Biztosan vannak ilyenek is (inkább arra gondolok, hogy "a másik is megvette és szereti, én se lógjak már ki"), de azért bízom benne, hogy a többség önállóan is tud dönteni, mire van szüksége.
0
2008. október 16., csütörtök 15:19
187
Hát én azért erősen gondolkodom, hogy megvegyem, és a Die Hard is meglesz az tuti, és abból szerencsére éreztem, hogy nem kell megvenni külön-külön, mert lesz doboz is. És nem gondolom, hogy sznob droid lennék, és lakberendezőm sincs, amivel alá is támasztom ezen önjellemzésem:)
0
2008. október 16., csütörtök 15:18
13392
Nyugodtan lehet hasonlítani a mi piacunkat a külföldi piachoz, a mi induló és akciós árainkat a külföldi megjelenések induló és akciós áraival, a mi kockázatunkat a külföldiével, továbbá ugyanezt a példányszámokkal, vagy a kiadványok tartalmával, kiszerelésével.
De két különböző piacra készített, különböző kockázatú, példányszámú, egymástól eltérő tartalmú és csomaolású, az egyik fronton induló árú, a másikon akciós árú kiadvány összehasonlításának mi értelme van? Mit kívánsz ezzel igazolni?
0
2008. október 16., csütörtök 15:15
802
Van egy ismerősöm, aki még az őskorban vette méregdrága lejátszóját, s akkor még 3-4 dvd-t adtak ajándékba, hogy fokozzák a vásárlási kedvet. Köztük volt az első generációs Casablanca is. Lelkes érdeklődésemre, hogy megnézte-e, tetszett-e neki, jött a lelombozó nemet indokló válasz: -Fekete-fehér, feliratos, több, mint 50 éves. Sokszor van, hogy nem a legmegfelelőbb helyükre kerülnek az egyes filmek, kiadványok.
0
2008. október 16., csütörtök 14:43
1059
anélkül robbant ki spórolos vita, hogy szóltam volna? nohát. ami viszont fáj: ezt a kiadást elképzelésem szerint gazdag sznob droidok fogják karácsonyra venni egy másik sznob droidnak, mert megtehetik, s mert azt hallották vhol, hogy ennek ott kell állnia a polcon - és még jól is néz ki. van egy unoka bátyóm, akinek a high tech lakásában van néhány szekrénysor. néhány polcon klassix filmeket láttam, és megkérdeztem miért pont ezek. csak habogott. egyből levágtam, hogy a lakberendezője tetette oda, mert az olyan ízléses, és ettől a tag is kultúráltabban ktűnik. szal sztem túlnyomó részben ez is erre a sorsja jut. véleményem szerint aki igazán rá van flashelve az öreg warnerre, lobby kártyákra, nem nagyon teheti meg, hogy rádobja a havi kosztpénzét. én még filózom, mert a die hard díszdoboz közeleg....
0
2008. október 16., csütörtök 14:17
187
Mert nem venné meg. Mert vannak olcsó filmek. Nem lehet olyan feltételeket felállítani, amik nem léteznek. Ha nem lene sör, mindenki bort inna. És milyen jól menne a borkereskedőknek (meg a sajtkészítőknek, ugye:)). Csak épp létezik a sör. megint csak ne a piaci adottságokon nyavalyogjunk már, hanem az alkalmazkodás módját keressük.
0
2008. október 16., csütörtök 14:15
187
Amúgy jól elmentünk ettől a tényleg remek film tényleg remek kiadványától.
