Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2006. május 18., csütörtök 23:58
Amikor megjelent a Tetralógia, nekem már megvolt a Legacy. Az öcsémnek adtam át kis ráfizetéssel. Hogy eladná-e??? Ki tudja...?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2006. május 18., csütörtök 21:29
Ha valaki netán megválna az Alien Legacy-tól, vevő lennék rá. :-))))))))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 18., csütörtök 20:24
"Szerintem minden idők egyik legjobb DVD-kiadása."

sztem is :)
0
2006. május 18., csütörtök 19:40
Megfontolom mindenképpen, ha máshogy nem akkor használtan. Amúgy kösz a segítséget!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 18., csütörtök 19:39
Akkor a válasz igen. Hogy hol lehet megvenni, azt nem tudom, de ha az eredeti áron adják, akkor jóval drágább lesz a sokkal többet nyújtó Quadrilogy-nál, ami mindenképp megfontolandó. Külön-külön viszont nem érdemes megvenni az első kiadásokat, mert akkor nem kapod meg az Alienhez mellékelt lemezt, amely a Legacy dokumentumfilmet tartalmazza. Szóval jól gondold meg!

0
2006. május 18., csütörtök 18:19
Sajnos az a baj, hogy én ilyen téren maximalista vagyok. Vagyis az adott kiadványokkal kapcsolatban a legtöbbre törekszem. LOTR-ból is az ajándékdobozosat vettem meg. Tehát, akkor ennek megfelelően a kérdésemre a válasz: IGEN?

Ja és hol lehet ezt még beszerezni?
0
2006. május 18., csütörtök 18:10
Az attól függ, mennyire vagy rajongó vagy extramániás. A legtöbben nemmel válaszolnának.
0
2006. május 18., csütörtök 18:08
Kösz! A Ridley Scott kommentárt viszont akkor hiányolom! :-((((

Most jön az én bugyuta, hülye és ostoba kérdésem! :-)
Nekem ugyenár a Quadrilogy van meg. Érdemes beszerezni az elődjét, a Legacy-t?
0
2006. május 18., csütörtök 17:59
Igen, még a kommentárok is. A Legacy legértékesebb extrái a Ridley Sott-kommentár és a külön lemezen mellékelt Alien Legacy c. dokumentumfilm. A Quadrilogyn NAGYSÁGRENDEKKEL több bónuszanyag van, felsorolni is fárasztó. Jól átgondolt, nagyszerű összeállítás, töltelék nincs az extrák közt, rendkívül átfogó képet adnak a sorozatról (míg a Legacy-n a 3. és a 4. részhez alig van extra). Szerintem minden idők egyik legjobb DVD-kiadása. (Főleg, ha az ár és a tartalom arányát nézzük.)

Nekem megvan mindkettő, és ezt egyáltalán nem bánim; akinek csak egy kell, a Quadrilogyt válassza, de akinek már megvan a Legacy, annak is megéri megvásárolni az újabb dobozt.  Ennyi pénzért ajándék.

Itt részletes ismertetést találsz, összehasonlíthatod a kettőt:
http://www.michaeldvd.com.au/Reviews/Reviews.asp?ReviewID=412

http://www.michaeldvd.com.au/Reviews/Reviews.asp?ID=3888
0
2006. május 18., csütörtök 15:28
Tudja mi a különbség az Alien Legacy és Quadrilogy között? Extrák teljesen mások a 2 között?
0
2005. június 15., szerda 10:44
B = 3,000 JPY (5,680.64 HUF) ha DHL-lel rendeled (ilyen cuccot inkább érdemes)
Mivel nem EU-ból jön, ezért várhatóan megvámolják (A*0.25 = 8281.76 HUF), szóval összesen kb. 47089.43 HUF.

C+D nálam magyar ÁFÁra átszámolva 230,69 EUR-t dobott ki a német Amazon standard postával együtt (57,434.75 HUF).

A+B olcsóbb, és DTS is van :)
0
2005. június 15., szerda 0:37
Ez gyönyörű.
0
2005. június 15., szerda 0:29
17,522.00 JPY = 33,127.03 HUF (A)
+ postaköltség a fél világon át X (B).

német amazonon
199.00 EUR = 49,548.89 HUF (C)
+ postaköltség két országon át X (D).

kérdés melyik az olcsóbb...
A+B vagy C+D ? :)
0
2005. június 13., hétfő 4:19

44%-os kedvezménnyel most csak 17,522 yen a japán amazonon. Egész baráti, és mindegyik részen van DTS hang. 24 órán belül szállítható ide Magyarországra is.
0
2005. május 22., vasárnap 18:16
És a Hullajó dvd hol van?
most posts by TM
0
2005. május 22., vasárnap 18:09
"mwg se merem kérdezni, hogy szerinted mi számít explicit humornak"

