Keresés

A szökés - 2. évad (6 DVD) (DVD)

2009. május 18., hétfő 16:44
Örülök tényleg, hogy ennyi időd van töltögetni FULL HD filmeket, ne menj moziba, ne vegyél filmet, és megérjük azt is, hogy az Universal, Warner Bros, SPI, és szép lassan a licensz cégek is eltünnek... Részemről befejeztem.
0
2009. május 18., hétfő 16:43
Azok tényleg ócska minőségben keringenek a neten, ezért is kell őket moziban megnézni, úgy a legjobb.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 16:41
Ez igaz, de javarészt mozifilmekkel jártam így, ez a tapasztalatom...
0
2009. május 18., hétfő 9:07
Tudom hogy nem illik tudatlan embereken röhögni, de azért reggelről könnyet csaltál a szemembe...

"félrefordított"

Tetszik vagy sem, a kalózfeliratok többsége még mindig kb. ezerszer jobb, mint az eredeti lemezeken található feliratok. (ráadásul azért fizetsz...)
Csak egy példa:

"Fülke (Phone Booth):
Szeretnék gratulálni annak a vadbaromnak, aki elkövette ezt a hivatalos fordítást. Egy ilyen hype-os filmnek igazán találhattak volna jobb fordítót.

- Az elején a rendőrt egyik pillanatban tegezi, a másikban magázza.
- miután többedszerre veri át a merénylő az ürgét, elhangzik egy ilyen: "you are a miserable
- fuck", ez itt "szerencsétlen" lett
- a publicist az "rekámügynök" lett (a szinkronban meg újságíró LOL)
- what a piece of shit (emberre) = "egy halom szar"
- a pasi csalódást okoz a feleségének azzal, hogy szemet vetett egy másik nőre: "I ve failed you" --> "felsültem veled"
- végére a legjobb: tüsszent a nő; Bless you --> Isten áldjon!
és így mindkét magyar vonatkozás szar, mert a szinkronban a merénylő hangja nagyon el lett cseszerintve
érdemes volt ezt is megvennem... "

"4:3-as csonkított szarok"

Muhahahaha, FULL HD-ben is le tudod szedni ezt a sorozatot, ráadásul nem minden jelenleg moziban futó film kamerás... mert a forgalmazók szerencsétlenkedésének köszönhetően az egyébként majdnem tiszta mozis hangot a külföldi DVDripre teszik rá...

"ÉN MEGVÁROM A PREMIERT (mozi&DVD), mert a minőséget többre becsülöm, mint a "gyorsaságot"."

Várd, persze. Tényleg jobb a moziban nézni a filmeket (már ha nincs technikai gebasz - homályos kép, xar hang, parasztok előtted/mögötted...). Legyél igényes, nem tiltja senki. De legalább ne állíts baromságokat.

De hogy így rá legyél utalva a magyar kiadókra... És mi lenne, ha bejelentenék mondjuk , hogy "bocsi srácok, nem lesz 3. évad itthon, mert nem fogyott, stb."? Soha nem nézed meg az utolsó évadokat? :)

Egyébként sem csak a letöltéssel van a baj.  Ma Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy vakon vásároljanak 3 ezer forintos filmeket. Én is előbb letöltöm, majd ha tetszik és számomra megfelelő az ár/érték arány, akkor megveszem. Ha nem, akkor nem. Én igényes vagyok. Nem vagyok hajlandó polcomra helyezni egy pofátlanul szar kiadásban kiadott filmet, csak mert eredeti. Inkább letöltöm (sokkal jobb minőségben!), és abból az x ezer forintból veszek mást.

A warez operációs rendszer és a dvd piac megdöglése közötti párhuzamot ha kifejtenéd, kíváncsi vagyok rá, tényleg.
0
2009. május 18., hétfő 9:06
Szia Téglagyári!! Jól mondod a dolgokat,amcsiba HDTV adások vannak amiről igazán szép relaesek készülnek..nem úgy mint itt Magyarorzságon ahola fránya 4:3-sal játszadoznak! Persze a Fringe-n ott már 16:9 be nyomják!
0
2009. május 18., hétfő 7:54
Jól körülírtad, hogy mi NEM jellemző a netes tévésorozatokra. Itt 16:9 van, HDTV a minőség, nincsenek beülő emberek, és köhögés, mert nem a nappali küszöbéről veszik fel kamerával az epizódot. :)
A félrefordítás pedig főleg nem passzol, mivel a sorozatokat magyarító lelkes emberek százsor odaadóbb munkát végeznek, mi több, ők rajongók, akik, benne vannak az adott sorozat legapróbb részleteiben.
Szóval semmiben nem sikerült eltalálnod azt, amiről szó van. Ezzel együtt szép dolog a jogkövető magatartásod, éljen.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 4:50
Na, csak kibújt a szög a zsákból...