0
2008. október 16., csütörtök 14:14
376
Azt te honnan tudod, hogy nem venné meg? Rendszeresen látom a boltban, hogy előttem tizesével teszik a szalagra az olcsó DVD-ket, tehát vannak bőven emberek, akik alkalmanként három-négyezer forintot is költenek szar kiadású szar filmekre. Ha ilyenek nem lennének, hanem "csak" 2-3000 forintos normális kiadású filmek, akkor is költene ennyit filmekre, csak éppen igényesebb kiadásokra. Valamelyik újságban olvastam kb. egy éve - valamelyik kiadó képviselője nyilatkozott -, hogy összességében nőtt a piac, egy-egy filmből azonban jóval kevesebbet lehet eladni ma, mint 6-7 éve, és az összesítésben a tré kiadványok részesedése jóval nagyobb lett, mint a normális filmeké.
0
2008. október 16., csütörtök 14:13
187
Amúgy nem még nem történt meg az alkalmazkodás, hiszen nem tudnak gazdaságosan és/vagy kockázatmentesen prémium színvonalú DVD termékeket kibocsátani, pedig igény azért lenne rá. És profitorientált vállalkozások sokáig nem tudják bevállalni a pusztán lelkesedésből történő DVD kiadást. Azaz megoldást kell találniuk erre az alapvetően méretgazdaságossági paradoxonra. Olcsóbban és többet kell a prémiumtermékekből kibocsátani, és ez nyilván nem az jelenti, hogy 12000 helyet 11000-ért kell adniuk az újat, hanem nyilván valahol 7-8000 körül kellene megtalálniuk a még vállalható fedezettel készülő terméket. és biztos vagyok bene, hogy ez kivitelezhetetlen pár száz példányos megjelenéseknél, és valószínűleg az árcsökkentés önmagában nem hoz akkora többletvolument ami behozná a kockázatot, de sejtem, még csak szimplán az előállítás költségét se. Szóval a kiút mindenképpen a többpiacos kiadványok lennének.
0
2008. október 16., csütörtök 14:07
187
Kit érdekel mihez méri az, aki amúgy sem venné meg?
0
2008. október 16., csütörtök 14:06
376
Az alkalmazkodás megtörtént - a piac alkalmazkodott a magyar igényekhez: sok a szar olcsón, kevés az igényes, de az is olcsóbb mint külföldön, a nagyok szűkítették a választékot, levitték az áraikat és ahol lehet spórolnak (extra lemezek, csomagolás, stb.). Ettől még okkal nyavajoghatnak a normálisabb kiadók, hiszen a nép a díszdobozos limitált darabszámű Casablanca, meg A sötét lovag árát a 300 forintos trutyik árához méri, és így ítélkezik felettük, ami szerintem nem normális.
0
2008. október 16., csütörtök 13:59
187
Ez azért igen egyszerű hozzáállás, nem gondolod? Ne hasonlítgassuk máshoz a mi a piacunkat, hiszen ez úgyis annyira különleges, hogy ilyen problémákkal még soha senki sem találkozott, és igazából az egyetlen megoldás nem az alkalmazkodás, hanem a nyavalygás.
A DVD tömegtermék, a díszdoboz is. nagy verseny, éles váltások, azonnali reakciók. A méretgazdaságosság megelőz minden mást. És ez pont a drágább termékeknél jön ki markánssan.
0
2008. október 16., csütörtök 13:56
13392
Egy szempontot kihagytam: egy most megjelenő termék induló árát hasonlítod egy, már kifutott kiadvány készletszóró akciós árával. Szóval semmi semmivel nem köszön sajnos.
0
2008. október 16., csütörtök 13:54
187
Nézd a piac ma nagyobb, ezt akár árbevételben, akár volumenben is lehet mérni ez egzakt szám, nem kell mindenféle szubjektív közelítés. És erősen kétlem, hogy több fogyott volna az igényesebb termékekből mondjuk annó, amikor 8000 Ft volt egy új szimpla egylemezes, feliratos új kiadás, mint most amikor 3-4000 Ft egy szinkronos még valamivel színvonalasabb egylemezes is.
