Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2004. június 2., szerda 1:38
?????????????????????
0
2004. június 1., kedd 5:51
Én régi videós(DVD)-s vagyok 45 éves.
Nekem minden megvan ami (nekem) számít videón, és DVD-n.
Tudok Angolul (Amerikaiul), Németül.
5 különböző versionban-ban van meg az Alien különböző kiadása.
Alámondás,eredeti szinkron, Farkas,vhs. stb.
Az első (másolt) kazettámon alámondás volt. Azóta is az a legjobb.
Örülök, hogy eljutottunk attól az első másolatól a mai szintig.
Most az "Antioni-Nagyítás" című filmjéért izgulok, talán megjön.
Ez a kiadás, nagyon jó, de biztos nem a végső.
Tisztrelettel:szinténrajongó
0
2004. június 1., kedd 5:49
Én régi videós(DVD)-s vagyok 45 éves.
Nekem minden megvan ami (nekem) számít videón, és DVD-n.
Tudok Angolul (Amerikaiul), Németül.
5 különböző versionban-ban van meg az Alien különböző kiadása.
Alámondás,eredeti szinkron, Farkas,vhs. stb.
Az első (másolt) kazettámon alámondás volt. Azóta is az a legjobb.
Örülök, hogy eljutottunk attól az első másolatól a mai szintig.
Most az "Antioni-Nagyítás" című filmjéért izgulok, talán megjön.
Ez a kiadás, nagyon jó, de biztos nem a végső.
Tisztrelettel:szinténrajongó
0
2004. március 18., csütörtök 8:44
Nagyon köszönöm Nektek is és mindenkinek, valszeg igazatok van. Az a baj, hogy túlságosan szeretem ezt a sagát, és  extra kritikus szemmel néztem. Azt hittem, ez lesz a gyűjteményem egyik legtökéletesebb darabja! Hiába, na, naív vagyok még dvd-téren!  :)  Még egyszer nagyon köszi a segítségeket!!!
0
2004. március 16., kedd 9:35
Kedves tomcooper!
Bár fülhallgatóvan nem próbáltuk hallgatni a filmet, az biztos, hogy nem a Te lemezed rossz. Ez egyszerűen a DVD-formátum sajátosságából adódik. Olyan nem fordulhat elő, hogy több ezer ember lemezén jó a hang és a kép, de egy lemezre rossz hang került. Egyedi hibák általában teljes lejátszási problémákhoz vezetnek, és többnyire az adott lemez fizika sérüléséből adódnak. Olyan azonban nem nagyon fordulhat elő, hogy a lejátszással nincs gond, a kép jó, csak éppen atöbb ezer lemezből egy lemezen rosszabbul szól a hang - ez ugyanis digitális technika.
Minden bizonnyal a kiadvány más példányainál is ugyanazt tapasztalod majd, mint a sajátodnál.
0
2004. március 15., hétfő 18:56
Hát igen, botrány hogy az extrák nem kaptak feliratot.
0
2004. március 15., hétfő 17:49
tomcooper! szerintem nincs a gépeden 5.1 -es dekoder azért érezheted tompának a hangot./persze ez csak tip./
0
2004. március 15., hétfő 1:25
Ha neked jó tomccoper kedd (16.-a), akkor én kiviszem neked a Moszkvára a sajátomat. Írj vissza, ha tudsz, aztán majd megbeszéljük.

Üdv!
0
2004. február 29., vasárnap 17:09
Üdv Mindenkinek!
Évek óta látogatója vagyok az oldalnak és rendszeres olvasója a fórumoknak. Eddig nem írtam sehova, de most "tollat ragadtam".
Ma megnéztem az Alient (még csak ezt), és nem ültem s.ggre tőle!
A kiadvány (díszdoboz) nagyon igényes, lemezek sértetlenek, nekem mongyuk neonzöldek a tartók (vki írta, hogy neki neonsárga, mindegy, fura),stb.
Felirathiányt megtárgyaltátok, nekem a hanggal kapcsolatos a kérdésem. Házimozim nincs, számítógépen, fülhallgatóval (nem ér kiröhögni :)) ) nézem a filmeket és feltűnt, hogy a bal oldal gyengébben szól. Elővettem a Legacyt, hál'istennek azon is, de ott még az alapzaj is nagyobb, azon anno azért nem tűnt fel. Viszont a magyar hangsáv annyira botrányosan szól fülessel, hogy az vmi borzalom!!! Balról a szinkronhangok szólnak, de a film eredeti hangjai iszonyú tompák!!
A kérésem annyi volna, próbálja már ki vki fülessel belehallgatni a filmbe, hogy nem-e az én lemezem rossz (füles biztos jó, mert kipróbáltam másik filmmel is), mert potyára nem akarom visszavinni. Valószínűleg felesleges a kérés, mégis hálás lennék, ha vki tenne egy próbát! Előre is köszi.
Bocs Mindenkitől, ha nem idevaló témát feszegetek.
0
2004. február 25., szerda 20:04
Ma jött meg a film csúcs.És sértetlen a dvd.
0
2004. február 25., szerda 12:50
Hát még ha hozzáteszem, hogy március nyolcadika az előrendelés határideje, és már tegnap (24-én) sem tudta a japán Fox garantálni a szállítást...
:-(
0
2004. február 21., szombat 12:12
Mikor postáznak uraim? Nem biztos hogy túlélem már.
0
2004. február 18., szerda 18:28
Mit láthatunk majd a jövő héttől? Észrevehető különbségek a korábban megjelent ALIEN LEGACY és a most megjelenő ALIEN QUADRILOGY képminőségében.
A kiválasztott film: A NYOLCADIK UTAS A HALÁL.
A korábbi kiadás bitrátája 7,25 volt, az újé 8,52 lesz.
A felső kép a LEGACY-ból, az alsó a QUADRILOGY-ból való.
További részleteket az érdeklődő a www.dvdbeaver.com honlapon találhat.

