Keresés

Paramount VHS és DVD kiadás immárom az InterCom Rt.-nél!!!

2003. október 9., csütörtök 20:33
Helló!

Igazán együttérzek veled, tényleg bosszantó, hogy bár az ember hímes tojásként bánik a DVD-ivel, de a dolog mindjárt azzal kezdődik, hogy nem kifogástalan állapotban kapja meg őket az eladótól. Nekem már mondták azt egy másik internetes cégnél, hogy bár a dolog sajnálatos, de ha a lejátszást nem zavarja, akkor nem cserélik ki! (Nem vagyok azóta ott ügyfél, de ez most mindegy.) Namost, ha pl. én karcosan akarnék eladni egy lemezt, mondván, hogy a karc nem zavarja a lejátszást, akkor valószínűleg az amúgy se magas átvételi árnál még alacsonyabbért veszik meg tőlem, mondván, hogy sérült a lemez! (Mondjuk nem akarok DVD-t eladni, de cd-vel már előfordult ilyesmi, pedig az se nálam karcolódott meg!)
A RAGYOGÁS című DVD-men igen durva sérülések voltak. Mikor ezt az eladó internetes cégnél megreklamáltam, először rögtön azt kérdezték a telefonban, hogy nem ejtettem-e le! Becsületükre legyen mondva, különösebb kekeckedés nélkül hibátlanra cserélték, s mikor visszavittem, ők is úgy látták, hogy azért ami azon a lemezen volt, az akkor is durva, ha nem zavarja a lejátszást.
Valószínűleg a filmeket már idehaza teszik a magyar nyelvű tokokba, ezért valószínűsíthető, hogy a hibák zöme akkor keletkezik. Nem hiszem, hogy a netes cégeknél azzal szórakoznának, hogy az összes DVD-t kibontják és maszekban nézegetik, majd újra lezárják. Lehet, hogy van valami "nézegetős" példányuk, amit valami baleknak esetleg később el is adnak, de nyilván nem az összes lemezt nyitják ki ilyen céllal.
0
2003. október 9., csütörtök 19:44
Most már engem is kezd idegesíteni, főleg a Szakasz után, ha már kifizetek érte ennyit akkor legalább legyen hibátlan amit veszek.De még ha csak egy ritka hiba lenne, de újabban csak azt hallan, hogy ez az intercom film karcos, az az intercom film ujjlenyomatos, stb.
Meg ez a Szakasz dvd már elég durván meg van karcolva, kb fél centis körökben pár helyen, egy kis por is volt rajta, és kár kisebb karc össze vissza.
Valamit kéne már tenni ezügyben, nem örülnék neki, ha a gyűjteményemben egyre több lenne az ilyen karcos dvd, a legelső filmem amit 3 éve vettem még azon sincs ennyi karcolás.
0
2003. október 9., csütörtök 18:14
Na már megint ez az "ennyit még azért így is megér" (oké látom a szakasszal megszívtad)! De ha két hónapja veszed meg a különvéleményt akkor máris 6500 nem 3600!
Mint ahogyan azt egy korábbi írásban is olvashattuk ezek nem értékcsökkent hanem akciós (!!!) dvd-k!
Ezért nem kéne hogy karcosak legyenek!

El is felejtettem említeni legutóbb az ujjlenyomatokat!
Én is találkoztam összetapizott dvd-vel, de a minap vette meg a tesóm a Sebezhetetlent és azon meg a karcok mellett bizony ujjlenyomatok is voltak!

Namost ha ennek segítségével kideríthető hogy melyik barom alkalmazott tapizta össze és esetleg megrovás vagy elbocsájtás járhat érte, szívesen felajánljuk az ilyen dvd-ket vizsgálatra!

Valaki csináljon már valamit ezügyben!!!
0
2003. október 8., szerda 0:32
Szintén kicsit OFF:
Tegnap vettem 3 filmet:
Szakasz, karcos, és sajnos nem is kicsit (és ez nem is volt akciós, nem volt túl olcsó)
Különvélemény, mindkét cd karcos, de itt nem nagyon, pár kisebb karc
Bad Boys, na itt látszik, hogy Warner (Columbia/Tristar) dvd, tökéletes karcmentes cd.
InterCom InterCom...
Nem elég, hogy a Különvéleményen rossz a felirat, még a cd is karcos, ezt nevezem én hibátlan minőségi kiadásnak :)
Napersze 3690Ft-ot még így is simán megér
0
2003. október 4., szombat 19:45
Kicsit OFF, de az InterCom-mal kapcsolatos:

Hálistennek a Szállítót a karcok ellenére hibátlanul vitte a lejátszó! Egyetlen helyen, a layerváltásnál állt meg egy pillanatra, azonkívül meg szinte süvített a lejátszóban.

