...Mostani agyammal próbáltam kicsit visszaemlékezni a kilencvenes évek végére abból a szempontból, hogy életünket mennyire határozta meg akkor saját magunk keresése. Az információcsatornák ekkor még meglehetősen szűkebbek voltak, nem jutott el hozzánk akkora mennyiségű és minőségű inger. Ezért tudott hatalamasat robbantani 1999-ben a mintegy gondolatébresztő meteorként becsapódó "Mátrix", mely alapvetően forgatott fel jónéhány addigi filmes axiómát... Blu-ray teszt: http://blugeek.blog.hu/2016/10/21/bd_teszt_mi_a_valosag_2_matrix
0
2016. február 5., péntek 17:04
450
Nah, király. Ennyi, köszi :)
0
2016. február 5., péntek 16:59
14590
Nekem az első magyar FHE-féle BD-kiadás van meg, azon nincs feltüntetve a borítón, hogy átszínezett verziót tartalmazna.
Amúgy nagyon egyszerű: DVD-n az első színváltozattal, BD-n meg a zöldebbre módosított transzferrel jelent meg nálunk.
0
2016. február 5., péntek 15:41
450
Jól rémlik. Csak nálunk akkor még a DVD kiadásból kimaradt ez a verzió, és a régi kiadások első lemezei kerültek bele a 9 lemezes pakkba. (Amúgy a pattintós tokos az egyik legkirályabb, ott még vannak menü átvezető részek, meg a jelenetválasztás jobban szét van szedve, és állítom, a hangja is jobb, mint a következő digipakkosnak)
Azért merült fel bennem ez az egész, mert lejjebb Raptor írta, hogy a lemez menüje pl nem az extra változaté.
Szóval, ha valakinek akad egy nem Pro Video-s kiadása, és erre jár, az megnézhetné, hogy neki fel van-e tüntetve rajta, hogy "Módosított, a későbbi részek színvilágához igazított kép!"
0
2016. február 5., péntek 15:06
352
Nekem úgy rémlik, ez az átszínezés még a dvd-s időkben történt. Ezt találtam:
"In order to make the video colors in The Matrix look consistent with the sequels, the Wachowskis changed the color timings to be more green for the original film. This was first u-pdated for the Ultimate Edition DVD set in 2004 and then for the Blu-ray release in 2009."
Szóval BD szerintem csak átszínezett van. Mondjuk nekem meg az eredeti változat tetszik, örzöm is a pattintós tokos dvd kiadást (nomeg, mert az első dvd-im egyike volt)
0
2016. február 5., péntek 12:28
6056
Fogalmam sincs, de ha engem kérdezel én azt tippelném, hogy ez már az átszínezett... Csak nem áll ott a raktáron több évvel ezelőtti példány... :) De amúgy nem tudom...
0
2016. február 5., péntek 12:08
450
Eh, jogos :) Átfogalmazom. Szóval úgy emlékszem, hogy elég szembeötlő a különbség a színekben, főleg azoknak, akik rongyosra nézték az eredetit. De mivel ennél az újabb kiadásnál nem érzékelem a különbséget, elbizonytalanodtam, hogy akkor ezzel most mi a helyzet itt? A borítón nem szerepel semmi erre utaló, itt az adatlapon meg itt van. Nekem úgy tűnik hogy ez nem az átszinezett verzió. És ez zavar, mert nem ezt szerettem volna megvenni. Így oké? :) Szóval akkor ez most az vagy nem az?
0
2016. február 5., péntek 10:12
6056
Hogy lehetsz pipa valami olyanért, amit szabad szemmel nem tudsz biztosan megállapítani? :)
0
2016. február 5., péntek 10:07
450
Sziasztok, Ezen még az átszínezett verzió szerepel, vagy az is visszaváltozott a régire? Nem tudom, szabad szemmel meg lehet-e állapítani, de szerintem ez a régi "kópia". Kicsit pipa vagyok, mert ezért vettem meg! A borítóra nincs ráírva, de az xpress adatlapban bíztam. Tud erről valaki valamit?
0
2013. január 21., hétfő 11:39
227
Sziasztok nekem egyetlen kis gondom van a lemezzel: a sötét részeknél a kép bal széle bekékesedik (ennél jobban nem tudom leírni, de biztos van rá szakszó). Más filmeknél ez nem fordul elő, és az alsó-felső fekete csíkra nem terjed át, szóval nem a tévé világításával lehet gond. Ti tapasztaltatok hasonlót?
0
2012. április 16., hétfő 14:25
32
Köszi a tájékoztatást! Rátehették volna az extra változat menüjét, elég korrekt és hangulatos kis menü. Hát szégyeljék magukat, BD-t így elcseszni!!!