0
2004. február 3., kedd 0:16
Az ember még csak-csak bemagyarázza a feleségének, hogy az a Quadrilogy doboz már évek óta ott porosodik a polcon, szó sincs új vételről, de hát egy ilyen böszmét azért már nehéz feltünés nélkül a lakásba csempészni.
Mondjuk azt a japán o-line boltost sem irigylem, akinek ezt kell becsomagolnia :)
0
2004. február 3., kedd 0:04
Hát bakker...

Ez az Alien Quadrology japán "díszdobozos" kiadása. Potom 60.000 forint. Ja és MINDEGYIK részen van DTS hang (ellentétben az amerikai kiadással). Az első két rész külön is megvásárolható. A japánok mostmár tényleg be*******
0
2004. január 21., szerda 11:29
A 2.pont téves: Nekem megvan a VHS doboz. A VHS-en a rövid változat van. Csak videótékákban adták ki jóval előtte a rendezői változatot.
A VHS díszdoboz idejét teljesen tévesen írták ki. Az idő a rendezői változaté de a film az alap verzió. 100%
0
2004. január 21., szerda 8:13
Szerintem ha ennyire foglalkoztat a kérdés, meg kéne nézned a VHS és a DVD változatot is. Nem néhány másodperces, hanem ennél hosszabb időtartamú eltérést emlegetsz (több percet), amire azért fel lehet figyelni, pláne egy Alien-rajongónak.
0
2004. január 20., kedd 23:30
"A DVD digitális formátum, a képkocka/perc adta szabványból adódó különbség az oka az eltérő hossznak" -> erre már én is gondoltam, de ha ebből adódna a különbség, akkor más filmek hosszában is valamennyi eltérést kellene észlelni a két különböző formátum között. Ennek ellenére - egy másik filmet is lemérve - tökéletesen megegyezett a hossz dvd-n is és vhs-en is!
"Egyébként a műsoridőt sohasem adják meg pontosan, gyakran hozzászámolják a feliratot is, máskor pedig nem" -> ezt természetesen számításba vettem és nem a gyárilag megadott műsoridőkre, hanem a sk mért teljes hosszokra utaltam.
0
2004. január 20., kedd 22:51
"A DVD digitális formátum, a képkocka/perc adta szabványból adódó különbség az oka az eltérő hossznak" -> erre már én is gondoltam, de ha ebből adódna a különbség, akkor más filmek hosszában is valamennyi eltérést kellene észlelni a két különböző formátum között. Ennek ellenére - egy másik filmet is lemérve - tökéletesen megegyezett a hossz dvd-n is és vhs-en is!
"Egyébként a műsoridőt sohasem adják meg pontosan, gyakran hozzászámolják a feliratot is, máskor pedig nem" -> ezt természetesen számításba vettem és nem a gyárilag megadott műsoridőkre, hanem a sk mért teljes hosszokra utaltam.
0
2004. január 20., kedd 11:32
Nem akarom védeni az InterComot, de ebben a kérdésben a 20th Century Fox a ludas. Nemhogy feliratot az extrákra nem engednek rakni (!), még a magyar szinkronnal ellátott lemezük is kevesebb, mint 5, ráadásul azok is surroundosak.
0
2004. január 20., kedd 11:27
az interfosos katalógusban az van, hogy csak az eredeti verziók lesznek szinkronnal.
1.: Miért nincs szinkron a másik verzió alatt is???
2.: A 2. részből annak idején a dobozos VHS-en a rendezői változat volt. Akkor most azon a DVD-n a rendezői lesz szinkronnal és a másik nem??
3.: Az extrákat olyan rohadt nehéz lett volna lefordítani?? Mióta kapható már az előző?! Ha az új extrákat nem is de azokat feliratozhatták volna!

INTERCOM SUX!!!!!
0
2004. január 20., kedd 10:53
Nem lesznek feliratozva az extrák, ami engem meglehetősen bosszant is. Bár gagyogok valamit angolul, nem vagyok olyan perfekt, hogy tökéletesen értsem a feltehetően filmes és "alienes" szakzsargont sűrűn használó extrák angol szövegét. Így a kilenc lemezes kiadás korongjainak a fele ha nem is felesleges számomra, de némi csalódással veszem majd a kezembe.
Egyébként érdekes, hogy általában a játékfilmek esetében vannak olyan rajongók, akik nemcsak hogy nem vesznek meg szinkron nélkül egy lemezt, de az se mindegy nekik, hogy milyen szinkron kerül a korongra. Az, hogy bizonyos kiadványok figyelemre méltó mennyiségű extráiról gyakran még a felirat is hiányzik, érdekes módon kevesebb tiltakozást vált ki.
0
2004. január 20., kedd 1:06
Ja, tudja valaki, hogy az extrák feliratozva lesznek-e? Igaz, tök mindegy, a rajongókat nem befolyásolja, de jó lenne elérni már végre, hogy teljes értékű árut kapjunk a pénzünkért.
0
2004. január 20., kedd 1:02
macready: a DVD digitális formátum, a képkocka/perc adta szabványból adódó különbség az oka az eltérő hossznak. Egyébként a műsoridőt sohasem adják meg pontosan, gyakran hozzászámolják a feliratot is, máskor pedig nem.
0
2004. január 6., kedd 0:47
Üdv! Mit gondoltok, hogyan lehet az, hogy az egykor még vhs-en itthon megjelentetett Aliens rendezői verziója 154 perces volt, viszont ugyanez a verzió dvd-n már csak 148 perc?
0