Keresés

Számítástechnika, perifériák

2008. április 21., hétfő 22:29
Jól hangzik ez is! Micsoda cuccok vannak... Pedig azt hittem valamennyire járatos vagyok a szórakoztatóelektronika termékek között... Még alapsabban tanulmányozom őket!
Meg találtam infot az iPod dokk hangkimenetéről is, mi szerint egy vonalkimenet van rajta, ez olyan mint a számítógépen található hangkimenet, amihez a fülhallgatót, vagy a speaker-eket lehet rádugni. Találtam olyan iPid AV kábelt, aminek egyik vége ilyen, a másik meg RCA... Erre lenne nekem szűkségem ugye? De mire való video kábel? Az iPod-on tárolt divx illetve, MP4 videók képét is ráküldhetem pl. a tévére?
0
2008. április 21., hétfő 22:29

számítógépes játékokkal kapcsolatban egy szép nosztalgikus video:

http://youtube.com/watch?v=KMP8OSWGcss&feature=related
0
2008. április 20., vasárnap 22:47
Ha csak otthon használnád, akkor teljesen felesleges bármelyik iPod-ot megvenned. Ami neked kell, az egy média szerver. Ezen az oldalon egy csomót találsz, vannak hálózati/wifi-s és hdd-s kütyük is, meg olyan is, amire rádughatod a külső vinyót USB-n:

http://media.lejatszo.hu
0
2008. április 20., vasárnap 13:50
Azért ide írok, mert itt mindig találok olyan szakikat akik tudnak nekem segítséget nyújtani, ilyen hardveros dolgokban! :) Pár hete vettem egy frankó WD külső vinyót! Ebben is kikértem a tanácsotokat, mint mostanában minden vásárlásban. A HDD nagyon bevált, marha jó érzés, hogy korlátlan tárterület áll rendelkezésemre, az utóbbi 10 évben összegyűjtött anyagaimat archiválhattam egy helyen, meg rendszerezésmánikusként újrarendszerezve kiírtam mindent DVD-kre, hogy tényleg biztonságban legyenek. Kb. 12.000 darabos mp3 gyűjteményemet is szépen rendbeszedtem, és arra gondoltam hogy milyen jó lesz majd a vinyó USB kábelét csak simán rádugni a Pioneer DVD lejátszóm portjába, és máris böngészhetem a cuccokat, nem kell CD-ket cserélgetnem, meg minden azonnal elérhető lesz, és hallgatható a házimozin. Hát ez bizony nem jött be! Számos probléma miatt: Alapból zavaró hogy a Pio lejátszó szoftvere csak 8 karaktert jelenít meg a mappák, és a file-ok címéből. Tehát abszolút nem böngészhető. Ha emlékezetből tudod is hol kell keresned azt a bizonyos könyvtárat, akkor is marha lassú. És ha meg is találtad a keresett dalt, akkor egyszerűen nem játsza le! :) Vagy mert 320 Kbs-es, amit a Pio nem bír kezelni, vagy egész egyszerűen azért, mert vinyóról csak az mp3-aim 5-10%-át tudtam megszólaltatni... Hát ez van.
Most egy másik megoldást keresek erre a problémára. Szeretném ha teljes zenegyűjteményem egy helyen elférne, és gyors böngészés után bármelyiket meg tudnám szólaltani a házimozierősítőmön kersztül... Most egy iPod-on gondolkozom. Mivel még soha nem volt ilyen a kezemben, van egy csomó olyan kérdésem ami lehet annyira alapvető hogy ciki is megkérdezni... Nem is találtam egyértelmű infokat erről a neten. Pedig böngészgetem már pár napja... Szóval minimum egy 60 gigás iPod kellene, amin kényelmesen elférene az összes mp3, csak és kizárólag arra használnám, hogy otthon hallgassak zenét. Van ez az univerzális dokk. Na erről nem találtam sok infot. Ez benne van az alapcsomagan? Erről tudom tölteni is a készülék akksiját? Kell valami spéci szoftver hogy a számítógépemről áttöltsem a file-okat? És ami a legfontosabb: Milyen kábellal tudom ezt rákötni az erősítőmre? Láttam egy videotesztet az iPod Touch-ról, elég látványos... Van már ilyen 60 gigásban is? Sok volt a kérdés? :)
0
2008. március 9., vasárnap 11:02
Lehet, hogy nem pont ez a topic a megfelelő, de akadt egy kis problémám. Vista op. rendszerem van és tegnap óta kicsit meghülyült. Ha a Sajátgépet, Vezérlőpultot vagy akár csak a Lomtárt akarom megnyitni, bejön az ablak, azután minden eltűnik, csak a háttér marad, majd pár pillanat múlva visszajön minden, csak a megnyitott ablak nem. Ez van, ha indítom pl. a IE-rt is, de az vissza is jön. A TotalCommander-ből majd mindent elérek, de a indításkor megjelenő hibaüzenet által megjelölt helyre nem tudok menni. Más is találkozott már ilyen problémával, mit lehet tenni? Előre is köszönök minden segítséget :)
0
2008. február 4., hétfő 23:11
Dylan! Zenét gyári CD-n vagy inkább LP-n :-) ! Fényképet negatívon és képen :-) ! Ezeknek a is vannak ellenségei, de az adatvesztés nem jellemző :-D
0
2008. február 4., hétfő 22:11
Természetesen nem csak mp3-akról van szó, de ha eltűnne az utóbbi 8-9 évben összeszedett anyag, azért azt sem lehetne pár hét alatt pótolni... :) De a fotók, különböző dokumentumok, programok azok tényleg pótolhatatlanok tudnak lenni... Nézegettem a komolyabb árkategóriáju cuccokat, talán egy 50 bruttóig mennék el... De árérték arányben messze a legjobb ajánlat ez az Essetial. Csak hát kérdés hogy megér e ennyi plusszt a nagyobb biztonság... De hát akkor ez lesz... Továbbra is mentek DVD-re...
A Pixmaniától még nem rendeltem, de tényleg hallottam már róluk rosszat is: Csak előreutalás van, és baromira hosszú a szállítási idő, mert külföldi raktárkészeletről hozzák a cuccot. De külső vinyókban verhetetlen az áruk.
0
2008. február 4., hétfő 19:34