Mikey-Soft
0
2003. október 3., péntek 21:30
"Én 8 ezerért vettem a Terminátort még év elején, és bizony karcos volt. Namost próbálj meg egy lemezt mondjuk az MM-nél utólag kicseréltetni azzal, hogy Te már otthon, a dobozból is karcosan vetted elő, nem Temiattad sérült meg a lemez."

3 napon belül kötelessek kicserélni, ugyan néha szeretnek kekeckedni, de érdekes modon rögtön együtmüködnek, ha szoba hozod a fogyasztóvédelmiseket.

"Ami az akciós készleteket illeti, egyetlen esetben sem hirdetette meg egyik forgalmazó se, hogy kisebb-nagyobb sérülések, karcok miatt adják az árengedményt, ezért illene, hogy az akciósan vásárolt DVD-k is sértetlen állapotban legyenek a dobozban."

És tudod, miért nem? Csupán azért mert ha karcos vagy sérült a lemez az értékcsökkent kategoriába sorolandó, ellenbe ha akciós, akkor tökéletes állapotban kell lennie.
0
2003. október 3., péntek 20:57
Ha az MM a Media Markt akkor én ott vettem meg (a nyugatinál) a minden héten háborút a 2DVD-set és szintén egy lemez volt benne, mint mindenkinek. másnap visszavittem és kicseréltettem a született gyilkosokra!

A MASH-t Tescoban vettem karcosan, visszavittem és becseréltem a Majmok bolygójára! (az spec nem volt karcos!) :)
Ennyi! nem kell fosni!
Mindig a vevőnek van igaza!

ja és mindkettő ment meg minden, de nekem ne legyen egy karc se a lemezeimen!
0
2003. október 3., péntek 20:48
Én 8 ezerért vettem a Terminátort még év elején, és bizony karcos volt. Namost próbálj meg egy lemezt mondjuk az MM-nél utólag kicseréltetni azzal, hogy Te már otthon, a dobozból is karcosan vetted elő, nem Temiattad sérült meg a lemez.
Ami az akciós készleteket illeti, egyetlen esetben sem hirdetette meg egyik forgalmazó se, hogy kisebb-nagyobb sérülések, karcok miatt adják az árengedményt, ezért illene, hogy  az akciósan vásárolt DVD-k  is sértetlen állapotban legyenek a dobozban.
Bocs az off-ért.
0
2003. október 3., péntek 20:30
Gyártó stúdió  
Universal

(vörös sárkány)

(nem intercomos)
0
2003. október 3., péntek 20:24
néémán, nem csak nekem karcosak a lemezeim???

Engem nem érdekel, hogy játsza!
Ha mások ki tudják úgy adni, hogy hibátlan akkor a nyamvadt intercom mé nem???
0
2003. október 3., péntek 20:19
Kicist OFF:

Most vettem meg a Szállítót (szintén InterCom), és vannak kisebb karcolások a lemezen. Bár ha hibátlanul lejátssza a DVD-player, akkor nem igazán érdekel. Ha gondok vannak a lejátszásnál, rögtön viszem vissza.

Azért érdekes: a Vörös Sárkány mindkét lemeze (azt is ma vettem) hibátlan!

Bocsi az OFF-ért!

Mikey-Soft
0
2003. október 3., péntek 19:58
Ebben tényleg van valami, hogy karcosak az IC filmek, bár idáig még nem találkoztam velük(pedig van tőlük jópár filmem)de most megvettem a Schwarzenegger díszdobozt, és karcos volt a Terminator mindkét lemeze(ez fájt a legjobban), karcos a Predator, egyedül az Ítéletnap volt hibátlan.De végül is annyira nem vészes, ilyen áron 3 film ajándék, ezért ezt a hibát most elnézzük :) Persze ha külön egymagában vettem volna egy Terminatort 8000Ft-ért, akkor már nem állnék ilyen pozitívan a dologhoz.
0
2003. október 3., péntek 12:47
Üdv!

Kicsit más oldalról szeretném megközelíteni a dolgokat a témával kapcsolatban!
Én csak azért nem örülök, hogy az IC-hoz kerültek a Para filmek is mert egyszerüen az IC-os filmek nagy része (melyekkel én találkoztam) felháborítóak!
Tanulhatna az IC a Warnertől!!!
Nemtom miért nem írt erről még senki, de a filmek yo része karcos lemezen kerül az üzletekbe (legyen az MM, Tecsó, ...)
Nagyon megörültem a DTS-es Ryan-nek! Megvette a bratyóm és karcos volt az extra lemez, majd pár hétre rá én is megvettem és nekem mind a 2 lemezen voltak kisebb nagyobb karcok! A lemezek, melyeket vásárlás után karcosan bontottam (bontottunk) ki:
Áldott a gyermek (elég durva karcok végig körbe a lemez peremén)
MASH (mind a 2 lemezen középtől kifelé 2-3 elég nagy karc)
FaceOff (most vettem 1 hete - kisebb 1-2 cm-es karcok 2-3 helyen)
Sebezhetetlen (detto)
...

