Keresés

Híradó

2004. augusztus 10., kedd 12:54
és akkor nem is szóltunk a korábbi filmjeiről, amelyben rövid hajjal, és átoperálatlan hetyke körtecicikkel brillírozott egy melltartó nélküli ujjatlan pólóban pl :)
0
2004. augusztus 10., kedd 12:51
"nem a legszexisebb szerepe, az biztos"

ennél jobban már csak az Underworld-ben nézett ki :)
0
2004. augusztus 10., kedd 10:04
Beckinsale rulez.
0
2004. augusztus 10., kedd 9:04
beckinsale popója is egész pozitív látvány, meg úgy általában az egész nőci - csak nem ebben a filmben. mackónadrág + csipkés ing + kurvás smink, nem a legszexisebb szerepe, az biztos. (eddig s hooting fishben volt a legaranyosabb - ott a szeplőit sem rejtette véka alá. :)
0
2004. augusztus 10., kedd 2:10
más nem nagyon :)
0
2004. augusztus 9., hétfő 20:08
ez azért több, mint durva lenne.
0
2004. augusztus 9., hétfő 19:59
the rock is... johnny bravo!
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:58
egy albumról beszélünk :) az enigma legnagyobb telitalálata.
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:40
Amennyiben azon van kedvenc számom tőlük, a THE EYES OF TRUTH (mert biztos, hogy ez nem az elsőn van), akkor azt is ismerem és szeretem.
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:35
bizony, és nagyon sajnálom, hogy ez az album már semmilyen slágerlistás értékelést nem kapott, ha jól tudom. pedig lényegesen eltér az eddig hangzástól.
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:25
én most a voyageur-t hallgattam ronggyá tőlük. bejön.
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:16
érdemes egyszer, csak el kell vonatkoztatni a filmtől. enigma pedig szívem csücske, de az mcmxc ad után feltétlen meg kell hallgatnod a "the cross of changes"-t, mert ha lehet, minimum két lapáttal rátesz az elsőre, plussz egy kicsit visszavesz templomból, és kihelyez világzenébe. az az album egy kötelező hallgatmány.
0
2004. augusztus 9., hétfő 13:05
Oké, ha szerét tudom ejteni, meghallgatom az OST-t. Megvenni biztosan nem fogom, tehát a legvalószínűbb, hogy valamelyik havernál meglátom és kölcsönkérem.
Amúgy nincs bajom az Enigmával, meg az Erával se, bár működésüket nem ismerem teljes mélységében. (Kb. addig, amíg egy lemezboltban dolgoztam eladóként: ott ugyanis muszáj volt ismerni az aktuális sztárok és a keresett előadók addigi munkásságát.) De az Enigma 1. lemeze (MCMXC anno domini) például tetszik, olyan nyugis zene...
0
2004. augusztus 9., hétfő 12:57
elsüthető lenne valóban, csak a számos vámpír-filmek közül igen kevés szolgál ilyen volumenű produkcióval, s ez az, ami miatt a van helsing zenéjét meg kell védeni. a fórum pont arra szolgál, hogy a különböző vélemények esetenként csiszolódjanak azáltal, hogy valaki némi plussz információt ad az aktuális témában. olyan információt, amivel a korábbi hozzászóló esetleg nem rendelkezett azelőtt (mégis tett rá utalást). változatlanul nem azt próbálom erőltetni, hogy az én véleményem szent és sérthetetlen a van helsing zenéjével kapcsolatban, csupán azt szeretném tisztázni, hogy az erá-s és enigmá-s katedrálispoptól azért jócskán messze áll. még azzal is egyetértek, hogy silvestri korábbi zenéihez képest közhelyes és sablonos, de filmzenei viszonylatban a hasonló stílusú művek mezőnyében előkelő helyet foglal.
0
2004. augusztus 9., hétfő 12:44
Barátom, ezek szerint mi részben ugyanarról beszélünk: szerintem a VAN HELSING zene bármilyen középkori, vámpíros filmben elsüthető lenne, s a hasonló motívumok ellenére a fordítottját mégsem merem állítani (legalábbis az általam ismert szerény mennyiségű vámpírfilmek függvényében).

Nem vettem a szívemre semmilyen hozzászólást sem, hiszen ahhoz maga a téma sem elég komoly. De a különböző fórumos témákban és a filmek hozzászólásainál őszintén szólva unalmasnak és nevetségesnek tartom, hogyha ott valaki leírja a véleményét (hiszen alapvetően alighanem erre a célra születtek ezek a fórumok), mindig feltűnik a színen más valaki, aki kultúráltságának megfelelő hangvételben kifejti, hogy hülyeség az, amit a másik korábban leírt és az a kizárólagosan elfogadható értékelés, ahogyan ő látja a filmet. A társalgás némelyik film (MAGDOLNA NŐVÉREK, HELLRAISER-produkciók) esetében már olyan nívón zajlik, hogy egy ideje el se olvasom, mit írnak az odalátogatók.