Attól függ, hogy milyen adatok!
0
2008. február 4., hétfő 17:18

Ha vmi ócó DVD-re kiírod, és pár év (hónap) múlva eltűnnek róla az adatok, akkor úgy jártál, de ha a winyó tönkremegy, akkor a Kürt még vissza tudja állítani az adatokat pár milláért. Egyébként nem értem ezt a nagy mp3 miatti aggódást, ha vmi gáz van, újra letöltöd. Ha jól értem, nem vmi pótolhatatlan saját szellemi termékről van szó... :)
0
2008. február 4., hétfő 14:10
Internetes fórumok szerint a Pixmania céget felejtsd el!
Nézzél valahol másut!
0
2008. február 4., hétfő 14:03
Viszont az ilyen nagyker áron is kb netto 60-nál kezdődik, a Freecom meg még drágább. Nem hinném, hogy ilyenre vágyik.
0
2008. február 4., hétfő 11:57
Hát igen, ha két helyen vannak az adataid, az enyhén szólva megsokszorozza a adatok biztonságát. Vannak olyan külső HDD-k, amikben két vinyó van, és lehet őket RAID 1-be konfigolni, azaz tükrözni az adatokat, így ha az egyik elszáll, a másikon ott van minden adat (ilyen a MyBook Pro II és Premium II is).
0
2008. február 4., hétfő 10:18
Kimondtad a választ is a kérdésedre.
0
2008. február 4., hétfő 7:03
És szerintetek mennyire biztonságog egy külső vinyón tárolni az adatokat. Mármint ha meglenne, leszoknák a DVD-kre való kiírogatásról, és ezen gyűjteném a dolgokat. Egy ilyennel meg hosszú távra tervez az ember... A legrosszabb eshetőséget elképzelve: Mi van ha három év múlva egyszer csak valami baja lesz, és elszállnak három év adatai... Rossz belegondolni... De mondjuk a DVD sem örök. Szóval mi a biztonságosabb? DVD vagy külső vinyó?
Vagy hát egyértelműen az, ha mindkét helyen megvannak az adataid... :)
0
2008. február 3., vasárnap 22:19
Nekem is egy WB MyBook van, igaz nem essential, hanem premium. Jól, csendesen működik, de nem ajánlanám rendszeres cipelésre. Igaz, hogy külső, de érezhetően nem hordozásra találták ki.

Az áramellátás nem a kapacitástól függ. Ezek 3,5 colos merevlemezek, amik olcsók, de nagy méretűek (fizikailag) és több áramot igényelnek, mint amit az USB szabvány minimálisan előír. Csak 2,5 colos méretben találkoztam olyan külső merevlemezzel, ami csak USB-ről működött, de ezek közül is a legtöbb két USB csatlakozóról kapja az áramot, egy USB csatlakozó jelenleg kevés egy HDD meghajtásához. 2,5 colos winchester található a legtöbb notebookban, 40-160 GB-os méretben.
0
2008. február 3., vasárnap 21:16
Nekem egy Samsung külsö winchester-em van,3 éve van meg de semmi gondom nem volt még vele. Én is akarok hamarosan venni egy másikat IS és mindenféleképp maradok a Samsung-nál mert nekem nagyon bevált és szinte mindenhol a Samsung-ot ajánlják,amugy 3 év garancia van rá.
0
2008. február 3., vasárnap 17:26
Alaposan átnéztem a hardver szekció topicjait, de nem nagyon találtam hasonló témát, elnézést ha az általános topicok közt esetleg van már ilyen. Van itt egy csomó házimozis topic, meg konzolos topic is van, talán egy ilyen számítógépes is elmegy... :) Na ennyit a topicnyitásról.
Egy külső winchestert akarok venni a közeljövőben. Egy 500 gigásat. Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. Mármint azokét, akik hasznának már ilyet. Ez a Western Digital az egyik legszimpatikusabb darab: http://www.pixmania.com/hu/hu/638806/art/western-digital/my-book-ii-essential-edit.html Ez jó olcsó is, de vajon mitől??? Nem akarok vackot venni. Mármint hosszú távra tervezek egy ilyennel, az összes anyagomat egy helyen tudnám archiválni rajta... Kevésbé praktikus hogy hálózati áramforrással működik, így kicsit kényelmetlenebb a mobilitása, mintha csak egy usb kábel kellene hozzá... Vagy 500 gigásnál már nem is létezik olyan amihez nem kell külön áramforrás? 40 gigásba láttam ilyet. Az össze mp3-amat archiválnám rajta, és ha valamit hallgatnák, nem kéne keresgélni a lemezt, meg cserélgetni a lejátszóba, hanem csak bekötném az usb-t a pioneer lejátszóm usb bemenetébe, és akkor már böngészhetem is nem?
Vélemények? Ajánlatok?
0