A 6. rész szinkronja is valószínűleg az RTL klub megbízásából készült ahogy az első kettőhöz is.
Ahogy Te is írtad VHS-en csak a Guild hozta ki felirattal. TV-ben meg (ha jól tudom) az RTL klub előtt csak a szív TV tűzte műsorra, de ők is felirattal adták (kvázi a Guild kópiát vetítették le egy az egyben)
A 7. részben Freddy hangja - Barbinek Péter (ha jól emlékszem) Ennek nincs több szinkronja. (hacsak nem most csináltak neki egy újat)
0
2009. április 29., szerda 13:14
49
Köszönjük szépen a nagyon korrekt és alapos leírást a szinkronhangokról!! Rendes tőled!!
Így már valószínűleg mindenki könnyebben tud eligazodni a szinkronokat illetően (is)!
Örülök, hogy így komplexen összefoglalta az előttem író filmbarát! :-)
További szép napot! Mégy egyszer köszi!!
0
2009. április 29., szerda 12:39
154
Szinkron témában, amit tudok, azt elmondanám segítségként:
Mindegyik résznél elvileg azok a szinkronok kerültek a lemezekre, amivel az RTL vetítette.
1. rész: 1. szinkron: Vico-s moziszinkron, anno ezzel jelent meg VHS-en is. (Freddy - Dózsa László) 2. szinkron: RTL megbízásából készült a Mafilmben, ez került a dvd-re. (Freddy - Varga Tamás)
2. rész: ugyanaz a helyzet, mint az első résznél.
3. rész: 1. szinkron: Vico-s, a szinkron a Törökbálinti Lemezgyár stúdiójában készült. (Freddy - Breyer László) 2. szinkron: Intervideós (Freddy - Hankó Attila) 3. szinkron: többen írták hogy ez HBO-s szinkron, ez került a dvd-re. (Freddy - Beregi Péter)
4. rész: 1. szinkron: Vico-s, a szinkron Demjén Imre vállalkozásában készült. (Freddy - Gruber Hugó) 2. szinkron: ez a Videovoxban készült, vagy az HBO vagy a TV3 megbízásából, ez került a dvd-re. (Freddy - Harsányi Gábor)
5. rész: 1. szinkron: Guild megbízásából készült a Mafilmben, ezzel jelent meg VHS-en. (Freddy - Varga Tamás) 2. szinkron: ez a Videovoxban készült, vagy az HBO vagy a TV3 megbízásából, gondolom itt is ez került a dvd-re. (Freddy - Harsányi Gábor)
6. rész Erről annyit tudok, hogy van egy olyan verzió amiben Reviczky Gábor a Freddy magyar hangja, ezzel adta az RTL is.
7. rész: Ennek van egy Flamexes szinkronja, az biztos, nem tudom, hogy ennek van-e több is esetleg.
0
2009. április 29., szerda 10:38
4078
Tehát akkor az rtl klub szinkronok az 1,2 és 6ik részre kerültek rá? Akkor a többire mik kerültek? Legalább a hetediken az eredeti van?
0
2009. április 29., szerda 1:00
49
:-)) Jól van na, Freddy miatt van, nagyon bezavart! Megvágta az eszem is! :-) Bocsi az elírásért, köszi a javításért: Remélem, hogy vágatlan mindegyik rész! Na megy ez, csak gyakorolni kell! :-)
Tényleg, anno a VICO is készített szinkront a 3. részhez! Lényeg, hogy a legjobb horrorfilmről van szó!
Az első rész az szinte már klasszikus!!!
0
2009. április 28., kedd 21:19
2344
:)))
0
2009. április 28., kedd 21:19
134
A 3. résznek volt két videós szinkronja: Vico-s (Freddy magyar hangja Breyer László),Intervideos (Freddy magyar hangja Hankó Attila). Ezek elvileg az HBO-s szinkron előtt készültek.
A 6. rész szinkronja is az rtl klub megbízásából készült.
0
2009. április 28., kedd 21:16
8851
Remélem nem vágatlan egyik rész sem!!!!
Én inkább azt remélem, hogy mindegyik az.
Tehát vágatlan... azaz nem vágott. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. április 28., kedd 21:12
49
Én nem tudom, mert még nem rendeltem, de szándékomban áll majd. Remélem nem vágatlan egyik rész sem!!!! Lehet, hogy Freddy megvágta! :-)) Aki megrendelte már, legyen szíves írjon valami kommentárt a többiek kedvéért!
Kösz.
