Tudom hogy nem illik tudatlan embereken röhögni, de azért reggelről könnyet csaltál a szemembe...
"félrefordított"
Tetszik vagy sem, a kalózfeliratok többsége még mindig kb. ezerszer jobb, mint az eredeti lemezeken található feliratok. (ráadásul azért fizetsz...)
Csak egy példa:
"Fülke (Phone Booth):
Szeretnék gratulálni annak a vadbaromnak, aki elkövette ezt a hivatalos fordítást. Egy ilyen hype-os filmnek igazán találhattak volna jobb fordítót.
- Az elején a rendőrt egyik pillanatban tegezi, a másikban magázza.
- miután többedszerre veri át a merénylő az ürgét, elhangzik egy ilyen: "you are a miserable
- fuck", ez itt "szerencsétlen" lett
- a publicist az "rekámügynök" lett (a szinkronban meg újságíró LOL)
- what a piece of shit (emberre) = "egy halom szar"
- a pasi csalódást okoz a feleségének azzal, hogy szemet vetett egy másik nőre: "I ve failed you" --> "felsültem veled"
- végére a legjobb: tüsszent a nő; Bless you --> Isten áldjon!
és így mindkét magyar vonatkozás szar, mert a szinkronban a merénylő hangja nagyon el lett cseszerintve
érdemes volt ezt is megvennem... "
"4:3-as csonkított szarok"
Muhahahaha, FULL HD-ben is le tudod szedni ezt a sorozatot, ráadásul nem minden jelenleg moziban futó film kamerás... mert a forgalmazók szerencsétlenkedésének köszönhetően az egyébként majdnem tiszta mozis hangot a külföldi DVDripre teszik rá...
"ÉN MEGVÁROM A PREMIERT (mozi&DVD), mert a minőséget többre becsülöm, mint a "gyorsaságot"."
Várd, persze. Tényleg jobb a moziban nézni a filmeket (már ha nincs technikai gebasz - homályos kép, xar hang, parasztok előtted/mögötted...). Legyél igényes, nem tiltja senki. De legalább ne állíts baromságokat.
De hogy így rá legyél utalva a magyar kiadókra... És mi lenne, ha bejelentenék mondjuk , hogy "bocsi srácok, nem lesz 3. évad itthon, mert nem fogyott, stb."? Soha nem nézed meg az utolsó évadokat? :)
Egyébként sem csak a letöltéssel van a baj. Ma Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy vakon vásároljanak 3 ezer forintos filmeket. Én is előbb letöltöm, majd ha tetszik és számomra megfelelő az ár/érték arány, akkor megveszem. Ha nem, akkor nem. Én igényes vagyok. Nem vagyok hajlandó polcomra helyezni egy pofátlanul szar kiadásban kiadott filmet, csak mert eredeti. Inkább letöltöm (sokkal jobb minőségben!), és abból az x ezer forintból veszek mást.
A warez operációs rendszer és a dvd piac megdöglése közötti párhuzamot ha kifejtenéd, kíváncsi vagyok rá, tényleg.