Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2007. február 28., szerda 20:36
Terminátort most néztem meg 768-as DTS van rajta a Power dvd szerint..
A Holnaputánon is 768-as, a Ryan közlegényen is, sőt ha jól tudom még az Underworldön is, ezeket mind a power dvdvel ellenőriztem, de eddig még nem találkoztam 448as dts-sel
Sőt a Taxin fullos 1536 de az is inkább vakítás...:S
0
2007. február 28., szerda 20:17
hm, 1536osok...:) itthon eddig egy 1536osról tudok, az a született gyilkosok (és ott erőteljesen parasztvakításról van szó). 768as van az akirán és a gitsen, de a terminator 2 pl már csak 448assal rendelkezik (bár ennek ellenére szépen szól).

itthon én inkább 384es 5.1eket láttam, a 448as ritka.
0
2007. február 28., szerda 19:31
Lehet, hogy másnak könnyen kilehet venni, de nekem valamiért nem. De viszont megvan a Vissza a jövőbe trilógia, amiből viszont könnyedén kijön a lemez. Amúgy szerintem ez az egyik legjobb DVD kiadás itthon. Nemértem, hogy a jobb filmeknél, ahol megoldható miért nem alkalmazzák az anamorfikus képformátumot: PL Gyűrűk ura......
0
2007. február 28., szerda 19:20
Ezek a számok jelölik a bitrátát -> ennyi adatot tartalmaz a hangsáv másodpercenként. Minél nagyobb ez a szám annál több részletet tudnak megszólaltatni a hangfalaid (tisztábban,dinamikusabban, jobban kihasználva minden hangsugárzót).
768 úgynevezett half-bitrate dts: ez a teljes dts hangzás fele
1536 full-bitrate dts ez a teljes dts (sajnos az elöbbi jellemző a kiadások nagy részére)
Viszonyitásul: egy 5.1 általában 448 kb/s adatot tartalmaz
0
2007. február 28., szerda 19:04
768as verzió?
1536-os verzió?

Mit jelentenek a számok??????
0
2007. február 28., szerda 18:29
"(a jap piac miatt valszeg a 768as verzióból)"

A jap piac miatt az 1536-os lenne indokolt, de valóban "csak" 768-as van rajtuk:))
0
2007. február 28., szerda 18:14
Szerintem abszolut semmi gond nincs a lemez kiszedésével, rengeteg digipak-nak ilyen a belseje.
0
2007. február 28., szerda 16:55
a külföldi kiadások csak a dtsekkel tudnak többet (ld díszdoboz alja). ilyen szempontból a japán a legjobb, mind a négy flm dts hanggal rendelkezik (a jap piac miatt valszeg a 768as verzióból).
0
2007. február 28., szerda 15:44
HA-HA-HA! :-D

Gondolod, hogy a külföldi kiadás megoldja a problémáidat? Vegyük sorra:

- nincs az extrákon magyar felirat
- a rendezői változatoknál sok helyen lemaradt a felirat
- nincs magyar szinkron a rendezői változatokon

Ezek mind a honosításra vonatkozó észrevételek. Miért lenne ebben jobb a külföldi verzió?

- A harmadik résznél egy pár helyen a párbeszédeknél furcsán besistereg a film.

Kismillió helyen volt már róla szó, hogy a harmadik rész betoldott jelenetei a forgatásnál rögzített hangot használják, mert ezekhez nem készült utószinkron. Emiatt gyengébb ezen részek hangminősége - nyilván mindegyik kiadáson ilyen lesz.

Mindenesetre sok sikert a cseréhez!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. február 28., szerda 14:52
Szia!

11000-ért a tied
0
2007. február 28., szerda 14:50
Mennyiért adnád el?
0
2007. február 28., szerda 14:26
Sziasztok!
Nagyot csalódtam az Alien tetralógiában.
Nincs az extrákon magyar felirat, a rendezői változatoknál sok helyen lemaradt a felirat, és hogy miért nincs magyar szinkron a rendezői változatokon az  számomra rejtély.A harmadik résznél egy pár helyen a párbeszédeknél furcsán besistereg a film.
Úgy döntöttem eladom az egészet, és megrendelem kintről, hátha az a kiadás igényesebben van elkészíte.
Üdv.
0
2007. február 28., szerda 11:50
A megoldás: DIGISTACK
0
2007. február 28., szerda 10:28
Igen, az Elit Alakulatot is sokan szidták ezért, én elsőre kiszedtem minden probléma nélkül. Sőt, még az apám is!! :)
Tényleg csak a technikája más egy kicsit, de szerintem az meg ránézésre adja magát.
0
2007. február 28., szerda 9:07
MCload!

"...ebből a "díszdobozból" olyan nehéz kiszedni a lemezt, hogy jó esély van rá, hogy megsérül."

A lemezeket egyáltalán nem nehéz kivenni a tokból, bár tény, hogy megvan a fortélya. Addig a néhány percig, amíg rá nem jöttem, engem is megizzasztott.

A lényeg, hogy egyáltalán nem úgy működik, mint az Amaray tokok, hogy megnyomod, és ki is emeli magát a lemez. A lemeztartó pöcök is aszimmetrikus, és csak egyik irányba billen, mégpedig lefelé, mivel felül van a rögzítése.

Le kell tehát nyomni a pöcköt, ami megbillen, és ha a lemez alá felülről alányúlsz, simán le lehet emelni. Ilyen szempontból mondjuk jobb lett volna, ha felfelé billen a pöcök, mert természetesebbnek tűnne alulról alá nyúlni, de meg lehet szokni. A technika ismeretében ezt mondanám a legjobb digipack rögzítésnek.

És nem ez az egyetlen kiadvány, amelyiknél ilyen a rögzítés: Az elit alakulat, a Vissza a jövőbe, a Sorstalanság, a Valami Amerika, meg még számtalan kiadvány is ilyet kapott.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2006. december 27., szerda 8:16
Na ugye hogy digipak, jól éreztem. :-))
0
2006. december 26., kedd 23:21
Ja, és a "slipcase" logikusan lehetne éppen sima műanyag DVD tok is, ami köré egy plusz papírtokot raknak, lévén a "slipcase" jelentése kb. "tokba csúsztatott/csúsztatható".
0
2006. december 26., kedd 23:12
Ne zavarjon senkit, hogy a lemezeket tartó műanyag lapokra rá van írva (a lemez tetejénél, alapesetben a lemez takarásában), hogy "DVDigipak by agimedia.com".
Vajon mi ez, ha nem digipak? Még csak ma bontottam ki, de ez szinte rögtön feltűnt, ahogy "lapozgattam".
0
2006. december 15., péntek 17:59
jólvanna
Nem kell mindjárt belilulni :))
0
2006. december 15., péntek 16:55
olyan nincs...
0
2006. december 15., péntek 16:54
Magyarban nincs ilyen szó, ne is próbálj meg becsapni!
most posts by TM
0
2006. december 15., péntek 16:46
A köznyelvben "lapozgatós" néven ismert csomagolás neve továbbra is slipcase...
0
2006. december 15., péntek 16:34
a lapozgatós az nem digipak. az a széthajtogatós. emez meg a lapozgatós. :)
0
2006. december 15., péntek 15:42
Lapozgatós digipak.
0
2006. december 15., péntek 9:15
Ez nem digipak, csak szimplán lapozgaós... ;)
0