Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2005. május 21., szombat 9:46
Nem tisztem megvédeni az Alien 4 rendezőjét (JPJ) hiszen azt hiszem az tény, hogy egy zseniális rendező. Alien ügyben viszont rendszeresen elverik rajta a port.
Ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy a  film megítélése azért  szubjektív a legtöbb embernél, mert egy "sorszámozott" alkotásról van szó. Az AvsP-t pedig általában egy külön filmként kezelik és ugyanazon rajongók többsége megbocsájtóbb vele szemben, pedig ez is egy film és az is. JPJ-nek viszont a másik három filmmel kell "birkóznia". Továbbra is fenntartom, hogy az Alien 4 igenis egy szórakoztató film, egyetlen  nagy baja az, hogy egy folytatás, és állandóan az összehasonlítgatások miatt "vérzik el"
Szóval egy sorozat darabjait is lehetne egymástól függetlenül szemlélni, biztos változna az értékelés! Tudomásul kell vennünk, hogy minden rendezőnek van egy stílusa, ami nem feltétlen egyezik az előtte alkotóval. Játszunk el a gondolattal, milyen lenne egy Alien film, mondjuk Tarantinótól? Biztos nagyon cool! És az vajon hogyan venné ki magát egy Scottal, Cameronnal való összevetésben?
most posts by TM
0
2005. május 1., vasárnap 16:33
Hoppla, kicsit elírtam az idézett kritikát: nem legnagyobb, hanem egyetlen előnye...

Amúgy a DC-t én csak a sokat szidott videós szinkronnal láttam.
0
2005. május 1., vasárnap 15:48
Noname: "...a szinkron legnagyobb előnye számomra a régivel szemben hogy a lányt nem Nyuszinak nevezik. Az extrákon nincs magyar felirat, a filmek felirata erősen kifogásolható, a rendezői változathoz nincs szinkron (pedig az Aliens-hez van komplett magyar szinkron, bár a DVD-n lévő szinkron hosszabb változata)..."

Ezt nem teljesen értem. Az Aliens speciális (rendezői) változatára tettek csak szinkront, a mozisra nem - pedig anno az egy nagyon igényes szinkron volt, ellenben ezzel a minden szempontból pocsék videós szinkronnal. A nyuszi pedig nekem tetszett - örültem, hogy nem csak nyers forditás volt.
0
2005. március 29., kedd 14:19
Már megérkezett?
0
2005. március 29., kedd 11:39
Ahh így már más a figura.Kösz a segítőkészséget.
0
2005. március 29., kedd 2:36
Xpress, rá se rántsatok, ti vagytok a legjobbak!;)
0
2005. március 29., kedd 1:15
Köszönjük a jelzőt, kedves vevőnk.
Az Alien Tetralógia a múlt hét végén érkezett újra a kiadóhoz, várhatóan holnap érkezik belőle szállítmány hozzánk is.
0
2005. március 29., kedd 1:04
Mi az a másik hely ahol lehet rendeni?Mert én megrendelem onnan.Ha ez a koldus cég nem képes árulni akkor sorry.
0
2005. március 27., vasárnap 23:04
Akkor még valóban nem volt kint. Köszi mano! :-)
0
2005. március 27., vasárnap 18:33
Akkor visszavontam!
0
2005. március 27., vasárnap 18:26
jézusKirály: amikor a kérdést Bambytchek feltette még nem ez a felirato volt kint! ;)
0
2005. március 27., vasárnap 18:03
"Bambytchek ÉRTÉKELÉSE:      
KRITIKA:
Kedves Xpress!
Nálatok mikortól lehet újra megrendelni? Mert máshol már van rá lehetőség.
(2005. március 27. - 10:39"
-------------------------------
SZÁLLÍTHATÓ: KB. 1-5 NAP
Ott van a film adatlapján.
0
2005. február 27., vasárnap 1:41
és akkor visszatérve a kérdésemre, valami infó a FEJről?
0
2005. február 25., péntek 0:04
Ez gyönyörű!!!!

Remélem, mire ez nálunk kapható(???) lesz, addigra vagy megnyerem az ötös lottót, vagy teljesen megbolondulok és eladom a családom feje felől a pecót! :)
0
2005. február 24., csütörtök 20:12
Jajj! Meseszép!
0
2005. február 24., csütörtök 19:08
Jó kis kiadás.Bár ha eltekintünk a gyönyörű borítótól és a plussz ajándékoktól már nem is éri meg annyira azt a 80 000 Ft-ot.Az alienek kiadásia ugyanazok amik nálunk is megjelentek és a predator 1 extra változata már rég kapható Amerikában.
0
2005. február 24., csütörtök 19:06
a francia amazon szerint 150 euró lesz az alien head ára
0
2005. február 24., csütörtök 18:58
jah, és a filmek is benne vannak :))

Alien VS Predator (2 Disc Special Edition)
Alien - The Director s Cut (2 Disc Ultimate Edition)
Aliens - Complete Edition (2 Disc Ultimate Edition)
Alien 3 - Complete Edition (2 Disc Ultimate Edition)
Alien Resurrection - Complete Edition (2 Disc Ultimate Edition)
Predator (2 Disc Ultimate Edition)
Predator 2 (2 Disc Ultimate Edition)
0
2005. február 24., csütörtök 18:57
nekem erre elkezdett kalapálni a szívem:

ALIEN VS PREDATOR SPECIAL MONSTER BOX (Limited Edition)(Japan Version)

Mi is van benne?

