Amiről te beszélsz, az a természetes piaci tendencia a konzumelektronikában. Mindenki tudja, hogy a ma megvett csúcsminőségű TV, DVD, MP3-lejátszó, vagy Blu-ray készüléknél egy év múlva már sokkal jobb típusok lesznek kaphatók, sokkal olcsóbban. Az is normális, hogy egy 5 éve megjelent filmet ma akciósan lehet kapni, és esetleg jön egy turbósított kiadás annyiért, amennyiért 5 éve a fapados volt kapható.
Az Xpress szerintem arra akart utalni, hogy ami a magyar piacon folyik, az nem a normális, természetes piaci szabályok szerint működik. Nem a régi filmek akciózása folyik, hanem az új megjelenések árával mennek egyre lejjebb és lejjebb a kiadók, hogy lépést tudjanak tartani a szar kiadványok árával. Ez a külföldi piacokon nem így működik, ott a normális kiadók filmjei vezetik az eladási statisztikákat, az olcsó vacakot senki nem veszi.
Én mindig azt mondtam, hogy mindennek megvan az ára, és a leginkább az olcsóságnak fizetjük meg az árát. Tessék átnézni a Magnum fórumába. Ha nem indul el az olcsósodási folyamat, nem vonul ki a Universal, és akkor most talán egy nemzetközi lemezre kerülhettünk volna fel magyar szinkronnal, angol hanggal és kikapcsolható magyar felirattal. De megkockáztatom, hogy az irreális olcsósodási folyamat miatt ilyen drágák nálunk a BD-lemezek is. Ha még mindig önálló képviselete lenne a Warnernek és a Sonynak, akkor kizárt, hogy kétszer annyiért adnák nálunk a filmjeiket, mint nyugaton.