Keresés

Universal Pictures Hungary

2006. április 20., csütörtök 12:49
Melyik is az a Select? A Halálsoron-os?
0
2006. április 20., csütörtök 12:35
Az jelenthet valamit, hogy egy csomó Universal-os film egy bizonyos árúházba az osztályos hölgy szerint a Select kft-ől jött?
0
2006. április 20., csütörtök 12:16
Akárhányszor új hozzászólást látok e topicban, mindig megdobban a szívem... :)
Mindjárt május.
0
2006. április 20., csütörtök 11:52
A füleddel van a baj. :-)
0
2006. április 16., vasárnap 16:00
Ezzel én is így vagyok, de ez csak az angol nyelvű filmekre vonatkozik, a többire nem! A német vagy a francia nyelv bántja a fülem; ez van, na!
0
2006. április 16., vasárnap 15:34
Mások szinkronnal vagy eredeti hanggal néznek filmet, én eredeti naggal, ez van. :))
0
2006. április 16., vasárnap 15:31
Én a rég megszokott filmeknél szeretem, ha rajta van/lenne a szinkron a lemezen. (Pl. Lesz ez még így se, Farkas, Támad a Mars!, Ideglelés, Tortúra, Dolores Claiborne, A bárányok hallgatnak), az utóbbi egy évben viszont szinte csak eredeti naggal néztem filmet (kivéve a japán filmeknél, ott még nem merem:)
Így számomra egy kicsit sem okozna gondot, ha az új megjelenések szinkron nélkül kerülnének piacra (szigorúan új filmek megjelenései).
0
2006. április 16., vasárnap 13:01
Nem kell messzire menni, sorolhatnánk a példákat napestig! Akár az elcseszett szinkronokról, akár a félre/elfordításokról. Mindenki sír a szinkron hiánya miatt, aztán meg ha van, akkor meg miért a régi, miért nem 5.1(6.1...)... Ugyan már! 5.1-es szinkron? Ne vicceljünk! Vegye már a fáradságot mindenki, akit ez érint, hogy hasonlítsa össze az "5.1-es" szinkront az eredeti hanggal; aztán lehet csodálkozni és levonni a következtetéseket!
A (jó)múltkor adták a tv-ben a Beverly hills-i zsarut:elkezdődött, nem is néztem tovább; hol van a jó kis klasszikus szinkron? Videós társadalom voltunk, a fülemben az eredeti szinkron csengett; erre a tv-ben egy "újrasz@rral" adták. A múltkor viszont csodálkoztam, bár sejtettem, hogy eredeti szinkron lesz, a késői kezdés miatt:Szimatnak szemét... ;ott virított ám a 18-as piros karika! Vagy ott van a Bad Boys:itt legalább az eredeti szinkron került a dvd-re. A Die Hard már nem így járt-ahogy olvasom. Visszakanyarodva a(z) Universalhoz:Vissza a jövőbe trilógia. Valami vicc az új szinkron! Úgy látom, hogy nem a megfelelő ember ül azon a helyen, ahol eldöntik, milyen szinkron kerüljön a lemezre! Még hogy "nem felelt meg a régi szinkron"! Akkor négylemezes kiadvány kellett volna, a régi és az új szinkronnal, a negyedik korongra pedig felpakolni az összes extrát. Na mindegy...
0
2006. április 16., vasárnap 12:24
Erről eszembe jut, hogy a mina néztem a Freddy vs. Jason-t, melyben az éppen szeretkező pár férfitagja megszólal: "f*ck me baby". a magyar felirat szerint ez "de jó, csináld még!". :))
0
2006. április 15., szombat 19:59
Megint eltelt egy hét (hónap, lassan egy félév...); semmi de semmi infó?!? Annyi jó kis régebbi Universal film van még, aminek hírét sem hallottuk!
Pl.:Komputerkémek (Remélem, hogy a stúdióra jól emlékszem!); anno még moziban láttam felírattal. Aztán alig vártam, hogy kiadják videón. Mit mondjak,a szinkronnak jól odab@sztak! Szerintem mindenki látta a filmet, de azért ideírom:SPOILER következik! Elnézést a pontatlan megfogalmazásokért, de igencsak megkopott a fejemben a film az elmúlt tíz évben! Az irodába való behatolásnál, amikor az előre felvett szavakból összevágták a belépési jelszót, Redford dupla sebességgel indítja el a diktafont; mire a "beléptető" kiírja, hogy: Kérem, ismételje meg lassabban!! Ez egy qrv@ nagy poén-csak sajnos a szinkronban ebből nincs semmi!! SPOILER VÉGE.
Azóta utálom a szinkronokat, amelyek csak tönkrevágják a filmeket! És ha egy filmben azt mondják, hogy "Fuck you, asshole!"-akkor talán a francba, mindenit, felejtsd el meg a többi cenzúrázott baromság nem állja meg a helyét!!
0
2006. április 13., csütörtök 10:41
Nem, de utána én is megrendelem Hollandiából. A szolidaritásnak is van határa.
0
2006. április 13., csütörtök 8:39
utána felrobbantod az egészet office sapce stílusban? :)
0
2006. április 13., csütörtök 8:38
az itt felmerülő kérdések esszenciáját azért próbáljuk továbbítani a kiadók felé, s tényleg van egy-két kiadó, amelyik itt is felelget (bufi, warner, odeon).
0
2006. április 13., csütörtök 2:52
Én még várok egy kicsit, de lehet, hogy nem sokáig.
0
2006. április 12., szerda 17:49
Ha végre bejelentenék, az Intercomtól lehetne kérdezni a  Universal filmeket.
0
2006. április 12., szerda 17:47
Jan: képzeld megint várom a postást! :) (kk)
0
2006. április 12., szerda 17:32
Úgy látszik, a hozzászólás megkavarta a vizet.
Leon is válaszolt a Warnertól.

