Keresés

KÉRDÉSEK

2004. április 20., kedd 18:17
Én a hozzászólásommal nem titeket akartam bántani, mert teljesen meg tudom érteni, hogy a jelenlegi helyzetben a "nincs szállítási költség" szinte elképzelhetetlen :((

Elég szomorú, hogy Mo-n nem engedhetnek meg az online boltok 30-40%-os árrést, és épp ezért nem tudnak látványos akciókkal csábítani a vásárlókat :(((((((((
0
2004. április 20., kedd 16:06
Kedves flatdeejay!
A probléma nem elsősorban a postaköltséggel van, hanem a DVD árrésével. Míg nyugaton a nagyobb boltok 35-40%-os árréssel dolgoznak - és ebből simán tudnak adni 25-30%-os előrendelési kedvezményt -, addig nálunk a 18-20% a csúcs, de van olyan termék, amint 5-7% az "árrés". Ebből kell kedvezményt adni és kigazdálkodni a postaköltség átvállalt részét.
Logikus lenne egy bizonyos összeg felett ingyen postázni, csak éppen nem túl gazdaságos, ugyanis az érték emelkedésével exponenciálisan nő a postaköltség is. A nagyobb értékű csomagok súlydíja is nagyobb, plusz biztosítanunk is kell őket, ugyanis a posta egyes dolgozói pofátlanul és gátlástalanul LOPNAK tőlünk. Volt már olyan 70 ezer forint értékű csomag, amiért 9500 forint "kártérítést" kaptunk. Egy 20 ezer forint értékű csomag feladása biztosítással, csomagolással, utalási díjjal stb. közel 2000 forint, tehát ha elengednénk teljes egészében a postaköltséget, az +10%-os kedvezményt jelentene. Vesd össze a fent említett árrésekkel és add hozzá az egyébként alapból adott kedvezményt, és kiderül, hogy egyszerűen kigazdálkodhatatlan a dolog. Sajnos.
0
2004. április 20., kedd 15:02
Látom, hogy többek szóba hozták a postakötség emelését. Hát igen, szerintem ez az a tényező, mellyel a nem online üzletek tartani tudják versenyképességüket :( [legalább is Mo-n biztosan].
Utóbbit azért jegyeztem meg, mert pl. nyugaton régen bevállt "trükk", hogy a netes értékesítés valamikor akár 20%-kal is olcsóbb az üzletinél, ráadásul egy bizonyos összeg felett (többnyire 20-50EUR, azaz 5e-13e Ft) ingyenesen szállítják ki az adott ország területén belül a megrendelt termékeket (még annak ellenére is, hogy ott magasabb a szállítási költség).
Van arra valami esély, hogy pl. 20e-30e Ft (bár ez már 100EUR) feletti megrendelés esetén egyszer nem lesz postaköltség???? ;)
0
2004. április 20., kedd 13:33
Igen.
0
2004. április 20., kedd 13:29
Kedves Xpress!

Tervezik-e az ediigi 2 SACD után újabb audio kiadványok megjelentetését, illetve DVD-Audio lemezek bekerülnek a választékba?
0
2004. április 20., kedd 11:40
A feladás nem a megrendelés sorrendjében történik, hanem egyszerre. A megjelenési napokon mindenkinek együtt viszi el a postakocsi az összes szállítható rendelést.
0
2004. április 20., kedd 11:30
Koszi, igy mar abszolute erthetove valt a folyamat.
0
2004. április 20., kedd 5:34
Kedves xpress!
Lehet, hogy volt már téma, de nem találtam utalást a következő kérdésre:
A DVD feladása a megrendelés sorendjében történik vagy ettől független?
Szóval számít, hogy egy adott filmet már 2 hónapja megrendeltem vagy elképzelhető, hogy olyas valaki elöbb kapja meg, aki csak 3 napja rendelte meg?
0
2004. április 19., hétfő 18:51
waces: a feldolgozás alatt álló filmeknél a rendszer nem enged módosítani, mert az komoly problémákhoz vezetne. Most a Kill Bill tervezett holnapi megjelenése miatt készítettük elő a rendszert a feldolgozásra (feldolgozási fázisba tettük a Kill Bill-t is, hogy senkinek ne menjen ma és holnap is egy-egy csomag kétszeres szállítási költséggel) de sajnos az utolsó pillanatban kiderült, hogy legkorábban szerdán érkezik meg a Kill Bill, ezért áll jelenleg sokaknak feldolgozás alatt néhány film. Ha beérkezik a Kill Bill, azoknak, akiknek csak ez a film hiányzott a rendelés teljesüléséhez, feldolgozza majd a rendszer a csomagot, és a beállításoknak megfelelően vagy elküldi, vagy pedig - ha magasabb a beállított limit, mint a filmek száma - félreteszi a raktáron lévő filmeket. A félretett, vagy előrendelt filmeket aztán már újra lehet majd törölni, vagy - az előbbi esetben - elküldetni.
0
2004. április 19., hétfő 18:12
Kedves Penge!
Sajnos a postaköltséget kénytelenek voltunk megemelni, de a legkisebb csomagoknál felszámított összeg is még mindig jóval kevesebb, mint amennyibe a postázás nekünk ténylegesen kerül. Április 1. óta emelkedtek az alcsonyabb értékű csomagoknál a felszámított postai díjak, de csak az említett dátum után leadott rendelések esetében, tehát az, aki mondjuk március végén megrendelte a Jóbarátok 10. évadját, a csomagja értékétől függetlenül 699 ft-os postaköltséggel kapja majd a filmet.
0
2004. április 19., hétfő 18:00
Kedves Xpress,
Lehet en vagyok nagyon szoke, de az aktive rendelesek nekem meg mindig nem egeszen tiszta.
Idaig ugy volt, hogy lattam, hogy egy filmet meg hany napig "oriztek" es volt ket kis check-box, hogy Kuldjetek most vagy Toroljetek.
Ez a ket feature most direkt nincs mar? Vagy hogy is van ez?
Koszi

