Keresés

Casablanca - Díszkiadás (3 DVD) (DVD)

2008. október 16., csütörtök 13:03
Nem, arra gondoltam, a DVD-piacon belül maradva.
0
2008. október 16., csütörtök 13:03
Na jó igazad van, a fotóalbum meg a képek nincsennek egyikben sem, de nyilván nem az a 35 EUR-nyi különbség az árban.
0
2008. október 16., csütörtök 12:57
Az a versenytársa, kitől az itteni vevők még vásárolnénak, ez szerintem világos, nem azok, akik nem vásárolnának, mert úgyis csak a Tesco turkálóban vesznek.
0
2008. október 16., csütörtök 12:49
Tedd be a linkeket. Szerintem egyik sincs fent.
0
2008. október 16., csütörtök 12:47
Szerinted kik a versenytársaik, ha nem a turkálós kiadók? Mondjuk igazad van, nem versenytársak, mert húszszor nagyobb a turkálós cégek forgalma és nyeresége mint a "nagyoké".
Jártál már mostanában teszkóban? Úgy nyüzsögnek az emberek a kilós cédék meg olcsó DVD-k körül, mint legyek a szaron, az Iron Man meg a Keresztapa meg ott porosodik a polcokon. Ha a vevő tíz 300 forintos filmet vesz, akkor nem fog egy tizenegyedikre még egyszer ennyit költeni, tehát a 3000 forintos kiadvány vesztett a versenyben. Hogyan kellene árulniuk szerinted ezeket a normális kiadványokat? Ragasszanak rá hamis 300 forintos cetliket, aztán csak nem veszi észre a vevő, hogy egy nullával többet számolt a kasszás?
0
2008. október 16., csütörtök 12:45
Én sebészeti és gyógyászati segédeszeszközöket, és high-end FMCG csomagolóanyagokat árulnék nagy gyógyászati és FMCG cégeknek, mert szerintem ez a jövő stabil üzlete, de gondolom, ez az Xpressen sokat nem segít, ott nekik kell a paicukat megtaláni, ahol ők mozognak. És nincsennek is messze, nem csinálják rosszul, legalábbis én elégedett, rendszeres vásárlójuk vagyok, nyilván nem valami nagy az évi pár százezer forintos vásárlásommal, de minden forint számít.
0
2008. október 16., csütörtök 12:41
Akkor keresgess még, mindkettőn fenn van.
0
2008. október 16., csütörtök 12:40
És én pont ezért szeretem az Xpress-t, mert szerintem elég jól megtalálta a piacát, és elég jól is manőverezik trajat, ha ennyi év után is növekedve fenn tud maradni. Mo-on én csak itt veszek DVD-t, még ha máshol esetleg olcsóbb is lenne, én nem is keresem. Nekem pont megfelel a szolgáltatás, amit nyújt, az árak meg átlagban elfogadhatók. Az Xpress sose lesz a turkálóban vásárlók fő beszállítója, vagy ha az lesz, akkor nem lesz az enyém. Egy vállalkozásnak stratégiára van szüksége, mert csak a legnagyobb gigászok mondhatják azt, hogy a teljes piacot akarom tarolni, mégha egyes szegmensek veszteségesek is.
0
2008. október 16., csütörtök 12:39
Te hogy csinálnád? Mit árulnál, hol, hogyan, kinek?
0
2008. október 16., csütörtök 12:38
Te valamit nagyon benéztél :)
Az Amazon.de-n még nincs fent ez a kiadvány, csak egy 2002-ben náluk kiadott (nálunk nem) díszdoboz, benne az egylemezes első kiadással és hasonló plakátokkal. De ez is 25 euró pillanatnyilag.
Amazon.co.uk-n sem találtam a DVD-változatot, csak a BD-változatot jelzi, és annál sincs még ár. Az 5 Fontos (egyébként 6 Font + ÁFA) doboz az első kétlemezes kiadás akciós változata, ami 2006-ban jelent meg.
Jó lenne a körtét a körtével, az almát meg az almával hasonlítani, ha már okoskodunk.
0
2008. október 16., csütörtök 12:36
A vállakozások, akár luxust, akár művészetet, akár gagyit árulnak, jobban teszik, ha a profitért tevékenykednek, mert különben tönkre mennek. És jól meg lehet élni a minőségi dolgok forgalmazásából, gyártásából is, és ez nem csak DVD-kre igaz, hanem mindenre. Nyilván nekik mást és máshoygan kellene árulni, és legfőbb, hogy rá kellene ébredjenek, nekik nem nem a turkáló a versenytársuk.
0
2008. október 16., csütörtök 12:32
Amazon.de , de 5 fontért az amazon.co.uk-n is fenn van. A tartalma ugyanez, a doboz kívülről már, mert a magyar kiadás az új Bluray kiadás dizánját fogja kapni.
0
2008. október 16., csütörtök 12:32
Továbbá az új megjelenések ára inkább azért csökken, mert egyre több szar van a piacon, és a hazai, általad töketlennek gondolt kiadók kénytelenek felvenni a versenyt a szarokkal. Ez már eleve abnormális helyzet.

