Mert így tartom jónak. Ha engedné beilleszteni, a filmekhez írnám...
0
2009. április 6., hétfő 11:42
14599
2.
A Majmok bolygója 2 / Beneath The Planet Of The Apes (1969)
Film: a klasszikus első rész közvetlen folytatása sem okoz csalódást, bár azért érezhető a színvonal gyengülése egy kissé, de az apokaliptikus hangulat még inkább átjön, így 90%-ot mégérdemel szerintem.
Kép: hát, kissé gyengébb, mint az első részé, a film eleji jeleneteknél jócskán lemérhető a különbség. Később ugyan jobb lesz, de a film végén vannak bántó életlenségek. A felbontással és a színekkel szerencsére nincs baj, így 85%-os
Hang: angol dts-HD High Resolution 5.1 - hangilag visszamentünk egy fokozattal, veszteségesbe. Ez a rész már annó csak monoban lett bemutatva, hallatszik is, hogy felkeverés, mindazonáltal érezhető némi térhatás, de minimális. 75%
Extrák: különálló zenesáv dts-ben, előzetes, plusz még néhány werk, de ismét csak angolul. 50%
0
2009. április 6., hétfő 11:40
17243
én még mindig nem értem, miért (csak) ide tesztelgetsz és miért nem a filmek adatlapjára. ott lenne a leghasznosabb.
0
2009. április 6., hétfő 11:37
14599
Na, egy termékeny hétvége eredménye: 7 db BD-teszt...
A filmekről most nem írnék különösebben (mindössze a százalékolást hagyom meg), csak a technikai kivitelről, úgyis csak az érdekel itt mindenkit... :)))
1.
A Majmok bolygója / Planet Of The Apes (1968)
Film: 100%, sokadjára is a sci-fi műfaj egyik ékköve.
Kép: a film 42 éve készült, mégis kisebbfajta csodát tettek a képével. Ugyan nem körözi le a mai alkotásokat, de nagyon szép lett, a felbontással nincs gond, szép élénk színei vannak, kitűnő részletgazdagsággal. 1080/24p AVC kódolással, 2.35:1-es eredeti méretben. 95%
Hang: angol dts-HD Master Audio 5.1 - igen, veszteségmentes az eredeti hang, bár ilyen régi filmnél nem igazán látom értelmét. Bár jelen esetben 4 csatornás sztereó hangja volt a filmnek eredetileg, így sikerült igazi térhangzást varázsolni a hangmérnököknek, ami a maga kategóriájában elég jól szól. Persze a mai filmekhez mérhető hangorgiára senki ne számítson. 80%
A magyar szinkron DD5.1-es, de mivel monoban készült, szerintem szóra sem érdemes. Az eredeti magyar hangot tették fel a lemezre, ha ez valamit számít.
Extrák: van minden, ami szem-szájnak ingere, de csak és kizárólag angolul... 70%
Összkép: a DVD-kiadást minden tekintetben maga mögé utasítja az első rész BD-kiadása, így megéri váltani.
0
2009. április 3., péntek 21:06
2967
Értékes film kevés tőlük! De szerintem jönnek. Hisz Warnerhez tartoznak. Hülyén nézne ki ha nem jönnének. Bár a zsaruk becsülete lemaradt! :-)
0
2009. április 3., péntek 21:06
2967
Értékes film kevés tőlük! De szerintem jönnek. Hisz Warnerhez tartoznak. Hülyén nézne ki ha nem jönnének. Bár a zsaruk becsülete lemaradt! :-)
Értem, hogy hogy akarod érteni, csak a megfelelő szót nem találod rá :) Én úgy mondanám, hogy sikeres és népszerű film.
0
2009. április 3., péntek 13:16
8977
Te is érted, hogy hogy értem..... :)
0
2009. április 3., péntek 13:15
4792
A Waterworld-ről is beszélnek, meg feljön témába mind a mai napig, de mégsem neveznénk filmtörténeti jelentőségűnek. :)
0
2009. április 3., péntek 13:13
8977
Szerintem azért ha a fórumon itt körbekérdeznénk mindenkit, azért a 95% biztos hogy úgy emlékszik erre a filmre, mint meghatározó filmes élményre. Bár erről most kár vitatkozni, majd 20 év múlva meglátjuk, ha akkor is beszélnek még róla, akkor filmtörténeti jelentőségű volt, ha nem, akkor nem.....
0
2009. április 3., péntek 13:07
4792
Dehogy kövezlek! Csak más kérdés, hogy valamely film megtalálja a közönségét, vagy az, hogy filmtörténeti jelentőséget is tualjdonítunk neki.
0
2009. április 3., péntek 12:54
8977
Hát kövezz meg érte, de nekem nagyon tetszik, és akármikor meg tudom nézni újra!
0
2009. április 3., péntek 8:27
4792
Elmondtam milyen téren, gondolom a "A Passage to india" -ról hogy az a látványos film és nem a Mátrix. A Mátrix amúgy is egy jelentősen túlértékelt film. Emlékezz csak vissza miket írtak róla, miylen jelzőkkel illették amikor mozikba került. Az évek múltak, a Mátrix fénye elhalványult...
0
2009. április 2., csütörtök 23:53
8977
Azért szerintem a Mátrix esetében én csínján bánnék a lekicsinylő jelzőkkel, mert akár tetszik neked, akár nem, a Mátrix azért egy nagyon jelentős darabja a filmművészet 19. század végétől íródó történelmének!
0
2009. április 2., csütörtök 20:17
4792
Nem volt még hozzá szerencsém bd-n, de ami késik remélhetőleg nem múlik...
Kintről most a Brief Encounter-t, meg a "A Passage to India" filmeket készülök beszerezni... Azok minőségéről sem sok rosszat hallani :) Egyébként érdekes, hogy ezek a filmek is el vannak könyvelve hogy régi ódivatú filmek, mert nem "látványfilmek". Helyette meg veszik a sok értelmetlen látványos akciós-robbanós szarságot. Mert azt mondják az a "látványos". Szerintem az említett két film sokkal látványosabb mint bármi más olyan film amire a mozinézők örömmel aggasztgatják a "látványos" jelzőt. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy ezek látványosak, utóbbiak pedig "olcsó" megoldásokkal parasztvakítanak. Mondjuk ezeknek a hatásvadász filmeknek a nézőit, vásárlóit a legkönyebb lekenyerezni, mert pár látványos robbanás, akció és már veszik is a lemezt hogy húú de király. A Passage to India-hoz még csak videón volt szerencsém, de már tűkön ülök, hogy láthassabb tökéletes felújított képpel. Én ezekre a filmekre mondom, hogy látványos, nem a Quantum csendjére, vagy a Mátrixra.
0
2009. április 2., csütörtök 19:51
1193
Jól beszélsz.
A "La Haine-t" láttad már bd-n? 1995ben készült + fekete-fehér + alacsony költségvetés és a lemez mégis egy csoda, sok mai film elbújhat mellette.
0
2009. április 2., csütörtök 19:50
4792
Kevés ilyen elvetemült ember van mint én, de spec a Retteget Ivánt jobban várom bd-n, mint a Gyűrűk Urát, noha előbbire az esély zéró, utóbbi meg hamarosan úgyis lesz
0
2009. április 2., csütörtök 19:46
1193
pedig a kerülőutakban csodásan festenek a szebbnél-szebb tájképek, abszolút megéri beszerezni. idővel majd rájössz ám, hogy azok a filmek is el tudnak varázsolni bd-n amik egyébként nem ordítanak a hd kép/hang után;)