Keresés

Star Wars

2016. október 8., szombat 14:37
Ez a The Old Republic nevű játék immár ötödik előzetese. Kis történetek, kedvcsinálók, de zseniálisak.

A régebbi hármat már egybefűzék és kisfilmként is megnézhető.

https://www.youtube.com/watch?v=NuNvCOUy1Ts
0
2016. október 8., szombat 14:29
Ezmiez? :)
most posts by TM
0
2016. október 8., szombat 14:26
Miért érzem azt, hogy a SWTOR új (bármelyik) előzetese kenterbe veri az egész EP VII-et??

https://www.youtube.com/watch?v=LbpDxrew4A0
0
2016. október 5., szerda 14:24
Parányi elmélkedés arról, hogy reményeim szerint mit fogunk viszontlátni a gyöngyvásznon december 15-én.
http://blugeek.blog.hu/2016/10/05/miert_varom_annyira_a_zsivany_egyest_mozi_ajanlo_velemeny
0
2016. szeptember 19., hétfő 18:53
Az valami tévedés volt, mert Horner Avatárjának kellett volna nyerni. :)
Beltrami Bombák földjén volt még meg Zimmertől a Sherlock Holmes, na meg ugyebár Desplat A fantasztikus Róka úr-ral. Bombák földjént rühellem, de a másik három jelölt ugyanúgy nyerhetett volna. Zimmer kimondottan meglepett a Sherlock-zenével, mivel nem volt olyan "zimmeres". :)
most posts by TM
0
2016. szeptember 19., hétfő 17:03
Egy elég nagy különbség viszont, hogy Giacchino azért már kapott Oscart is a Fel! zenéjéért. Vagy abban az évben tényleg annyira sz@r lett volna a felhozatal?:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. szeptember 19., hétfő 16:33
Az első mondatban szépen összefoglaltad, hogy miért nem tartom őket sokra. Egyelőre.
most posts by TM
0
2016. szeptember 19., hétfő 16:25
A lényeg, hogy Giacchino és Abrams sem az eredetiségéről vált híressé, szóval ha úgy vesszük, szépen egymásra találtak, nemdenem? És ami még hab a tortán, hogy elvileg mindkettő Spielberg felfedezettje:)
0
2016. szeptember 19., hétfő 10:37
Az a baj tudod, hogy mivel Giacchino-t sokan (méltán) a Williams örökébe lépő komponistának titulálják, ezért lehet, hogy kevesebb meglepetés ér zenében, ne adj isten komponál valami  megúszós  zenét, ami olyan de mégse... Ezzel szemben Desplat kapásból úgy indított, hogy a főtémát ő kihagyja a zenéből.. Azért az elég merész :) Én követem a faszit egy ideje, szerintem brutál jó amit művel, tényleg kár, hogy ez most kimarad neki (és szerintem változatlanul a Disney töketlenkedése miatt, mert túl sok itt a  ha  és a kérdőjel...)
0
2016. szeptember 19., hétfő 1:54
Most volt időm jobban utánaolvasni, s tényleg a pótforgatások miatt boruló menetrend miatt nem tudta Desplat vállalni mert más megbízáson kellene dolgoznia.

Giacchinoról meg annyit, bevallottan Star Wars rajongó (a hetedik részben ő a rohamosztagos aki Finn karjai közt hal meg) és pályakezdése óta John Williams a múzsája és nem a Jurassic World volt az első eset, hogy Williams nyomdokaiba lépett (s milyen fantasztikusan!). Videójátékok zenéjével kezdte karrierjét(nem a Tetris-el :D). Felkérést kapott egy bizonyos Playstation játék, Az elveszett világ: Jurassic Park  c. film azonos nevet viselő játékára. Minek egy Steven Spielberg nevezetű ürge meghallotta mit komponált, az ő javaslatára addig példátlan módon, nagyzenekarral rögzítették az anyagot (s ki is adták CD-n, ma már veszett drága, de remek tartalom...). Szerintem jól járunk vele.
0
2016. szeptember 19., hétfő 1:41
Én azt olvastam egyszer, hogy a nagyobb filmeknél ilyen-olyan okokból eleve beterveznek pótforgatási napokat-heteket, egyrészt, ha tényleg a forgatókönyvvel babrálnak, másrészt, ha valamit nem úgy sikerült felvenni, ahogy eltervezték. Itt mondjuk aggasztóbb, hogy állítólag tényleg Gilroy volt a kamera mögött. Manapság nem tudom, pláne egy látványfilmnél, mennyi a forgatási nap, de 23 éve 70-80 (forgatási) nap alatt lerendeztek egy filmet.

