Keresés

KÉRDÉSEK

2004. május 17., hétfő 22:39
Sziasztok!

Mivel itt annyian vannak, akik filmes őrültek, hadd tegyem itt fel a kérdésem, mert van 2 olyan film, amiket még nagyon fiatalkoromban láttam (még a 80-as évekbeli hőskorszakból, amikor minden film alámondásos VHS-en terjedt), és azóta sem tudom, hogy mik voltak azok.

Az egyik egy akciófilm volt. A főszereplője egy sportoló, aki nyújtón sportolt (a főcím a film elején az is volt, hogy a csávónak a kezét mutatták, ahogy krétázza a kezét, felugrik a nyújtóra, mindezt fekete háttér előtt). A sztori valami olyasmi volt, hogy van egy verseny, ahol az a verseny, hogy egy őrültekkel teli városba be kell menni, majd ki kell jönni. És mindenféle rosszarcú csávó próbálkozik. A városban csak őrültek élnek, akik minden idegent megölnek, megesznek, stb. A hősünk természetesen ért a harcművészetekhez is, és kombinálja az atlétikát a karatéjozással. Emlékszem egy jelenetre, ahol a város egy terén az összegyűlt őrülteket jól megveri, de annyira sokan vannak, hogy onnan is menekülnie kell. A főhösünk fehér férfi, amerikai, de a rosszarcú versenyzők között mindenféle nációjú akadt.
A film elején egyelőre csak a város felé futnak, akadálypálya-szerű terepen (emlékszem, bozótosban is futottak, meg függeszkedés is volt), van benne egy olyan rész, hogy egy nagy kanyon fölött kell átmenniük, amin csak egy kötélhíd vezet át. Hát persze, hogy a főhősünk után egy pillanattal szakad le a híd. :)
A film második fele játszódik a városban, és utána, mikor nagy nehezen onnan kiér, akkor bosszút áll valami miatt a verseny szervezőjén, a főmuftin.
Ennyire emlékszem ebből a filmből.

A másikra kevésbé emlékszem. Horror film, ami nem az evilágon játszódott. Állandóan sötét helyszínek voltak benne, volt benne valami vár is, meg tengerpart, délmonok harcoltak benne, démonhordák, hadseregek (ebből még senkinek sem ugrik majd be), de van egy jelenet, amiről szerintem meg tudjátok nekem mondani, melyik film is volt ez: az egyik démonfajzat úgy ölte meg az ellent, hogy a kezei és a teste között nagy bőrszárnyak voltak, átölelte az ellenségét, így betakarta teljesen, kicsit ez a bőrszerű lény rázkódott, majd az ellen csontjait kiengedte a bőrszárnya alól. Tehát megette az ellent, egy fél perc alatt megemésztette.

Időről időre eszembe jutnak ezek, és sehogyan sem tudok se emlékezni, se megtalálni az imdb-n, hogy melyikek is voltak ezek a filmek.

Hátha nektek eszembe jut. :)
0
2004. május 17., hétfő 20:12
ohh, látom xpress aktí volt!már csak egy filmre várok...........
:)

thx
0
2004. május 17., hétfő 14:15
Éjszakai...
0
2004. május 17., hétfő 14:14
Xpress, A félelem országútján (Breakdown) és az Éjaszaki rohanás (Midnight Run) c. filmek megjelenése várható vmikor?
0
2004. május 17., hétfő 12:57
Xpress,

a múlt héten azt hiszem, hogy szerdán leadtam pár filmre rendelést. Ebből 3 filmnél azt írjátok(Vírus, Free Willy,Árnyék nélkül), hogy szállítható 1-3 munkanap. Mikor kaptok szállytmányt, mert már nagyon várnám a filmeket?

köszönettel
T
0
2004. május 17., hétfő 8:27
Xpress, várható nálatok a Depeche Mode - 101 SACD? THX!
0
2004. május 15., szombat 23:25
Szerintem a második rendelésednél is állítsd 6-ra a legkevesebb szállítható filmek számát és ennyi.Hogyha az előző 4 van raktáron,és amit utólag hozzáraksz,az is lesz ,ill. van raktáron,és mind a két rendelésnél 6-ra volt állítva a limit,akkor a két rendelés összesen hat,és kűldi egyben az egészet!
0
2004. május 15., szombat 21:08
Ez igaz. Marc Caro nélkül nem ugyanolyanok a filmjei.
0
2004. május 15., szombat 14:55
Kedves Xpress!

Van lehetőség arra hogy egy aktív, de még nem teljesített megrendelést módosítsak? Pl. bővitsem egy újabb filmmel vagy  töröljek egyet belőle.
Ha lehet akkor mi módon? Eddig látottak alapján csak a küldhető mennyiségek és a saját adataim módosíthatóak.
Ha rendeltem pl. 4db filmet a küldhető mennyiségnél 6-ot állítok be  és később leadok még egy rendelést 2db filmre akkor a két rendelést egyszerre kapom meg? Bár a második rendelésnél is be kell állítani egy küldhető kvótát. Szal' a lényeg hogy ezt a dolgot nagyon nem értem...szerintem nem csak én. Lehetne valami állandó segítséget adni ehez az információs oldalon? Vagy lehetne az aktív megrendelések oldalt kicsit egyértelmübbé tenni? Hisz van ott is egy módosítások rögzítése gomb, de mit rögzítsen ha nem lehet hódosítani semmit? Vagy csak az én figyelmem kerülte el valami?
Bocs a sok értetlenkedésért, várom a választ
Köszi
0
2004. május 15., szombat 12:04
Oops, ezt lehet hogy inkább a sorozatos topicba kellett volna, elnézést, korán van még :)
0
2004. május 15., szombat 11:59
Sziasztok!

