Keresés

Sorozatokról általában

2020. február 27., csütörtök 1:26
Nem tudom, hogy befér-e a témában tárgyalt populárisnak számító sorozatok keretei közé, illetve van-e bármiféle érdeklődés ebben az irányban, mégis bevállalom:

A kedvenc sorozatom a Columbo mellett a "The Twilight zone" eredeti szériája. Ha esetleg valaki nem ismerné, egy 5 évadot megélt klasszikus SF sorozatról van szó, ami 1959-ben indult. 25 perces epizódokból állt a széria, akkoriban merőben újnak számító témaválasztással és cselekmény-vezetésel:

általában science-fiction alapokat követve, néha horror sémákat alkalmazva ábrázol abszurd élethelyzeteket úgy, hogy az utolsó néhány percben van egy váratlan csavar, ami adott esetben az addig megtörtént események létjogosultságát is megkérdőjelezi. /Igen, ez volt M. Night Syamalan kedvenc sorozata is.:)/ Emelett a jelentőségét az is adja, hogy sok közelmúltban sikernek számító SF-horror-fantasy film alapgondolatát felismerhetjük az adott epizódokból.

Pl.:

Matrix: 1x01
Truman Show: 1x23
Végső állomás: 2x17
Vanília égbolt: 2x26
A kocka: 3x14

Ajánlanám a sorozatot mindenkinek, aki a mai soha véget nem érő sorozat-dömpingek világában valami eredetire, vagy egyedire vágyik. Illetve bárkinek, akinek van felesleges 25 perce arra, hogy kísérletet tegyen akár csak egyetlen fekete-fehér 4:3-as, szemcsés, monó, de maradandó élményt nyújtó epizód megtekintésére.
0
2020. február 24., hétfő 21:30
Megvan hát. Csak meg kell várni, míg vége lesz az évadnak. :)

Lassan fel kell tűnnie Jesse-nek és Waltnak is.
0
2020. február 24., hétfő 21:06
Olyan szinten van megírva,hogy az egy órás részek kb. 10 percesnek tűnnek,pedig lassan csordogál a cselekmény.
Elképesztő élmény.
0
2020. február 24., hétfő 19:46
Az ugye minden érintettnek megvan, hogy a

BETTER CALL SAUL

sorozatnak nincs vége?

Ma hajnalban kezdődött az 5. szezon és lesz 6. is! :)
most posts by TM
0
2019. november 4., hétfő 22:19
Olvass utána mi alapján készült a félresikerült Az Arany Iránytű és most ez a sokkal jobb próbálkozás. A többivel egyetértek.
0
2019. november 4., hétfő 20:39
Azt azért tegyük hozzá,hogy AZ Arany iránytű moziról van szó.Ebből készült most sorozat,ami a trailer alapján nagyon jónak néz ki.Aztán majd kiderül,hogy mit hoztak ki belőe.
0
2019. november 4., hétfő 20:08
His Dark Materials/Az Úr Sötét Anyagai

Vére van mit nézni Trónok után.
Egy igen erős kezdéssel indult a sorozat, az Oscar-díjas Tom Hooper rendezésében. Teljesen lenyűgözött! Néztem volna még három órán át, de így lesz miért várni a hétvégét. Az már most látható, hogy miért is nem működhetett ez mozifilmben, itt mindenre lesz idő, a történetet rendesen ki lehet bontakoztatni, jól mondta George R.R. Martin.
A szereplőgárda szuper, a díszlet, a zene, a látványeffektek mind igényesek.
Kíváncsian várom a folytatást! A kezdés biztatónak tűnik, a BBC-n 5 éves rekord nézettséggel nyitott a sorozat.
Csak így tovább!
0
2019. október 24., csütörtök 21:51
Vacilláltam, hova rakjam be, végül másik topikba szántam, de már ide is leütöttem az entert, mea maxima culpa.
0
2019. október 24., csütörtök 21:49
Csak pár napja kezdtem el nézni a The Leftovers - Hátrahagyottak c. sorozatot, mit nézni, falni. Tegnap a második évad első 8 része ment le (a 10-ből) ma a maradék két rész.

Jó, menjek a fittyfenébe, miért ide írom ezt? Mert a fülembe kúszott egy dallam, ami valami olyan brutális erővel tapadt a fülemre, lelkemre, hogy az valami hihetetlen. Nem tudom másnak, aki nem látta mondjuk a sorozatot, milyen élmény ez a pár taktus, erre (is) lennék kíváncsi. Az első két évad zenéje olyan szinten tökéletesen harmonizál a sorozathoz, amit utoljára a Lost-nál tapasztaltam, amit szintén imádok, nem csoda, egy a készítő: Damon Lindelof. De a Leftovers sokkal bensőségesebb és sokkal jobban megírt, okosabban kigondolt. A Lost egy tinédzser, a Leftovers pedig egy felnőtt. Nem hittem, hogy valaha is lesz sorozat amit a Lost elé fogok helyezni. Rég nem volt részem ilyen sorozatélményben, és már csak a 8 részes harmadik évad van hátra, de megkockáztatom, ennél tökéletesebb sorozatélményem már nem lesz...

https://www.youtube.com/watch?v=wieaG2mJamw
0
2019. március 23., szombat 11:48
Szomorú...