Hát úgy valahol a Hullajó tájékán van. .)
0
2005. május 22., vasárnap 17:52
Amit írtál, az is csak azt támasztja alá, hogy meg kell felelni az előző filmek elvárásainak, de ha nincs az előző három rész, akkor lehet hogy más a megítélés. Mivel a negyedik rész előtt nekem sok idő telt el Alien nélkül, ezért tartozhattam a kevesek közé, akiknek tetszett a film.(az előző hárommal együtt)
Ha tökön rúgásról beszélünk, akkor az nálam feltétlen a Hegylakó "utódoké", sőt  egyenesen tőrdöfés-vagy írjak inkább lefejezést? :)
most posts by TM
0
2005. május 22., vasárnap 17:40
finom humor? az alien: resurrectionben??? ú, jaj, mwg se merem kérdezni, hogy szerinted mi számít explicit humornak. :)

hogy vmi értelmeset is szóljak: minden tiszteletem jeuneté, de halvány lila gőze sincs arról, hogy kell alien.filmet csinálni, sigourney weaver pedig nem normális, a producerek pedig főleg nem: minden baromságot, a nő összes perverz ötletét belevitték a filmbe, csakhogy aláírja a szerződést. a negyedik epizód szerintem merő egy borzalom, szépen fogalmazva tökön rúgja az alien mitológiát.
0
2005. május 22., vasárnap 16:00
Így igaz. Hozzátehetjük még – mint arra TM is utal – a rendezői változat sem tett hozzá semmit a már ismert verzióhoz, szemben a harmadik résszel, aminek speciális (de nem rendezői) változata sokkal árnyaltabbá teszi a szerintem egyébként sem rossz moziváltozatot, bár bizonyos kérdéseket (hogy került tojás a hajóra? stb.) továbbra se válaszol meg. Cameron a biztos siker számos receptjét (a kommandós-filmek akkoriban igen népszerűek voltak + gyerekszereplő stb.) felhasználta, Fincher viszont merészen egy nyomasztó, happy end-mentes változattal rukkolt elő, amely mindjárt az előző epizód túlélői közül kettő (Newt és Hicks) halálával indul.
0
2005. május 22., vasárnap 15:51
A 4. rész rendezői verziójának elején látható "protkós szúnyog" mindenképpen túlzás, de nekem ezen kívül nem volt különösebb problémám, még az "emberalient" is elviseltem. Ha az utóbbi idők Alienes élményeit rangsorolnom kellene, akkor mindenképpen a Fincher-féle film bővített változata vinné el a pálmát, na az nagyon tetszett!
most posts by TM
0
2005. május 22., vasárnap 14:21
Hivatalosan nincsen sorszámozva a 4. rész, mivel Alien: Resurrection a címe. (Szám egyedül az Alien 3-ban van, de ott is ugyebár trükkösen.) Én egyébként az első 2 rész paródiájának tekintem és a 3. részhez hasonlóan egyszer sikerült végignéznem. :)
0
2005. május 21., szombat 17:59
"az idegen lény megfosztását sajátos szaporodási stílusától. Azt nem kellett volna..."

Egyetértek. Túl lett kombinálva az egész. Látszik, hogy a jó ötleteket drasztikusabb változtatásokkal akarták pótolni, ami szerintem is inkább hátránya lett az egésznek, mint előnye. A hangok, a külső, a szaporodás meg a hasonló dolgok megváltoztatásával azért mentek túl messzire, mert kiölték az idegenek sajátosságait, amitől annyira szerettük ezt az egészet. (Arctámadó, tojások, tojásrakó ezzel kilőve, helyette egy korcs halálfejű babyszörny születik. Ez egyszerűen hülyeség. Inkább vicces, mint félelmetes.)
0
2005. május 21., szombat 17:03
Igazad van abban, amiket írsz, bár az összhatás számomra nem volt olyan rossz. Én egy dolgot nem tudok elnézni az ALIEN 4-nek: az idegen lény megfosztását sajátos szaporodási stílusától. Azt nem kellett volna...
0
2005. május 21., szombat 16:10
Tökéletesen egyetértek, nekem az AvP csak egy szálka a szememben, olyan mint egy vicces Alien film. Egyébként szerintem az Alien 4 esetében, ha már valakit szidni kell, Jeunet helyett inkább a forgatókönyvirókon kéne elverni a port. Pofonegyszerű slasher-film, némi zűrzavaros újraélesztéses klónozásos töltelékkel. A másik probléma, hogy ez a film az első  felesleges  rész a szériában, értsd: a 3. monumentális lezárása szép befejezése lett volna a történetnek, sőt, az is volt. És ez itt a gond. Nekem tetszik Jeunet rendezői stilusa; a finom humor, amit belevitt a filmbe, úgyszintén. A képivilág megintcsak jó pont, ellenben véleményem szerint - és ez lehet, hogy durván hangzik - az idegenek még a 3. résznél is gyengébbre sikerültek.

Ez egyrészről köszönhető az elég béna számitógépes animációknak (béna = miért redukálták le őket Jurassic Parkos raptorokká? Ezek továbbra is xenomorfok, és erről a CGI készitői mintha megfeledkeztek róla); a másik nagy érvágás, amitől már a moziban is hátrafeszültem a széken, az a hangjuk. Én szeretem az újitásokat, a merészebb ötleteket, de ezeket a szörnyhangokat egyszerűen egy fantáziátlan húzásnak tartom. A bábok rángatása is sokszor szó szerint csak rángatásnak tűnik, ilyen téren is tanulhatott volna a 2. résztől - ilyen alapon jogos az összehasonlitás.

Én úgy általában nem utálom a 4. részt, de ha utálnám, akkor sem Jeunet miatt.
0
2005. május 21., szombat 11:04
Szia TM!

Ismét egyetértek Veled. Szerintem se olyan rossz az ALIEN 4, mint ahogyan emlegetik, bár az egyetlen a Tetralógiából, ami nem 10 pontos nálam. Az AvP viszont szerintem katasztrófa akár az ALIEN-, akár a PREDÁTOR-széria felől nézve, s cseppet se tudok meghatódni azon a sokat emlegetett tényen, hogy "olyan jól megcsinálták", mert ez alighanem csak a trükkökre vonatkozó észrevétel. Számomra egy jó filmnek nem csak "jól megcsinált" trükkökből kéne állnia.
0