Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2004. június 24., csütörtök 22:23
Esetleg nem tenne fel valaki 2-3 screenshotot az Alien azon részéből amikor Ripley megtalálja a begubózott Dallast? Olyan kíváncsi vagyok rá!
0
2004. június 24., csütörtök 11:37
Amúgy még talán Lambert haláláról lehet a legkevesebet tudni, Parkert meg ugye meglékeli az idegen. Pedig ott lett volna esélye megölni ha Lambert félreugrik a lángszóró elöl. ;-)
0
2004. június 24., csütörtök 11:30
Na végre egy egyértelmű válasz! :-)

Köszi Calzone! Meg a többieknek is köszi!
0
2004. június 24., csütörtök 11:17
Scott elképzelése más volt. Ő úgy találta ki, hogy az Alien magából a begúbózott emberből csinál tojást. A könyv urnaként is említi. Brett láthatóan erre kellett neki, Dallas-t pedig élelem gyanánt tartotta fenn. Félig meddig meg is ette, ezért kérte Ripley-t, hogy ölje meg.
Mindenesetre Scott elképzelése ijesztőbb és jobb is szerintem mint Cameron-é, de így viszont nem kellett volna királynő.
0
2004. június 24., csütörtök 11:14
Ja bocs most látom már megtette ;)
0
2004. június 24., csütörtök 11:13
Nincsen benne a Burke-ös jelenet, többször is megnéztem a filmet. Épp azon siránkoztunk, hogy még kihagyott jelenet formájában sem mellékelték.

Egyébként a jelenet le van forgatva, mano-t megkérem ha teheti szúrja be ide a képet. Burke látható rajta bebábozva, kokadt fejjel és mellette Ripley megy el.
0
2004. június 24., csütörtök 11:13
Király a kép!  :-)

Jamamura: Ezek szerint mégis leforgatták volna??
0
2004. június 24., csütörtök 10:57
orangeagent:
"Hangsúlyozom én a bővített Alien-t még nem láttam, csak könyvben olvastam."

hangsúlyozom, talán előbb akkor nézd meg a filmeket mindkét változatban! :D

az Alien univerzumban nagyon sok dolog csupán találgatásokon alapul.
dallasékban viszont biztos, hogy nem volt pete.

Ripley és a bebábozott Burke
leforgatták, vagy nem?
0
2004. június 24., csütörtök 9:55
Egyébként lehet, hogy megtaláltam a kérdésemre a választ. Itt egy kis idézée a könyvből:

"Valami megmozdult a sötétben. Ripley megperdült, felemelte a lángszóró csövét, és megpillantotta a mozgó tárgyat. Tőle jobbra egy hatalmas gubó függött a mennyezetről. Olyan volt, mint egy zárt, áttetsző függőágy amit fehér, selymes anyagból szőttek. Rángatózott.
Ujját a lángszóró ravaszán tartva közelebb lépett. A lámpafény áttetszővé tette a gubót. Egy emberi test volt benne… Dallasé.
A kapitány szeme hirtelen felnyelt, és Ripleyre szegeződött. Ajka megmozdult, megpróbált szavakat formálni. Ripley megigézve, ugyanakkor iszonyodva lépett közelebb hozzá.
- Ölj meg - kérlelte suttogva.
- Mit… mit csinált veled?
Dallas megint beszélni próbált, de nem tudott. Fejével jobb felé intett. Ripley arra fordította a lámpáját. Valamivel feljebb még egy gubó függött. Anyagában és színében különbözött a másiktól. Kisebb volt, és sötétebb, a selyem kemény, fényes kagylóvá szikkadt. Olyan volt - bár Ripley ezt nem tudhatta -, mint az üres urna, amit a roncsban találtak. - Az volt Brett.
Ripley visszafordította a lámpát a beszélő felé.
- Kiszabadítalak onnan - mondta sírva. - A robotdoki majd rendbe hoz…
Elhallgatott, képtelen volt beszélni. Eszébe jutott Ash hasonlata a pókkal és a darázzsal. A fiatal darázs a pók megbénított testéből táplálkozik, s a pók mindvégig tisztában van azzal, hogy mi történik vele, de…
Valahogy erőt vett magán, nehogy felkiáltson ettől a rémes gondolattól. Tiszta őrület.
- Mit tehetek?
Ugyanaz a halállal küszködő suttogás válaszolt: - Ölj meg.
Ripley rábámult. Dallas szeme csukva volt. Az ajka még remegett, mintha éppen üvölteni készülne. Nem bírta volna elviselni azt az üvöltést.
A lángszóró csöve felemelkedett, és Ripley remegő kézzel megnyomta az elsütőbillentyűt. Pusztító lángtenger nyelte el a gubót, és azt, ami Dallas volt."

