Keresés

FILMZENE

2013. december 20., péntek 22:29
Ott van az egyik kedvenc lebujom :D
0
2013. december 20., péntek 22:27
A Wesselényi-Dohány sarkán :DDDD
0
2013. december 20., péntek 20:53
Gratula!

Ilyen előjézuskát hol lehet kérni? :)
0
2013. december 20., péntek 20:51
Ez tőled igazán nagy dicséret, mert az újabb Williams muzsikákat nem nagyon csíped. Desplat nekem is kéne!
most posts by TM
0
2013. december 20., péntek 18:39
Hmmmmm miket hoz itt az előjézuska.... :)

Muszáj volt nyitott tokot fotóznom, óriásiak a képek rajta :D
0
2013. december 20., péntek 17:36
A héten komolyabb vizekre eveztem picikét, de nem bántam meg. Fantasztikus mindkettő!

0
2013. december 17., kedd 17:19
Úgy látszik, hogy a Smaug filmzene már csak januárban gyűrűzik be hozzánk. Még kérdéses, hogy az elsőhöz hasonló deluxe verzió (igen, a lemezkalodás karton) is elérhető lesz, vagy ahhoz csak Importiában lehet majd hozzájutni.
most posts by TM
0
2013. december 15., vasárnap 11:55
Juhúúúú ma újra Cinemusic a MÜPA-ban! Jön még valaki? :)
0
2013. november 25., hétfő 11:37
Ma Lévay Szilveszter napot tartok, akire méltán lehetünk büszkék. Kobra; Hideg, mint a kő; Nagy Durranás; Elit Kommandó...néhány ismertebb cím a munkásságából.

0
2013. november 23., szombat 14:18
Köszi, lemegy az album aztán belehallgatok ezekbe is!

Amúgy a Prometheus zenéjét láttam még, ami érdekelt volna, de annyi pénzem már nem volt. Vicces amúgy, hogy gyakran drágább a filmzene, mint maga a film DVD-n.
0
2013. november 23., szombat 14:17
Az első helyett ezt akartam:

most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 14:15
Épp azért ajánlom, hoy ismerkedj vele, érdemes!

Ez pedig egy rövid "gyorstekerés" a zeneszerzői pályájáról
most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 14:03
Ezt a zenét elsősorban a film miatt szerettem meg, a többi művét annyira nem ismerem, max. amennyit a filmekből hallhattam. :)
0
2013. november 23., szombat 14:01
Onnan... Már vagy 2 hete kinéztem, mindig vissza akartam menni érte, nehogy "elkapkodják", de állandóan közbejött valami, aztán ma végre volt időm és pénzem és kedvem és.. voilá!
Köszönöm! :)
0
2013. november 23., szombat 13:59
Honnan csípted? A Pólus MM-ban ott állt hónapok óta, elég olcsón, csak nem ez az? :D Én belehallgattam, nem az én világom, de neked jó szórakozást hozzá mindenképp!!
0
2013. november 23., szombat 13:58
A "Görögöt" nagyon kedveltem, jó zenéket szerzett. Ezen kívül még a Robotzsaru meg a Vadászat a Vörös Októberre alap tőle. Utolsó nagy dobása talán a Csillagközi Invázió volt. Meglehetősen korán távozott, nagy kár érte.
most posts by TM
0
2013. november 23., szombat 13:48
Végre megvettem, ráadásul baromi kedvező áron. Egyik legszebb és leghangulatosabb filmzenének tartom a mai napig. Na meg meghozza a hangulatot meg megteremti az atmoszférát, ha esetleg írni támad kedvem. :)

0
2013. november 18., hétfő 18:39
Idén nem számítottam új zenére tőle. Azt tudtam, hogy a könyvből film készül, de nem gondoltam volna, hogy Williams szerzi a zenét hozzá. Kellemes és váratlan meglepetés. :)
0
2013. november 18., hétfő 10:10
Egyébként sikerült a lemez és a DVD borítójának egyaránt qrvanagy spoileres képet találni.
0
2013. november 18., hétfő 9:27
Nahát, hogy miért pont ezt vállalta el az Öreg? Végignéztem a stáblistát és összesen két ismert nevet találtam rajta. Ez egy kis költségvetésű Fox 2000-es film, amit majd január végén láthatunk itthon.
most posts by TM
0
2013. november 18., hétfő 9:18
Jean-Pierre Taieb - The Divide

A filmről, mely igen nagy vitákat indukált - akár itt, az Xpressen is - csak annyit írnék, hogy személy szerint nekem nagyon tetszett. Egy hete már, hogy megnéztem és még mindig a fejemben motoszkál. Lehet szeretni, nem szeretni, de kétségkívül nagy horderejű alkotás, melynek hatásmechanikája nagymértékben épül a filmzenére is.

Milyen is a jó filmzene? Megtámogatja a cselekményt, aláfest, hangulatot teremt. A The Divide zenéje mindezeknek maradéktalanul eleget tesz, sőt... Jean-Pierre Taieb kompozíciója olyan hatásfokon ég, hogy nyugodtan mondhatjuk: nélküle a címszereplő mozi feleannyit sem érne. Taieb nevére annak idején a Frontieres című, egyébként a Hasadást is jegyző Xavier Gen által rendezett horror kapcsán figyeltem fel (nem nagyon, ...kicsit). A film közben felcsendült egy rövidke dallam, ami megfogott, amit égre-földre kerestem, de nem sikerült megtalálni, viszont most, a The Divide zenéjében sokkalta többet is kaptam, mint egy apró, kis dallam.

A visszatérő főtéma egyszerűsége, hiába ismerős innen-onnan, azonnal fülünkbe mászik és bizony nem nagyon akaródzik távozni onnan.

Theme from Theme Divide
http://www.youtube.com/watch?v=7ohY9dI2uks

Van néhány töltelékszám is, melyek tulajdonképpen csak  akciózene  plusz némi zaj és zörej (pl. Geiger-Müller számláló recsegése...stb.) keverékei, ezek említésre nem igazán méltóak, szerencsére nem túl hosszúak, így hamar le lehet tudni őket.

Ami miatt az album előrendelésben figyel a kosaramban, az nem más, mint az utánozhatatlan hangulatú finálé, ami egyszerre reménnyel teli és reményvesztett, felemelő és lesújtó és nem utolsósorban zseniális.

One Way to Life
KÜLSŐ LINK

Running After My Fate
KÜLSŐ LINK
0
2013. november 17., vasárnap 14:52
Helyesbítek: jövő héten jelenik meg.
0
2013. november 17., vasárnap 14:45
Tegnap vettem észre, hogy a mesternek új albuma jelent meg. Gyorsan meg kell kaparintani.

0
2013. november 17., vasárnap 2:17
Nekem ebből a mézesmadzag-gyűjteményből a Thrice Welcome című tétel kezdése tetszik legjobban. Ed Sheeran dala is érdekes, párszor már végighallgattam, próbáltam levenni a hangulatát és képzeletben elhelyezni a Hobbit most következő szeletében valahol, de még nem igazán sikerült. Az biztos, már most így a rövid részletek és a dal hallatán is, hogy ezúttal már valamivel komolyabb, komorabb lesz az egész produkció hangvétele, ami valószínűsíthetően a jövő évi fináléra még inkább lesz jellemző. Sebaj, ezt a világot így (is) szeretjük. :)
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 17:49
Köszönöm a linkeket!
Belehallgattam a dalokba, de ez tényleg csak ízelítő ennyi idő alatt egyik sem igazán bontakozott ki. Viszont a szám az szép és a klip is tetszetős.
0