Ezt én is láttam, és sokáig azt hittem, hogy ez a Földi űrutazás. Mert végülis arról van szó, nem igaz? :)
most posts by TM
0
2010. április 7., szerda 13:28
1449
Mondok fogósabbat "beérett" korúaknak, mert engem meg ez a film "nem hagy békén", mármint a címe mi lehet: az biztos, hogy szovjet film volt, a történetből meg annyi "maradt fenn", hogy pár gyereket (talán Csillagvárosban) kiképeznek űrhajósnak, s a film lényege, slusszpoénja - amit a nézővel ugyanúgy elhitetnek, mint a srácokkal -, hogy a végén a vizsga egy konkrét űrutazás (ehhez mindent komolyan elvégeztetnek a kiképzettekkel), és csak a sikeres landolás után, amikor a csapat kisétál az űrhajóból (tényleg így volt, nem "kapszulában" pottyantak le a sztyeppére), akkor esik le nekik is meg a nézőknek is, hogy megszívták keményen, mert az egész utazás kamu volt: szimulátorban "küzdöttek" a gyerekek egész idő alatt. Aki ezt megfejti, jogosan tart igényt a Nobel-díjra... persze meg nem fogja kapni! ;-)
0
2010. április 7., szerda 13:26
1731
és azokban, akkor is szinte ugyanaz a 7-8 színész szerepelt :-)
van egy két-jó alkotás, kb arányaiban annyi szvsz, mint mondjuk az usaban.
0
2010. április 7., szerda 12:50
14594
A káprázatos (Jean-Paul Belmondo)
0
2010. április 7., szerda 9:21
4
Hali mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne. Van egy film amiből csak egy (mellesleg elég emlékezetes:)) jelenetére emlékszem, ami ez volna. A tengerparton egy csávó bemegy egy telefonfülkébe, azt a rosszfiúk rázárják, majd egy helikopterrel felemelik, és bedobják a tengerbe. A fülke lesüllyed a fenékig, majd búvárok rácsatlakoztatnak egy átlátszó alagútszerű izét a fülke ajtajára, hogy azon keresztül rászabadítsanak egy cápát a fülkében lévő emberre.
Ha valaki tudja melyik filmről van szó, pls írja meg. Köszi.
0
2010. március 16., kedd 10:12
3721
A navigátor tényleg jó volt (legalábbis régen nagyon tetszett, amikor az HBO-n adták), remélem, előbb-utóbb valakinek eszébe jut kiadni. Bár igazából a Navigátor Filmben bíztam, de sajna úgy tűnik, feleslegesen.
0
2010. március 16., kedd 6:29
16458
Hol írtam azt, hogy nincsenek jó magyar filmek? A legtöbb most készülő "alkotás" a kínos kategóriába tartozik - pl. Álom.net -, és ne is beszéljünk arról, hogy szinte mindegyik filmnek ugyanaz a szereplőgárdája. Mintha 7-8 színész lenne ebben az országban :S
A régi magyar filmek példaértékűek, akkor még tudtak filmet készíteni.
0
2010. március 16., kedd 6:26
16458
Nézd meg A hegy gyomrában című filmet, és meglátod miért írtam azt, amit írtam.
0
2010. március 15., hétfő 23:28
8977
Igen, mindegyik film zseniális. A magyar filmek közül pedig még a 90-es években is készültek nagyon jó alkotások. Azt, hogy az utóbbi 10-15 évben a Kontroll-onkívül nem volt értékelhető alkotás, elismerem. De előtte....
0
2010. március 15., hétfő 23:27
8977
"Van közös az új-zélandi filmesek és a magyar filmesek között. Egyikük sem tud jó filmet csinálni..."
Óriási butaság. amit írtál!!!
0
2010. március 15., hétfő 23:23
14594
Nem láttam, de ismerős volt a sztorija. Ha jól tudom, a töritanár úgy ferdíti el a dolgot, hogy a zsidók feleltek mindenért...
0
2010. március 15., hétfő 23:19
1084
És tényleg. Eredeti címe: Scandal in a Small Town. A főszereplő Raquel Welch volt. Jó kis tévéfilm.