De azért az Universaltól ne várj választ. :-))))
0
2006. április 12., szerda 16:45
A Budapest film most válaszolt egy kérdésre.
0
2006. április 12., szerda 16:43
És melyik az az egy, amelyiket érted? :)
0
2006. április 12., szerda 16:10
Egyet értek!
0
2006. április 12., szerda 15:17
Kedves Xpress!

A kiadók fóruma célja az, hogy a kiadók válaszolhassanak a kérdésekre. Mivel egyetlen kiadó sem teszi, szerintem ezeket a topicokat akár meg is lehetne szüntetni.
Az Universal nincs, a Warner nem is olvassa, a Budapest Film, Intercom sem. A többiről nem is beszélve. Az Odeon válaszol ugyan, de az ő topicjuk nem került ide.
Szóval, szerintem ennek a fórumrésznek nincs semmi értelme. Legalább is, a célját nem teljesíti.
0
2006. április 8., szombat 20:54
"Orakig "melegiti" a cuccot mielott valakinek megmutatna, hogy szol mert akkor lesz tokeletes a hang. A hangfal kabeleket meg veletlenul sem lehet felcserelni, mert ami egyszer balos volt, az sose lehet jobbos, masik rendszerhez pedig plane nem csatlakoztatna soha."

Sőt, rendes audiofil be is járatja a hangszórókat, mielőtt használná őket. Meglepő, de valóban hallani különbséget egy vadi új és egy bejáratott hangszóró között. Valahogy "simábban" szól.
Egy ismerősöm pedig egyáltalán nem kapcsolja ki az erősítőket. Azt mondja, az a jó, ha stabilan beáll egy hőfok, és úgy marad.
De ez már valóban egy vallás. Vannak hívők, és hitetlenek (az ő szemükben eretnekek).
0
2006. április 8., szombat 20:50
"Nem tudom a lakásmérethez mi köze van a high-end-hez. Vannak jó minőségű, kis teljesítményű erősítők és kis méretű hangfalak is. Fejhallgatókról nem is beszélve."

Kis méretű, jó minőségű hangszóró, az olyan, mint a luxus Fiat 126-os. Ha kicsi, akkor gondban van a mély hangokkal. Ugyanez a gond a kis méretű szobákkal is. Egy 20 négyzetméteres szobától nem várhatsz high-end hangzást.
A fejhallgató csak szükségmegoldás. Egyrészt szorít és kényelmetlen, másrészt, amikor elfordulsz, veled fordul a hangtér is. Elég vicces hallani, amikor egy nagyzenekar együtt vándorol. Harmadrészt, igazi mélyeket sem tud. Azokat az ember már nem is a fülével hallja, hanem érzi.

0
2006. április 8., szombat 20:43
"
"Tiszta tömör üvegből volt."

Pontosabban akrilból."

Nem, üvegből. Éppen az a lényege, hogy nehéz, és viszonylag merev. Az akril erre nem alkalmas.
0
2006. április 8., szombat 16:55
Egy high-end fejhallgato arabol pedig jobb erzesu emberek teljes hifit vasarolnak. Szandekosan irtam, hogy jobb erzesu mert a hi-fi buzikat sosem tudtam megerteni. Egy jo rendszer elegendo minoseget tud, a high-end mar hi-fi fetis. Van egy ilyen baratom egyebkent. Orakig "melegiti" a cuccot mielott valakinek megmutatna, hogy szol mert akkor lesz tokeletes a hang. A hangfal kabeleket meg veletlenul sem lehet felcserelni, mert ami egyszer balos volt, az sose lehet jobbos, masik rendszerhez pedig plane nem csatlakoztatna soha. Szoval nalam ez mar felesleges fetis kategoria. Na mindegy, nem offolok itt tovabb.

Viszont az 50e forintos hazimozi szerintem is vicc. Annyiert kell venni egy erositot, egy masik 60-80-ert hangfalakat + egy elfogadhato dvd jatekost es maris 5x jobban szol a cucc. De meg akkor is jobban szol, ha az egybe - agyon designolt - hazimozi 110e-be kerul esetleg.
0