Azt mondod, a piac kiveti a gyengéket. Sajnos nagyon úgy tűnik, ezek a gyengék a tisztességes kiadványokat forgalmazó kiadók lennének, mert a szart gyártó cégek bizony általuk is elismerten szarrá keresik magukat. Én nagyon nem szeretném, ha eljönne az a nap, amikor a minden módon erőlködő, normális kiadók ráébrednek, hogy ők tényleg gyengék a versenyszerűen a turkálókba termelő hiénákkal szemben.

Amellett, hogy közgazdaságtani szempontból helytálló, amit levezettél, nem árt figyelembe venni, melyik vállalkozás tevékenykedik a filmművészet szeretetéért, és melyik csak és kizárólag a profitért.
0
2008. október 16., csütörtök 12:30
Jama megelőzött. Másrészt hol láttad ezt a dobozt 10 Eur áron? Vagy más új megjelenésű díszdobozt ilyen áron? Az olcsó amerikai piacon ez a doboz 65 dollár.

Amiről te beszélsz, az a normális konkurenciaharc. De hogyan tudnának a mogulok a nyugati piacra szánt többlemezes kiadványaikkal és blu-ray lemezeikkel konkurálni a 290 forintos filmekkel?

Ha tényleg mindenhol így megy, mint nálunk, akkor hogyan lehetséges, hogy csak tőlünk húzott el az összes nagy kiadó és minden nagy nyugati orsztágban stabilan saját céget működtetnek? Erre mondod, hogy a piac kiveti a gyengéket (Warner, Universal, Sony, Disney, Fox)? Büszkék lehetünk a piacunkra, hogy ilyen tökös magyar módra kivetettük a gyengéket :)
0
2008. október 16., csütörtök 12:24
Az 5 dollár alatti filmek még oké... bár nem oké, mutass nekem új megjelenést ebben az árkategóriában!
Nézd meg pont az amazon eladási statisztikáját évekre visszamenőleg! Egytől egyig mozisikerek nívós kiadásai szerepelnek a top 10-ben, nem úgy, mint nálunk, ahol az áruházakban is olvasható népszerűségi listák első 10 helyén a legeslegjobb esetben találsz kettő mozisikert, a másik 8-9 helyet hangzatos című, 990.- Ft-os vagy inkább azalatti gagyik teszik ki.

Én úgy látom, ég és föld a különbség.
0
2008. október 16., csütörtök 12:20
"És ne gyertek már nekem a külföldi piacokkal, az amazon tele van 5 dollár alatti filmekkel"

és ezek közül mennyi új megjelenés?
0
2008. október 16., csütörtök 12:08
Ez tökéletesen normális, az új filmek ára csökken, mert egyre több film van a piacon, és a kereslet véges, így a fajlagos profitok csökkennek, de az összprofit valószínűleg még mindig nő, különben a piacon a kínálat elkezdene összemenni. Ehhez nem kell atomfizikusnak lenne. A probléma ott van, hogy egyre több fókavadász van és a régi fókavadászokat nagyon zavarja az újak megjelenése, akik nyilván a fajlagos profitok csökkenése útján az ő korábbi profitjukból csípnek le. Más szóval, ha fenn akarják tartani a korábbi színvonalukat, többet és hatékonyabban kell eladniuk, és ha szerencséjük van, talán tudják abszolút értékben a profitjukat tartani.

És ne gyertek már nekem a külföldi piacokkal, az amazon tele van 5 dollár alatti filmekkel, ugyanez megy mindenhol, csak ott tudomásul veszik, hogy ilyen az üzlet és kész. Akinek van saját biznisze az tudja, hogy megy ez. Nem sírni kell, alkalmazkodni, mert a piac kiveti a gyengéket.

Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy az ilyen díszdoboz pl. azért nem 10 EUR nálunk, mert nem tudunk a kiadók töketlensége miatt felkerülni nemzetközi kiadásokra.
0
2008. október 16., csütörtök 12:01
Az OCCR-ből
0
2008. október 16., csütörtök 12:00
Amiről te beszélsz, az a természetes piaci tendencia a konzumelektronikában. Mindenki tudja, hogy a ma megvett csúcsminőségű TV, DVD, MP3-lejátszó, vagy Blu-ray készüléknél egy év múlva már sokkal jobb típusok lesznek kaphatók, sokkal olcsóbban. Az is normális, hogy egy 5 éve megjelent filmet ma akciósan lehet kapni, és esetleg jön egy turbósított kiadás annyiért, amennyiért 5 éve a fapados volt kapható.
Az Xpress szerintem arra akart utalni, hogy ami a magyar piacon folyik, az nem a normális, természetes piaci szabályok szerint működik. Nem a régi filmek akciózása folyik, hanem az új megjelenések árával mennek egyre lejjebb és lejjebb a kiadók, hogy lépést tudjanak tartani a szar kiadványok árával. Ez a külföldi piacokon nem így működik, ott a normális kiadók filmjei vezetik az eladási statisztikákat, az olcsó vacakot senki nem veszi.
Én mindig azt mondtam, hogy mindennek megvan az ára, és a leginkább az olcsóságnak fizetjük meg az árát. Tessék átnézni a Magnum fórumába. Ha nem indul el az olcsósodási folyamat, nem vonul ki a Universal, és akkor most talán egy nemzetközi lemezre kerülhettünk volna fel magyar szinkronnal, angol hanggal és kikapcsolható magyar felirattal. De megkockáztatom, hogy az irreális olcsósodási folyamat miatt ilyen drágák nálunk a BD-lemezek is. Ha még mindig önálló képviselete lenne a Warnernek és a Sonynak, akkor kizárt, hogy kétszer annyiért adnák nálunk a filmjeiket, mint nyugaton.
0
2008. október 16., csütörtök 12:00
Amúgy szerintem ez szuper díszdoboz, és esküszöm, még meg is venném, annak ellenére, hogy az ára húzós, mert ez az egyik legkedvencebb filmem, de annó én 4000-éer megvettem a feliratos, és nem tartom tisztességesnek azt a kiadói politikát, hogy előbb felirattal adjuk ki drágán, két évre rá azt leértékeljük, és kiadunk egy szinkronost, aztán még két év az is megy a 990 Ft-os kategóriába, és jön egy díszdoboz. Talán ha lesz akcióban... Egyébként ez nekem a 2006-2007-es nyugati two-disc special edition tartalmának tűnik, az új blu-ray kiadás dobozában, az kb 10 EUR-ért kapható újonnan, persze magyar hang vagy felirat nélkül.
0
2008. október 16., csütörtök 11:52
Honnan lehet tudni azt, hogy növekszik az árbevétele?
0
2008. október 16., csütörtök 11:40
Gyakorlatilag minden ami a konzum elektronikában kapható az így járt, ezen nem kell csodálkozni. Hogy témába vágo legyen, pl. a DVD lejátszók. Meg a döglődő magyar DVD piacról sem kell tovább sajnálkozni, mert jól láthatóan folyamatosan növekszik a kiadványok száma, és a bevételek, főösszege, így aki akar meg tud élni belőle, és szerintem az Xpress is megél, hiszen elég régóta stabilan van a piacon és növekszik az árbevétele. A fajlagos profit meg csökken, de gondolom ez nem meglepetés senkinek.
0
2008. október 16., csütörtök 0:38
Ha a VHS-re rávetítjük a dolgot, a DVD lett az utódja. A VHS sem volt jó üzlet (legalábbis emlékeim szerint). Bocs, ha tévedek, de 9 éve én pl. nem fektettem volna be ebbe a dologba. A technikai dolgok sosem értékállóak (ez 10 éve is így volt), ahogy a beléjük rakható hordozók sem. Minden esetre jó, hogy van ez a bolt, valakinek csinálnia kell ilyet is, hiszen sokszínű a világ :)
Meg persze az emberek torz világképe is benne van ebben a dologban, ebben egyet értek.
0
2008. október 16., csütörtök 0:31
Szerinted 9 éve lehetett sejteni, hogy Magyarország a 300 forintos DVD-k Kánaánja lesz, és minden nagy stúdió sikítva vonul ki a piacról? De most nem én sírtam a piacról, hanem próbáltam rávilágítani arra, hogy nem a 3-4000 forintos színvonalas új kiadások és 9-10 ezer forintos díszdobozok a drágák, hanem az emberek szemléletét sikerült eltorzítani. Szerintem tényleg nem tudsz mondani még egy terméket, aminek az ára ilyen mértékben zuhant nálunk, miközben a normálisan működő piacokon nagyjából stagnál (Angliában az első DVD-k 10 éve kb. 15-20%-kal kerültek többe, mint ma, a németeknél, osztákoknál pedig nagyon akciós címnek a 7.90 Eurós filmek számítanak - de ezek nem az újdonságok, hanem az 5-6 éve stabilan piacon lévő kiadványok).
Mindegy, ebbe nem érdemes belemenni, mert végtelen ideig tudnék erről beszélni, és már magam is unom magamat hallgatni/olvasni :)
0
2008. október 16., csütörtök 0:21
Szia Xpress!

Ha ennyire rossz üzlet a DVD, akkor miért vágtatok bele ebbe az internetes boltba? Ha paprikát árulnátok a neten, értékállóbb lenne, nem igaz?
(Egyébként tök jók ezek a díszdobozok, amik mostanában vannak, csak éppen pénzem nincs rá - csak a sörre :)
0