Keresés

Star Wars

2016. december 16., péntek 21:36
Igen..sajnos most így jártam. Pedig karácsonyra kellene.
Ahogy innen is a képes enciklopédia.
0
2016. december 16., péntek 21:04
Ja, hogy már megrendelted... nincs mit :) A CD az igazi, a keverés miatt is, mondjuk a bakelit meg még tutibb :D
0
2016. december 16., péntek 21:00
Köszönöm szépen, de 2 rugóval olcsóbban már kifizettem, szóval ki kell várnom.
Addig hallgatom a "csúnya" verziót..
0
2016. december 16., péntek 20:24
Itt nem tudom, van-e náluk készletesen:

http://www.cdpince.hu/giacchinomichael/cd/rogue_one_a_star_war_story__ost-5614841.html

Am, nem értem amúgy, miért éri meg a Disney-nek a Spotify vagy a youtube (ma oda is feltöltötte a Disney a filmzenét), hiszen mindkettő ingyenes, bár előbbi oldallal csak most ismerkedem :)
0
2016. december 16., péntek 20:13
Én is várom..De már úgy látom, "január"..
A telefon meg mellé volt rakva legalább is az Aréna plázában..érdeklődni akartam, hogy tuti nem lesz-e meg karcsira.. :(
0
2016. december 16., péntek 19:17
Hát, azért akárhányszor istenítem én is Giacchino-t, mindig lefitymálod, most is a tehetségesebb résszel :D Nincs harag, nem is lenne túl izgalmas, ha mindenkinek ugyanaz tetszene :) Elvitathatatlan az a tény is, hogy John Williams a valaha élt legnagyobb (film)zeneszerző számomra. Akiről lehet tudni, hogy voltak inspirációi, persze, de ez szerintem természetes, mindenkire van hatással valaki, hogy aztán kihozhasson magából még valami jobbat is. Giacchino-nál erősen érezhető Williams inspirációja, és hát Spielberg-nek is volt szerepe abban, hogy fel lett fedezve és azzá vált, aki. Nyilván, ha 50 év múlva is készül Star Wars, akkor sem lehet annyira jó a zenéje, mint a Williams által jegyzett műveknek. Ugyanúgy senki sem tudna olyan folytatást komponálni Wagner Lohengrin-jének, mint maga Wagner, ahogyan Shakespeare műveit sem lehetne folytatni nélküle. Megkerülhetetlen, és megismételhetetlen ezen művek megismétlése, de megidézni, hangulatilag, tehetséges emberek meg tudják. És számomra Giacchino pontosan ezt nyújtotta eddig, amikor olyan folytatásokhoz kellett komponálnia, amelynek alapjait nem ő rakta le. Na, nem akartam ilyen hosszan írni, de régóta kiírásra várt mondandóm :D
0
2016. december 16., péntek 12:48
Sziasztok,
En azert megelolegeztem a tetszesem a filmnek es elorendeltem a 3D-s steel-t a Zavvirol es este johet a film. Mindenki csak aradozik rola, nem is tudom, hogy olvastam/hallottam-e negativumot. Ami azert, valljuk be, nem kis dolog manapsag amikor szinte divat belekotni mindenbe, plane ebbe a franchise-ba vagy a Disney-be. (Okkal, ok nelkul, most ez tokmindegy)
Gyermekkorom meghatarozo filmelmenye volt anno az eredeti trilogia es az elfogultsag nalam jelen van. Vallalom, hogy nekem tetszett az uj, elso 3 resz is (kulonbozo hatasfokkal ugyan) es a legutobbi 7. is. Biztosan sok dologba bele tudnek kotni, de nem akarok, ugy, ahogyan a SW univerzumhoz kapcsolodo regenyekbe sem. Igaz, messze nem mindent olvastam.
0
2016. december 16., péntek 12:48
Desplat nagyon jó zeneszerző, én mégsem bánom a cserét. A Harry Potter két utolsó részéhez írt zenéjéből kispórolt minden korábbi témát, ezért aztán bármilyen filmhez készülhettek volna.
0
2016. december 16., péntek 12:41
Nincs gyűlölet, de "kisujjazásra" muszáj kiigazítást írni. Amúgy meg egy hónap alatt egy tehetségesebb szerző sem alkotott volna maradandót. A különbség csak az, hogy el sem vállalta volna...
most posts by TM
0
2016. december 16., péntek 12:37
Hallgass a Valakikre! :))
most posts by TM
0
2016. december 16., péntek 11:10
Szintén zenész. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2016. december 16., péntek 10:57
Én megvárom a CD-met, addig nem hallgatom meg.
0
2016. december 16., péntek 10:38
Már meg hallgattam néhányt tételt, s tudom, nagy errefele a Giacchino gyűlőlet, de nekem nagyon tetszik! Csak megnézetlenül nem akarom meghallgatni teljesen, de.... majd nyilatkozom ha láttam a filmet is :)
0
2016. december 16., péntek 10:32
Szerintem baromi jó lett Giacchino zenéje, mondjon bárki bármit.
0
2016. december 16., péntek 10:22
Legyen az bármi...
0
2016. december 16., péntek 10:12
Mától Spotify-on a Giacchino zene...
0
2016. december 16., péntek 0:27
Egynek elmegy, vagy inkább úgy mondanám, hogy elbírja a film. Persze az is felelőtlenség, hogy egy hónapot adtak a komponálásra. Ez kicsit a zeneszerzői szakma megcsúfolása is. Desplat kellett volna továbbra is, ha már ő foglalkozott több időt a filmmel. Ez így összecsapott lett, de csoda, hogy legalább ilyen lett. Asszem ez a legtöbb jó, amit mondhatok róla.
most posts by TM
0
2016. december 15., csütörtök 23:50
Azért a Mission:Impossible harmadik és negyedik részéhez írt zenéje sem rossz.
0
2016. december 15., csütörtök 22:32
Szerintem egynek megteszi, de inkább úgy mondanám, hogy funkcionális Giacchino Zsivány Egyeshez írt zenéje. Bármennyire is lefitymálták egyesek Williams munkáját az Ep7-ben, mondván, már ő sem a régi, ott azért akadt néhány téma, ami megragadt a fejemben. A ZSE-ből semmi, és Giacchino életművéből is leginkább csak a Star Trek zenéjére emlékszem...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. december 15., csütörtök 22:09
Szerintem ócska zene, Williams kislábujjában van Giacchino minden tudása.
A mások utánzása nem számít tudásnak, művészetnek meg pláne nem. Ezt már J.J. Abrams esetében is párszor megemlítettem, tartom most is. Hangszerelés se lett eltalálva sok helyen, kikiabál a filmből, hogy mennyire nem passzol.
Az lenne az igazi, ha nem rendezői, hanem Williams-filmzenei változat készülne később ebből a filmből. Szóval a muzsikát inkább ne feszegessük, pláne nem "kisujjból". Szemémesen hallgattam róla, mert magát a filmet még így is nagyon jónak tartom, de ne kezdjük itt el fényezni pont azt a részét, amit nem lehet.
most posts by TM
0
2016. december 15., csütörtök 21:54
A szerző stimmelt :)

