Keresés

DVD írás

2007. április 4., szerda 21:28
szia!

Hogy mire skálázzák fel a DVD-ket?
0
2007. április 4., szerda 21:26
Sziasztok!

Bár kicsit off-topic de most pont megláttam a vásárlási tanácsokat és én is kérdeznék valamit :-) Tudnátok nekem olyan HDMI kimenetes DVD lejátszókat mondani amiknek emberi ára van és felskálázzák a DVD-t mondjuk 720p-re? Esetleg az összes HDMI kimenetes DVD lejátszó képes erre?
Konkrét készüléktípusokat várok, ha valakinek vannak jó tapasztalatai szívesen várnám, és még valami: mennyire érezhető a különbség?
Előre is köszi a segítséget
Üdv: Enny
0
2007. április 4., szerda 21:01
Igen pontosan tudom. :-))
A web oldalt megnézem, köszönök mindent.
0
2007. április 4., szerda 21:00
Igen van egy videómagnóm már, de az ősrégi darab. Kb 10 éves.
Csak lejátszani tud.
Ezért akarok mindenképpen valami olyan cuccot ami felvevő nem csak lejátszó.
Majd karácsonyig összehozunk valamit a családdal.
Addig kibírom.

0
2007. április 4., szerda 20:52
A hdd-st csak azért mondtam, mert azon könnyű szerkeszteni a felvett anyagot és azt kiírni dvd-re (akár RW-re és számítógépen valami dizájnos menüt csinálni hozzá, ha nem vagy elégedett az asztali író által felkínált menü minőségével).

A dvd-vhs-t én nem javasolnám, ha már van videód (márpedig feltételezem, hogy van), mert minek még egy másik, de minőségileg, ha egy széria, teljesen azonos a hdd-sel.
Ha mindenképp hdd nélkülit akarsz, akkor már inkább egy minőségi vhs nélküli sima irót vegyél (bár vhs digizés mellett, a hdd-s asztali író még igen sok esteben jó ha van).

Egyébként van hdd-dvd-vhs kombi is, de azt pláne nem javaslom, mert marha drága (legalábbis amit láttam).
0
2007. április 4., szerda 20:52
Nem az online vételt ajánlottam, hanem a web-oldalt magát, mert nagyon részletes leírásai  vannak a különböző megoldásoknak, kártyáknak stb. Ezenkívűl napi árlista, szintén a jobb tájékoztatás kedvéért.
Dehogy akarlak én rábeszélni bármire is, te tudod, mire kell, sőt azt is, mennyit szánsz rá, stb. Minél többen próbálnak segíteni annál jobb, és senkinek nem célja, hogy neked rossz cuccod legyen, ellenkezőleg, dehát ezt te pontosan tudod.
Sok sikert! :)
0
2007. április 4., szerda 20:34
Szia!

Nem veszed el a kedvem, mert még csak tájékozódom!

Mondtak nekem 40 000 Ft-os kártyákat is.

És ha DVD-VHS kombit vennék, amiben mind a DVD, mind a VHS tud felvenni?
Vagy azok sem olyan jók mint a merevlemezes DVD felvevők?
0
2007. április 4., szerda 20:27
Ferrari-fan!

Nem akarom elvenni a kedved, de vigyázz ha sima tv tuner kártyával akarsz vhs-t digitalizálni, mert nem biztos, hogy az lesz az eredmény amire számítasz. A 14 eFt az gyanúsan olcsó, nekem is van ilyen szintű kártyám, de gyakorlatilag nem használom semmire. Minőségi vhs digitalizálásra nemigazán jó, főleg a hang nem lesz az igazi, bár szoftveresen lehet technikázni, de macerás és így se biztos, hogy sokkal jobb lesz.

VHS digitalizálásra a NORMÁLIS hdd-s asztali írók szerintem a legjobbak, mert a normális típusok rendlekeznek TBC (időalapkorrektorral) és DNR-el (zajszűréssel), illetve ezekkel kompatibilis áramkörökkel (pl.: DVFX pro). így a vhs felvétel minőségének függvényében elég jó minőségben lehet digitalizálni és viszonylag egyszerűen. Viszont az is igaz, hogy egy ilyen szintű hdd-s író kb 65 eFt körül kezdődik.

Viszont számítógéphez kapható hasonló tudású digitalizáló kártya se 14 ezer...
0
2007. április 4., szerda 19:15
Hello godot!

Műszaki cuccokat nem akarok online rendelni, ezeket jobban szeretem boltban személyesen megvenni.
0
2007. április 4., szerda 19:14
Szia!

Na de elleszek látva infókkal!

Videókártyát nem akarok venni, azt mondta az eladó, az nem kell másik.
A hang végül is rendben van, TDK márkájú kazettára vették fel nekem a dokumentumfilmet, a képben futnak csíkok, de gyanítom azok a felvevő videomagno fejének koszosságától kerültek a szalagra.
Lehet e kezdeni velük valamit azt nem tudom.