ÉN NEM TÖLTÖK LE SEMMI FILMET sehonnan, nem vagyok kíváncsi a félrefordított, 4:3-as csonkított szarokra, a beülő emberekre, a köhögésre, és még sorolhatnám...
ÉN MEGVÁROM A PREMIERT (mozi&DVD), mert a minőséget többre becsülöm, mint a "gyorsaságot".

Le merném fogadni, az operációs rendszered, amit most is használsz, az sem legális... :-(

Mindegy, nem bántani akarlak, de sajnos "ezért is" döglött meg a magyar DVD film piac!

A gond annyi, ha mindenki letölti, megnézi, moziba már nem fog menni, mire DVD-re kerül, meg se veszi, és ezért lesz fapados, 990.-Ft-os, és még sorolhatnám.

Én megvárom a május 27-i megjelenést!
0
2009. május 17., vasárnap 21:00
Sziasztok! Én is azt mondom,remek sorozatzáró volt!!! Én javasolnaám a kiadónak,nem az XPRESSNek célozva!!! :) szóval adja ki a 3.évadot is sorozatkiadó,mert jővőre csak a 4.-et kéne,, és nem kéne húzni!
0
2009. május 17., vasárnap 20:38
Zinternet mire való,he?:)))

Nem is érdekel téged annyira,ha nem kapkodtam még le mindet:)))
0
2009. május 17., vasárnap 19:55
Ne csináld, tiszta ideg vagyok... :-)
Még a második szériát sem láttam, állandóan akkor adták, mikor nem voltam tv közelében...brühühü...

Remélem igazad lesz, megérdemelten zárták le a sorozatot. Várom DVD-n, úgy kb.8-10 év múlva... :-)
0
2009. május 17., vasárnap 16:59
No, megvolt a negyedik évad is. Az alkotók javára legyen mondva, hogy ami (aki, hehe...) kiveszett valahol középtájon, az a végére visszakerült a szériába. A finálé pedig pazar, a végső befejezés pedig meghökkentő. A miértre megkapjuk a választ a bónusztörténetből, melyet a legújabb hírek szerint mégsem csak dvd-n láthatnak a rajongók. Ha egy nagy egészként tekintünk a sorozatra, összegzésképp nem mondanám rossznak. Kár, hogy hullámzott a nívó, de ez majd mindegyiknél így van. Így visszatekintve egy évadnyi mellékvágányt kivágnék belőle, mondjuk a teljes harmadik évadot, és akkor egész jó lenne az összkép.
most posts by TM
0
2009. április 17., péntek 1:33
Bocsi mindenkitől, nem ált szándékomban megbántani senkit, én is az illegális letöltés ellen harcolok, csak bánt, mert a kedvenc tv sorozatom, és csúnyán elbánt vele az IC, mert fapados.
Ennyi.
0
2009. április 16., csütörtök 19:04
Nagyon meglepett, hogy ilyen gyorsan joglejárt lett. Hála mért is nekem? Nem mondod, hogy most meg a sárgatalpasokra feküdtél rá??? Azon egyébként én is gondolkodtam, hogy összegyüjtöm, de van közte néhány, amit biztosan nem néznék meg (Fahrentheit 451, Külvárosi fények csak így hirtelen kettő), úgy meg ésszerűtlen vásárolni. A Kultúrból nekem a Transamerica volt a legnagyobb falat, hála kekecnek sikerült megszerezni, illetve a Sötétkékmajdnemfekete volt még nagy falat, de lett. Átvonulhatnánk Bufi topikba ezt folytatni?
0
2009. április 16., csütörtök 18:56
Az "ezüstborítós" csak hagyján, abból mind elérhető, viszont pl. a Kultúrsokk már keményebb dió. Tegnap széttelefonáltam az agyam egy Egyszerért (hála neked), az igaz, hogy estére már hoztak is egyet, de hát ez a stressz! :)
most posts by TM
0
2009. április 16., csütörtök 18:51
Kezdünk nagyon "offá" alakulni, de azért reagálnék. Az tény, hogy ennél a sorozatnál szerintem is jogosan nagy az értetlenség, és az is tény, hogy a késés és a bukás összefüggésben vannak egymással. De most inkább a hsz másik felére szeretnék reagálni. Azon én is nagyon el bírok csodálkozni, hogy ki és honnan varászol elő néha egyes filmeket, én csak a hozzánk el nem jutó brit filmeket vadászom külhonban, de azokat sem újonnan, merthát ilyen euro árfolyam mellett az nagyon költséges hobbi lenne. Itthon is van "várat magára" film bőven, kívánságlistán és azon kívül is, pedig én nem is vadászok ezüstborítós sorozatot, "csak" néhány szeretem-filmet... :)
0
2009. április 16., csütörtök 18:48
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Egy ideje élvezem azt az illegalitás nyújtotta lehetőséget, hogy a külföldi adásokkal párhuzamban nézhetem én is a kedvenc sorozataimat, melyek részeit akkor írom ki lemezre, mikor már tele a gép. Viszont amikor megjelenik, akkor megveszem őket. Másokkal ellentétben nem dobom ki a korábbi korongokat sem, elvégre nem azért bíbelődtem velük annyit, hogy utána a kukában végezzék. Így aztán mindenféle változatom van mindenből. :) Mivel "home" kezelem ezt a felét is, ezért nem károsítok senkit. Nekem még nincs meg az első PB dvd, de csak azért nincs, mert a kereteim végesek, az ízlésem viszont végtelen, ls folyamatos szélmalomharcot vívok a joglejáratokkal, készletkifogyásokkal, s ahogy elnézem a hazai folyamatokat, egyre inkább vesztésre fogok állni.
most posts by TM
0
2009. április 16., csütörtök 18:38
Lehet, hogy máshol is így van, de ennél a sorozatnál hatványozottabb az értetlenség, hiszen új, felkapott, s még kertévében is népszerű sorozatról van szó, nem pedig az átlag ertéelesnek agyi megterhelést okozó rétegvalamiről. Nyilván valami oka lehetett annak, hogy pl. a Losthoz képest sokat csúszott a megjelenés. A "csak kalózokat" én kizárnám a körből, mert ők tojnak rá, hogy mi mikor jön ki legálisan. Viszont a külföldet naponta szondázókat meg rohadtul tudom irigyelni, mert nekem a hazai megjelenések felkajtatása is minden időmet és anyagi keretemet vastagon leköti, ezért aztán csak örülök, ha valami később jelenik meg a vártnál, hiszen kismillió más film begyüjtése várat magára. Mások meg verik az asztalt, ha valami akár csak egy napot is csúszik. Mintha más nem is létezne, csak mindig a legeslegújabb címek.
most posts by TM
0
2009. április 16., csütörtök 18:29
Csak egy kérdésem van. Most, hogy az első évad megjelent és hamarosan a második is kapható lesz legális változatban, vajon a torrentezésre "kényszerített, szegény, elhanyagolt" rajongók csak a még meg nem jelent részeket fogják letölteni kalózban és a legálisan megvásárolható évadok eltűnnek a letöltési top-listák éléről, vagy esetleg mostantól a legális változatról lelopott szinkronos DVD-Rip-ek vezetik majd a letöltési top-listát? Nincs több kérdésem és hozzászólásom a témához.
0
2009. április 16., csütörtök 18:10
ennyi elég lesz?  :)