A collector s cup with a special figure(2 versions: Alien or Predator)*
Original art replicas (15 sheets total)
A special frame with a unique serial number
Press kit: cut-down version of 4 posters, plus press releases
AVP archives booklet

7000 db lesz belőle.
jah.. 80 ezer ft-ba kerül :(
0
2005. február 24., csütörtök 18:55
elnézést, Tetralógiát.
0
2005. február 24., csütörtök 18:54
hát én kétlem, de nem sokára újra kiadják a Teralógiát nálunk is ugyanolyan 18000e ft-os áron.
0
2005. február 24., csütörtök 18:45
kérdés hozzád, kedves Xpress, hátha tudsz valamit erről:

ugyebár egy éve japánban az AQ egy igen gyönyörűséges "ALIEN HEAD" kiszerelésben is megjelent.
a dvdtimes.co.uk tegnap adott hírt arról, hogy európába is behozzák (végre) és majd 60% lesz csak az ár a japánénak.
a kérdés azt hiszem kitalálható: elképzelhető, hogy pár darab itthon is felbukkan valahol?
0
2004. október 31., vasárnap 0:33
Először is szevaztok!

Szerintem is igényes és szép a kiadvány. Van szépséghibája is, a ragasztás nem tökéletes, már az egyik oldalon szét jött. Sajnos. Ez van. Ez jutott nekünk. A filmekkel kapcsolatban, a bolygó neve: halál minősége elég gyatra. Nem értem, ha egy Star Warsnál trilógiánál tudtak rengeteget javítani a képminőségen, akkor itt miért nem sikerült? Szégyen, mert a Star Wars mindhárom része korábbi, mint az aliens. A bolygó..nál van az egyik legnagyobb baki. Amikor a katonák eljutnak az alienek járatának bejáratáig, Ripley-t megkérdezi Börk( bocs de nem tudom hogy írják angolul), hogy mi ez? Azt válaszolja ő nem tudja, mert még ezt nem látta. Csakhogy az első részben kamera segítségével ő neki is kellett látnia, hogy hogy nézki a járat. Mert a többi űrhajós sisakján volt kamera. Így neki is kellett ismernie, hogy hogy néz ki a járat.
Senki sem tökéletes. Nem értem Cameront, miért nem tette bele a filmbe, a Hicks és Ripley között kialakuló románcot. Mert a film elején megtetszik Hicksnek Ripley, majd később Ripleynek is a pasi. Viszont később azt mondja Hicks:  "ezt még ne vegye lánykérésnek". Ez viszont nagy marhaság, hiszen teljesen bele van zúgva Ripleybe. Lehet, hogy Cameron nem akarta, hogy elnyálasodjon a filmje . Egy kis érzelem nem rossz, ha megmutatkozik lásd 3. rész. Igaz pörgős volt a történet, és idő se volt, hogy kialakuljon valamijen kapcsolat, érzelem. Kár.

A szinkron tök szuper, hogy felkerült a mozis változatokra. Nem értem a rendezői változatok miért nem kaptak szinkront. Az első résznél kellett volna egy kicsit hozzátenni és egy kicsit elvenni a szinkronból. A 2. rész rendezői változata szinkronosan ki is kölcsönözhető. Akkor nem értem miért nem lehetett volna ezt felpakolni a dvd-re. A 3. rész utószinkronja lett volna a nagyobb munka, de a 4. részé viszont megint nem lett volna nagy kunszt, hiszen új nyitó és záró jeleneten kívűl nem kellett volna mást szinkronizálni. Ezt sem értem, de van viszont egy még érthetetlenebb dolog. A filmek kelet európának készültek, hiszen lásd magyar, cseh szinkron, lengyel alámondásos hang. Az extrák viszont csak és kizárólag nyugat európának készültek. Nem értem ezt a kettősséget. Ha valaki tudja a választ kérem fejtse meg ezt a rejtvényt vagy rejtélyt nekem, előre is köszönöm. A 3 rész végén a rendezői változatnál amikor beleugrik az olvasztóba Ripley miért nem tépi fel a melkasát a szörny. A mozis változatban viszont ez benne van, nem értem itt miért nem került bele ebbe a verzióba. A történetet tekintve a 2. rész volt a kedvencem, de a 3. nem csak történetét tekintve volt a kedvencem, hanem ebben végre közelről láthatjuk a lényt. Illetve hosszabban is mutatják őt. A 2. részben túl gyorsan kapkodják a képeket, de a királynő a csúcspont a filmben. Az első rész se rossz, viszont a lényt alig mutatják, ez nem tetszik még akkor sem, ha a félelem keltés miatt tett így a rendező. A 4. rész csúcspontja a vízi jelenet, csak az a baj, hogy túl rövid a jelenet.
0
2004. június 25., péntek 9:35
Én orangeagent Más: c. kérdésére válaszoltam, Dallas-szal kapcs., nem Burke-kel.
Dallas ott van az 1. lemezen, Burke nincs ott a 3.-on.
0
2004. június 25., péntek 0:39
http://aliensonline.hu

és ha már arra jársz, művelődj egy kicsit a témában! :D
0