Keresés

KÉRDÉSEK

2004. december 13., hétfő 16:12
lám, lám...
szépkis bemutatkozás! Mitnemondjak!
0
2004. december 13., hétfő 16:12
:DDDDDDD
0
2004. december 13., hétfő 16:00
én is emelem rád poharam. ;]
0
2004. december 13., hétfő 15:57
No, most már jöhetne az a moderátor! Kezd zavaró lenni...
0
2004. december 13., hétfő 15:54
Kedves Xpress!
Azt szeretném kérdezni, hogy Januártól (remélhetőleg), hol lesz az a bizonyos  személyes átvevő hely?
0
2004. december 13., hétfő 15:42
Neked is hasonló szépeket kívánunk mindannyiunk nevében, valamint Békés és boldog karácsonyt! :)
0
2004. december 13., hétfő 15:36
A KURVA ANYÁD XPREES ÉS JAMAMURA SZADAKÓ!!!!!!!!!!!!
FUCK ARNOLD!!!!!!!!!!!!!!!
0
2004. december 13., hétfő 14:24
Érdeklődtünk a kiadónál, de szerintük ilyen kiadvány nem létezik. Volt régebben a hagyományos Warner papírtokos változat, most pedig a hagyományos műanyag (Amaray) csomagolásban lehet kapni. Te gondolom arra a külső papírtokra gondolsz, amibe néhány díszesebb kiadványt csomagolnap mostanában (mondjuk a Legendák klubja filmeket, a Holnaputánt, vagy a Harry Potter 2-lemezes változatát.)
A Warner illetékese szerint ilyen csomagolásban nem került forgalomba Ben Hur, így vagy rosszul láttad, vagy esetleg egy külföldi kiadást láttál, esetleg nem a Ben Hur-ra, hanem a Spartacusra gondoltál.
0
2004. december 13., hétfő 14:00
Xpress: Lehet, hogy műanyag tokos volt az a Ben Hur amit láttam, de fehér papírtokban csomagolt. Ha van nektek, akkor megrendelném.
0
2004. december 13., hétfő 11:51
Igen, pont erről írtam:  az egyik műszaki multi most nyitott saját magának konkurenciát. Rájuk gondoltam.
0
2004. december 13., hétfő 11:51
Igen, pont erről írtam:  az egyik műszaki multi most nyitott saját magának konkurenciát. Rájuk gondoltam.
0
2004. december 13., hétfő 11:50
Valaha a helyesírásom is jó volt :) Igen, a muszájt j-vel írjuk, illetve ha nem muszáj, nem használjuk.
Ráadásul az év is csak év és nem éva. Biztos Freud közbeszólt, csak a feeségem meg ne tudja :)
0
2004. december 13., hétfő 11:47
A monopólium gyanúja viszont fennáll. De így van ez a kábeltévé-szolgáltatással is: van UP* és másból nem nagyon választhatsz. Szemét dolog, de így van!
0
2004. december 13., hétfő 11:46
Csak 1 apró kiegészítés: az MM mögött rejtőző multi tulajdonosa megegyezik az újonnan nyílt, "fukarságáról" híres S betűs áruházzal, sőt az M-es teljes neve MM S holding. Azt viszont eddig is sejtettem, hogy a másik termék kárára akcióznak le valamit. A T és A kosárba szórt "filmjeit" inkább nem minősíteném (mint ahogy a verekedést és tülekedést sem, ami ezekért a filmekért folyt): B és C kategóriás amerikai meghalafeleségeméscsaládomjajdejóbosszútállokmindenkin típusú szösszenetek, 4:3 képaránnyal, mono magyar hanggal és figyelem: holland és portugál választható felirattal :)))

