Gyerekek! Ez egy nagyon jól megkomponált filmzene. Jerry Goldsmith értett a témához...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 7., csütörtök 14:44
54
2 számot hallgattam meg a batman begins-ből, de nem nagyon tetszik. Hát hiába, Zimmer sem lehet mindíg csúcsformában.
0
2005. július 7., csütörtök 9:59
16970
:)))
0
2005. július 7., csütörtök 3:08
16099
Ez egyszerűen KIRÁLY! :))) Hallgassátok!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 7., csütörtök 2:42
2682
Most éppen: Batman : Begins ost és John Powell: Bourne Supremacy ost-jét hallgatom felváltva. Nekem mindkettő nagyon bejön. Mondjuk szerintem tejesen eltérő a 2 zene, de valami közös bennük, még pedig az, hogy mindkét zene nagyon jó. Powell munkásságát most kezdem megismerni. Eddig ezt az egy filmzenét hallottam tőle, ami biztos az övé, meg azt hiszem még az Ál/Arcot. Ha az is az övé akkor azt is imádom. NAgyon jó. A Bourne zenéjéről az utolsó track az Extreme Ways az eggyik kedvencem. Nagyon jó melankólikus hangulata van. Egyszerűen imdáom. Illetve még a The Drop a másik kedvencem. A Batman : Begins végig szinte nagyon lágy, kellemes hangvételű Score. Ami van benne egy két akció rész az viszont szerintem nagyon jól megvan csinálva, nekem bejön. Mind két Score nagyon jó. Csak ajánlani tudom.
0
2005. július 5., kedd 10:20
98
Én akkor lepődtem meg, amikor a droidsereg témája szólt Anakin és a klónok jedi templomba való bevonulása alatt. Hova kellett volna a birodalmi induló, ha nem pont oda? Persze így is jó volt, de akkor is...
0
2005. július 4., hétfő 21:57
207
A csata alatt állítólag valamelyik SW videójátékból is szól pár taktus... mindenesetre eléggé kaotikus az a rész. Valóban érthetetlen, miért a droidok témája szól a majdnem ugyanolyan jó klónok témája helyett az általad is említett helyen, de tény, hogy passzol az előbbi is. :) A Sithben pedig a nekem egyik legjobban tetsző rész a végén, amikor az amputáció után Obi-Wan szinte "énekel" arra a fájdalmasan szép dallamra Anakinhoz - persze kizárólag az angol eredetiben (a magyart azt inkább hagyjuk)!
0
2005. július 4., hétfő 21:18
1447
ja azt hittem eredeti CD-krők beszélünk. csak mert ha nem, akkor minden megvan:) korai Zimmerek főleg:)
0
2005. július 4., hétfő 21:10
52685
Na és a Black Rain? :)
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 21:07
1447
olyan mint én:)
0
2005. július 4., hétfő 21:05
52685
Nem baj, megbocsájtjuk... De mondd csak, milyen Zimmer-rajongó az, akinek nincs meg a Backdraft zenéje? ;)
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 21:02
1447
Én imádom a visszaköszönő témákat. Mondjuk meglepődtem mikor az Episode II-ban hirtelen a Kereskedelmi Föderáció témája jött be, mikor Obi-Wan nézte a klónhadsereget, de attól még kib jó;) A kedvenc témám a prequel trilógiában az Escape from Naboo/Anakin Defeats Sebulba-zene. Ennek asszem nem adtak külön nevet, de mind3 filmben benne van. A másodikban főleg a végső csata alatt, mikor megérkezenek a klónok (állítólag innen Lucas kiszedette az eredetileg írt zenét), a harmadikban meg mikor Obi, Anakin és a Sidious a liftaknában siklanak. Zseniális zene.
0
2005. július 4., hétfő 20:59
16970
Jó kis lavinát indítottam el... :)
0
2005. július 4., hétfő 20:58
54
A legjobb filmzenék (a kedvenceim) sorrendben: Az őrület határán, A szikla, Gladiátor, Rain man, Oroszlánkirály, A közellenség, Con air, Elemi ösztön, Rambo, A vadon foglyai, Halálsoron, Csodabogár, Kalifornia, Az ördög ügyvédje, a Rettenthetetlen... most egyenlőre ennyi jut eszembe:) Amúgy én John Williams-et nem nagyon kedvelem.
