Megjelenik a Luis Bunuel-életműsorozat 2. kötete a Harmattan Kiadó gondozásában...
Könyvbemutató: Buñuel forgatókönyvek 2006. december 05. kedd 18 óra Cervantes Intézet
A Cervantes Intézet és a L Harmattan Kiadó tisztelettel meghívja Önt Luis Buñuel önéletrajza, az Utolsó leheletem és a négy forgatókönyvét tartalmazó Az andalúziai kutyától Az öldöklő angyalig című könyveinek bemutatójára.
A bemutatón és a beszélgetésen részt vesz Enyedi Ildikó, Pálfi György és Iványi Marcell filmrendezők, Bikácsy Gergely filmkritikus és Imrei Andrea fordító.
A könyvek a helyszínen kedvezménnyel vásárolhatók meg. A könyvbemutató után Az andalúziai kutya (1929, 17 perc) és az Oszlopos Simeon (1964, 43 perc) című filmeket is megtekinthetik.
0
2006. december 2., szombat 21:08
648
Nem állítottam, hogy soha nem érnek célba a poénjaik, néha én is elszórakozom egyiken-másikon, de alapjáraton ritka bunkó banda. Elnézést, ha ezzel megbántok vkit..
0
2006. december 2., szombat 20:38
1791
Még szép! A Foci Világbajnokság ideje alatt futó "Ilyen ország nincs" (vagy mi?) cikksorozatukon néha a falat kapartam a röhögéstől.
0
2006. december 2., szombat 20:28
13392
Továbbá: Lynn Grabhorn - A vonzás hatalma
Segít megérteni, hogyan s miként működik életünk, és azt körülvevő, irányító pozitív és energiák (és hogyan alkalmazhatjuk mindezt javunkra).
Keith Ellis - A csodalámpa
Óriási segítség azoknak, akik nem tudják, hogyan érjék el életük céljait, vagy azoknak, akik úgy gondolják, az életük jelenlegi célja nap mint nap ugyanarra a helyre bejárni dolgozni, de ennél többre vágynak.
0
2006. december 2., szombat 20:22
13392
Dr. Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség
Témájánál fogva is dühös, tényfeltáró olvasmány a magyar betegségügyről, csak olyanoknak, akik nem dugják homokba a fejüket az igazság elől.
0
2006. december 2., szombat 19:53
648
:-)) Amúgy szerintem sajnos nagyon is sokan teszik.:/
0
2006. december 2., szombat 19:49
3945
még szerencse, hogy nem kötelező elolvasni ezt a faszságot. nekem néha olyan érzésem van, hogy csak ők szórakoznak a karcolataikon. mondjuk akinek nem volt gyerekszobája... :)
0
2006. december 2., szombat 19:30
648
Én meg fejemet verem a falba: Dosztojevszkij.
0
2006. december 2., szombat 19:29
648
Akkor, ha olyanok állítanák össze a listát, akiknek lenne némi joga a kritizáláshoz..de egy indexes kis senki hogy jön ahhoz, hogy Dosztojevszijt kritizáljon? Amúgy értem én a poént.:)
0
2006. december 2., szombat 19:28
1791
Milyen oldal is ez? Ja, az INDEX. Ezesetben a "halálkomoly fitymálás" lehetősége élből kiesik, Tóta W. és társai csak ironizálni tudnak, méghozzá elég jól:
Milne, Aa: Micimackó Egy enyhén autista medvebocs, egy nemi identitászavarral küszködő malac és egy hiperaktív tigris Walt Disney-kalandjai abból a korból, amikor még nem is létezett a Walt Disney-féle szirupos mesevilág. Itt az ideje, hogy bosszút álljon, amiért gyerekkorában végig hülyének nézték, és azt hitték, hogy idióta mesehősök szánalmas szerencsétlenkedésén szórakozna a legjobban!
0
2006. december 2., szombat 19:12
4842
A Nagy Szar - ne tessék megilyedni, ez csak egy cikk, de nókoment. mondjuk elgondolkodtam rajta, de tényleg csak egy percre. tulajdonképpen nem is tudom, hogy ez most ironikus stílusgyakorlat vagy halálkomoly fitymálás. egyébként szórakoztató tud lenni. :P
0
2006. október 28., szombat 15:45
16970
Azt nem olvastam, de az a baj az Amerikai Istennekel hogy tök átlagos a vége, semmi katarzis vagy meglepő fordulat nincsen benne. Kb. a háromnegyediéig tényleg fantasztikus, lebilincselő olvasmány, de onnan mintha valaki más fejete volna be.
