Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2008. december 12., péntek 9:16
Szia Mikey!

Elküldtem megint, légyszi nézd meg.
0
2008. december 12., péntek 2:01
Akkor a mai utolsó teszt...

Cloverfield

A film: kétségtelenül formabontó alkotás, az átlagember szemszögéből, kézikamerával felvett szörnyfilm. Nekem másodjára nem igazán jött be DVD-n, de most újranézvén, rájöttem, hogy erről leginkább a gyalázatos magyar szinkron tehet. 80%

A kép: huhh, most aztán gondban vagyok, mert a kép izeg-mozog, néhol beleszédültem a kamera-rángatásba. Néhol kimondottan szemcsés, sötét, mivel digitálisan rögzítették, dokumentumfilm-jellegűen. Maradjunk annyiban, hogy maximálisan visszaadja, amit a rendező elképzelt. A kódolása 1080/24p VC-1, 1.78:1-es aránnyal.

A hang: angol Dolby TrueHD 5.1 - szétviszi a házfalat, ha nem vigyázunk vele, határozottan jobban szól, mint DVD-n, főleg a mélyek tekintetében. Angol kiadás lévén szinkron nincs, de SZVSZ nem is hiányzik. A magyar felirat nincs feltüntetve a borítón, de a lemez viszont tartalmazza. 95%

Extrák: ugyanaz, mint a DVD-n, magyar felirattal, de itt némely doksi HD-ben tekinthető meg. 80%

Összkép: szokatlan, de merész film, a jellegéből adódóan átlagos képpel, brutál hanggal, extrákkal.
0
2008. december 12., péntek 1:57
nekem is angol van.
0
2008. december 12., péntek 1:54
Az USA verzión lehetséges, de nekem az angol van meg. Ettől még simán lehet az általatok kiírt, mert nagyon jól szól...
0
2008. december 12., péntek 1:17
az én erőlködőm diszkrét dts 6.1-re bontja le.
0
2008. december 11., csütörtök 23:37
DTH-HD Master Audio 6.1 hang van a lemezen. A borítón hibásan tüntették fel.
0
2008. december 11., csütörtök 23:31
Lemaradt a kép tulajdonsága: 1080/24p AVC MPEG-4, 2.39:1-es arányban.
0
2008. december 11., csütörtök 23:30
Itt egy újabb, amiről már korábban esett szó:

WALL-E

A film: harmadjára tekintettem meg, és még mindig nem találok szavakat, annyira gyönyörű, számomra az év animációs filmje, 100%

A kép: Pixar-ék nem bízták a véletlenre a BD-kiadás képét, elképesztően gyönyörű, már-már leugrik a képernyőről. Referencia a javából, lehet vele villogni, ha rendszer-tesztet akarunk mutatni. Egyértelműen 100%

A hang: nem vagyok benne biztos, hogy HD hang került a lemezre, mivel sima dts 5.1 van írva a borítóra, és a menüben is ugyanez látszik, de ennek ellenére igencsak oda van téve az eredeti hang, mindennek van hangja, a legapróbb zörej is a legnagyobb részletességgel szólal meg. Magyar szinkron és felirat nincs a kiadványon, mivel angliából hozattam, de eredeti nyelven is meg lehet érteni, minimális angoltudással is. 100%

Extrák: ugyanaz, mint a kétlemezes DVD-n, plusz pár BD-exkluzív eresztés. A Presto még mindig hatalmas! :))) 80%

Összkép: a magyar vonatkozás hiánya ellenére a gyűjteményem egyik gyöngyszeme lett azonnali hatállyal, referencia képpel és szuper hanggal, mindenkinek kötelező!
0
2008. december 11., csütörtök 21:30
Az előbb néztem meg a Hipervándort. Csak kölcsönben járt nálam a lemez, mert ez nem érdekelt annyira. A film elég... Közepes. Már-már gagyihoz közeledik. De mindegy. A képminőségtől sem voltam elájulva. Ez egy vadiúj film, sci-fi sok világos jelenettel, mégsem esett le az állam, ahogy vártam. Sok szemcsézett jelenet, még a világos részeknél is, azt a részletgazdagságot is csak a nagy tájképeknél tapasztaltam. Szóval ahhoz képest hogy ez egy új film, csalódott vagyok. DTS-HD hang van a lemezen. De ez sem túl feltűnő. Az I Robot, vagy az Iron Man azonos hangerő fokon majd szétvitte a szobát... Ez meg nem. Az extrák nem érdekeltek. Nem nagyon nézegettem.
0
2008. december 11., csütörtök 20:51
Illik egy klasszikus filmről is írni, mivel feltételezhetően csak nekem van meg BD-n:

