Keresés

FILMZENE

2013. november 16., szombat 17:18
Szuperjóóóó!!! :D
0
2013. november 16., szombat 15:01
Az első link alatt termékfotó és dalsorrend, a második alatt belehallgatási lehetőség, a klip pedig a film betétdalát tartalmazza. A videóban 3:05-nél Peter Jackson lánya látható, aki a papájával ellentétben napról napra dögösebb lesz. :)
most posts by TM
0
2013. november 16., szombat 2:09
A hobbit: Smaug pusztasága

http://www.amazon.com/dp/B00FFT1BJ0/ref=as_li_ss_til?tag=variousmoview-20&camp=0&creative=0&linkCode=as4&creativeASIN=B00FFT1BJ0&adid=13MS2FQ6KJ8CGZ06Z17E

KÜLSŐ LINK

most posts by TM
0
2013. november 8., péntek 23:36
Ezen is van fasza muzsika, köszi :)
0
2013. november 8., péntek 23:14
Voltak a filmben fasza kis muzsikák, emlékszem is párra, grat hozzá!
0
2013. november 8., péntek 23:05
Angol amazonról rendelve, Németországból feladva és kettő nap alatt itt lett, szinte hihetetlen:

0
2013. november 7., csütörtök 0:32
Köszönöm szépen a kimerítő választ! Nagyon hajlok rá, hogy ott legyek majd a koncerten.
most posts by TM
0
2013. november 7., csütörtök 0:28
Bennem ma tudatosult, hogy a Sejt zenéjét Howard Shore szerezte, és hát valami eszméletlen jó lett a score, asszem le is húzom netről mihamarabb!
0
2013. november 6., szerda 20:50
A zenekart mindig gondosan választja ki Morricone, ezzel sosincs probléma. A szegedi koncert is nagyszerű volt 2002-ben magyar zenekarral és tavaly volt szerencsém egy olaszországi koncertjén is részt venni, ott is remek volt a zenekar és a kórus, ami természetesen olasz volt.

Azt, hogy melyik műveket vezényli a maestro, szintén ő maga szelektálja. Van is miből, abból a több, mint 500 filmből, amihez írt muzsikát! Létezik egy 10-20 zenéből álló állandó repertoárja, ezek a legismertebb művekből vannak, a többit általában variálja. Mivel a koncertturné címe: 50 Years in Music - gondolom valamiféle átfogó szelektálást kapunk.

A komolyzenei koncerteken általában csak a hátát látjuk a karmesternek, ez számomra nem probléma. A lényeg, hogy a muzsika jó legyen és a hangzás is. Ebből a szempontból nem ismerem a Sportarénát, de bízom benne, hogy a megfelelő helyszínt választották.

A szegedi koncerten volt háttérvetítés is filmjelenetekkel, képekkel, az olasz koncerten ilyen nem volt, de nem is hiányzott. Az a hihetetlen energia, ami a 84 éves mesterből áradt vezénylés közben és a fantasztikus zene bőven elég volt a maradandó élményhez. A több, mint két órás koncertet szünet nélkül vezényelte végig. Konferálás nem volt, de nála nem is szokás, lévén hogy van műsorfüzet, amiből mindenki tájékozódhat, ő pedig szereti egybefüggő szvitekbe fűzni az egyes muzsikákat, amiket kár lenne megszakítani az állandó konferálással.

0
2013. november 6., szerda 17:06
Amúgy filmzeneileg ideírható az is, hogy Peter Gabriel-koncert is lesz az Arénában, május 6-án.
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 16:56
:) ez igaz, én inkább az akusztika miatt választanám a közelebbi helyet. Voltam már ott olyan koncerten, ahol a színpaddal átellenes oldalról minden visszaverődött és az egész egy élvezhetetlen, marha nagy visszhangos katyvasz volt.
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 16:53
Van ott tízezerért is, hogy az átlag dolgozó is elmenjen és esetleg el tudja vinni az asszonyt is... Mi a fasznak üljek közel, ha csak a hátát nézem 90%-ban... :D
0
2013. november 6., szerda 16:48
Látom, húszért is van jegy. Milyen egy Morricone-koncert? Csak úgy össze-vissza válogatnak a tételekből, amit elbazsevál a nemtommilyen zenekar, vagy van valamilyen konferálás is, esetleg a hangzást megtámogatják filmjelenetek klipjeivel?
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 11:10
Mivel a Maestronak több, mint valószínű, hogy ez az utolsó nagy koncertkörútja (a napokban lesz 85 éves!), így nem szeretném kihagyni, hogy még egyszer lássam élőben vezényelni - akár távolabbról is, némileg olcsóbban.
0
2013. november 6., szerda 3:00
Morricone jövő február közepén a Sportarénában ad koncertet közelről már negyvenezerért megnézhető.
most posts by TM
0
2013. november 4., hétfő 11:42
Retró reload:

STONEWALL

Bár a filmet nem láttam, de a zenéje nagyon ott van.