0
2009. április 28., kedd 19:56
2344
Vágatlanul kaptuk az összes részt? A hetekben néztem a Rémálom sorozatot, és pl. az 5. résznél többször átváltott a szinkron angol hangra, azaz sok jelenet volt amit nem szinkronizáltak, vagyis nem tettek bele a filmbe.
Akinek már meg van, megnézné nekem, hogy az 5. részben a 28. perc környékén benne van-e a motoros jelenet, amikor Ben siet a főszereplő lányhoz? Mert néhány rész, pl ez az ötödik az ötletes gyilokoknak köszönhetően élvezhető, és ha vágottan kaptuk meg akkor nagyon fog hiányozni a modell csajszi megetetése, vagy a már említett motoros jelenet.
0
2009. április 28., kedd 19:35
49
kis javítás: premierje akart lenni! Nem kínaiul írtam! :-) meg szinkronja... bocs.
0
2009. április 28., kedd 19:33
49
Köszi az infókat Freddy-rajongók! :-)
Egyébként a 3. részhez - Álomharcosok készült HBO-s szinkron is még jó pár éve. Ha jól emlékszem a 3. résznek itt az HBO-n volt a premire, szinkronosan ezen a csatornán mutatták be először. Legalább is, ha felidézem Freddy-s élményeim, emlékeim, előtte csak hangalámondásosan jött ki még a VHS-korszak legelején... Ha tévednék, javítsatok ki! Amúgy nekem ez a 3. rész tetszett a legjobban, meg persze a legelső Rémálom-movie! :-)) Ez a kettő a legjobban sikerült, és legfélelmetesebb rész szerintem! A 3. rész feszült hatásához tuti nagy mértékben Angelo Badalamenti nagyszerű zenéje (is) hozzájárult! :-))
Még annyit megkédeznék, hogy mind a hét részen rajta van az RTL klubos szinkron, vagy egyik-másikrészen régi szoknron van netán? Pontosabban: Nincs két szinkron hang egy lemezhez? Köszi az infókat. Amúgy szerintem az RTL Klubos szinkron elég jól sikerült, csak érdekel az egész téma, ezért érdeklődöm.
0
2009. április 28., kedd 18:45
945
"Lehet, hogy tévedek" helyesen. Véletlenül kihagytad. Szerintem nem véletlen :)
0
2009. április 28., kedd 18:35
130
Lehet, tévedek, de tudtommal csak az első 2 résznek van külön Rtl Klub által rendelt szinkronja. Értve ezalatt, hogy további részeknél is van több szinkron, de más volt a megrendelő.
Helyesen szerintem az Rtl Klub által vetített szinkronokat tartalmazzák a korongok.
0
2009. április 28., kedd 18:06
13392
A vásárlók visszajelzései alapján az RTL Klub megbízásából készült szinkronok kerültek a lemezekre.
0
2009. április 28., kedd 17:31
49
Köszönöm szépen a tájékoztatást xpress.hu és creeper!
Így már tiszta minden és a döntés is könnyebb. :-)
Az lenne még a fontos kérdés, hogy milyen szikron található a Rémálom-filmeken??
Anno láttam a VICO-s szinkronnal a 4.,5. részét, ha jól emlékszem. Továbbá pár éve leadták az rtl klubon az összes részt... Ezeket a szinkronokat ismerem. Ja, és még a 90-es évek elején a Guild is kiadta a 4.,5.,6. részt.
Az itt megrendelhető Freddy-filmeken mely szinkron(ok) található(k)?
Előre is köszi a választ.
0
2009. április 28., kedd 15:27
Moderátor
7449
Én is csak azt tudom mondani, amit creeper. Vagy külön-külön lehet kapni az egyes részeket a feltüntetett áron, vagy egyben, egyetlen dobozban, és egyetlen borítóval. Más kiadás nem létezik és nem is várható.
0
2009. április 28., kedd 15:25
13392
Semmilyen reális esély nincs arra, hogy a Rémálom-filmek a jelenlegieken kívül egyéb kiszerelésben kaphatóak legyenek. Ha önállóan veszed meg a filmeket, az összesen 14130.- Ft-ba kerül majd, és lesznek külön borítóid.
0
2009. április 28., kedd 15:12
49
Köszi szépen Döme és creeper!! Igen, nagyon is ragaszkodnék minden egyes rész külön borítójához! Én már csak ilyen vagyok! :-) Úgy néz ki, hogy külön-külön kell majd megrendelnem mind a hét Freddy-rémálmot. Nekem tetszik a gyújtődoboz borítója is, de úgy lenne a legjobb, ha a gyűjtődobozban benne lennének az egyes részekhez tartozó borítók is. Ha a tokok nem is, de legalább a borítók...