0
2006. október 28., szombat 15:37
509
az Elveszett próféciákhoz volt szerencsém az írótól, az nagyon bejövős. Az ajánló alapján bejövős ez is, kár, hogy most töriszakirodalmon kívül nincs időm mást olvasni :(
0
2006. október 28., szombat 15:35
16970
Amerikai Istenek
Neil Gaiman valami olyan merészet hozott össze ebben a regényben, ami igazi ritkasággá teszi. Hatalmas képzelőereje és társadalomkritikája már már pofon vág, ahogy olvasod a lapokat. Mindemellett hátborzongató és sötét vízió egyben.
Árnyék azaz Mike nemrég szabadult a börtönből, ahol három évet ült súlyos testi sértésért. Szabadulása előtt nem sokkal megtudja, hogy felesége és legjobb barátja autóbalesetben meghalt így útja egyenesen a temetésre vezet. Útközben furcsa idegennel ismerkedik meg, aki Szerda néven mutatkozik be és munkát ajánl az egykori fegyencnek. A büntetett előéletű férfinek nincsen más választása, elfogadja Szerda ajánlatát nem sejtve, hogy ezzel különös természetfeletti események veszik kezdetüket. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet felszíne alatt különös háború dúl, melynek tétje nem más, mint Amerika lelke...
0
2006. október 16., hétfő 13:17
685
Hidd el, hogy nagyon jó! Persze, az elején én is szenvedtem, egy kicsit, de csak úgy lehet átérezni az egésznek a súlyát, ha megismerjük a szereplőket, ehhez pedig elengedhetetlen, a hosszú részletes bemutatás :)
0
2006. október 16., hétfő 8:22
16970
Akkorát csalódtam ebben a regényben, elkezdtem olvasni de kb. a 30. oldal után abbahagytam. Egyáltalán nem kötötte le a figyelmemet, kifejezetten untam, pedig a sztori nagyon is érdekelt!
0
2006. október 16., hétfő 4:18
685
Nos, tegnap fejeztem be Truman Capote: Hidegvérrel c. tényregényét. Elég kemény könyv, engem alaposan helyben hagyott-mondhatni sokkolt-párszor. Most már végre megnézhetem a filmet is.
0
2006. október 13., péntek 21:02
2178
ez így igaz, még a tesco áruházak is tele vannak velük. bár, a BR-t még nem láttam tescoban.
0
2006. október 13., péntek 19:50
52685
You re welcome :-)
most posts by TM
0
2006. október 13., péntek 12:05
3945
az ulpius köteteit a könyvesboltok 90%-ában lehet kapni. 3000 ft-ba kerül.
0
2006. október 13., péntek 11:58
1604
Új filmes kötetek várhatóak:
Zalán Vince (szerk.): Bódy Gábor egybegyűjtött filmművészeti írásai I-III. kötet (Akadémiai) Huszárik Zoltán: Rajzok (Akadémiai) Pier Paolo Pasolini: Eretnek empírizmus (Osiris) Kristin Thompson - David Bordwell: A film története (Új Palatinus) Hirsch Tibor: Magyar filmpanoptikum (Új Palatinus)
0
2006. október 12., csütörtök 13:52
2178
ha odamész bármelyik könyvesboltban az eladóhoz, és megkéred, hogy rendelje meg azt a könyvet, ami neked kell, akkor biztos megrendeli. kétlwm, hogy elküldene...
0
2006. október 12., csütörtök 12:13
8905
Ha már itt vagyok, ajánlanám Thomas Hardy: A weydoni asszonyvásár (The Mayor of Casterbridge) c. könyvét mindazoknak, akik szeretik a tragikus végkifejletű és borongós hangulatú könyveket. Ilyen esetben Hardy a legjobb választás. A cím magyar fordítása félrevezető, én is a végén jötttem rá, melyik könyvről van szó, mikor megnéztem az eredeti címet. Nagy élmény volt elolvasni, igaz, nem eredetiben, de nagyon jó volt a fordítás! Special thanks to TM for this wonderful book!!! :-)))
0
2006. október 12., csütörtök 12:09
685
Jó de nemhiszem, hogy pl a Vajda könyvesboltban lehet kapni. Pl Sin Cityit sem lehet kapni bárhol, azért kérdeztem, nah ^o^