Keresés

Számítástechnika, perifériák

2017. szeptember 18., hétfő 22:15
A Google rajtam is segített, azt hittem, hogy holland. :) Nincs mit, szívesen.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. szeptember 18., hétfő 17:49
Ez az, sikerült! Köszönöm. A biztonság kedvéért minden Outlook frissítést leszedtem, ami pénteken jött. :)

S hogy honnan tudtam, hoy svéd? Az északi nyelv ugye egyértelmű volt, de a Google megmondta. :)
0
2017. szeptember 18., hétfő 10:11
:)

Honnan tudod, hogy svéd? :)

Én tudom mi a gond, mert nálam is ez volt a probléma.
A KB4011086-os Windows frissítést el kell távolítanod, mert ez okozza a problémát. Nem tudom milyen rendszered van, de be kell menned a programok telepítése/eltávolítása menübe, utána ki kellene valahol választanod, hogy frissítések megjelenítése és ott meg kellene keresned a KB4011086-os frissítést és eltávolítani.

Így nehéz elmondani hol találod, mert nem tudom milyen rendszered van, de a lényeg, hogy a KB4011086-os frissítést távolítsd el és megszűnik a problémád!

Majd írj, hogy sikerült-e...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. szeptember 18., hétfő 1:11
Van valakinek ötlete mitől lett egyik napról a másikra félig magyar félig svéd nyelvű a Microsoft Outlookom?
0
2017. március 2., csütörtök 18:34
Jó vétel a GTX 1050 Ti, főleg 4 gigás. Cirka egy kategóriában van teljesítményben a 960-assal, ahogy tesztek alapján néztem.
Kicsit drágább kategóriában jelenleg vezet a GTX 1060-as.
0
2017. február 19., vasárnap 14:55
Én sem vagyok szakmabeli, de szerintem a középkategóriában, 50-60k ár körül valszeg ezzel járnál a legjobban (legalábbis ami az nVidia-féle kártyákat illeti). Ennél egy fokkal talán egy GTX 960 lehetne gyorsabb, de abból meg vagy nem kapni 4 GB-ost, vagy csak sokkal drágábban. Memóriából meg manapság nem árt, ha minél több van, szóval az általad kinézett cucc elég jó választásnak tűnik.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. február 19., vasárnap 13:08
Sziasztok!

A napokban tervezem lecserélni a videókártyám (GIGABYTE GeForce GTX 550 Ti 1GB) erre: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4GB GDDR5.

