Keresés
Menü Bezár

A könyvek hercege (DVD)

2011. október 6. 23:12
Kíváncsiságból ma újranéztem A könyvek hercegét, és nekem inkább úgy tűnt, a sorrend (a készítés valódi dátumán kívül:)) azért ez, mert A macskák királysága tulajdonképpen az a könyv, történet, amit Shizuku ír ebben a filmben a Báróról meg a többiekről... vagy legalábbis annak folytatása:).
0
2011. október 6. 12:12
Igen igen, bár én voltam olyan szerencsétlen, hogy először a spin-offot láttam :) pedig ahhoz hogy megértsük a bárót, előbb szerintem a macskák királyságát érdemes megnézni :D
0
2011. október 5. 23:56
Biztos van, aki ezt rég tudta, a többieket meg vélhetően nem is érdekli, de számomra ma derült ki, hogy ennek a filmnek van egy kvázi spin-off-ja, pont azokkal a motívumokkal, amikről azt írtam az adatlapra, hogy szívesen hallanék többet róluk:

0
2008. január 17. 1:54
Nehéz szülés volt, de végül ez is megjelent. Így már csak az extra DVD van hátra... Arról lehet tudni valamit?
0
2007. december 20. 16:06
Jeee.. január 9... :( sejtettem...... akkor csomag e nélkül jön...
0
2007. december 20. 13:03
Huhh.... Remélem megjelenik már holnap, mert emiatt csúszik az egész csomagom....!!! Nem akarnám eltolni az egészet januárig!! :(
0
2007. december 18. 1:04
Olvasva az új hozzászólásokat, megint elgondolkodtam. De most azon, hogy mi értelme van annak, hogy itt "jelzőkkel illetik" egymást a törzs/vip/stb vásárlók... (Mindenesetre örülök, hogy nem egyedül vagyok a világszemléletemmel.)

Bevallom, hogy a Kérdések fórum számomra követhetetlen... Nem tudom napjában többször is olvasni a fórumot, mert a munkámtól egyszerűen nem jut rá időm, és 1-2 nap alatt annyi beírás születik, amelyek között keresni sem lehet, hogy reménytelen lenne bármilyen érdekes információmorzsa megtalálása, még akkor is, ha tudnám, hogy épp írtak róla. Így csak néha-néha mintavételszerűen olvasok bele. (Így maradjunk annyiban, hogy a dec. 11-i xpress levélből tudok a dobozról.)

Az idézet fórumbejegyzés alapján úgy tűnik, hogy az xpress adja ajándékba a dobozt és nem a kiadó. De lehet, hogy tévedek. Én úgy értelmezem, hogy ezzel is kimutatja azt, hogy megbecsüli a vevőket, akik rendszeresen nála vásárolnak. A vásárlók megtartása nekik az elemi érdekük, nekünk meg jól esik, hogy időnként kapunk valami kis figyelmességet.

A 2000 forintos árról meg az jutott az eszembe, hogy a Best rendszeresen elég hamar "leóccsózza" a kiadványait... És ha már érték/arány mutatónál tartunk, akkor az első két lemezen még volt valami extra dolog is... aztán elmaradt még a menü alól a zene is... vevők beetetve, a többi kiadvány így is jó lesz... na jó, kárpótlásul csinálunk majd egy dobozt is... :)
0
2007. december 18. 0:50
Nem azért, de 2.000-ért csak ha a sorozat filmjeit nézem végig, is észrevehető a minőségi különbség, én erre szeretnék rámutatni. Azért van különbség egy minőségi audiókommentáros Nauszika és egy hangnélküli menüs, extraként ugyanazokkal az előzetesekkel, mint amik az előző részeken voltak hangnélküli menüs Kiki vagy Porco Rosso között (a legújabbak még nincsenek nálam, de már nagyon várom, nagy reményekkel). A Best Filmmel egyébként semmi bajom, sokan szidják, de szerintem sokat fejlődtek, és minőségi kiadások kerülnek ki a kezeik közül és egyáltalán nem drágáért. DE csak ugyanezen kiadó filmjei között nem egy 1.000 forintos kiadás van jobb minőségben, mint a Ghibli-sorozat néhány darabja.