és még sorolhatnám!
A warner kiadványok küzül 2-n volt karc, azok is a lemez tetején (még az ezüst színű hőskorból): JFK (a szerencsétlenek egy papír tasakba rakták a film mellé a bonus discet és az egy kicsit megkarcolta a film lemez tetejét); a másik a mátrix (ott meg a fene se tudja miért szintén elég komolyan karcos volt a teteje - először arra gondoltam mert régi meg vagy 6szor újracsomagolták de most vettem meg a robin hoodot ami nem mai fecske és olyan tiszta és épp volt mint az álom)
A kb 70 dvd-m közül 1-2 IC-s film kivételével mind karcos míg a warnerek közül 1-2 kivételével mind ép és tiszta!

Ez az egész miért van??
Azért nem két forint még az akciós film sem és kibontás után azt látni, hogy karcos... hát nem kellemes érzés.
0
2003. október 3., péntek 1:52
Hárman!

Ugyanis tényleg így van sajna. A Paramount valahogy jobban kijön a csehekkel, nem tudom, miért van így, biztos pofára mennek.

Mikey-Soft
0
2003. október 3., péntek 1:21
Na akkor már ketten vettük észre ezt!!!
0
2003. október 2., csütörtök 0:12
Azért az tényleg igaz hogy a nálunk semmivel sem nagyobb cseh piacon valahogy jobban szót ért az ottani forgalmazó a Paramount-al. Vajon mi lehet az oka?
0
2003. október 1., szerda 3:16
Aha értem. Egyébként félreértés ne essék, nem szapulni akarom őket, de mivel ez egy fórum így hát megfogalmaztam jómagam és jópár barátom(na meg egy  csomó ismeretlen, de velem egyet értő)véleményét.
Tényleg egy kérdés Xpress.Mit tudtok arról, mikor jelenik meg idehaza az Alien quadrology, mármint az új kiadás?
Ja és james bond filmek lesznek akcióban nálatok, vagy már voltak?
0
2003. október 1., szerda 3:05
Szinkronos Disney-k. Nem elsősorban a rajzfilmekre gondoltam. A Kvíz-show is Disney-film. 1999. júliusában jelent meg, magyar szinkronnal!!!
0
2003. október 1., szerda 3:03
Más a jogviszony a Warner és a hazai Warner, valamint a Fox és az InterCom között. A Warner Home Magyarország a Warner magyarországi leányvállalata. Tulajdonképpen a Warner saját cége, így nagyobb a WHV mozgástere (de így sem teljesen önállóak).
A Fox, az MGM, a Paramount, a Disney nem tartja elég nagy piacnak a közép-európai országokat ahhoz, hogy foglalkozzon egy saját iroda nyitásával. Nekik kényelmesebb eladni a filmjeik forgalmazási jogát. Az ilyen képviseleteknek többnyire nincs túl sok beleszólásuk abba, mit is kapnak.
0
2003. október 1., szerda 2:55
A Disney-filmek valóban szinkronosak,de őszintén ha felirattal lennének ,akkor idehaza jó ha pár darabot tudnának csak eladni.Nemigaz?
Hapedig mostanában mégiscsak van egy-két Fox film is szinkronnal, eddig meg nem volt, akkor azért mégiscsak most kezd kialakulni valami.Bár akkor meg négy éve rágták volna a fülét a Foxnak az IC-osok, és pont mostanság mikor minden más forgalmazó már szinte szinkronnal ad ki filmeket most egyeztek volna az ilyesmibe bele?
Egyébként jó pár éve már olvastam én is egy cikket arról hogyan készülnek a DVD lemezek, így tudom hogy már sokkal korábban megtervezik milyen lesz, mit fog tartalmazni.Én inkább arra céloztam a levelemmel, hogy akkor talán el kellene érni úgy mint más forgalmazó(warner megintcsak), hogy készíthessünk(tethessünk) hazai piacra szánt dvd kiadást, amiről pl német szinkront, vagy bármelyik mást lehagyják és az angol eredeti mellett a magyar lenne még rajta.
0
2003. október 1., szerda 2:37
Pickard: A Nemesis ugyanazokkal a specifikációkkal jelenik majd meg idehaza, mint a németeknél, tehát ne várj szinkront.
Az InterCom forgalmazza a Disney-filmeket is, amelyek az elsők között voltak (szerintem az elsők voltak) a hazai szinkronos kiadványok között és az új Disney-kiadások többsége is szinkronos, plusz feliratos extrákkal ellátott kiadvány. Még a kommentárok is feliratosak az újabb Disney-nél.
