Azért ide írok, mert itt mindig találok olyan szakikat akik tudnak nekem segítséget nyújtani, ilyen hardveros dolgokban! :) Pár hete vettem egy frankó WD külső vinyót! Ebben is kikértem a tanácsotokat, mint mostanában minden vásárlásban. A HDD nagyon bevált, marha jó érzés, hogy korlátlan tárterület áll rendelkezésemre, az utóbbi 10 évben összegyűjtött anyagaimat archiválhattam egy helyen, meg rendszerezésmánikusként újrarendszerezve kiírtam mindent DVD-kre, hogy tényleg biztonságban legyenek. Kb. 12.000 darabos mp3 gyűjteményemet is szépen rendbeszedtem, és arra gondoltam hogy milyen jó lesz majd a vinyó USB kábelét csak simán rádugni a Pioneer DVD lejátszóm portjába, és máris böngészhetem a cuccokat, nem kell CD-ket cserélgetnem, meg minden azonnal elérhető lesz, és hallgatható a házimozin. Hát ez bizony nem jött be! Számos probléma miatt: Alapból zavaró hogy a Pio lejátszó szoftvere csak 8 karaktert jelenít meg a mappák, és a file-ok címéből. Tehát abszolút nem böngészhető. Ha emlékezetből tudod is hol kell keresned azt a bizonyos könyvtárat, akkor is marha lassú. És ha meg is találtad a keresett dalt, akkor egyszerűen nem játsza le! :) Vagy mert 320 Kbs-es, amit a Pio nem bír kezelni, vagy egész egyszerűen azért, mert vinyóról csak az mp3-aim 5-10%-át tudtam megszólaltatni... Hát ez van.
Most egy másik megoldást keresek erre a problémára. Szeretném ha teljes zenegyűjteményem egy helyen elférne, és gyors böngészés után bármelyiket meg tudnám szólaltani a házimozierősítőmön kersztül... Most egy iPod-on gondolkozom. Mivel még soha nem volt ilyen a kezemben, van egy csomó olyan kérdésem ami lehet annyira alapvető hogy ciki is megkérdezni... Nem is találtam egyértelmű infokat erről a neten. Pedig böngészgetem már pár napja... Szóval minimum egy 60 gigás iPod kellene, amin kényelmesen elférene az összes mp3, csak és kizárólag arra használnám, hogy otthon hallgassak zenét. Van ez az univerzális dokk. Na erről nem találtam sok infot. Ez benne van az alapcsomagan? Erről tudom tölteni is a készülék akksiját? Kell valami spéci szoftver hogy a számítógépemről áttöltsem a file-okat? És ami a legfontosabb: Milyen kábellal tudom ezt rákötni az erősítőmre? Láttam egy videotesztet az iPod Touch-ról, elég látványos... Van már ilyen 60 gigásban is? Sok volt a kérdés? :)