"nem mellesleg, ha jobb monitorod van, akkor van a lakásban +1 tévé, ami sose hátrány;>"

Ezt még 1szer fogalmazd meg, mert nem értem mire gondolsz!
0
2007. április 4., szerda 6:07
A Pinnacle cégnek is nagy választéka van, jó szoftveres ellátottsággal. Az All in One dobozok némileg drágábbak, de valóban mindent tudnak. Az előbb javasolt ATI vagy a Pinnacle megbízható gyártó e téren. Nekem Pinnacle cuccaim vannak, nálam nagyon bejött, sokaknak nem tetszik, dehát, ezért (is) van a választék. A www.axico.hu oldalon kimerítő leírások vannak a különböző Pinnacle kártyákról ill. külső dobozoról. Online is rendelhetsz és másnap megkapod.
Ahhoz, hogy TV tuner kártyával meg tudd csinálni, ahhoz felturbózott tunerkártya kell, ami nem 14 ezer, kábelt meg mindegyikhez adnak. Sztem olvasd el először, hogy mik is vannak, és melyik mit tud.
0
2007. április 3., kedd 23:55
esetleg ha amúgy is videokártyát akarsz venni, az ati all-in wonderek is tudnak ilyet. általában párezerrel drágábbak a sima kiszerelésűnél.

menü pl a macsman.ini.hun szépen le van írva. hangot már próbáltam tisztítani, az nagyon necces. velem anno közölték, hogy ha csinálnék egy veszteség nélkül (értsd, csak a zörejt, és semmilyen más információt) leszedő programot/algoritmust, akkor milliomos lehetnék. ez négy éve volt^^

hangkártyánál a régi és olcsó kategóriájú sb live 5.1 jel/zaj aránya 89db, ez már általában elég. újabb kártyák már 109db körül vannak, 15-30as áron.

egy p4es elvileg gond nélkül elbírja realtimeben a felvételt.

nem mellesleg, ha jobb monitorod van, akkor van a lakásban +1 tévé, ami sose hátrány;>
0
2007. április 3., kedd 23:36
Archiválni igen, jobban megmaradna DVD-n a film mint VHS-en. Na meg azt mindíg visszakell pörgetni az elejére.
Meg belekóstolnék a menü készítésbe, hogy is kell hangot kicsit megtisztítani, képet feljavítani, csak itthoni szórakozásra.
Azt mondták egy tv tuner kártyával is megtudom csinálni, egyet mutattak boltban 14 000 Ft-ért.
Ahhoz van vmi kábel is, meg távirányító :-)), szoftverek..
0
2007. április 3., kedd 10:19
A 25.000.- Ft-os asztali felvevő az eldobható kategóriába tartozik, többet, jobbat nem tud, mint a PC-s megoldás, viszont meggyőzően foglalja a helyet. A PC-s variáció olcsóbb is, 20.000.- körül, nem látom az inverz háromszoros szorzót.
A VHS-t nem is akarta senki DVD-vé varázsolni. Nyilván az archiválás a cél.
0
2007. április 3., kedd 10:14
Szia Ferrari-Fan!
EEgen, azt elfelejtettem mondani, hogy, ha nem kell a digis rész (a videokamerához), akkor sokkal olcsóbban is megúszhatod. A választékból javaslom még az USB-s megoldást.
0
2007. április 3., kedd 9:42
Kár túlbonyolítani. Kb 25.000Ft-ért már kapsz asztali felvevőt. Nem lesz sokkal szebb ha háromszor annyit költesz pc-s technikára sem. Egy VHS filmen túl sok javítási lehetőség szerintem nem lesz. DVD minőség soha nem lesz belőle.
0
2007. április 3., kedd 8:28
Szia!
Épp tegnap mentem be egy számítástechnikás boltba és utána kérdeztem.
Kb. 20-30 000 Ft-ot kellene ráálldoznom.
0
2007. április 3., kedd 7:34
Érdemes egy jobb tuner-kártyát venned (s-video, composite, analóg (és ha van kamerád digi) ki /bemenet), azzal VHS-t is digitalizálhatsz, TV-ből is vehetsz fel, digit kamerát is beolvashatsz. Az ilyen kártyákhoz már használható szoftvert is kapsz.
0
2007. március 27., kedd 8:41
Menüt mindenképpen szeretnék, a képen is kell javítanom, ahogy láttam.
0
2007. március 26., hétfő 20:31
No meg sok sok idő. :) Ha korrekt munkát akarsz csinálni, akkor ugye egy kicsit javítgatod a képet, a hangot is szűröd, menüt is kreálsz... el lehet vele szórakozni.
0
2007. március 26., hétfő 20:16
ennyi??
hmm. oké
0
2007. március 26., hétfő 19:53
Pc, dvd író,vhs alap ugye. :) Aztán egy jó digitalizáló kártya, meg egy frankó szoftver (Adobe, stb... rengeteg van).
0
2007. március 26., hétfő 19:49
Üdv!

Valaki tudna segíteni abanbn, hogy mi kell ahhoz hogy VHS szalagon lévő filmet áttudjak tenni DVD lemezre?
Gondolom PC+ DVD író és videomagnó a VHS kazival.
De pontosan miket kellene beszereznem?
0
2006. december 9., szombat 10:44
Üdv!

Kösz a kis segitséget dvd ügyben,mindent sikerült megoldanom.Igen itt egy hozzászóló jol mondta ---sok eredeti dvd.m van...de sajnos a havi(heti)filmigényem sokkal nagyobb ennél!!!!Minden megjelenés azonnnal a megjelenés napján nálam van---de csak aszt tartom meg ami érdekel!!A pénz nagy úr sajna ---de én nem kereskedek vele---elfér a polcomon vagy a szekrényben.Ennyi:)
0
2006. december 5., kedd 17:36
Már nem azér, de nem úgy van, hogy a shrink illegaliti program??
Azt meg a másik, hogy ha eccer kampókéz nyomdokaiba jársz, legalább ne reklámozd!
Segítség képp meg annyit, hogy nézz utána a neten egy újabb verziós shrinknek.
0