Az olcsóbb LCD-knek valóban nincs olyan jó képe, de egy WVGA-s plazma áráért már egész szép XGA-s LCD vagy akár DLP projektort lehet kapni, ami azért már nem rossz. Igen, nehezebb elhelyezni, de nem hiszem, hogy ha valaki komolyabban foglalkozik a témával, annak ez gondot okozna. Maga a projektor pedig éppen hogy kissebb mint egy plazma, a vászon pedig elég sokféle módon elhelyezhető, maszkolható, felhúzható, stb... Egy JÓL beállított projektor igenis gyönyörű képet tud produkálni. Mindazonáltal nem állítom, hogy a plazmák nem jók vagy netán jobbak mint a projektorok. Viszont mindkettőnek megvan a maga felhasználási területe, és mindkettőre lesz igény továbbra is. A plazma egyszerű, felrakja az ember a falra, bedugja és kész, mehet non-stop. Egy projektorral meg sokat kell szöszmötölni, mire jól beállítja az ember, és akkor nézhet az ember rajta időnként filmeket, ha tud vaksötétet csinálni (moziszoba előny), de az eredmény sokmindenért kárpótolja az önjelölt fanatikust.
0
2002. november 25., hétfő 19:26
421
"Es egy tiptop LCD proj felebe kerul egy jo plazmanak!"
És huszadolyan jó képe van. A projektor olcsóbb is, nagyobb is, hangosabb is, nehezebben elhelyezhetőbb is és a képe is elég gagyi.
0
2002. november 25., hétfő 18:49
1
A tokeletes megoldas: 82 cm TV, legordulo vaszon es LCD projector. TV-t nezni nem jo se a plazma, se az LCD projector, filmet nezni meg ott a projector. Ritkan van nalam egy, nagyobb kepet kapok vele, mint barmelyik kaphato plazma.
Es egy tiptop LCD proj felebe kerul egy jo plazmanak!
0
2002. november 17., vasárnap 20:21
230
Köszi! ( bár nálam napi 9-10 óra hétköznap, nem is beszélve a 7végéről :) )
0
2002. november 17., vasárnap 12:33
421
Illetve egy kicsit helyesbítek. A Plasma TV garantált élettartama átlagosan 30 ezer óra. Addig tuti elmegy. Ha eléri ezt az üzemórát akkor elkezd sötétedni a kép. Ilyenkor utána lehet húzni a fényerőnek és további 30 ezer üzemórát ki lehet hozni a készülékből. Bevallom nincs tapasztalatom, hogy ezen módosítás után mennyire romlanak a jellemzők. De ha belegondolsz napi átlag 8 órás TV nézéssel számolva (ennél többet nem nagyon néz senki TV-t) a 30 ezer óra is 10 évet jelent.
0
2002. november 17., vasárnap 12:15
421
Nem. Már csak azért sem mert a megjelenítők élettartamát működési időre adják meg. Meg persze függ, hogy mennyire világos képet jelenített meg. Egy átlag plazma TV működési ideje 60-80 ezer óra. Tehát ha éjjel-nappal megy akkor is elmuzsikál 7-8 évig.
0
2002. november 17., vasárnap 11:53
230
Tényleg igaz az a "pletyka", hogy a plazmák élettartama kb. 5 év?
0
2002. november 16., szombat 18:45
128
Örülök, hogy emberek ilyen mélyen értenek dolgokhoz és látják: mi a különbség a mostani (szerintem minden szinten csúcs!) minöségek között!! Én pl. DVD-t három éve vettem-igaz majd 200 ezerért, de én le nem cserélném. Egy Sony DVP-S525D és nem azért mert az enyém, de ennél szebb képet én nem tudtam realizálni. Lehet, hogy még egyet veszek, de azt is csak kizárólag azért, hogy az mp3-at és majd a más videofájlokat is lejátszhassam. De plazmatv-t igazán vennék én is:ez igaz. Én is helyeslem, hogy a kivetítö az igazi, de hát akkora helység kell, hogy érvényesüljön....... A panellakásomba hova vegyek kívetítöt!!?