waces
0
2004. április 19., hétfő 9:22
Kedves Xpress!
Lehet, hogy le vagyok maradva de most olvastam az információban, hogy a postaköltség megemelkedett!!??
Tehát ha 9999.- Ft-ig rendelek / mondjuk csak egy dvd lemezt / akkor 899 Ft a postaköltség???? Tehát majdnem egy ezressel több! Vagy csak én értelmezem rosszúl, kérlek válaszoljatok!
Köszi.
0
2004. április 15., csütörtök 10:09
kösz!végülis addig még simán tudok várni....
0
2004. április 13., kedd 13:49
Köszönöm Xpress a választ. Most néztem, hogy az a film, amit egy héttel ezelőtt feladtak, már nem kapható, ill. jelenleg elfogyott. Mivel a mai napig nem érkezett meg a film, és nem is kapható, ezért Xpress-től azt kérném, hogy NE küldjék újra a filmet, mert nem akarok még 1-2 hetet várni rá, inkább megveszem máshol.

Tisztelettel:

Tadam
0
2004. április 13., kedd 13:45
Kedves Tadam!
A postai küldemények útját nem tudjuk nyomon követni. Csak azt tudjuk megerősíteni, hogy feladtuk a csomagot. Ha a feladásról szóló e-mail érkezése után két munkanapon belül nem jelentkezik a postás a csomaggal, érdemes az oldalunkon feltüntetett ragszám alapján érdeklődni a csomag után a területileg illetékes postahivatalban. Ha nem találják a csomagot, akkor 4-5 nap elteltével már valószínű, hogy eltűnt a küldemény (vagy újabb modern központot nyitott a posta Budaörsön), ez esetben érdemes újra megrendelni a filmet, és mi azonnal újra küldjük. Ha a film ára változott volna a korábbi alkalomhoz képest, a megjegyzés rovatban említse meg, hogy ez egy korábban eltűnt csomag pótlása, és kollégáink korrigálják majd az árat a régire.
0
2004. április 13., kedd 13:40
Kedves Xpress!

Már másodszor jelzek Önöknek, hogy a több, mint egy héttel feladott csomagjuk hozzám ezidáig nem érkezett meg! Múlt hétfőn adták fel a csomagomat, és idáig semmi! Kezdek egyre mérgesebb lenni, most akkor mi a teendő???
Várom válaszukat!
0
2004. április 12., hétfő 23:24
Esőember szinkronnal mikor jelenik meg?
0
2004. április 12., hétfő 13:49
deedee!
Ha minden igaz és jól megy ez év végén kiadja a Warner méghozzá szink+felirat formában,de ez még nem 100%ék,dolgoznak rajta.
0
2004. április 12., hétfő 13:08
helló!hallott valaki a  rém rendes csalód esetleges dvd-kiadásárol magyarországon?vhs-en megvan majdnem minden rész de mielőtt felvinném a számítógépre és megcsinálnám vcd-re,inkább körülérdeklődök.egyszerübb megvenni mint napokat dolgozni......
0
2004. április 11., vasárnap 11:08
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!

Kedves Xpress!

A Piszkos tizenkettő mikor kerül fel az adatbázisba?

Üdv: Brikó
0
2004. április 10., szombat 12:42
Kedves Xpress!

Lassan egy hete lesz, hogy feladtak nekem egy csomagot és még mindig nem érkezett meg. Azért úgy gondolom, hogy ennél jóval gyorsabban meg kellett volna jönnie, nem???
0
2004. április 9., péntek 23:15
A David Cronenberg által rendezett Spiders mikor jön ki DVD-én??????
Kinél vannak a jogok?
0
2004. április 9., péntek 20:42
Gilmore Girls mikor lesz kapható?
A német (osztrák) vátozatban van esetleg magyar szinkron?

0
2004. április 9., péntek 20:39
Van egy kis problémám:
Az elsö rendelésemet sikerült elrontanom.
Nem 1, hanem 2 filmet szeretnék megkapni.
Mi ilyenkor a teendö? Ha most gyorsan megrendelem a másodikat,
az belekerül a csomagba? vagy esetleg 2 csomagot kapok dupla szállítási költséggel?

Köszke a választ!
0
2004. április 9., péntek 13:12
Valakinek nincs infója a Wanderers esetleges magyarországi DVD megjelenéséről?
Már rongyosra néztem a VHS-emet.
R2-ben van 4:3-as, az USA-ban pedig 16:9-es verzió kapható.

---------------------------------------------------------------

"Oh well I'm the type of guy who will never settle down
Where pretty girls are well, you know that I'm around
I kiss 'em and I love'em 'cause to me they're all the same
I hug 'em and I squeeze 'em they don't even know my name
They call me the wanderer yeah the wanderer
I roam around around around..."
0