Bocsi ha hosszú lett, de itt lehet a lényeg. Tehát ezek alapján úgy fest, hogy az idegen Dallas és Brett testéből táplálkozott. Itt nincs szó tojásról és embrióról a testében.

Nektek mi a véleményetek erről?
0
2004. június 24., csütörtök 9:31
rendezői változaton. Tetralógia 1-es lemez. :)
Jelenetszámot ne kérj, most nem t'om mgenézni. De hidd el, ott van az.
0
2004. június 24., csütörtök 9:30
bár abban a jelenetben mintha látni lehetne egy tojás-jellegű vmit, s egyes feltevések szerint az idegen is képes evolválódni, de szerintem dallas csupán azért akart meghalni, mert nagyon szenvedett.
0
2004. június 24., csütörtök 9:26
Még 1 dolog eszembe jutott...A királynő tud tojást tojni, amiben az arctámadó lapul. Az arctámadó juttatja az embriót az élőlényekbe.

az Alien-ben csak egy "mezei" idegen volt. Akkor miért kellett Ripleynek megölni Dallas kapitányt? Ő benne nem lehetett idegen, mert hogy tojás sem lehetett a hajón. Hangsúlyozom én a bővített Alien-t még nem láttam, csak könyvben olvastam.

Elnézést ha ezt már kitárgyaltátok...
0
2004. június 24., csütörtök 1:25
Köszönöm a kimerítő válaszokat! :-)
0
2004. június 23., szerda 20:50
a burke-ös jelenet szerepel a forgatókönyvben (amiből foster a regényt írta), de végül le se forgatták: cameron úgy döntött, ez a jelenet túlságosan lelassítaná a newt-mentőakciót. a werkfilmek valamelyikében beszéltek is erről.
0
2004. június 23., szerda 20:50
igen? és hol?
0
2004. június 23., szerda 14:27
Az ALIENS rendezői változatában (az volt az eredeti kérdés) én sem emlékszem olyasmire, hogy Newtot keresve Ripley az Idegenek által elfogott Burke-kel találkozna, pedig épp a napokban megint megnéztem a filmet, hogy screenshotokat szedjek ki belőle...

Az ALIEN rendezői változatába viszont tényleg belekerült az a rész, amikor Dallas kapitányt véletlenül felfedezi az Idegenek csapdájában. Azt hiszem, a Tetralógiában az csak a kimaradt jelenetek között volt.
0
2004. június 23., szerda 14:22
Rendezői változat...
0
2004. június 23., szerda 13:08
Hun? Mert én nem találtam semmi ilyesmit...
0
2004. június 23., szerda 11:36
Le van és a Tetralógia-lemezen rajta is van.
0
2004. június 23., szerda 11:02
Tehát ezek a részek még dobozban vannak?

Más. Szintén a könyvel jövök megint, a 8.utas-ban ugyanez benne volt, hogy Ripley találkozik Dallas kapitánnyal - aki szintén be van gubózva stb stb...csak asszem őt lángszóróval öli meg Ripley - esetleg ez is le lett forgatva?? Mert még erről nem hallottam. Köszi előre is!!!
0
2004. június 23., szerda 10:56
> le lett-e forgatva ez a rész egyáltalán?

igen

> Ha igen rajta van-e a Tetralógián

nem

> vagy bármelyik más kiadáson?

nem
0
2004. június 23., szerda 0:16
Hadd kérdezzek már valamit, de ne hurrogjatok le ha egyértelmű a válasz.

Anno könyvben is olvastam az Aliens-t, és abban benne, hogy Ripley miközben a kislányt keresi találkozik a begubózott Burke-el. Rövid párbeszéd zajlik köztük amelyben Burke kéri Riplyet, hogy ölje meg, mert érzi hogy az embrió mozog a testében. Asszem Ripley egy gránátot ad neki és tovább megy, mögötte pedig Burke felrobbantja magát.

A kérdésem asszem egyértelmű: le lett-e forgatva ez a rész egyáltalán? Ha igen rajta van-e a Tetralógián vagy bármelyik más kiadáson?
0
2004. június 2., szerda 12:57
:-DDDDDD
0
2004. június 2., szerda 12:06
Holland, angol, francia, német, olasz, spanyol feliratok vannak, ha minden igaz.
0
2004. június 2., szerda 11:37
Sziasztok !
Írjátok, hogy az extrákon nincs magyar felirat. Angol van ?
0