Escape From New York

A film: John Carpenter időtálló filmjéhez felesleges bármiféle kommentárt fűznöm, úgy ahogy van 100%

A kép: a neten fellelhető negatív kritikáktól tartva tettem be a lemezt, de hálistennek ezek javarészt alaptalanok. Leginkább amiatt kárognak a neten, hogy állítólag SD transzfert konvertáltak fel HD-re, de ez nem igaz, a film korához képest (ne feledjük, 27 éve, azaz 1981-ben készült) meglepően jó állapotban van, részletgazdag, bár kissé szemcsés, de mivel alacsony költségvetésű független filmről van szó, ez bőven elnézhető. A néhány világosban játszódó jelenet hihetetlen szép. A transzfer mentes mindenféle filmkópiáról visszamaradt szennyeződéstől. 1080/24p AVC MPEG-4 kódolású, 2.35:1-es arányú. 90%

A hang: mivel független forgalmazónál (Optimum Releasing), angliában kiadott lemezről van szó, kizárólag angol hangot tartalmaz, mindenféle feliratozás (angol sincs) nélkül, de azt dts-HD Master Audio 5.1 és sima DD5.1-es minőségben, ami meg is hallatszik. Ismét csak a film korához szabad viszonyítani, mert az új filmek hangjával ugyan nem veszi fel a versenyt, de mindvégig aktív a hat csatorna. Atmoszféra-teremtésből jelesre vizsgázik, minden beszéd tisztán, érthetően szól, és John Carpenter legendás zenéje is nagyon szépen muzsikál, így 95%

Extrák: audiokommentár John Carpenter és Kurt Russell közreműködésével, egy werkfilm, 3 trailer, egy BD-exkluzív interjú Carpenterrel, és végül a film eredeti kezdőjelenete, ami a vágószoba padlóján kötött ki. 80%

Összkép: filmtörténeti alapmű, nagyon jó képpel és hanggal, értékes extrákkal. Akinek nincs gondja az angol nyelvvel, annak melegen ajánlom.
0
2008. december 11., csütörtök 17:59
És jöjjön egy újabb film:

Én, a robot

A film: Will Smith, mint rendőrnyomozó kissé szokatlan volt még 2004-ben, mikor először láttam moziban az alkotást, de a robotok kidolgozottsága már akkor is meglepően szép volt. Sok szót nem vesztegetnék, de nekem bejött a film, így kézenfekvő volt, hogy a meglévő DVD-t BD-re cseréljem. 85%

A kép: újabb referencia-minőség, csodálatosan fest a kép full HD-ben. 1080/24p AVC MPEG-4 kódolású, 2.35:1 arányú. Részemről 100%

A hang: ennél a filmnél a szinkron nekem elengedhetetlen, mivel azzal szoktam meg. A Hipervándorral ellentétben, erre a kiadványra az eredeti mozis szinkron került fel, bár a minősége nem tesz hozzá semmit a DVD-n találhatóhoz. Az eredeti dts-HD High Resolution 5.1 hang viszont kiviszi a ház oldalát, ha nem vigyázunk vele, így a 100%-os értékelés az eredeti hangra megy.

Az extrák maradtak azok, amik a DVD-n vannak, viszont itt sem kaptak feliratot magyarul, így 70%.

Összkép: többször nézhető film, etalon képpel és (eredeti) hanggal, némi extrával. Ajánlott vétel a HD-őrülteknek.
0
2008. december 11., csütörtök 17:50
Nem jött levél...
0
2008. december 11., csütörtök 17:50
Most futott be Indy hozzám, így nem írok új kritikát, csak egyetértek a meglévővel, mivel kb. ugyanez a véleményem a kiadványról, annyi különbséggel, hogy nálam a film is 100%-os. :D
0
2008. december 11., csütörtök 16:41
Szia Mikey!

Küldtem Neked egy e-mailt, lett volna egy kérdésem, de nem válaszoltál. Légyszi nézd meg, megkaptad-e (zuller78[kukac]gmail.com).

Köszi!
0
2008. december 11., csütörtök 16:33
A Mátrix Blu-Ray honlapján olvastam,hogy a későbbi részek színvilágához igazított képpel rendelkezik a kiadvány. Akkor az Újratöltve és a Forradalmakhoz nem nyúltak.
0
2008. december 11., csütörtök 16:04
Az újraszínezett változat egyébként a tízlemezes DVD gyűjtemény részeként jelent meg először, legalább is azokon a piacokon, ahol nem a filmek előző kiadásainak lemezét rakták a dobozokba, mint ahogy ez nálunk is történt. A linken található screenshotok az eredeti R1, R4 és az új R1 kiadású DVD-kről lettek szedve.
0
2008. december 11., csütörtök 15:56
Találtam linket. A képek önmagukért beszélnek:

http://www.dvdactive.com/editorial/articles/the-matrix-visual-comparison.html
0
2008. december 11., csütörtök 15:54
"Annyira mások a színek?"