Valamint vegye mindenki figyelembe, hogy nem kevés pénzt elkölt arra, hogy megvegye az egész sorozatot, és ha a kiadó úgy dönt, hogy ehhez megjelentet egy gyűjtődobozt is, akkor annak lehet örülni, de nem kell azt mondani, hogy ingyen van (igenis pénzbe kerül, te is írtad). Az az Xpress egy akciója, hogy lenullázza nekünk az árát bizonyos esetekben.
0
2007. december 17. 23:55
Ja, hogy sokba kerül manapság 2000-ért egy film, meghogy nem Xpressnél vásárolunk, plusz még nem is tetszik a minőség? Kezdem azt hinni, hogy ez a doboz csak olyan "nehogy má nekem ne legyen!" szintű dacosság, hiszen csupán a gonosz kiadó drága pénzen kiadott hibás szarjait rakosgatnád bele. Dobd ki az egészet az ablakon! :)
most posts by TM
0
2007. december 17. 22:20
Már nem azért, de joco védelmére kell, hogy keljek. Ha a kiadó annyira jó fej volna, ahogy mondod, kiadta volna újra a két korábban megjelent filmet új borítóval, új lemezképpel, a Chiróra meg rárakott volna egy nyamvadt magyar feliratot, mert akármennyire is szeretem a filmet, azért kívülről nem tudom, ki mikor mit mond, japánul pedig egyelőre nem tudok, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Pedig ha japánul szeretném megnézni, az egyik elengedhetetlen hozzá.

A dobozról pl. én sem tudtam, csak valamikor az ősz közepén hallottam róla, akor is csak az volt, hogy LEHET, hogy lesz majd hozzá. Egyébként meg a 2.000 forintos darabárból szerintem futja egy dobozra, amibe bele lehet rakni a filmeket, tekintetbe véve, hogy az első két film után egyik sem éri meg igazán 2.000 forintot a különböző bosszantó hibák és/vagy hiányosságok miatt. És bizony semmi kedvem megvenni két filmet újra csak az új borító kedvéért (nem tudom pl. hogy a lemezkép is új-e), még ha 1.000 forint is darabja.

Más: Az Xpress nem teszi a számba a dobozt, a két fimet ha nem nála vettem meg, akkor is megvettem ugyanattól a kiadótól, és nem az Xpress adja a gyűjtődobozt, hanem a kiadó. Az Xpress akkor adja ingyen - mint utolsó hozzászólásodban te is írtad -, ha minden egyes lemezt - a két régi kivételével, amiből A vándorló palota már jó ideje nem is kapható az Xpressnél - itt vettél meg. Egyébként fizetheted érte azt az említett ezrest.

Úgyhogy egyáltalán nem faszariság az ilyesmit számonkérni, és mégegyszer, nem INGYEN kapod a dobozt, mert ha a 9 film árát összeadod - plusz még az extra lemez, ami ki tudja mibe fog kerülni - az akárhogy is számolom, 17.550 forint jön ki még a 2%-os V.I.P. kedvezménnyel együtt is, amit szintén csak akkor kapsz meg, ha már otthagytál az Xpressnél egy valag pénzt.


Lacka: például belerakhanák a díszdobozba.
0
2007. december 17. 2:28
Csak megkerestem neked! :-)

Kérdések-topik

"21705.  Xpress.hu  11/29/2007 6:23:14 PM  

Korábban többen kérdeztétek, hogy lesz-e a Studio Ghibli filmekhez gyűjtődoboz, és milyen feltételekkel lehet majd hozzájutni.
Úgy néz ki, hogy alakulnak a dolgok. Nálam már van is egy ilyen gyűjtődoboz, vagy inkább tartó (nyitott szerkezetű dologról van szó).

A napokban kerül fel az előrendelhető termékek közé a Yesterday - Vissza a gyerekkorba, a Yamada család és A könyvek hercege - ezek a sorozat még hiányzó részei. Az utolsó, extra DVD várhatóan csak januárban jelenik meg.