Egyébként originál hozzászólásomat mindössze az inspirálta, hogy nem értettem, hogy Daemiaen – aki hozzászólásainak stílusa és azokból kiolvasható filmes érdeklődése miatt látatlanban is az egyik legrokonszenvesebb fórumozónak látszik – miért pont Stephen Sommers miatt aggályoskodott. A VAN HELSING láttán megértettem...
0
2004. augusztus 9., hétfő 12:30
a kórus és a harang gyakori szereplése valóban vallási hangvételt kölcsönöz a műnek, de gyanítom, bármilyen erdélyi környezetben játszódó vámpír-film zenéjében ez ugyanúgy jelen van. a zene valóban harsogó és harsány, de semmiképp sem különül el a jelenetektől, sőt, megkockáztatom, hogy bizonyos képsorok mégolyannyira sem váltak volna élvezhetővé, ha nem ehhez fogható monumentális muzsika kíséri őket.

a szigorúan személyes véleményed ellen pedig remélem nem érzed, hogy bárki műmájerként vagy botfülűként aposztrofált volna, sőt, abban is maradéktalanul egyetértek veled, hogy pocsolyamély szintű filmről beszélünk. mindössze arra próbállak ösztönözni, hogy hallgasd kicsit másképpen a film alatt felcsendülő muzsikát akkor is, ha épp a film egyáltalán nem bír lekötni. így elkerülöd, hogy a személyes véleményed valótlan állításokat tartalmazzon (amire azért, egész biztos vagyok benne, hogy mindannyiunk kínosan próbál ügyelni).
0
2004. augusztus 9., hétfő 12:08
Szerintem egy filmzene – mint azt az elnevezés is sejteti –, alapvetően valamilyen filmhez készül, tehát elsősorban ott kéne, hogy aláfessen, kihangsúlyozzon bizonyos motívumokat, jeleneteket. Az ragyogó dolog, ha önálló zeneműként is megállja a helyét, de elsősorban a filmben kéne, hogy funkcionáljon. A VAN HELSING harsogó, harsány kísérőzenéje (ami valamiféle egyházias hatást igyekszik kelteni, innen a párhuzam az Enigmával, meg az Erával)  nem aláfesti a képsorokat, hanem szinte teljesen elkülönül tőlük, s részben emiatt is, a DRAKULÁ-tól a FRANKENSTEIN-en át A HOLLÓ-ig bármilyen hasonló hangvételű  – bár nem feltétlenül ilyen pocsolyamély színvonalú – filmhez felhasználható lenne. Nem érzem, hogy ez a kísérőzene – bármilyen nagy ember is követte el –, olyan szorosan kötődne a mozgóképhez, mint mondjuk az ELEMI ÖSZTÖN, a CÁPA, a CSILLAGOK HÁBORÚJA, A KERESZTAPA vagy számos klasszikus film muzsikája és zenei témái. Ez persze szigorúan személyes vélemény, mint minden, amit az Xpress oldalain írni szoktam, s én nem szoktam senkitől elvárni, hogy feltétlenül egyetértsen velem, mert különben a delikvens műmájer, botfülű stb.
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:56
jól van semmi.. már tudom ki vagy:)
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:55
már hogyne szeretném? ütemes, lendületes, kalimpálós. :] de azért nem árt, ha egy "picivel" változatosabbak is. :]
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:53
igen? :D
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:52
ha mindig bedugod a füled, akkor legközelebb próbáld meg apró véleményezés nélkül hagyni a zenét, így elkerülöd, hogy erá-hoz meg enigmá-hoz hasonlíts egy szimfonikus művet.
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:51
jablonsky? :)
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:47
van még más óriási pozitívum a filmben silvestri zenéjén kívül? :) leszámítva azt, hogy imádod beckinsale lábait :))
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:19
megjött az erősítés...:)
0
2004. augusztus 9., hétfő 11:16
"meg kell védenem Silvestri alkotását, hiszen ez az egyik óriási pozitívum ebben a filmben.."

Tökéletesen igazad van. Gyatra film, nagyon is korrekt muzsikával. Tény, hogy sok zenét lehagytak a lemezről (melyik filmzenénél nincs így?), azonban így is egy remek, sötét hangulatú akció lemez került a polcokra.
0