Hát, azért akárhányszor istenítem én is Giacchino-t, mindig lefitymálod, most is a tehetségesebb résszel :D Nincs harag, nem is lenne túl izgalmas, ha mindenkinek ugyanaz tetszene :) Elvitathatatlan az a tény is, hogy John Williams a valaha élt legnagyobb (film)zeneszerző számomra. Akiről lehet tudni, hogy voltak inspirációi, persze, de ez szerintem természetes, mindenkire van hatással valaki, hogy aztán kihozhasson magából még valami jobbat is. Giacchino-nál erősen érezhető Williams inspirációja, és hát Spielberg-nek is volt szerepe abban, hogy fel lett fedezve és azzá vált, aki. Nyilván, ha 50 év múlva is készül Star Wars, akkor sem lehet annyira jó a zenéje, mint a Williams által jegyzett műveknek. Ugyanúgy senki sem tudna olyan folytatást komponálni Wagner Lohengrin-jének, mint maga Wagner, ahogyan Shakespeare műveit sem lehetne folytatni nélküle. Megkerülhetetlen, és megismételhetetlen ezen művek megismétlése, de megidézni, hangulatilag, tehetséges emberek meg tudják. És számomra Giacchino pontosan ezt nyújtotta eddig, amikor olyan folytatásokhoz kellett komponálnia, amelynek alapjait nem ő rakta le. Na, nem akartam ilyen hosszan írni, de régóta kiírásra várt mondandóm :D