Még egy esztétikai észrevétel: a muszáj-t pontos j-vel írjuk :)
0
2004. december 13., hétfő 11:41
A Versenyhivatal szerint ez így rendben van. A Versenytörvény logikus módon a vásárló szemszögéből vizsgálja a dolgokat, a vásárló legnyilvánvalóbb érdeke pedig az (legalábbis a multi-lobbi szerint), hogy minél olcsóbban jusson hozzá a termékekhez. Ezért nézik rossz szemmel mondjuk az árkartellt.
Az más kérdés, hogy szerintem az is a vásárló érdeke lenne, hogy az etikátlan (és nálunk sajnos nem törvénytelen) árverseny hatására ne legyen monopólium egyetlen cég se.
Nálunk most kb. 3 cég közös monopóliuma van szinte minden kiskereskedelmi ágazatban. Sikerült néhány éva alatt elérni, hogy csak a legnagyobb városokban lehet normális CD, vagy DVD-választékot találni, mert a tisztességtelen árversenyben a kisvállalkozások, a lelkes kis CD-boltosok, akik próbáltak réteg-termékeket is tartani és odafigyelni a vásárlókra, sajnos nem bírták az iramot.
Ennek a következménye az is, hogy hagyományos DVD-boltocskákat sem találni szinte sehol az országban. Menj be egy T-betűvel kezdődő multiba, és a raklapnyi gagyi 990 forintos filmeken meg a muszályból tartott nagy újdonságokon kívül próbálj megtalálni egy-egy régebben megjelent rétegfilmet. Próbáld megkérni az eladót, hogy hozassanak neked. Nem fog menni. Egy hagyományos régi CD-DVD boltban felvették rá az előjegyzést, és a következő héten mehettél érte.
Másik példa: az egyik műszaki multi most nyitott saját magának konkurenciát, és úgy tesz, mintha működne a piacgazdaság. Amíg az egyik hálózatában akcióz egy filmet, ugyanaz a film esetenként kétszer annyiba kerül a másikban, és fordítva. Vagy beszerzési áron ad 5-6 nagy filmet, de lehet, hogy az akciós árra betévedő néhány ezer vásárló közül sokan ott veszik meg a karácsonyi ajándéknak szánt digitális fényképezőgépet, esetleg 4-5000 forinttal drágábban, mint amennyiért megvehették volna egy szakboltban. Máskor persze egy-egy digitális fényképezőgépet adnak minimális haszonnal (mint mondtam, a multi akkor is keres, ha látszólag veszít), és más terméken hozza be busásan a hasznot.
Nemrég olvastam, hogy a T-betűs hálózatnál Angliában éveken át végeztek egy felmérést független piaci szakemberek, és kiderült, hogy miközben mondjuk a reklámok szerint összesen 100 millió font értékben csökkentették bizonyos termékek árait (szóltak a beszállítóknak, hogy jó lenne ha még olcsóbban szállítanának be), addig más termékeknél összesen 200 millió font áremelést hajtottak végre. (Nem pont ezek a számok voltak, csak arányaiban emlékszem rá.)
Na mindegy. Szerintem az is a vásárló érdeke lenne, ha nem csak 3 helyen vásárolhatna, de ez csak szerintem van így. Se a törvények, se a kamarák, se a fogyasztóvédők, se a versenyhivatal nem látja így, és természetesen a vásárlók zöme se, úgyhogy biztos nincs igazam. :)
0
2004. december 13., hétfő 11:12
Épp erre akartam kilyukadni: a Versenyhivatal ilyen becsukja a szemét? Mert amit a multik csinálnak, az elég szemét dolog - lásd Forrest Gump: alig 2 hónapja jelent meg újra, és majd 3000 ezerrel olcsóbban adja a MM. Az árérzékeny magyar vásárló pedig elrohan és megveszi.