0
2012. április 13., péntek 18:54
9368
A felnyíló menüből is el lehet érni.
0
2012. április 13., péntek 18:37
5528
Ott a menü. Szépen a film végére ugrasz és ott átküzdöd magad a figyelmeztető feliratokon meg minden vackon. Aztán pedig a menü is betölt, nem egy csicsás, de azért korrekt kialakítású.
0
2012. április 13., péntek 17:46
2966
én sem tapasztaltam semmi ilyet, viszont a menü hiánya ne lepjen meg, rengeteg Warner BD-n találkoztam már ezzel!
0
2012. április 13., péntek 16:54
3534
Én ugyan akadozást nem észleletem, de nagyon sok Warner film BD változatán nincsen menü. Csak felnyíló menü van...Ilyen az általad említett sziget, és a Véres Gyémánt is.
0
2012. április 13., péntek 16:30
32
Sikerült beszereznen min3 részt BD-n! Már Pro Video-s kiadványok, de a leg furább, hogy nem jön be a menü, hanem mindjárt indul a film és a léptetést sem engedi lejátszás közben, külön fel kell hozni a menüt. De az is állókép, akadozik is. Ugyanezt tapasztaltam A sziget c. filmnél, az is pro video-s kiadvány. Másnál is ilyen, vagy csak a lejátszóm csinálja? Lg BX580-as lejátszóm van. Volt valakinek hasonló problémája?
0
2012. március 18., vasárnap 12:51
9368
Adatlapon: Videóklip - Marilon Manson - Rock is Dead
Talán inkább Marilyn Manson :)
0
2012. február 29., szerda 12:38
1570
Viszont az első rész az jó, a második elmegy, a harmadik már csak erölködés..
0
2012. február 29., szerda 11:46
5528
Ó, újra van mindből:)
0
2012. február 7., kedd 10:33
2601
Számomra a Mátrix-trilógia azon kevés BD-kiadások közé tartozik, melyeknél megbántam a DVD-változat lecserélését, ezért meg is szabadultam tőle. Az első részt leszámítva nem éreztem azt az igazi pluszt képileg, amit vártam. Persze abszolút megérdemlik a jó osztályzatot, de a kitűnőt nem.
0
2012. február 7., kedd 10:28
5528
A Mátrix(ok) is Warner mizériában voltak ugyebár annak idején. Én már akkor elkönyveltem, hogy ezek nekem már nem lesznek meg. Innen elég hamar elfogyott az az ,,újra,, fellelt megmaradt mennyiség ezért nem bizakodtam egy cseppet sem. Aztán láss csodát vlhogy megint lett egy adag mind3ból. Az elsőt be is rendeltem ahogy tudtam. Később a másodikat is sikerült aminek érdekes útja volt, mert abból akkor az utolsó volt raktáron rendeltem, de aztán vlmiért törölnöm kellett, de aznap este nem bírtam nyugodtan aludni mikor eszembe jutottak a jelenetek belőle ezért másnap újra rárendeltem és el is indítottam mihelyst lehetett. Addigra a Forradalmak már bizonytalanra váltott és úgy voltam vele 3ból 2 jó arány. És bumm decemberben találtam egyetlen példányt a Forradalmak-ból az MMben. A sors kegyeltje?:) Az előzőekből nem volt egy sem. Ez azért érdekes mert a Mátrix trilógia is kelendő lenne. És csak ebből nincs. A Constantine-t is láttam mind2 helyen ahol voltam. A Batman-ek is beszerezhetők. A V mint vérbosszú is, bár azt egy percig se bánom, hogy teljes áron megvettem. Bár lehet, hogy találnál még offline vlhol vlmelyik boltban, ki tudja lehet ott van a raktáron csak még nem tették ki, de ennek érzésem szerint kicsi az esélye. Online boltokban szintén nincs. Ezért gondoltam az aukciós beszerzésre egyiken pont van mind3ból.
0
2012. február 7., kedd 9:26
6056
Na jah, néztem is.... nem értem miért lehet csak ilyen korlátozott ideig kapni ezeket, vicc.
0
2012. február 7., kedd 9:01
5528
Csak nehezebb beszerezni offline, inkább aukciós oldaról. Akkor már hamarabb lehet meg a Bourne.
0
2012. február 6., hétfő 23:06
6056
Na ne fokozd, mert csak felcsigázol és még a Bourne trilógiáról se tudtam lemondani teljesen........!!!!!!!!!!!!! :)
0
2012. február 6., hétfő 22:51
14590
Ha az elsőnél látványos a különbség, akkor a maradék két epizódnál méginkább az, majdhogynem lemászik a képernyőről, olyan gyönyörű. Ez a trilógia megvan BD-n, úgyhogy nem a levegőbe mondom csak úgy... :D