., péntek 10:25
Danger!
Most nézem a szinkronhangok.fw.hu-n, hogy két szinkronja van a filmnek, ebből a második 2007-ben készült, tehát nyilván új szinkront kapunk a tévés helyett. Ebben Berger hangja Viczián Ottó, az eredetiben viszont valóban, ahogy mondtad, Csankó Zoltán.
0