Én bent hagytam a Keresztapa díszdobozt az előrendelt termékek között, igaz, hogy 2000-rel olcsóbban megkaphattam volna akciósan, de hagytam a fenébe. :)
0
2004. december 13., hétfő 10:40
Nem úgy gondoltam, hogy most decemberben, hanem a közeljövőben. Ha jól emlékszem, akkor valamelyik box set akciónál zárójelben szerepelt, hogy "november". Tehát, ezért gondoltam, hogy ennek esetleg lesz/lehet folytatása. Lehet, hogy ez a magyar viszonyokhoz képest erős példa, de külföldön szinte minden hónapban vannak akciós díszdobozok.
0
2004. december 13., hétfő 10:25
Ebből a vásárlók INFORMÁLÁSA funkciót használják a legtöbben, majd elsétálnak a legközelebbi multiba, és őket gazdagítják. A regisztrált és hírlevelet kérő látogatóink kb. 20%-a a tényleges vásárló, a többi valószínűleg a multik virtuális katalógusaként használ minket, ami nem lenne gond, ha más téren tisztességes lenne a verseny.
Aki egy kicsit is tájékozott a multik üzletpolitikája terén, az tudja, hogy még ha ugyanakkora árrést is kapna egy hagyományos kereskedő, mint ők (általában erről sincs szó), annyi plusz pénzt kicsikarnak a beszállítóktól, hogy akkor is lényegesen nagyobb nyereséggel dolgozhatnának mint mi, ha minden filmet beszerzési áron árusítanának.
Miközben mi rengeteg energiát ölünk abba, hogy a lehető legtöbb és legpontosabb információt tüntessük fel a filmeknél (aki tudja, hogy egyik-másik kiadó milyen információkkal szolgál a filmekről a megjelenés előtt, az tudja, hogy ez gigászi meló), addig a multiknál azért kell fizetniük a beszállítóknak milliókat, hogy egyáltalán beszállíthassanak, minden termék (értsd: minden film) "belistázása" után plusz pénz jár nekik (belistázás: értsd - a vonalkód rögzítése a központi adatbankban), a beszállítók által fizetett összeg nagyságától függ, hogy mekkora polcfelületet kapnak a termékeik a boltban, és még ha a saját katalógusukban is megjelenítenek egy terméket (saját magukat reklámozva ezzel), azután is pénzt kérnek a termék beszállítójától.
Halló, Versenyhivatal!!!!
0
2004. december 13., hétfő 10:18
Van pár nagy előnyötök: a KÉNYELEM, a folyamatos VÁLASZTÉK, a vásárlók INFORMÁLÁSA (akár általatok, akár a fórumozók által).
0
2004. december 13., hétfő 10:12
LouiS: Erre inkább nem mondanék semmit, mert csak kifütyülném magam.
Híve vagyok a tisztességes versenynek, de ez nem az. Az említett két cím esetében nem kizárt, hogy a kiadó akciózott a multikkal, de sajnos gyakran fordul elő, hogy a saját beszerzési áruknál is alacsonyabb áron kínálnak filmeket, hogy becsalogassák a vásárlókat. Más termékekre (nem feltétlenül DVD-re) persze a szokásos árrés többszörösét pakolják - megtehetik, az adókedvezményekkel és a forgalmazóktól kicsikart plusz kedvezményekkel elérték azt, hogy nincs már szinte semmilyen területen konkurenciájuk.
A tendencia pedig az ő irányukba mutat, úgyhogy a jövőben minden bizonnyal még többen kiszorulnak a "versenyből". Talán egyszer mi is :)
0
2004. december 13., hétfő 10:08
Arnold: A Warner akciója még elméletileg él, de több díszdobozból már nekik sem volt raktáron. Karácsony előtt már nem valószínű, hogy bármilyen új díszdoboz-akcióra sor kerülhetne.
0
2004. december 13., hétfő 9:32
Davenport: A műanyag dobozos változatra gondolsz?
0
2004. december 13., hétfő 9:29
Xpress: Kb. egy éve megjelent a Ben Hur fehér papírtokos változatban. Remélem jól emlékszem! Azt kérdezném, hogy nálatok ez kapható? Köszi!
0
2004. december 13., hétfő 9:06
Nekem már van ilyen lemezem, de pszt!
0
2004. december 13., hétfő 1:21
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Tud valaki valamit a Kelly Hősei című film  DVD -én való megjelenésével kapcsolatban? Volt, van vagy lesz? :-)
Szerintem kötelező darab. Egyszerűen megunhatatlan.

Ciao!
0