The Ad Libs - Boy from New York City
http://www.youtube.com/watch?v=zyGAz7V5f5g

The Shangri-Las - Give Him a Great Big Kiss
KÜLSŐ LINK

Barenaked Ladies - What a Good Boy
KÜLSŐ LINK

THAT THING YOU DO/NYOMUL A BANDA

Tom Hanks első nagyjátékfilm rendezése, melynek zenéjét első megtekintéskor már szívembe zártam. Ami érdekes, hogy a dalok nagy részét Tom Hanks írta.

Mr. Downtown
KÜLSŐ LINK

That Thing You Do
KÜLSŐ LINK

PRET A PORTER/DIVATDIKTÁTOROK

Ezzel az albummal belefutottam az első filmzenébe, ami valahogy nem áll össze egésszé, unalmas...számomra legalábbis. Vannak ugyan jó dalok, de összességében hanyagolható. Emlékszem, hogy botrány kerekedett a borítón látható Christy Turlington pucér fenekéből, mire a készítők kénytelenek voltak a boával lefedni az említett domborulatot.

The Cranberries - Pretty
KÜLSŐ LINK

Super cat - My Girl Josephine
KÜLSŐ LINK
KÜLSŐ LINK
0
2013. október 30., szerda 19:58
A Zimmer rezidencia :)

http://www.buzzfeed.com/adambvary/hans-zimmer-film-composer-inside-his-studio
0
2013. október 29., kedd 19:49
Na, elutaztam pár napra, de újra itt vagyok :) Gyerekek, kurvára örülök, hogy feléledt egy picit ez a fórum :) Isteniek a cd-k, Injection nálam is büntetés már évek óta :)
0
2013. október 28., hétfő 13:30
Hiába, Goldsmith zseni volt, aranyat kovácsolt mindenből, amihez nyúlt ;)
0
2013. október 28., hétfő 13:07
Jó cuccok, jó képek! A M:I 2 nekem is megvan, én is nagyon szeretem.
A Congo-ra visszatérve: attól az említett részlettől én is sokszor lettem már libabőrös.
0
2013. október 28., hétfő 11:52
Na, akkor újabb adag kép.

Hans Zimmer - M:I-2
Azokból az időkből, mikor egy Zimmer lemezt még érdeklődő izgalommal helyeztem a lejátszóba. Ez a score tartalmazza Zimmer pályafutásának egyik legszebb kompozícióját, mely nem más, mint az
Infection
http://www.youtube.com/watch?v=fgIPS1IDWdw

Egyébként jelen korongnál meg kell említenem Heitor Pereira brazil zenészt is, aki elképesztő gitárjátékkal járult hozzá a filmzenéhez. Valamint, mondanom sem kell, hogy Lisa Gerrard is tiszteletét teszi.

A RAVASZ, az AGY és KÉT FÜSTÖLGŐ PUSKACSŐ
Nagyon hangulatos válogatáslemez. James Brown, Dusty Springfield, Robbie Williams, The Stone Roses, The Castaways..., hogy néhány előadót említsek. Ráadásul a lemezen megtalálható néhány qrvajó dialógus is a moziból.

Pete Wingfield - 18 with a bullett
KÜLSŐ LINK

TOMB RAIDER
Na, ez a korong a maga korában óriásit pukkant, nyomtuk is rá a bugit, mint a részeg kecske. BT, Fatboy Slim, Moby, Die Toten Hosen, Fluke...stb. Ja, és a lemez mellé bónusz TR játék dukált :)

Fluke - Absurd
KÜLSŐ LINK

BT - The Revolution
KÜLSŐ LINK

Delerium - Terra Firma
KÜLSŐ LINK

Die Toten Hosen - In Control
KÜLSŐ LINK

0
2013. október 26., szombat 20:41
Vissza a jövőbe I. és III. van nekem, még egy széria, ahol kiegészítjük egymást. :)
most posts by TM
0
2013. október 26., szombat 13:34
A Fújhatjuk CD-jén nem csak score van, sőt, a nagyja a rézfúvós banda muzsikája.
0
2013. október 26., szombat 12:36
Szépek!! A Fújhatjuk zenéjére nagyon kíváncsi vagyok, mert filmnézés közben fél füllel tudtam csak koncentrálni rá, és úgy tetszett, de még soha nem hallottam egy az egyben. A Sárkányszív klasszikus, a Rocketeer is nagyon szép.
0
2013. október 26., szombat 12:15
Én is kedvet kaptam. Íme gyűjteményemből néhány érdekesség:

0