0
2010. március 15., hétfő 23:13
14594
Botrányos történelem volt a címe, asszem...
0
2010. március 15., hétfő 23:08
1084
Az, hogy az új-zélandiak nem tudnak filmet készíteni, egy baromság. Rázós futam, A navigátor, Hullajó, Egykoron harcosok voltak. Csak néhány cím. És jó magyar filmek is vannak.
Ez a holokausztos film ismerős nekem is, de nem tudnám megmondani, mi lehet.
0
2010. március 15., hétfő 22:37
1534
Ha valaki tudja mi a címe ennek a filmnek?
Amerikai film az biztos! A film egy anya-lánya történet, az anya valamilyen lokálban dolgozik és kihívóan öltözik de ez nem lényeg, a lánya egyszer azzal jön haza a suliból vagy csak erre terelödik a szó nem tudom, hogy a töritanára azt mondta az osztályának, hogy nem létezett holokauszt a második vh-ban, és lényeg, hogy az anya egyfajta elkeseredett harcot vív az ellen hogy megakadályozza hogy ez a tanár hazugságokat terjesszen az iskolában. Tudom hogy ez hülyén hangzik de nagyon régen láttam még valamikor a királyi tv-n adták le gyerekkoromban!
Köszi a segítséget!
0
2010. március 15., hétfő 20:44
6697
Hehe :) Azért A Gyűrűk Ura nem lett egy rossz új-zélandi produkció :D Jó, amerikai pénzből forgott, de mégis kiwi földön, kiwi rendezővel és jó pár helyi lakossal :)) És hát az új-zélandi táj mesés :) Amúgy a Shaker Run (nálunk Rázós futam) is szerintem elég jó kis road-movie a nyolcvanas évekből :)
0
2010. március 15., hétfő 20:32
52684
Sorry csak most olvasom, de sajnos csak a sztori ismerős, hogy hol láttam, s mi lehetett a címe, fogalmam sincs. :)
most posts by TM
0
2010. március 15., hétfő 20:12
16458
A mozifilm egy szégyen.
Hamarosan jön DVD-n, de az első vélemények szerint a sorozat még mindig magasan veri a mozifilmet (valahol úgy fogalmaztak, hogy egy amatőr színjátszó kör is magasabb színvonalú alakítást hozott volna össze). Sam Neill meg vergődik a filmben, és tönkretette a sorozatban megkedvelt Mr. Jones szerepét.
Van közös az új-zélandi filmesek és a magyar filmesek között. Egyikük sem tud jó filmet csinálni, bár, nekünk azért nagy ritkán sikerül nézhető produkciót létrehozni, amiben nem az unalomig látott "színészek" vannak.
0
2010. március 15., hétfő 19:42
7252
Hiszen írtam, hogy talán. Mondjuk a Dánok odatették magukat néhány film erejéig. Az a baj, hogy ezeket a filmeket nagyon régen láttam és néha ugyan beugranak emlékfoszlányok, de semmi több. Azért köszönöm Neked, mert gyanítom, hogy igazad van! ;-)
0
2010. március 15., hétfő 19:42
5023
mostanában csak fosokat nézek, úgyhogy, akkor beleillik a repertoárba! :) azért köszi hogy figyelmeztettél! :)
0
2010. március 15., hétfő 19:31
1084
Electrify: Ha a történet nem kórházban, hanem iskolában játszódna, akkor azt mondanám, hogy Az utolsó órán (Sidste time) című dán horrorfilmet keresed.
0
2010. március 15., hétfő 19:30
7252
Oli, inkább nekem segíts! ;-)
0
2010. március 15., hétfő 19:20
2419
Hamsy! Ez a film bűn rossz. Én is nekiveselkedtem, hogy biztosan jó lesz, és óriásit csalódtam... Idegesítően fos.
0
2010. március 15., hétfő 17:49
7252
TM, ha már úgy is erre jársz: erre a filmre nem emléxel véletlenül?
0
2010. március 15., hétfő 1:05
5023
a dúrva életbe! tavaly még mozifilm is készült belőle... meglessük! :)