Várom majd az xpress.hu válaszát is, persze ez nem azt jelenti, hogy nem hiszek Dömének és creepernek. :-)
Kedves xpress.hu! Az is érdekelne engem, hogy lehetne-e a jövőben valamikor egy olyan Rémálom-sorozat kiadást rendelni Önöknél, mely gyűjtődobozos, és tartalmazza minden egyes részhez tartozó borítókat is, valamint 7-12 ezer Ft közötti áron megvásárolható?
Fő szempontok nálam: - Minden egyes részhez külön borító - 8- 12 ezer Ft közötti ár (mivel más filmeket is szándékozom rendelni, így sajna véges a pénzem... - gyújtődobozos, de, ha úgy megrendelhető 7-12 ezer Ft-ért, hogy van külön borító, tok mind a hét részhez, akkor visszaadok a gyűjtődobozos igényemből és megvenném 7-12 ezer közötti áron. (Gyűjtődobozosat is megvenném ilyen áron, ha lenne mind a hét részhez külön borító)
Előre is köszönöm szépen tájékoztatásukat! Elnézést, hogy ilyen sok nyűgöm van. :-))
0
2009. április 28., kedd 10:37
13392
Ha ragaszkodsz a különálló borítókhoz, akkor jelen állás szerint külön-külön kell megrendelned a filmeket.
0
2009. április 28., kedd 10:24
19952
húúúúúúú......
Ezek a filmek egy tokban vannak és SAJNOS :) csak egy borito és tok van hozzájuk.
Ja és igy nem kell hétszer kattintani a rendelés vagy egyszer a csoportos rendelésre se! :)
Sok sikert a vásárláshoz.
0
2009. április 28., kedd 5:56
49
a vége el lett írva, bocsánat: :-)
Üdv.: Egy nagy Freddy-rajongó! :-))
0
2009. április 28., kedd 5:53
49
Kedves xpress.hu!
Érdeklődni szeretnél a Rémálom az Elm-utcában-filmekkel kapcsolatban. Mindenképpen megrendelem mind a hét részt, hisz a leges-legkedvencebb horrorfilmem! :-) Még 7-8 éves koromban láttam az első két Freddy-mozit, de akkoriban a nagy VHS-korszakban csak hangalámondásosan nézhettem meg. Persze azóta szinkronosan is megnéztem mind a hét Nightmare-movie-t! Szívesen megvenném külön-külön is a részeket, mivel nagyon tetszik minden egyes rész borítója (is)!!! A borítók tényleg csúcsszuperek a szimpla-külön kiadásoknál!! Gratulálok az xpress.hu-nak és a Kiadónak is! :-) Azonban tetszik ez a gyűjtődobozos kiadás is, és az ára is elfogadható! Szívesen megvenném ezt a dobozos kiadás 11390 Ft-ért, de egy valamit nem tudok.
Vásárlás előtt az Önök segítségét és bármely más filmbarát segítséget is kérném.
A kérdés a következő (A hosszú bevezetés után:-) :
Lehet kicsit butuska kérdés, de ezért van a fórum! Ebben a 11390 Ft-os hagyományos, vastag dobozú kiadványban az egyes részek külön-külön borítóval szerepelnek???
A kiadvány mellé felrakott képen úgy szerepel, hogy csak egyszerűen benne van a 7 lemez a dobozban. (Az egyes részekhez tartozó nagyon design-os borítók nélkül) Jól láttam, vagy a fotó hiányos netán??
Én mindenképpen csak úgy venném meg, hogy minden egyes részhez megvan a boríto is!
Előre is köszönöm szépen tájékoztatásukat!
Üdv.! Egy nagy Freddy-rajongó! :-(
0
2009. április 20., hétfő 18:24
16458
Ezt ki mondta, hogy a digi előrendelőknek készült a slipcase-es változat? Eleve két változat van az oldalon, a slipcase-s, pár száz forinttal drágább, illetve a slipcase nélküli.
Azt kapod meg, amelyiket megrendeled.
0
2009. április 20., hétfő 18:21
575
Szóval ha most újra megrendelem a slipcase-est-mivel töröltem egyből a megrendelést még aznap, gondolván, hogy csak az ex-digirendelőknek készül a kiadványhoz a slipcase-, ha megrendelem (a slipcase nélküli helyett szándékozom), akkor az SC-est kapom?