Mivel egy kicsit drágább lett a doboz, mint azt a kiadó eredetileg kalkulálta, ezért azt külön termékként, nagyjából beszerzési áron lehet majd megrendelni (kb. 990 Ft lesz), de aki mind a 9 új filmet nálunk vásárolta (vásárolja) meg (tehát a korábban megjelent Chihiro és A vándorló palota kivételével a többi filmet), azoknak természetesen ingyen adjuk majd a dobozt (technikai okok miatt nekik is meg kell majd rendelniük, de az utolsó film megjelenésekor a rendszer nekik nullázza majd a doboz árát.)"
most posts by TM
0
2007. december 17. 2:21
Ha itt vetted meg a filmeket, legalább a 9 űjat, akkor itt kapsz ingyen.
most posts by TM
0
2007. december 17. 2:10
És most akkor külön gyűjtődobozt mégsem lehet majd rendelni..?
0
2007. december 17. 2:08
roszul=rosszul
tőled vette=tőle vetted
most posts by TM
0
2007. december 17. 2:06
Nem, roszul gondoltad, teljesen a helyén használtam a kifejezést.
Már augusztus legelején, vagyis az egész sorozat indulása előtt tudni lehetett, hogy lesz doboz, és azt is, hogy A vándorló palota és a Chihiro szellemországban újból megjelenik, új borítóval. Xpress még a szádba is teszi a dobozt ingyen, úgy is, ha az említett két filmet nem tőled vette meg. Vagyis, ha már amúgy is megvan ez a két film, fogod és belerakod, nincs vásárlási kényszer. Ja? Zavar, hogy nem egyforma a dizájn? Minden nem jöhet össze. Bizony, kell venni két turkálós árú filmet, s ha az előző kettő már nem kell, túl kell rajtuk adni, de el is lehet ajándékozni. Bakker! Két turis filmről vitázol! Mondhatta volna a kiadó azt is, hogy emberek, itt a doboz, de adjatok érte egy ezrest. Nem mondta, de talán azért sem kell haragudni rá, amiért jó ötletnek gondolták, hogy két korábban kiadott Ghibli filmnek is helye van egy Ghibli dobozban.
Két minimálárú film beszerzése nagyon nem azt jelenti, hogy "számolatlanul szórni a pénzt".
Mégegyszer, igen, úgy gondolom, hogy emiatt kifogással élni igenis faszarágiság!
most posts by TM
0
2007. december 16. 23:25
Az jutott eszembe, hogy talán rossz személyekre használod a "faszarági" kifejezést. Ha már a dobozka iránt érdeklődünk, akkor az talán arra utal, hogy vettünk pár filmet a sorozatból (9-et ha az előrendelésben levőket is hozzászámolom), de attól talán még nem kell számolatlanul szórni a pénzt...
És úgy vettük a részeket, hogy a legutolsó 1-2 rész megrendeléséig nem is tudtuk, hogy a kiadó készül ilyen ajándékot adni nekünk.
0
2007. december 16. 8:34
Azért ennyire nem kéne faszaráginak lenni. Mégiscsak turkálós árkategóriáról van szó, s a kiadó is hoz plusz anyagi áldozatot azzal, hogy (pénzért) legyártatja nekünk a dobozt. Tegnap vettem meg másodszor is a Chihirót, de nem esek kétségbe emiatt, elfér a gyűjteményben. Akár el is adhatnám az előzőt, de kedves emlékeim vannak vele kapcsolatban, ezért nem leszek  hűtlen hozzá.
Most kapott egy tesót. :-)
most posts by TM
0
2007. december 15. 23:35
Jó, de hogyan tudnák ezt a két borítót az igénylőknek/jogosultaknak épségben leszállítani?
0
2007. december 15. 23:20
Csatlakozom. Ez valóban figyelmes ajándék lenne a kiadótól.
0
2007. december 15. 11:33

Hát jah. Egy nyamvadt borító miatt nemveszem meg kétszer tök ugyanazt a kiadványt.
0
2007. december 15. 11:29
Én azért annak örülnék a legjobban, ha a díszdoboz mellé adnának két új típusú borítót a régi kiadású filmekhez... :)
0
2007. december 12. 19:36
Mivel az nem is Best-es, és nem ebbe a "csomagba" tartozik.....
Amúgy biztos, hogy a Chihiro és a Vándorló Palota új borítót kapott, ma láttam valamelyik kútnál kirakva, gondolom, ha lesz, akkor itt is úgy lesz....
0
2007. december 12. 17:35
Ha jól emlékszem, valahol valaki írt egy ún. "extrás" lemezről, ami csak jövőre (talán januárban?) várható. Azzal tényleg meglenne a 12. Remélem, nem beszélek butaságot, de tényleg így rémlik! Aki jobban képben van vagy magára ismer, legyen szíves felvilágosítani a tömeget! Köszi!
0
2007. december 12. 17:19
STUDIO GHIBLI - 12 betű, de csak 11 ilyen gerinces jelent meg...

Tuti, hogy vége a sorozatnak?

Navigátoros film gerincén nincs se jelzés, se betű
0
2007. december 11. 23:19
Lehet rosszul számolok, de nekem ez még csak 11...
A Grave of fireflies is része a doboznak?

Csatlakozom, hogy a Howl és a Spirited már az új borítóval rendelhető-e?

És egy utolsó kérdés:
A sorozatot magamon kívül 2 havernak is rendeltem, tehát mindegyikből 3 példányt hoztam el... Szóval van-e lehetőség 3 dobozra majd? Hogy velük ne szúrjak ki.
Köszi!
0