0
2009. április 16., csütörtök 18:04
dobj egy zsepit dömi!
0
2009. április 16., csütörtök 17:54
De az a lényeg,h mi tettük tönkre a piacot és kész.....  :)
Nem pedig a kaidók a tököléseikkel!
0
2009. április 16., csütörtök 17:50
De ha egyszer mindig ez a tény.:) De most komolyan, kiadó vár-vár-vár, kint már kapható, torrentek hemzsegnek a "pattintott" verziótól, magyar kiadásnak se híre, se hamva. Így sokan beszerzik így, vagy úgy. Kiadó végre kiad egy évadot, a kalózbagázs egy része vásárol, másik legyint, nem-kalóz bagázs végre örül. Majd mindenki vár. Sokat, hogy legyen újabb évad. Közben kint véget ér a sorozat, itthon a tévé beelőz rendesen a dvd-kiadáshoz képest, kalózkodás és külhon restart. Majd kiadó tán kiad még egy évadot, tán nem, s aztán morog, nem megy, bukás, disznók elé gyöngyöt, tudják ezek mit, nem lesz több évad, több sorozat. Tök mindegy, mikori és hányszor lejátszott lemez, akkor is igaz és akkor sem az a hibás, aki várt és legálisan szerezte be azt, amit kiadtak, mert ő nem tehet róla, hogy más nem így gondolta, mégis ő fog szívni, mert esetleg félbeszakad a kiadás érdektelesnég miatt. És ezt most minden másdoik sorozat topikjába bemásolhatnám....
0
2009. április 16., csütörtök 17:37
Azt én sem értem, miért kellett két évet várni rá.
most posts by TM
0
2009. április 16., csütörtök 17:36
hát igen. :D de megint az ismerős lemez felé megy ez a vita... :)
0
2009. április 16., csütörtök 17:34
ezért kéne változtatni a kiadó hozzáállásán és időben kellett volna kiadni és akkor talán meg is vették volna az emberek.
0