Ennio Morricone gyászjelentése:
Én, ENNIO MORRICONE, meghaltam.
Ígyhát, bejelentem minden olyan barátomnak, akik mindig is közel áltak hozzám, és azoknak is, akik most kissé messze vannak, nagy szeretettel üdvözlöm őket. Lehetetlen őket mind megnevezni.
Kedves emlékeimben él Peppuccio és Roberta, testvéri barátaim, akik életem utolsó éveiben nagyon különleges szerepet töltöttek be.
Csak egy ok késztet arra, hogy mindenkit ilyen módon üdvözöljek és privát temetést kérjek: nem akarok senkit sem zavarni.
Szeretettel üdvözlöm Inest, Laurát, Sárát, Enzot és Norbertet azért, mert életem nagy részét megosztották velem és a családommal.
Szeretnék szeretettel emlékezni nővéreimre, Adriana-ra, Maria-ra és Francára, valamint szeretteikre, és tudatni velük, mennyire szerettem őket.
Teljes intenzív és mély üdvözlet gyermekeimnek, Marconak, Alessandrának, Andreanak és Giovanninak, a sógoromnak Monicának, és unokáimnak, Francescanak, Valentinanak, Francesconak és Lucanak.
Remélem megértik, mennyire szerettem őket.
Maria számára utoljára (de nem utolsósorban). Biztosítalak a rendkívüli szeretetről, amely együtt tartott minket, és amit sajnálom, hogy megszakítottam.
A legfájdalmasabb a tőled való búcsú.
(Bocsássatok meg a kissé nyers fordításért, angolul és franciául tudok, ezekből raktam össze)