Keresés

FILMZENE

2005. május 10., kedd 4:12

STEAMBOY - zeneszerző: Steve Jablonsky

Az év eddigi legjobb filmzenéje, magával ragadó, akárcsak a film. Hans Zimmer patronáltjai közül Jablonsky nekem máris a legszimpatikusabb, és szerintem sokat fogunk még róla hallani.
0
2005. május 2., hétfő 23:23
RACHEL PORTMAN: CHOCOLAT

Tadamnak köszönhetően megszereztem a film zenéjét. Brilliáns. Már akkor is nagyon bejött, mikor a filmet néztem, volt olyan dal, aminél nem lehetett ülve maradni. :)

A film hangulatához tökéletesen illik a zene, így megérdemelten volt Oscar jelölt anno néhány éve.

A zenék lendületesek, vidámak és szomorúak, visszatükröződik benne maga a film érzése, lepereg előtted, miközben hallgatod. Látod ahogy készül a sok csoki, és persze a buli a parton...

Frenetikus filmzene, egy szenzációs filmhez. Nálam egyenértékű a Fridával. Hallgassátok, mert harapni lehet a csokoládét! :D
0
2005. április 18., hétfő 17:44
Filmzene? JOHN WILLIAMS!!!                              és utána a többiek.
most posts by TM
0
2005. április 18., hétfő 4:33
Kösz a tippeket ZS, amint lehet, meghallgatom õket. :-) Az igaz, hogy nem nagyon ismerem Horner munkáit.
0
2005. április 17., vasárnap 16:47
Szása: igazad van :) Tényleg kihagytam azokat...bocsi :)
0
2005. április 17., vasárnap 15:44
"minden zeneje ugyanolyan" "Es azutan neha felismertem a zeneit, mert elegge hasonlitanak egymasra" Ettöl még senki sem lesz rossz zeneszerzö. Morricone kis túlzással 10 másodperc alapján felismerhetö. Ez csak azt jelenti, hogy egyéni stílusa van, nem azt, hogy minden zenéje ugyanolyan. Az általad kiemelt John Barry filmzenéi egyébként sokkal jobban hasonlítanak egymásra mint Horneréi. Javasolnám amúgy, hogy hallgasd meg egymás után a következö Horner-lemezeket: Cocoon: The Return; Aliens; Field of Dreams; Sneakers; The Name of the Rose; Another 48 Hrs.! A közös stílusjegyek mellett szerintem nagyon sok mindent fogsz még hallani.

A Titanic tényleg nagyszerü, de ha meghallgatod a Far and Away soundtrackjét, elöször a nyitó témát (John Williams), aztán a Book of Days címü dalt (Enya), akkor kevéssé fogod eredetinek találni! Föleg az Enya-dallam hasonlít feltünöen a Titanic fötémájára - gyakorlatilag ugyanaz.
0
2005. április 17., vasárnap 13:54
Amit meg kihagytam, ill. azota eszembe jutott, az a Napfiver, Holdnover, Az angol beteg es a Tavol Afrikatol. Ezek tenyleg jok.
En azert annyira nem rajongok James Hornerert, mert az igaz, mint ahogy itt mar sokan leirtak, hogy minden zeneje ugyanolyan, neha mar unalmas. Nekem ami nagyon bejott tole, az a Titanic, en ekkor jegyeztem meg a nevet, fogalmam sem volt rola elotte, ki is o. Es azutan neha felismertem a zeneit, mert elegge hasonlitanak egymasra.
0
2005. április 17., vasárnap 2:55
Csak a legjobbakat hagytad ki: Armageddon és Jack Frost.
0
2005. április 16., szombat 18:06
James Horner tényleg remek zeneszerző, de az én mindenkori kedvencem Trevor Rabin marad :) 6. Napon, Con Air, Tolvajtempó, Nemzet Aranya....mindegyik tökéletes! :) IMÁDOM!!! :)
Remélem sok zenét hallok még tőle :)
0
2005. április 16., szombat 16:49
Ha valakit érdekel van egy eladó "A jó a rossz és a csúf" filmzeném 2000 forintért.
Ez az eredeti 34 perces kiadás.

emil: thomasfinal@freemail.hu
0
2005. április 16., szombat 13:28
"Titanic (tudom, James Horner, de ez kivételesen jó! :-))"
He? James Horner egy q jó zeneszerző.
0
2005. április 16., szombat 0:26
Hú, sok kedvenc filmzeném van (persze a musicaleken kívül), ezek mindenképpen:

Morricone-tól:
Volt egyszer egy vadnyugat
Volt egyszer egy Amerika
Tetõnk a csillagos ég
A pokol konyhája
A profi
A misszió

Cabiria éjszakái (Nino Rota)
A makrancos hölgy (Nino Rota)
Mennyei teremtmények (Peter Dasent)
Teljes napfogyatkozás (Jan A.P. Kaczmarek)
Carrington - Egy festõnõ szerelmei (Michael Nyman)
A zongoralecke (Michael Nyman)
Titanic (tudom, James Horner, de ez kivételesen jó! :-))
Napok romjai (Richard Robbins)
Howards End (Richard Robbins)
V. Henrik (Patrick Doyle)
Értelem és érzelem (Patrick Doyle)
Jude (Lidércfény) (Adrian Johnston)
Anne (Hagood Hardy)
Váratlan utazás (több zeneszerzõ)
Nem félünk a farkastól (Alex North)
Elfújta a szél (több zeneszerzõ)

.... és még sorolhatnám

0
2005. április 15., péntek 19:33
Az működik. És tanúsíthatom, hogy tényleg jó! :))))
0
2005. április 15., péntek 19:03
Ugyan nem filmzene, de aláfestőzene kategóriában nálam verhetetlen, és mostanában non-stop ezt hallgatom:

Örök kedvenc!

(remélem, működik a html kód)
0
2005. április 15., péntek 18:47
Pontosabban: Gladiátor-Zimmer, Karib tenger-Zimmer is! (de csak kotta mögé bújva)
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 18:34
Nem csalódás (Kálki-szipka!)-bocsi, ez egy régi idióta tv-reklám...
Szóval azért hasonlít, mert sokunk nagy kedvence Hans Zimmer maga is bedolgozott a filmzenébe, ha a neve nincs is feltüntetve a stáblistán - "uncredited"
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 15:27
Nem tudom, nekem valahogy a Karib Tenger kalózai és a Gladiátor között tűnt fel az azonos hangzásvilág. Vagy ez csak érzékcsalódás?
0
2005. április 15., péntek 15:14
A dvdextrán írt valaki pár hete Aliens filmzenéről, és leszólták az illetőt mert némi 2001 Űrodüsszeia plagizációt vélt felismerni. Akinek megvan mindkettő hallgassa meg figyelmesen, megtalálja az Űrodüsszeia cd-n azt a motívumot ami az Aliens végén hallható!
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 15:04
Szia!

A Gothika tényleg gáz, de ez érdekel, lehet megnézem és akkor majd mondok véleményt a zenéről.

A kedvenc filmzenealbumom:

Egyszerűen tökéletes. Maga a film is nagyon jó, és hozzá ez a zene..., még élvezetesebbé teszi az egészet. Passzol a hangulatokhoz és érzésekhez. Igazi remekmű!
0
2005. április 15., péntek 13:03

REMEK FILMZENE! John Ottman fantasztikusan eltalálta a zenét ehhez a filmhez. Hallgatom a zenét, és egyszerűen ÚJRA beleélem magam a filmbe. Tökéletesen passzolnak minden egyes jelenthez. Hátborzongató, mégis élvezetes. Ez egy jól sikerült filmzene lett. Ottman-nak a Gothika zenéje nem tetszett...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. január 21., péntek 21:39
Az Infrenal affairs film zenéjét szeretném megvásárolni. Tudtok olyan boltot ajánlani Budapesten ahol megtehetem? Elöre is thx!
0
2005. január 21., péntek 20:27
...és persze 24 órán belül eltűvolítod a gépről.
0
2005. január 21., péntek 20:24
THE TIME MACHINE (2002)
SIGNS
PLANET OF THE APES (2001)
ROBOCOP
0
2005. január 21., péntek 20:20
Csokoládé és Frida! De a Gladiátor és a Mátrix sem rossz. :))
0
2004. november 15., hétfő 10:00
Na jó, azt nem tudom mennyire jogtiszta az egész csak gondoltam, hogy a Microsoft - mivel ők üzemeltetik és övék a Windos Media Player - nem tesz lehetővé a saját honlapjáról warez oldlakról való letöltést főleg ilyen egyszerűen.
0