Eléggé. Nekem olyan volt, mintha egy másik filmet néznék. Mondjuk én láttam az eredeti verziót vagy huszonötször. :)
De az új változat jobban tetszik, gyorsan meg lehet szokni.
0
2008. december 11., csütörtök 15:46
Újraszínezett változat? Eddig erről lemaradtam. Mit kellett ezen újraszínezni? Meséljetek nekem erről egy kicsit kérlek.
0
2008. december 11., csütörtök 14:47
Nos, immáron 18 darabra duzzadt a gyűjtemény, befutott az angol hatosfogat...

A Close Encounters digi valami meseszép, a nálunk kapható műanyagtokos verzió sehol nincs hozzá képest. :DDD

Igaz, amikor kinyitottam, majdnem szívrohamot kaptam, mert az egyik digitálcáról le volt esve a lemez, viszont csodával határos módon egy karc nem sok, annyi sincs rajta, teljesen makulátlan! Ugyanez igaz a többi lemezre is, rég volt már, hogy külföldről mindegyik tétel hibátlan állapotban fusson be... :D

Este már lövök képet az eddigi állásról...
0
2008. december 11., csütörtök 2:32
Na, így éjjelre egy újabb delikvens:

Hipervándor:

A film: nem vártam tőle sokat, rengeteg negatív kritikát olvastam, de ennek ellenére kellemesen csalódtam, agykikapcsolásnak tökéletes. 80%

A kép: nagyon szép, kontrasztos, részletgazdag, néhány szemcsésebb pillanatot leszámítva tökéletes mindvégig, gyönyörű tájakkal. 1080/24p MPEG4 AVC kódolással, 2.35:1-es arányban. 95%

A hang: az eredeti dts-HD MA 5.1 nagyon jól szól, teleportálás közben mintha ott lenne az ember, de a csendesebb pillanatokban is szépen teljesít. A párbeszédek végig érthetőek. A magyar DD5.1-be csak belehallgattam, de a DVD-hez hasonlóan sajnos BD-re sem a mozis szinkron került fel, hanem egy annál újabb. Én hálistennek nem láttam az eredetivel, így nem tudok jóérzéssel bánkódni a hiánya miatt, csak kínomban mosolygok az eredeti szinkron-szereposztáson, amit a film végénél írnak ki...

A hang értékelése 90%

Extrák: van audiokommentár, és még pár dolog, de nem néztem beléjük. A magyar felirat megléte miatt (a kommentárt kivéve persze) legyen 80%.

Összkép: egy kellemes, bár nem kimondottan fajsúlyos film, decens képpel és hanggal. Akinek tetszett, annak ajánlott a megvétele.
0
2008. december 10., szerda 21:59
No, ma belenéztem a várva várt "The Dark Knight" BD-be... Mit is mondhatnék? WOW!!! Az IMAX jeleneteket elnézve nem is találok szavakat! A többi meg egyszerűen tökéletes! :) És hogy még a film is ennyire jó legyen... :)
0
2008. december 10., szerda 21:53
Annyira mások a színek?

Én eddig a 2001: Űrodüsszeián lepődtem meg nagyon. Ez volna a kedvenc filmem, és mikor megnéztem... Tök totál más színek voltak benne... Nagyon furcsa volt. Ennek ellenére a képminőség felülmúlta a várokozásaimat! Nagyon jó!
0
2008. december 10., szerda 20:12
Én az első részt már megnéztem pár hete. Szerintem tökéletes mind kép, mind hang tekintetében. Aki még nem látta az újraszínezett változatot, annak külön sokkoló lesz.
0
2008. december 10., szerda 19:57
Nekem aztán mondhatod... nem értek hozzá. De láttam amit láttam :) Az emberek veszik-viszik a DVD-ket mint a cukrot... Szóval nem hiszem, hogy ne lennének igényes filmnézők-vevők az országban amúgy... Ti is rohadt sok filmet adtok el... már amennyit láttam a szövetség u-i boltban. oké, karácsonyi zizi időszak... de azért megy a piac.
Szerintem a kiadóknak sem lehet okuk a panaszra...
0