Nálam nem egy liga a 2 film zenéje, valószínűleg nem is lesz, de pozitívan állok a RO-hoz is. Párszor biztos meghallgatom, milyen robbanások és lövöldözések nélkül :)
0
2016. december 15., csütörtök 21:54
A szerző stimmelt :)

Nálam nem egy liga a 2 film zenéje, valószínűleg nem is lesz, de pozitívan állok a RO-hoz is. Párszor biztos meghallgatom, milyen robbanások és lövöldözések nélkül :)
0
2016. december 15., csütörtök 21:47
Na azoknál konkrétan azt hittem (előbb hallottam,mint láttam),hogy véletlenül átkapcsolatm valami Indy Jones albumra :)
0
2016. december 15., csütörtök 21:41
A film alatt volt szerencsém hallani. Egyelőre nem tudom...
Még emésztem a filmet is és a zenét is. Keresem a helyét mindkettőnek.
Ha valamit a zenéből feltudok idézni, akkor azok az ismert JW témák, amin azért Giacchino csavart picit az utolsó hangoknál. :)
A többi kicsit olyan, mint általában JW töltelékzenéi a főtémák között. Szóval a SW hangulat ezáltal azért megvan, de akinek tavaly kevés volt a The Scavenger, a Rey s theme, vagy a March of the Resistance, az nem tudom most mi emlékezeteset fog találni.
0
2016. december 15., csütörtök 21:31
Én is,de főleg arról szóltak,hogy hol vannak az eredeti motívumok...
Hidd el nekem,befér a többi mellé,rengeteg utalást betett eredetiben,párat megcsavart,hogy azt hidd...de nem rosszabb album,mint a Mester 7.epizódja
0