Az nem "lealacsonyodás" kérdése, hogy egy piacon mik az adottságok. Ha valaki a paicból akar élni ahhoz kell alkalmazkodnia, és mint látod ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a szar tömegárut kellene mindenkinek árulni. És hadd nyugtassalak meg, a nívós kiadók is pénzből élnek, csak épp ők más típusú termékkel keresik meg azt, mint a nem nívósok.
0
2008. október 16., csütörtök 13:53
13392
Vagy inkább a három együtt. Plusz az, hogy ezek tudtommal korábbi megjelenések, és mivel nagyrészüket teljesáron eladták, már csak a maradék kisebb készletet kínálják akciós áron. Teljesen felesleges, amit csinálsz, mert különböző piacokon hasonlítasz össze különböző kockázatú, különböző példányszámban gyártott, különböző tartalmú termékeket. Csak a film címe egyezik meg, a világon semmi egyéb, ez az adat semmilyen véleménykülönbség igazolására nem lehet alkalmas.
0
2008. október 16., csütörtök 13:48
187
Jó igazad van, tényleg nagy a kölünbség a kétlemezesek meg e között, de ugye azt te sem állítod, hogy a különbség 350%-os kell legyen. Erre a magyarázat nem a tartalom, hanem a kis példányszám és a kockázat ami a kiadványban rejlik.
0
2008. október 16., csütörtök 13:43
13392
Teljesen egyetértünk, a legprímább helyzet lenne, ha még mindig élvezhetnénk a saját képviseletekkel járó előnyöket, hiszen akkor a kockázat nem lenne számunkra tényező, ami meg itt nem kell, az kellene máshol. Ennek egyenes következménye volt/lenne, hogy sokkal több exkluzív kiadványhoz, rétegfilmhez, klasszikushoz férhetnénk hozzá.
Természetesen helyi képviselet híján mindennek már jogi akadálya lenne, annak is, hogy az xpress csak úgy csomagolgathasson, ezért nem megoldható.
A piac ma nagyobb? Ha úgy érted, hogy a vásárlók ma több szart vesznek, mint korábban, akkor igazad van. Más téren nem igaz ez a megállapítás. Régebben nemcsak kisebb volt a választék, de szardömping sem volt, így egy-egy igényesebb termékből sokkal több fogyott, mint manapság. Mára a multik diktálnak a szarkosarakkal, én nem lennék büszke erre a piaci növekedésre, és egyáltalán nem csoda, ha a nívós kiadók nem alacsonyodnak le odáig, hogy ez a körülmény adottságot jelentsen számukra.
0
2008. október 16., csütörtök 13:27
17243
hát én baromira nem találom ezeket a kiadványokat. vannak kétlemezes extra változatok, de azokból hiányzik a harmadik lemez tartalma (az egész estés doksi jack l. warnerről), de ez csak az egyik bajom: nem találom magát a díszdobozt sem és a már általad említett képeket sem (amely valójában egy 48 oldalas fotóalbum, 10 kártya méretű reprodukció a film plakátjairól és 3 levél a produkció archívumából). de jobban belegondolva lehet, hogy igazad van, ezek elhanyagolható különbségek: nem attól lesz díszdoboz a díszdoboz, hogy díszdobozban van, mindenféle kacattal.
0
2008. október 16., csütörtök 13:27
187
A piac ma nagyobb, mint korábban, talán túl korán, túl magasra árazva jöttek be. És igen pontosan ez a baj ma, "hogy a jelenlegi helyzetben (mivel egyik stúdiónak sincs már nálunk saját képviselete) nem lehet visszaküldözgetni, a megmaradt készlettől való szabadulás már csak a hazai kiadó gondja-baja"
Ezt oldaná meg az, ha anyag forgalmazók mint az Xpress is nemzetközi forgalmazási körbe tudnának becsatlakozni, és nemzetközi kiadványokat tudnának árulni, amit adot esetben átcsomagolnának.