0
2002. november 15., péntek 15:25
4201
DLP alatt DLP-s projektort értek. Egy XGA-s LCD is megfontolandó, de a mostani átlagos DLP-knél nem annyira zavaró a szivárvány-effek, mint amire emlékeztem, és árban is közelítenek az LCD-khez. DLP-s tévét még én sem láttam, de nem igazán vonzódom ezekhez a batár kivetítős tévékhez. Jelenleg házimozira - szerintem - jobban megéri projektort venni, mint plazmát, de ez a plazmák árának csökkenésével változhat, ugyanis a plazma és lcd megjelenítőknek van esélyük végleg kiszorítani a hagyományos tévéket (és meghódítani a legalsó árkategóriákat), az otthoni projektor meg mindig a házimozisok játékszere lesz.
0
2002. november 15., péntek 12:31
421
Persze nem azért írtam, hogy jövőre másfél millió lesz, hogy mindenki rohanjon megvenni. Csak ez talán azt jelenti, hogy 2 év múlva 1 millió lesz 3 év múlva pedig 700 ezer Ft. A DLP alatt projektort értessz vagy DLP TV-t? Előbbiek ára (akárcsak a többi projektor ára) drasztikusan zuhan. Fél millióért (bruttó) 1000 ANSI-s LCD-t lehet kapni. Ez egy éve még utópia volt. A DLP-s TV nem igazán elterjedt itthon. Talán még nem is láttam boltban.
0
2002. november 15., péntek 12:07
4201
Látom sikerült egyeztetni az álláspontunkat. Mindenben egyetértek azzal amit írtál. Ezt a TH-42PHW5EX-et még sehol sem láttam, csak az 50-eset, az kerül 3 millába. Nem mintha lenne 1,5 millám egy éven belül, de ha lenne akkor is inkább valami DLP-t vennék.
0
2002. november 15., péntek 11:12
421
A Panasonicnak 2 féle 42"-es plasmája van. Az egyik a TH-42PW5EX mely 1.6 millió Ft és NEM támogatja a HDTV-t. Annak felbontása 852 x 480 Pixel. Amiről én beszéltem az a másik a TH-42PHW5EX amelyik támogatja a HDTV-t. Ennek felbontása 1024x768 és 2 millió Ft ára.
A két DVD-t azért említettem mert mindkettő DVD. A Sony tulajdonos mondhatja, hogy nekem is van DVD lejátszóm. Csak a képminőségben van akkora különbség, mint egy jobb VHS és egy rosszabb DVD között. Azt akartam csak kihozni belőle, hogy nem az a fontos, hogy plasma legyen a megjelenítő hanem az, hogy jó képminősége legyen.
Abban egyébként egyetértünk, hogy a plasmák egyre olcsóbbak lesznek. A fent említett 2 milliós plasma már minden igényt kielégít. Szerintem egy év múlva másfél milkóért megkapod. A Yamakawa DVD lejátszók megjelenése is jó hatással volt a DVD lejátszó árakra. De attól még nem szabad Yamakawa DVD lejátszót venni.
0
2002. november 15., péntek 2:01
4201
Úgy jeleníti meg az 1080i jelet, hogy lekonvertálja 480p-re. A Panasonic 3 millás plazmája 1366x768-as. A többi Pana is csak 852x480-as. A Sony DVD-t ne a Pioneer 757-tel hasonlítsd össze, hanem mondjuk a 717-tel. Mindkettőben 27Mhz/10 bites videó DAC van, és hasonlítsd össze a megjelenési árukat! A Panának már van 54 Mhz-es lejátszója 80 ezerért. Egy évvel ezelőtt hol voltunk még ettől? Vagy ott vannak a Pana progresszív lejátszói Faroudja chippel elég jó áron (sajnos még csak NTSC). Egyre több funkció kerül bele az egyre olcsóbb új szériákba. Persze a minőséget mindig meg kell fizetni. Én nem azt akartam mondani, hogy a gagyi plazmák kiszorítják a minőségi plazmákat vagy hogy nincs köztük minőségbeli különbség, hanem hogy a minőségi plazmák lesznek egyre olcsóbbak, és 1 év múlva szerintem már tutira lehet 852x480-as Panasonic plazmát kapni mondjuk 800 körül. Mellesleg azért én kíváncsi lennék erre a Gateway plazmára milyen képe van.