Tehát ha csak a hazai képviseleten múlna, hogyan jelennek meg idehaza a filmek, akkor mivel magyarázod, hogy az InterCom által forgalmazott Disney-kiadványok jelentős része már négy éve is szinkronnal jelentek meg, míg a szintén az InterCom által forgalmazott Fox-filmekre csak mostanában kerülünk rá alkalmanként szinkronnal?
A Paramount nem fog mézesmadzagokat huzogatni egy magyar piacnak. Egy DVD specifikációja a nagy kiadóknál kb. fél évvel a megjelenés előtt véglegesítődik, tehát ha lenne is bármi hatása az új képviseletnek a megjelenésekre, az legkorábban fél év múlva lesz (lenne) tapasztalható.
0
2003. október 1., szerda 2:28
Hát mindenesetre érdekes egy dolog ez az egész,mármint hogy a nagy stúdiók fütyülnek ránk,mert azért mégis csak a hazai forgalmazónak kellene azügyben lépnie, hogy egy- egy nagyobb volumenű filmet szinkronnal is kihozzanak idehaza.Most is csak a Warner Hungaryt tudom példaként felhozni, akik újabban megjelentetik a korábban kiadott filmjeiket újra, s főként azokat, amelyeken nem volt szinkron,most DD5.1-el feszítenek a polcokon.Valahogy én is ezt várom el az IC-tól.Vagy hogy próbálja elintézni azt, hogy ne az angol, ill. német piacra kiadott verziók jussanak el hozzánk, hanem legyen esetleg magyar változat is(menü+extra is esetleg magyar...)
Egyébként én nem tudom hogy látsz bele e kiadó "portájára", de ha kifizették a jogdíjat a Rózsaszínű párducért és nem kerültünk rá az akár szerződés szegés is lehetett...vagy a csehek ezek szerint valamit mégiscsak jobban tudtak.A Paramountos filmekről pedig ismételten csak annyit, hogy kíváncsi leszek az eddig megjelent , de itthon még ki nem adott lemezek milyen specifikációval kerülnek a hazai piacra.Pl:Star Trek Nemezis, ami a német változaton feliratos  film és feliratos extrával van meg(mármint magyar felirattal!!)de valahogy az ilyen jellegű film megkívánja a magyar szinkront is, és én csak arra vagyok kíváncsi hogy hogy kerül majd pl ez a film a hazai piacra.Mert ugye a Paramount most biztosan engedékenyebb lesz, az új forgalmazóval szemben, hiszen sokkal nagyobb pénzt szurkoltak le ők a forg. jogért, mint a Dunafilm.Meghát gondolom a mézesmadzagot most majd biztosan elhúzzák az Ic orra előtt.
És legutolsó sorban nem okvetlenül ócsárolni akarom az Intercomot, de azért az mégiscsak furcsa,hogy minden kiadó igyekszik idehaza szinkronnal, feliratos extrával megnyerni a vásárlókat, csak pont a szegény Intercomnak jutottak olyan fránya, csúnya stúdiók, akik leszarják a magyar forgalmazó igényeit!Hát nem furcsa?Mert szerintem az!Ha még csak egy stúdióról beszélnénk,akkor még rendben is lenne ez a teória, de hogy szinte az összes Intercom által forgalmazott stúdió ilyen lenne,a többi hazai képviselet stúdiói meg nem na ez már roppant hihetetlen.Azt inkább el tudom képzelni, hogy az Intercom akarja ezt így beállítani a sok panaszlevél elolvasása után.Szerintem ez a valószínűbb.:)
0
2003. szeptember 30., kedd 23:08
Nekem az amerikai jobban tetszik, a The Motion Picture borítója valóban nem illeszkedik a sorba de ettől még szép mármint maga a kép, szerintem az összes közül ez sikerült a legjobbra.
0
2003. szeptember 30., kedd 23:04
Az európai kicsit jobban tetszik, de a "A mozifilm" rendezői változatát csúnyán elszúrták (ronda), nem illeszkedik a sorba.
0
2003. szeptember 30., kedd 22:57
És még arra vagyok kiváncsi milyenek lesznek a borítók. Például a Star Trek IV. amerikai és az európai kiadás borítója teljesen más, miért?

Amerikai R1:

Európai R2:

0