Ezen nem segít a nyavalygás a piac igénytelenségéről és/vagy pénztelenségéről, aki ezenh a piacon akar megélni ezt adottságként kell kezelnie, és ehhez alkalmazkodni. akinek sikerül, az vinni fogja a prémium dvd-k piacát kb egyben.
0
2008. október 16., csütörtök 13:18
13392
Alapvetően azt tanácsolod, ami nagyon jól hangzik, de az elmélet a múltban már elbukott. A Universal és a Warner hazai képviseleteinek jóvoltából özönlöttek a díszdobozok, igényes kiadások hazánkba is (ahogy Te is írod, nemzetközi piacra készült kiadványokról volt szó). Még könnyebb is volt a helyzet, mint manapság, hiszen saját képviseletről lévén szó, ha valamely címből/termékből nem fogyott az összes, az anyacég szó nélkül, szívesen visszavette, hogy aztán új borítóval olyan országba küldje őket, ahol szükség van rá. Mégsem érte meg nálunk a dolog, mert tudjuk, a Universal 2-3 évig, a Warner 5-6 évig bírta.
Ráadásul a jelenlegi helyzetben (mivel egyik stúdiónak sincs már nálunk saját képviselete) nem lehet visszaküldözgetni, a megmaradt készlettől való szabadulás már csak a hazai kiadó gondja-baja, meglepő tehát, ha a hangyafaroknál kocskázatosabb kiadványt nem hoznak be? És ha mégis behozzák, akkor annak meg is kérik az árát? Én nem gondolom.
0
2008. október 16., csütörtök 13:14
187
Egy bonus lemez van, ami tartalmaz mindent, ami amit itt a kettő, szóval a képek a 35 EUR-nyi különbség....
0
2008. október 16., csütörtök 13:12
187
Jó, akkor a hozzám hasonló vevőket kellene megcélozniuk, a tescot úgysem tudják lenyomni, és a Tescot meg én nem érdeklem, mert nem vagyok potenciális vevőjük. De mint mondtam szerintem ezt is csinálják.
0
2008. október 16., csütörtök 13:10
376
Tehát nem ugyanarról a kiadványról beszélünk, ebben megegyezhetünk. Mellesleg a két bónusz lemez sincs az általad említett kiadványokban, tehát almát hasonlítottál körtével. Majd légyszives akkor beszéljünk erről újra, ha ugyanez a doboz felkerül az angol és a német amazonra.
0
2008. október 16., csütörtök 13:09
187
Szerintem pont úgy kellene árulniuk, ahogy teszik. Ez nem egyedül az Xpress problémája, hogy nincs kereslet a drága igényes kiadványokra. Azok árát meg csak akkor lehet lényegesen csökkenteni, ha nem pár száz darabos szériát adnak ki, hanem sokezrest, ez meg csak úgy megy, ha a kiadvány alapvetően nemzetközi, sok felirattal, sok nyelvvel, nem csak a kicsi magyar piacra készül. Márpedig ebben a kiadók és forgalmazók is érdekeltek lennének, nem tudom miért nem megy ezt itt, ha Nyugat-Európában tud működni. illetve tudom, a piac túl szegmentált, túl sok szereplő, valójában növekedni kellene, és tarolni a piacot, hogy pár nagy forgalmazó érvényesíteni tudja akaratát a kiadókkal szemben. Ehhez meg tőke kellene.
0
2008. október 16., csütörtök 13:08
13392
Némi bizakodásra adhat okot, hogy a hazai viszonyokhoz képest meglepően sok szép exkluzív kiadvány közül válogathatunk most Karácsony előtt, és az év egyéb időszakaiban is (számukat tekintve külföldhöz képest persze még ez is nudli), és még jobb, hogy ezek főleg ebben az üzletben elég jól el is fogynak, de me felejtsd el, az xpress forgalma az ország teljes DVD-forgalmának mindössze 3-5%-át teszi ki, úgyhogy még véletlenül se tekintsd az itteni adatokat mérvadónak a hazai piacra nézve.