Keresés
Menü Bezár

Az utolsó cowboy (DVD)

2019. február 21. 16:58
A filmhez keszult egy 2., szerintem jobb szinkron is. A keparany akkor lesz helyes, ha a lejatszo letterboxra van allitva, a tv meg 16-9-re. Ekkor van meg a 2.35:1...
0
2018. január 18. 17:25
Volt szerencsém megnézni e klasszikus remekművet, bár ne tettem volna. Ha valaki látta a "9-es terv a világűrből"-című sci-fi alkotást, próbálja meg ugyanazt elképzelni western környezetben. A szomorú az, hogy jelen esetben az amatőr szinész társulatot olyan nagyságok alkotják, mint Kirk Douglas, Walter Matthau, George Kennedy, vagy Gena Rowlands. Valamennyien általam nagyrabecsült színészek ők, vagy legalábbis egészen idáig azok voltak. Ha egyetlen jelzővel kellene jellemeznem ezt a filmet, simán azt mondanám: gagyi. A cselekmény részletezését mellőzném, csak néhány apróság:

Főhüsünk azt tervezi, hogy kiszabadítja barátját a börtönből, ez idáig ok. Előtte viszont a cél érdekében sikerül agyonveretnie magát egy kocsmában, egy félkezű háborús veterán közreműködésével. Plusz a rendőrségen is kinyittatja a pofonládát azzal, hogy rátámad egy hivatalnokra csak azért, hogy a helyhiánytól függetlenül neki biztos legyen az elhelyezése. Ekkor jön a hidegzuhany: a barátja a családjára hivatkozva nem akar szökni. Tehát a film játékidejéből azzal megy el kb 2/3-ad rész, hogy a főszereplő szándékosan börtönbe juttatja magát csak azért, hogy utána legyen honnan kiszöknie...

A szökés maga szintén megmosolyogtató: A csizmaszárban becsempészett fűrészlappal, énekszó kíséretében elfűrészelik a cella rácsát. És éppen egy börtönőr sem teljesít szolgálatot a folyosón, tehát szabad az út az ablakon keresztül lemászva. A szöks közben: miért kell egy szerencsétlen lovat felráncigálni egy szinte fügőleges szikafal tetejére? Hősünknek sikerül lelőnie az üldözésére kiküldött helikoptert. A látvány pazar: egy apró koppanásból kell tudnia a nézőnek, hogy a hátsó rotor darabokra robbant és a helikopter lassan leereszkedve /állítólag/ felrobban. És csoda történik: a gép utasai karcolás nélkül megússzák a kalandot. A serif - Walter Matthau -a szokásosnál is jobban minimálra veszi a figurát. Társa viszont igazi karakter: minden mondata végére odabiggyeszti, hogy "naná!:) A legkiábrándítóbb maga a befejezé. Spoilerek nélkül: Hősünknek egy kétsávos úton kellene átkelnie lóháton. Hát nem sikerül...

A tanulság annyi, hogy legközelebb nem dőlök be ilyen könnyen, ha 2 órát filmnézésre fogok szánni. Illetve azt is megtudhattam a történetből, hogy ha a barátunk éppen börtönbüntetését tölti, nyugodtan csókolózhatunk a feleségével..:)
0
2017. február 16. 13:39
A képaránnyal mi a baj?A felirat tényleg hiányzik,főképpen hogy később a Duna tévé egy jobban eltalált szinkront készített.
0
2017. február 15. 21:29
Ennél a kiadványnál sajnos nem a szinkron hiánya a legnagyobb hiányosság, hanem hogy elcseszték a képarányt. Eddig csak 70-es évekbeli Jackie Chan film DVD kiadásánál láttam ilyet. Persze lehet a tv-n be lehet lőni a képarányt úgy, hogy ne legyen torz, de akkor meg olyan pixeles a kép, hogy egyszerűen élvezhetetlen. Ez így sajnos nem ér semmit.
0
2009. szeptember 20. 19:44
Bár ezt a filmet nem láttam a boltban,de most vettem meg 2 új és 1 régi kiadásukat/a kettő új Universalos./egyiken sincs felirat.Ebben tényleg nem jeleskednek.De ha valakinek megvan megírhatná.
0
2009. szeptember 20. 19:05
Engem is érdekelne, hogy most van felirat, vagy nincs.
0
2009. szeptember 16. 20:59
Megvette már valaki? Milyen a kép és a szinkron? Tényleg nincs rajta magyar felirat? Azt furcsállom itt az xpress-en, miért nem lehet jelezni, hogy fekete/fehér-e vagy színes. Amúgy FF, láttam a boltban a DVD-t.
0
2009. szeptember 16. 15:39
Én is megörültem neki amikor a címét megláttam, örömöm addig tartott míg meg nem láttam, hogy ki adja ki. Felirati hiányában nekem sem ér 5 ft-ot sem, kár érte.
0
2009. szeptember 16. 14:41
Akkor miért van ott, hogy hangsávok: magyar stereo?
0
2009. szeptember 2. 19:11
Ehhez a filmhez nem készült eddig semmilyen szinkron, mivel ez a film nálunk ősbemutató.
0
2009. szeptember 2. 15:11
a mindenit! már kezdtem aggódni, hogy csak új filmek közt kell turkálni, de ez meglepett. ez egy jó film. sajnálom én is a feliratot, de még mindig jobb a semminél. :o)
van remény.
0
2009. szeptember 2. 0:29
Néha-néha (valóban ritkán) összehoznak egyet-egyet, de a végső konklúzióban egyetértünk.
0
2009. szeptember 2. 0:26
A Mirax sosem rak feliratot a lemezeire, na én például ezt szabályoznám törvényileg. Így csak abban reménykedhetek, hogy létezik valami jó kis klasszikus, régi szinkronja a filmnek és hogy az kerül rá. Br ebben sem jeleskedik a kiadó, szóval inkább azt kell remélnem, hogy minél kevesebb film kerül hozzájuk.
0
2009. szeptember 2. 0:18
Kíváncsi is lennék rá, ha a Mirax megdobna minket egy magyar felirattal.
Ha majd eljön az ideje, egy vásárló megoszthatja velünk, valóban nem tartalmaz-e feliratot a lemez.
0
2009. szeptember 2. 0:16
de jó meglepetés ennek a filmnek a kiadása :)
0