Az is meg lehet, csak találgatni tudunk, hogy Desplat zenéje egész egyszerűen nem működött valamelyien oknál fogva. Az ő munkásságát nem követem kiemelt figyelemmel, de az ő neve nem a monstre látványfilmeknél merül fel, nem? A Godzilla score-ja sem nyerte el sokak tetszését (az enyémet mondjuk igen). Ha csak nem törik fel a Disney levelezését, mi ezekbe úgy se látunk bele, decemberben majd meglátjuk, mit hoztak össze :) Maximum megy a Harc az Endor bolygóért vagy a Holiday Special mellé a film :D
0
2016. szeptember 18., vasárnap 22:53
Pedig próbáld meg elképzelni nyugodtan. Valami 30+ napot forgattak ha jól olvastam (az szinte egy film forgatási ideje...) ezen kívül abba is belefutottam hogy Edwards helyett Tony Gilroy vette fel az új jeleneteket... Erre most hab a tortán, hogy Desplat ki, Giacchino be. Azért necces ez a sztori pont, mert a Disney azt kommunikálta az újraforgatásról, hogy tervben volt, ne pánikoljon senki (ez a közlemény azért jött ki ugye, mert mindenhonnan az jött szembe, hogy a film túl  darkos  lett a Disney ízlésének és kicsit langyosabbra forgatják...) ha pedig tervben volt, akkor hogyhogy Desplat  nem ér rá... ? Elvileg tudnia kellett róla...
0
2016. szeptember 18., vasárnap 21:16
Nehezen is tudnám elképzelni, hogy annyira radikálisan újravágatták, forgatták volna a filmet, hogy nem illett oda Desplat zenéje, mondjuk biztos komponált már hozzá ezt-azt. Az is lehet persze, hogy nem voltak elégedettek, láttunk már rá példát (Howard Shore-al sem volt elégedett Peter Jackson röviddel a King Kong befejezése előtt és James Newton-Howard-nak adták át a zenekari pálcát).
0
2016. szeptember 18., vasárnap 19:42
De állítólag nem is arról van szó, hogy elküldték, hanem a megváltozott ütemterv miatt egyszerűen nem ért rá...
0
2016. szeptember 18., vasárnap 19:29
Ezzel mélységesen egyetértek. Ezért is sajnálom a menesztését.
0
2016. szeptember 18., vasárnap 4:27
Desplat remek zeneszerző.
most posts by TM
0
2016. szeptember 17., szombat 13:08
Szerintem a Super 8 filmzenéje is nagyon jó :)
0
2016. szeptember 17., szombat 13:01
Nézd, Williams sem él örökké, előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy valaki más vegye át a helyét a Star Wars világában. Mint mondtam, én örültem volna Desplat-nak, de ha már menesztették, Giacchino egyáltalán nem rossz választás. Ha a Star Trekhez írt zenéit nem is értékeled (bár szerintem azok is jók), a John Carter vagy még inkább a Jupiter Ascending zenéihez mit szólsz? Szerintem ez utóbbi zseniális munka!
0
2016. szeptember 17., szombat 2:08
John Williams-et én is követem, és szerintem sokan mások is, de számomra mellétenni a másik nevet az... szóval inkább nem is foglalkozom vele. :)
most posts by TM
0
2016. szeptember 17., szombat 1:07
Hát, Giacchino-nak  én csak örülni tudok. A Lost óta figyelem munkásságát, és már a kezdetektől mondtam, hogy őt tartom (és szerintem sokan mások is), John Williams méltó követőjének. Úgyhogy, bár mindig sajnálatos az ilyen hirtelen váltás, én most örülök.

Sajnos hazai BD nekem se jutott, de ma ez koptatta a szememet egész nap :D

0
2016. szeptember 16., péntek 20:43
Jé, a Giacchino-fikázó írásom nem aktiválódott.:) Most már mindegy. Valami olyasmit írtam, hogy számomra a ST-zenéi egydallamos felejthetősek, s nem értem a nagy dicsőítését. Meg hogy mikor már úgy tűnik, hogy Abrams egy kicsit arrébb áll a SW mellől, kiderül, hogy mégse, sőt, még a házimuzsikusát is ránkszabadítja. :)
most posts by TM
0
2016. szeptember 16., péntek 16:15
Na ja ez igaz, csak megmondom őszintén nekem a zene meg a film egybeforr. Ha nem látom a filmet, hiába jó a zenéje, képek nélkül nem ugyanaz... De ha meg nem blockbuster filmhez írt zenét hallgatok akkor drámák, romantikus filmek jönnek szóba... Azok meg azért egykutya... Én nagyon szeretem Desplat zenéjét, de azért neki is sok romantika meg dráma jut és valahogy nem érzem a zenéiben azt a karakterességet, hogy ez TELJESEN más mint a másik. Ha értesz :) Meg marad a krimi, thriller. Azok se azok a típusok ami alá olyan kiemelkedőt lehet írni... De ajánl valamit én meghallgatok mindent :)
0
2016. szeptember 16., péntek 16:01
Ha nem csak a hollywoodi blockbustereket nézzük, akkor azért sokkal több gyöngyszemet lehet találni, mint évente egy-kettőt.

Meg aztán, mint írod, csak egyszer voltál az idén moziban, így, gondolom, ez is hozzájárul ahhoz, hogy nem sok "füledrevaló" muzsikát találsz.
0
2016. szeptember 16., péntek 15:10
SZERINTEM ez jó hír!
0
2016. szeptember 16., péntek 14:53
A filmet sajnos nem láttam, de a zenéjéről tudok nyilatkozni. Az tényleg nagyszerű! :D
0