Gondoltam felélesztem ezt az egy éve halott topicot és egyben adok egy fejtörőt a fórumtársaknak, hátha valaki ismeri a választ.
Gyerekkoromból vannak ezek az emlékek, ezért semmi konkrétabbat nem tudok ezekről a rajzfilmekről (!), de mindkettőben volt egy-egy olyan traumatikus jelenet, ami miatt szeretném tudni mik is voltak ezek.
Az első, gyanúm szerint azon kevés anime egyike lehetett, ami a 90-es évek elején bejött hozzánk, ezért akik már akkor is képben voltak e műfajjal talán tudják.
A történet egy édesvízi tóban játszódott, amiben egy nagy, dagadt béka volt a főnök, amolyan maffiafőnök, és volt egy harcsabajszos, édesvízi rák vele, az volt a verőembere. És szerintem gyerekkorom egyik legbrutálisabb filmjelenete volt, amikor ez a béka kitalálta, hogy teknőstojást szeretne enni, ezért elküldte a rákot, hogy a kismama Teknőstől vegye el a tojásait. A főhősökről már azt sem tudom miféle lények voltak, de a lényeg, hogy a mamateknőst egy brutális jelenetet követően agyonveri a rák az ollóival, a tojásokat meg megeszi a béka. Emlékszik erre valaki?
Volt egy másik rajzfilm, ami úgy kezdődött, hogy egy fiú valamelyik szülőjével árult zöldséget a piacon, ahol egy öregasszony vett tőlük egy fej káposztát, és megkérte a szülőt, hogy a fiú kísérje őt haza, mert nehéz a káposzta. A fiú elmegy vele, majd a banya otthon belenyúl a kosárba azzal a szöveggel, hogy: - Nézd mi van a kosaramban...
Azzal elővesz egy vöröslő, elvágott emberi fejet.
Na ismeri valaki ezeket? :)