0
2005. július 4., hétfő 20:54
52685
Hát, ha visszaolvasod a Sith-kritikákat, akkor meglátod, hogy sokaknak nem volt egyértelmű...
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 20:53
1447
"nem azért ilyen, mert állítólag három hét alatt készült - Goldsmith két hét alatt írta a Chinatownt, na és akkor mi van!?"
Én nem mondtam, hogy azért ilyen, de te se mondhatod, hogy nem azért ilyen;) Az idő egyébként igenis fontos tényező itt. Főleg, ahol ennyi mindennek kell takkra megegyeznie. Goldsmith, amúgy írt már repülőgép úton is zenét;) Szeretjük őt is. WOTW zenéjét sem tudom nem szeretni, mert ős Williams fan lévén örülök minden ismerős hangjegyének.
0
2005. július 4., hétfő 20:47
1447
"Furcsállom, hogy még senki nem jött rá, hogy a Sithek bosszújában azért volt sok ismert motívum, mivel ez egy szándékos művészi koncepció volt!"
Az hittem ez annyira magától értetődő, hogy le sem kell írni!
0
2005. július 4., hétfő 20:29
98
A MR Williams stílusához képest szerintem határozottan visszafogott.
Ez teljesen igaz. Csak egyrészt a WotW nem az a jellegű zene, aminek valami dallamviág rosszat tett volna, másrészt meg ha fütyülhető nóta nincs, akkor legyen atmoszférateremtés és hangulat. Itt szerintem az sem volt.
0
2005. július 4., hétfő 20:13
1221
Természetesen én is meghajlok cáfolhatatlan érveid elött. A Minority Reportot azért nem nevezném visszafogottnak...
Ami a dallamtalanságot illeti, a filmzenéknél néha nagyon is fontos, hogy ne csak fütyülhetö dallamokból álljanak; ez mindíg a filmtöl függ.
0
2005. július 4., hétfő 19:41
98
hát, ha egyszer érveim megcáfolhatatlanok...;)
0
2005. július 4., hétfő 19:18
52685
Nem vagyok utolsó szó mániás, legyen igazad Neked! :))
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 19:10
98
"monoton történet, ami másról sem szól, csak az emberek módszeres bedarálásáról" nem értek egyet. a film megelpően érzelemgazdag, ahhoz képest, hogy egy nyári popcornmozinak tűnik. A családi kapcsolatok elég szépen vannak ábrázolva, a drámai vonal is elég erős olykor, szerintem ehhez egy sokkal de sokkal jobb zenét lehetett volna írni. Mert többnyire fel sem tűnik, hogy szól a film alatt, ha mégis akkor SW-koppintásról van szó.
0
2005. július 4., hétfő 18:48
52685
Az általad említett két film szerintem sokkal érzelemgazdagabb, főleg a Sleepers. Ezzel szemben a Világok harca egy monoton történet, ami másról sem szól, csak az emberek módszeres bedarálásáról. ehhez egy beton-ridegségű zenét lehetett csak idebiggyeszteni. A filmet kétszer láttam eddig, és elégedett voltam a zenével, mint a film egy alkotóelemével. Az már más lapra tartozik, hogy cd-n a négy fal között magában mennyire tud élvezetes lenni ugyanez a "muzsika"!
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 18:37
98
ezek szerint visszafogottság=dögunalmas dallamtalan-jellegtelen zúgás? amit néha megszakít a sithekből átmentett zene. visszafogott zene? ott van a Sleepers, ezerszer jobb. vagy a Minority Reports - abban sem volt sokkal több csinnadratta mint a WorW-ban, mégis remek volt. De ez...
0
2005. július 4., hétfő 18:31
52685
Kedves ZS! Nem emlékeztem az írásaidra, de nagyon örülök, hogy már ketten vagyunk legalább, akik így gondolkodunk Williamsről! Nos a WotW zene tényleg nem Indiana Jones-szerű pattogós fülbemászós, de miért is lett volna oka ebben a filmben a zenének "örömködni", ugyebár? Egy másik oldalon védelmembe vettem Morriconét, most őt hozom elő példának: Hallgassátok meg tőle mondjuk a "Farkas" című Nicholson-film zenéjét (ha képesek vagytok rá...) és utána, elötte meg mondjuk a Vadnyugat score-t. Észrevehető lesz a különbség...