Kedves Xpress, szerinted van rá esély, hogy Michael Palin útifilmjei (Around the world in 80 days, Pole to Pole, Full Circle) valaha is megjelennek nálunk? Anno mintha a DunaTV adta volna ezeket...

Lazán kapcsolódó kérdés: Waczak szálló box a közeli/távoli jövőben esetleg? :)
Mintha tavaly lett volna róla szó...

Köszi,
nbk
0
2004. május 15., szombat 1:02
Kedves Xpress.hu!

Nekem is lenne egy kérdésem: sorra jelentek most meg a régi 30-40-50-es évek kult B horrorjai, élén Lugosival (erre a sorozatra gondolok: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=1631), és hogy mivel ezek egy sorozat, kézenfekvő a kérdésem: lesz ezeknek szép, egybecsomagolt dobozos változata? Mert én akkor nem kezdem el ezeket vásárolgatni, hanem megvárnám a dobozt.

Más: ha már Jeunet, meg Caro, akkor inkább a korai kisfilmjeikből egy gyűjteményes DVD-t, mert azok iszonyúan jók.  Ja, meg hozzá Jan Kounent! :)
Én láttam a Foutaises-t, a Le Bunker de la dernière rafale-t és a Le Dernier chaperon rouge-t, és ezek magasan verik az Elveszett gyerekek városát, meg a Delicatessent. Ez most úgy jön ide, hogy ezekben (és a korábban Jeunet szellemi zsenijének tulajdonított művekben) a közös pont Marc Caro, az ő vizuális látásmódja, Jeunet rá épít.
0
2004. május 14., péntek 21:54
Mellesleg én is írtam már kétszer, Xpress, a Megjegyzés rovatba h GYU Két Torony kibővített jelenetválasztó füzetet kérnék mer nekem lengyel jutott és azt írtátok h Megjegyzésbe írjam kövi rendelésemnél, ennek ellenére kétszer is írtam már, de egyik csomaggal sem küldtétek.
0
2004. május 14., péntek 13:51
pusztán egy kérdés, ami lehet hogy a kiadók fórumához kellett volna, de ide jobban passzol:

miért nincs az intercomon és az spi-on kívül ma Magyarországon egyik kiadónak sem egy valamirevaló naprakész web oldala ahol a dvd és vhs kiadásaik teljes tárháza fellelhető?
0
2004. május 13., csütörtök 15:41
De méár itt lenne az ideje. Jeunet életmű így nem teljes :-)

Mellesleg neki nagyon egyedi látásmódja van olyan Tim Burton szerű csak teljesen másképp. Remélem még visszaáll arra a vonalra mint a Delicatessen meg az ELveszett ygerekek városa. Az Maili is nagyon jó de ezek mindent visznek + ebben élheti ki magát igazán szerintem + imádom az yilen elképzelt világokat.
0
2004. május 13., csütörtök 12:07
Vagy a Warner vagy a Best Hollywood. Ők is szoktak francia kiadványokat megjelentetni itthon.
0
2004. május 13., csütörtök 12:02
nek

(igyekszem mostantól lassabban írni)
0
2004. május 13., csütörtök 12:01
a Delicatessennak bizony én is örülnék.
franciáéknál van DVDn, hátha +veszi a BuFi, vagy a Fantasy Film.
0
2004. május 12., szerda 18:18
Delicatessen lesz valaha??

Imádom Jeunet és Marc Caro korai filmjeit. Az Elveszett gyerekek városa nálam benne van a Top10-ben.
0
2004. május 12., szerda 17:49
Kedves Xpress!

Bevittem a hibás "Segítség, apa lettem" lemezt Eszterhez, aki feltette a polcra. Mikorra várható, hogy történik vele valami, és mehetek a cseréért?

THX
0
2004. május 12., szerda 13:35
Kedves XPRESS!
Véletlenül kitöröltem az "Összeomlás" c. filmet az előrendelések közül.Legalábbis az aktív rendelés nem mutatja.Természetesen azt is szeretném megkapni. Légyszives jelezzétek valahogy, ha sikerült helyreállítani a rendelésem. Köszi
0
2004. május 12., szerda 2:38
Kedves XPRESS!
Véletlenül kitöröltem az "Összeomlás" c. filmet az előrendelések közül.Legalábbis az aktív rendelés nem mutatja.Természetesen azt is szeretném megkapni. Remélem sikerül helyre állítani az általam okozott problélmát! Bocs

És ha tudnátok válaszolni arra, hogy kiadja-e valaki a közeljövőben a
"Blood in, blood out" c. filmet, azt is megköszönném! Üdv Bamby
0
2004. május 11., kedd 17:22
Ez nagyon korrekt válasz köszönöm...más fórumokon nem ehez szoktam :) A MIB1-ről van szó...a gondom az hogy a filmek fele abból az akcióból származik ahol 3 film után kerül 2000Ft/db áron a film és épp innen hiányzik a MIB1. No mind1 akkor megrendelem úgyan ezt a felállást max a küldhető filmeket nagyobbra állítom...várok egy hetet...ha addig sem érkezik semmi akkor visszaállítom küldhető mennyiséget és jöhet újból a csomag.

köszönet az ilyen reagálásért

0
2004. május 11., kedd 17:20
Kedves Xpress!

Valahogy az én kérdésemre sehogy sem sikerül válaszolni. :(
0
2004. május 11., kedd 17:07
Mi minden eltűnt csomag után nyomoztatunk, de sajnos a posta nem tud "kapásból" válaszolni, kb. 1-2 hónap, mire válasz érkezik tőlük. Nyugodtan rendelj meg mindent újra, ha időközben megérkezik a másik csomag, legfeljebb a másodikat nem veszed át, és visszajön hozzánk. Mi az, ami nem kapható most? Lehet, hogy jön belőle napokon belül.
0