Rendkívül kellemes zene. Steve Jablonsky remekműve. Nagyon passzol a filmhez. Minden egyes jelenethez. Egyből felkaptam a fejem a moziban a főcím résznél, hogy mi ez a zene, és lám, tényleg jó lett. :) Ajánlom minden filmzene rajongónak!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. augusztus 31., szerda 20:56
1560
soundtrack is meg nem is..játékhoz írt,de számomra zseniális...mindenből véltem keveset felefedezni..kis David Arnold,kis Horner...nekem bejön:)
0
2005. augusztus 31., szerda 20:41
16099
Akkor hallgasd meg sürgősen, mert Serra alkotás ennél a filmnél nagyon jó. Főleg a 19-es szám a kifejező. (Armaturam Dei)
Jó zenehallgatást! ;)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. augusztus 31., szerda 18:43
849
Én éppen Serra-t hallgatok, a Le Grand Bleu-t. Csodás. Fantasztikus zeneszerző. Imádom még a LEON zenéjét is. A Tiédet még nem volt szerencsém hallgatni.
0
2005. augusztus 31., szerda 18:01
16970
Collateral Soundtrack - Various artists
Meglepően kellemes. Rengeteg zenei irányzat felfedezhető a korongon. Miles Davis-től egészen a legmodernebb Club-zenéig. Két kedvenc számom Guero Canelo: Calexico és Destino de Abril: The green car motel. Mind a kettő latinos hangvételő, az elsőnek említett kicsit gyorsabb, az utóbbi lassabb, de mindkettő tökéletes zenei élmény. Az egész korong atmoszférája kissé furcsa a sokféle irányzat miatt, de ez egyáltalán nem zavaró, sőt!
0
2005. július 23., szombat 15:33
450
Pontosan... Hans mester ebben összesen vagy két tételt dolgozott ki (Jade, a másikra nem emlékszem). A main theme viszont összetéveszthetetlenül Nick-Glennie Smith műve. Ettől függetlenül az egyik legjobb Media Ventures produkció :)
0
2005. július 23., szombat 13:59
16099
Na, azt hiszem, hogy egy ilyen album minden filmzene rajongó szívét megdobogtatja. Ebben minden benne, ami kell. MINDEN!
0
2005. július 22., péntek 11:22
1431
(hát nem tudom, én még pár hónapja néztem meg róla előzeteseket, és finoman szólva sem voltak biztatóak...)
0
2005. július 22., péntek 11:19
16970
Danny Elfman: Charlie and the chocolate factory
Tele van játékos elemekkel, abszolúte élvezetes, szinte elvarázsol zene. Mintha egy nagy mesevilágba kerülnél. Remélem a film is lesz ilyen jó! :-) Az előzetes alapján, amit tegnap láttam jónak ígérkezik... A jó öreg Danny megint kitett magáért, és köszönet érte. Sok a kórushang, gyorsan változnak a ritmusok, és a zeneszámok lendülete is. Nagyon jó, hallgassátok sokat :)
0
2005. július 20., szerda 20:03
16970
Anne Dudley: American history X
Ha már a fájdalmasan szép zenéknél tartunk, akkor ez nem maradhat ki a sorból. Ed Northon - szerintem - legjobb filmjének zenéit tartalmazó lemezre nagyon rányomja a hangulatot a filmre. Elválaszthatatlan, és önmagában is fogyasztható alkotás.
Nagyon sajnálom, hogy ez a film még nem jelent meg nálunk :(
0
2005. július 20., szerda 14:22
16970
A Rekviem egy álomért tényleg nagyon jó, nekem mindig borsózik a hátam akárhányszor meghallom ezt a zeneművet, a hegedűk meg minden. Hidegrázást kapok tőle, igazán kiváló mestremű egy remek - bár nem túl felemelő - filmhez. Én is csak ajánlani tudom.
0
2005. július 20., szerda 13:11
1447
A zene 80%-ban az általad nem említett harmadik személy: Nick Glennie-Smith munkája;) Ezek az emberek temérdek zenén dolgoztak/dolgoznak együtt. Sokszor alig különíthető el a közönség számára ki, mikor, mit csinál egy közös produkciójukban, akkora az összmunka abban a műhelyben (Media Ventures) :)
0
2005. július 20., szerda 13:03
411
a film is jó, de ez a score valami frenetikus, szerintem a gregson-zimmer páros eddigi legjobbja (márha dolgoztak együtt egyáltalán más zenén..:).
0
2005. július 20., szerda 0:45
16099
Úgy érzem, hogy ez az a zene, amire rosszat nem lehet mondani. Igazán szívbemarkoló és fájdalmas hangzása van, mint amilyen a film is. Gyönyörű és lenyűgöző...
0
2005. július 19., kedd 11:34
1447
Azért betétdalt nem egyszer írnak külön a filmhez is, nem csak összeválogatás útján kerülnek bele.
0
2005. július 19., kedd 11:09
16970
Nekem tőle igazából az Ötödik elem zenéje jött be :)
0
2005. július 19., kedd 3:04
16099
Essen szó egy kicsit Eric Serra-ról is... Sztem a Jeanne D Arc alkotása meglepően jól sikerült. Megmondom őszintén, hogy nekem az ötödik elem zeneéje nem nagyon jött be. Inkább ez. Nagyon kellemes zene, pont egy ilyen "háborús" filmhez való. Serra egy egészen különös zeneszerző, és pont ezt szeretem benne...
Eric Serra - The Messenger /The Story Of Joan Of Arc/
0
2005. július 18., hétfő 23:21
16099
Így van, igaza van Sutter-nek. Manapság teljesen más értelme van a filmzenének. A filmzene magában hordazza a nevét. :))) Egy filmnek a zenéje... Ami betétdalos, azt nem a filmhez írták, csak a filmhez válogatták. Teljesen más a fogalma az egésznek.
0
2005. július 18., hétfő 22:36
54
A népdalok, a journey to the line, a the corall atoll, the lagoon, light, silence...mind-mind a legszebbek közé tartoznak:)
0
2005. július 18., hétfő 22:32
54
A legjobb és legszebb filmzene akkor is az őrület határáné. Nálam ezt nem űbereli semelyik filmzene.
0
2005. július 17., vasárnap 20:05
2774
nem kötözködök, csak segítek, hogy a jövőben helyesen fogalmazz. a betétdalok (melyeket különbőző együttesek játszanak és általában énekelnek bennük) a producerek válogatják össze a filmhez. a filmzenét a zeneszerző komponálja a film képeihez, általában nagyzenakari vagy elektronikus formában. sajnos a magyar nyelvben a filmzene - helytelenül - mindkét fogalmat lefedi. de jó lenne filmzeneként emlegetni a betétdalos lemezeket...
0
2005. július 17., vasárnap 18:31
2682
Ez a hivatalosan kiadott zenéje a Ponyvaregénynek. Más nincs. Nem tom mit kötözködsz?
0
2005. július 17., vasárnap 16:35
2774
ez nem filmzene, hanem betétdalok
0
2005. július 17., vasárnap 16:34
2774
igen ez valóban érdekes. csak a te személyed irritál. ez van. remélem azért nem forgolódsz éjszaka emiatt álmatlanul...