Mivel nem vagyok szakértő, a kérdésem annyi lenne,hogy mi a véleményetek erről a kártyáról? Jól járnék vele? Köszönöm!
0
2014. április 24., csütörtök 21:55
Én tudom, hogy járható út, sőt ez a legegyedibb, legszemélyesebb formája a saját albumoknak. :) Hisz a kézzel írt szöveg is nagy érték lesz számodra, amikor majd rátekintesz ki mit, hogyan írt. Ez egyedi és megismételhetetlen.
0
2014. április 24., csütörtök 20:51
Én kaptam egy ilyesmi albumot a 18. születésnapomra a haveroktól, ami baromi jól néz ki és hangulatos, csak emiatt bátorkodtam megjegyezni, hogy az "én" opcióm is teljesen járható út, és még van egy fajta bája is a dolognak.
0
2014. április 24., csütörtök 20:49
Ennek is megvan a maga szépsége, főleg, ha valaki tényleg nagyon ügyes ezekben a "kézműves" dolgokban, de most másban gondolkodom. Aztán kitudja egyszer talán ilyet is csinálok :)
0
2014. április 24., csütörtök 20:48
Épp most telepítem az ingyenes szoftverüket, ami a képek alapján tükrözi az elképzeléseimet. :) Ráadásul akkor is hasznos lehet, vagy kellemes perceket okozhat ha végül mondjuk nem velük csináltatom meg, vagy más megoldás mellett döntök.
Köszi még egyszer a tippet :)
0
2014. április 24., csütörtök 15:47
Köszönöm. Utánanézek :)
0
2014. április 23., szerda 23:20
Én már csináltam ilyesmit. Cewe fotókönyv a megoldás. Keress rá, több cégnél is rendelhető különböző méretekben és terjedelemben. Kérhető offset nyomással, fotóként levilágítva, fényes papírra, puha vagy kemény borítóval stb. Szoftver is van hozzá, és online leadható a rendelés, ami után akár utánrendelést is kérhet bárki, akinek megadod a kész mű elérhetőségét. Nekem bevált.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. április 23., szerda 20:20
Nem lenne egyszerűbb és szebb az egészet manuálisan megcsinálni? Lehet kapni elég pofás és szép nagyobb albumokat, üres lapokkal. Kinyomtatod a képeket, majd beragasztgatod őket, aztán kézzel alá-, fölé-, melléírsz, amit csak szeretnél.
0
2014. április 23., szerda 16:44
Lenne egy kérdésem, kérlek segítsetek:
Az a tervem, hogy csinálnék egy albumot a fotóimból. De nem pusztán fotóalbumra gondoltam, hanem olyanra, mint azok a könyvalbumok, amikben írás is van. Mondjuk írnék szöveget a lap közepére, alá és fölé vagy mellé képeket tennék, vagy éppen a keretet raknám ki képmozaikokból és középen lenne az írás. Magam számára szeretnék egy ilyet összeállítani a kirándulásos élményeimből, és aztán szeretném ezt könyv minőségben kinyomtattatni valahol és beköttetni. Van ötletetek egy ilyen programra, ami jó, könnyen kezelhető és megfelel ennek az elképzelésnek?
A segítséget előre is köszönöm.
0
2014. február 4., kedd 14:01
Szerintem is ez jobb megoldás lenne. Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak az írható lemezek terén. Megírom, jó, pár hónap múlva használnám és nem olvasható teljesen. Kuka, plusz mérgelődés. Szerencsére nem pótolhatatlan adatok voltak. Többször jártam így, azóta semmit nem írok ki. Inkább HDD vagy pendrive.
0
2014. február 4., kedd 12:33
Miért nem veszel külső HDD-t?

Igaz picit drágább, viszont nem kell írható DVD-t venned hozzá folyamatosan, tehát nagyobb adatmennyiségre ez kedvezőbb és helytakarékosabb is.

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/MAXELL-500GB-k%C3%BCls%C5%91-USB-2.0-HDD-%28860022.00.CN%29,103952,460154,742857.html?langId=-19

Én ezt használom, magasfényű cucc, jól néz ki s közel fél éve hibátlanul működik (pedig napi szinten másolgatok rá, na találjátok ki, hogy mit :)).
0
2014. február 1., szombat 8:06
Az aktuális modelleket nem ismerem, de régebben a munkahelyemen rendszeresen használtam egyet. Az talán hp volt. Kifogástalanul működött.
0
2014. január 31., péntek 16:56
Rendelkezik valaki külső DVD íróval? Meg tudná osztani velem a tapasztalatait? A gépem a végét járja, jó lenne a legfontosabb adatokat lementi róla (az író része úgy 2 éve pusztult meg), mielőtt szervizeltetem, vagy veszek egy másik laptopot, és jó lenne biztonságba tudni az adataimat, kiírva illetve a későbbiekben is nem lenne leterhelve a gép, mert folyamatosan írhatnám ki a fájlokat. Szóval jó megoldás lenne hosszú távra is egy ilyen külső író, de nem tudom, melyik márkát érdemes választani? Előre is köszönöm a segítséget :)
0
2013. október 22., kedd 18:48
Hú, talán kicsit nehezebb lesz a kérdésem, hogy így el van temetve a topik...