Most néztem meg a 300. részt. Az valami gyönyörű volt, megkönnyeztem.
most posts by TM
0
2019. március 23., szombat 1:00
TM... :(

http://www.sorozatjunkie.hu/2019/03/22/supernatural-vege-a-dalnak/
0
2019. január 9., szerda 9:31

Az elkaszálás a drága jó Disney-nek köszönhető, aki úgy döntött hogy a közeljövőben beindítja saját előfizetős/streamelős szolgáltatását saját gyártású sorozatokkal/filmekkel és hát hogy nézne már ki hogy nem ott pörög olyan sorozat aminek a jogai náluk vannak, hanem a Netflixen...
0
2019. január 9., szerda 9:31
https://www.change.org/p/netflix-disney-and-marvel-tv-studios-save-daredevil
most posts by TM
0
2019. január 9., szerda 9:29
Szépen dagad a petíció. Maga Vincent is aláírta és terjeszti a saját közösségi médiás oldalán. Korábban így már sikerült életben tartani más, megszűnésre ítélt tévésorozatot, meglátjuk, hogy ezzel mi lesz.
most posts by TM
0
2019. január 9., szerda 7:02
Sokat számított, hogy visszahozták főszereplőként Vincent D Onofriot, a 2. évadban szinte hiányzott, hogy alig volt benne.

Ez volt a legjobb Marvel TV sorozat. Számomra érthetetlen az elkaszálása...
0
2019. január 9., szerda 0:30
:)
0
2019. január 8., kedd 19:26
Na, örülök, hogy nézed! Ez a Daredevil-évad óriási, talán az első szezon ér fel hozzá.
most posts by TM
0
2019. január 8., kedd 18:45
Mondja ezt az, akinek minden évben SW-film van a listája élén. :D
most posts by TM
0
2019. január 8., kedd 18:08
Nem tudom, hogy igaz-e :) , de abban egyetértek, hogy a legkimagaslóbb a Defenders-sorozatokból egyértelműen a Daredevil lett.

Belenéztem már a kis sárgakezű szöszi kalandjaiba is, és a 2. évadra annyival lett jobb az a sorozat, amennyire Danny átvette Matt szerepét, minden szempontból.
0
2019. január 8., kedd 17:16
Már kétszázhetven milliószor megmondtam, hogy ne túlozz!
0
2019. január 8., kedd 17:10
A Daredevil 3. szezonja felülmúlja mindazt, ami Marvel-logó alatt valaha megjelent.
most posts by TM
0
2018. október 5., péntek 4:30
Természetesen az Iron Fist az Iron Fist 2 akart lenni.
most posts by TM
0
2018. október 5., péntek 4:29
Szívesen, én meg a Daredevil folytatását nem csekkoltam.
Egyébként a Defenders után a sorrend Jessica Jones 2, Luke Cage 2, és Iron Fist, meg majd akkor most a Daredevil 3. Érdemes betartani, mert például az idáig mindig jelenlévő Rosario Dawson majd eltűnik, meg Misty, a rendőrnő, akinek a kezét levágták, egy ideig fél kézzel tengődik, de aztán Rand-ék cége csinál neki protézist, így egyik helyen így látni, másik helyen úgy. Plusz meg még egyes szereplők "átjárnak" krosszóverkedni a másikhoz, tehát a legagykímélőbb a fenti sorrend. :)
most posts by TM
0
2018. október 5., péntek 4:17
Légió - Egy idő után unalmas, hogy elkezdődik egy jelenet, aztán annak egy pontján váratlanul kimerevítik a képet ugyanazok a szereplők, akikről kiderűl, hogy valójában nem mi néztük azt a jelenetet, hanem ők, aztán beszélgetnek kicsit, átvált megint valami elvontba a műsoridő, időnként ijesztgetnek egy felpumpált fejű gonosszal, aki persze sosem látszik pár másodperccel több ideig, ugyanolyan "effekt" a főszereplő elmetekervényeiben, mint a többi beteg mozzanat. Biztos van benne logika és a végén összeáll valamivé az egész, de annyira öncélú, feleslegesnek tűnő, sehová sem vezető jelenetekkel tűzdelt az egész, hogy belefáradtam.
most posts by TM
0
2018. október 5., péntek 4:11
Ja igen, a Runaways-ben természetesen nem az a nagy titok, hogy dínó szerepel benne, ez csak a félreérthető fogalmazás terméke. :) Amúgy elég gagyin animált hüllő. de csak vicces mellékfigurája a sorozatnak. Igazából valami természetfeletti cucc van, ahhoz kell a friss életerőket gyűjteni a felnőtt bandának, ezt nyomozzák ki a gyerekeik.
most posts by TM
0