0
2002. november 14., csütörtök 23:27
421
Már elnézést, de a 852x480-as panel hogy jeleníti meg az 1920x1080-as HDTV jelet? Az, hogy fogadja az kit érdekel. Megjeleníteni nem tudja. Arról nem is beszélve, hogy az ember a PC-jét is ráköti a plasmára. Ez még a 800x600-at sem tudja megjeleníteni. Az a Pana amelyiknek 3000:1 a kontraszt aránya az minimum 1024x768-as felbontású XGA vagy ennél nagyobb WXGA. Szóval jó, hogy lehet kapni gagyi minőségű plasmákat is, de ez nem rendíti meg a minőségi plasmák piacát. Nézz össze egy Sony NS305-ös DVD lejátszót egy progresszív kimenetes Pioneer 757-el. A Sony-nak 27Mhz-es 10bites videó DAC-ja van, míg a Pionak 108Mhz-es 12 bites. Nem sok a különbség köztük csak ég és föld pedig mindkettő DVD lejátszó.
0
2002. november 14., csütörtök 23:17
4201
Itt egy részletes specifikáció a Gateway honlapján:
http://www.gateway.com/dw/digital/ptv_specs.shtml
A lényeg: - fogadja a HDTV jelet (720p és 1080i is) - 852x480-as panel (ennyi pénzért gondolom senki nem várt nagyobbat) - kontraszt: 600:1 (ez nem éppen a legjobb, a Panasonicnál a "hivatalos" érték 3000:1, de egy kevésbé világos szobában még jó lehet) - PAL-t is fogad, de progresszív PAL (576p) nincs külön feltüntetve. Azért nagy valószínűséggel tudja. - a többit olvasd el az oldalon :)
Szerintem itt is ugyanaz a helyzet, mint korábban a DVD lejátszóknál. Először megjelentek a gagyi nóném lejátszók 50 ezer alatt, és akkor alig hittük el, hogy már ennyiért is lehet kapni. Most meg már a legismertebb márkákból is van 30-40-50 körül olyan tudással, ami egy éve még csak 100 ezer fölött volt kapható. Szerintem egy éven belül kijön a Panasonic is $3000 alatti plazmával.
0
2002. november 14., csütörtök 20:37
421
A plasma csak egy technológia. Akárcsak a TV-knél itt is vannak jobb és rosszabb készülékek. Például egy Panasonic és egy Thomson között akkora a különbség, hogy utóbbi ingyen sem kéne. A szolgáltatások között is nagy különbség van. Az átlagos 42"-es plasmák nem támogatják a HDTV felbontást. Ennyi pénzért nem szabad olyan készüléket venni amelyik nem támogatja ezt a jövőben minden bizonnyal nagy jelentőséggel bíró szabványt.
SZVSZ, mint általában mindehol elmondható olcsó húsnak híg a leve. A Gatewaynek amúgy nincs Magyarországi disztribútora amelyik milliókat ölne bele egy hazai forgalmazásba szóval a boltokban szerintem nem találkozunk vele.
0
2002. november 14., csütörtök 18:57
29
Hali!
Hol olvastad a hírt? Magyarországon meg lehet vásárolni?
0
2002. november 14., csütörtök 16:20
15
A neten bámészkodva, a következő érdekes információra bukkantam. Megosztom a csapattal, hátha valaki még nem látta a cikket.
"A Gateway számítógépgyártó cég olyan hírrel rukkolt elő, melytől minden házimoziőrült álla azonnal leesett, ugyanis a cég 3000 dollárért (kb. 750e Ft), 42 colos (106 cm) plazmatelevíziót dobott a piacra.
A készülék képaránya 16:9 és minden olyan ki/bemenettel ellátták, melyek egy modern készüléken megtalálhatóak, köztük VGA in/out, DVI in, RS-232, NTSC RF Antenna, Composite Video, Component Video(2), S-Video, Audio In(6), Audio Out, Subwoofer kimenet. A televízióba továbbá NTSC tunert is integráltak és természetesen a pénzünkért teljes körű távirányíthatóságot is kapunk. Itt valójában már csak az a kérdés, hogy hol van a plazmatévék árának alsó határa, de ezt majd a konkurens vállalatok megmondják. Azok ugyanis ezt biztosan nem fogják szó nélkül hagyni. Érdekesség ként megemlíteném, hogy az átlagos plazma TV-k ára kb. 6000 dollár. "
Ennyiért erősen elgondolkodtetó már a cucc, kiváncsi leszek nálunk mikor kezdik forgalmazni. Üdv.