Az a helyzet, hogy ma egy kollégám talált egy igen érdekes, nem túl hosszú kábelt... Az egyik végén egy USB csatlakozó van (mellette egy kis dióda), a másik végén egy Jack dugó (vagy ahhoz hasonló) és UTP (vagy arra hasonlító, de annál kisebb) fej. Mi a franc lehet ez? Vagy csak valaki unatkozott és maszekolt, vagy ez valami tényleg létező "konfiguráció" lenne? :D
0
2012. november 4., vasárnap 18:30
Ez volt egy ideig Opera-val is. Most már rendben van, vagyis annak látszik.
0
2012. november 4., vasárnap 17:25
Lenne egy kis gondom a youtube-os videók lejátszásával. Akinek van valami ötlete légyszi írjon. A probléma az, hogy a videók helyén egy fekete téglalap van, semmi más, semmi hibaüzenet. Mindez a legfrissebb firefox-al, és a legfrissebb flash playerrel. Kipróbáltam Google Chrome-al is, ott gond nélkül lejátsza a videókat, de azért én szeretnék a firefox-nál maradni. (windows7, 64bites)
0
2012. június 25., hétfő 17:02
Akkor az alig 2,5 éves Samsung merevlemez "végnapjai" - a Windows már nem látja, javítani sem tudja, viszont a Sony Sonic Stage szoftver meg vígan játssza róla az MP3-as zenéket... Minden adat mentve lett - néhány többször is. Jól látható az üres adatmennyiség közötti különbség a Samsung és a WD merevlemezek között.

2012. 05. 26.

2012. 05. 27.

2012. 05. 27.

2012. 06. 10.

És akkor ma - 2012. 06. 25.

Ha nincs / nem fut a Hard Disk Sentinel, akkor ebből az egész folyamatból csak a végén "koppan" az ember, amikor is már lehet, hogy nincs menthető adat...
0
2012. június 10., vasárnap 23:00
Én az Elite-szériából választottam: nem volt vészes az ára, 14e Ft alatt maradtam. A hely volt a fő szempont - mármint hogy beférjen: erre esett a választásom. Szenzációs házak, szenzációs megoldásokkal - és itt nemcsak arra gondolok, hogy hátul beszívja, elől (ide kellett egy plusz ventilátor) meg kifújja a levegőt, hanem pl. arra is, hogy a proci ventilátorja által szállított levegő egy külön "alagútban" távozik oldalt, hogy ne melegítse tovább bent a levegőt. A rendszervinyó is kapott egy külön hűtőventilátort, ezáltal igencsak lecsökkentek a hőmérsékletek. Ha korábban végigfutott a McAfee víruskeresője, szerencsétlen vinyó 50-51 fokra is felmelegedett. Na ez ma úgy nézett ki, hogy egy pár percig volt csak 36 fok, egyébként 35 fok volt az átlag. Most fejezte be, már elkezdett visszahűlni - éppen 33 fokos.

A guru kitett magáért - minden adatot sikerült visszaállítania. Igaz, hogy egy 23 órás mutatvány volt, de nem hiányzik semmi. Sőt, van ami többször is megvan, hiszen "lement a második-harmadik" rétegig is. Tehát voltak olyan szektorok, amelyek már felül lettek írva - kétszer is. Ezek alól is meglett minden, hiszen csak hatszoros vagy hétszeres felülírás után nem lehet visszaállítani - állítólag. Szóval most majd mazsolázgathatok... :-)

Egyébként meg a McAfee-ről azt mondta, hogy felejtsem el: inkább ESET (NOD 32), vagy Avira.

És még egy fontos dolgot mondott: szünetmentes táp. Nagyon káros hatással tud lenni a PC-re a hirtelen áramkimaradás, illetve a nem egyenfeszültség. Ezt küszöböli ki azzal, hogy folyamatos egyenfeszültséget szolgáltat - ha ingadozik, sípol, hogy tudd - , illetve a típustól függő 5-10-... perces plusz működés. Ennyi idő bőven elég, hogy mentve legyen minden, ami addig nem volt és biztonságosan le legyen állítva a PC.
0
2012. június 9., szombat 13:21
Nézegettem ezeket a Cooler Master házakat. Vannak köztük igazán szép és ötletes/praktikus darabok. Bár a csúcsmodell (?) 110eFt-os árától azért dobtam egy hátast. :-)

Ha számítógépet cserélek majd pár év múlva, észben tartom a dolgot, és a házat is valami jobb fajtára cserélem majd, szem előtt tartva a jobb hűtést.

Most annyit tudtam tenni, hogy beszereltem még egy HDD hűtőt a rendszervinyóhoz, mert az továbbra is eléggé melegedett. Szívem szerint mind az ötre feltettem volna a hűtőt, de a helyi bolt készletét így is kiürítettem. :\

De bizakodva figyelem a hőfokokat huzamosabb használat után, és bízom benne, hogy így is sokat tettem a hosszabb élettartam érdekében.
0