Keresés

Alien Tetralógia (9 DVD)

2007. november 27., kedd 22:59
Azért, mert a Japán emberek kicsik. Ezért közelebb van a fülük a földhöz, tehát jobban hallják a mély, dübörgő hangokat. Látják, hogy világít a DVD-jükön/házimozi erősítőjükön a DTS logo, ezért megnyugszanak és kiegyensúlyozottak lesznek. Emiatt jobban , precízebben dolgoznak, tehát jobban, többet termelnek, ami jó a gyárnak, ahol dolgoznak, ugye. Ez pedig a FOX!!!!!  Sírni fox, ha megveszed, mert Te nem fox hallani semmilyen különbséget, értsd már meg végre!!!!
0
2007. november 27., kedd 22:56
Parasztvakítás gondolom, jobban el lehet adni. De lehet nincs igazam
0
2007. november 27., kedd 22:55
Téged, lófaszt érdekel?
0
2007. november 27., kedd 22:54
Annyit tudok igérni, hogy amikor megjöttek japánból  a filmek akkor meghallgatom melyiknek milyen a hangja. De mit vársz mert max annyit fogok mondani , hogy azt a kurv@ anyját de király vagy azt tök mindegy.
0
2007. november 27., kedd 22:52
Jó ezt értem, de gondolj bele, egy olyan gyártónak, mint a FOX, miért érné meg kamú dts hangot feltenni egy kiadványra? Vagy a japánoknak miért érte meg, hogy mindegyik részre tettek dts hangot? Olyan áron is, hogy a második és harmadik filmhez nem választható a mozis változat. A harmadik filmhez még audiokommentár sincs. Akkor mégis csak miért érte meg a sok fáradozás?
0
2007. november 27., kedd 22:47
"Szarból nem lehet várat építeni"
0
2007. november 27., kedd 22:43
Akkor minek van dts hang? Állítólag a japán dts nagyobb hejet foglal, mert nagyobb a bitrátája. Akkor ez egy kicsit is furcsa, ha ennyire komoly dts hang van a filmeken, akkor miért nem szólnak ütősen a dts hangok?
0
2007. november 27., kedd 22:34
Tony Leung-nak megvan, és itt olvashatod a véleményét. Most akkor mi több kell még?
0
2007. november 27., kedd 22:32
Engem lófaszt érdekel ez az értékelés. Engem olyan valaki érdekel, akinek megvan a japán változat. Ő mondja el, hogy mit tapasztalt hang terén.
0
2007. november 27., kedd 21:56
Aszitted? Miből? :)))
0
2007. november 27., kedd 21:52
Azt hittem, szeptemberi vagy!
most posts by TM
0
2007. november 27., kedd 21:49
Na, ne OFFoljuk szét a topikot. :)))
0
2007. november 27., kedd 21:48
Csak 26 és nem szűz... :)))
0
2007. november 27., kedd 21:48
Értem hát! Te vagy a 40 éves szűz! :-)
most posts by TM
0
2007. november 27., kedd 21:47
Amúgy én is ASIA-fan vagyok, ha érted a célzást... :)))
0
2007. november 27., kedd 21:47
:)))
0
2007. november 27., kedd 21:46
Abban semmi poén nincs, s még az ázsia-fanok sem lesznek tőle idegesek. :-)
most posts by TM
0
2007. november 27., kedd 21:43
Nem inkább a Tégla eredetijében szerepelt? :)))
0
2007. november 27., kedd 21:41
A Tégla remakejében játszott. Magyar neve Ferenc Laci. :-)
most posts by TM
0
2007. november 27., kedd 21:37
Ki az a Tony Leung?
0
2007. november 27., kedd 1:03
Google a barátod.
0
2007. november 27., kedd 0:42
Amúgy meg itt a DVDextra hangértékelése Tony Leung tollából az első három részhez, ezek ismeretében nem csodálkozom a dts hiányán:

Alien:

"Volt szerencsém a film dts keveréséhez, amely a szinkronok miatt már nem fért fel a korongra. Mindenkit megnyugtatok, a Dolby Digital 5.1-es angol hang egy cseppet sem marad el a jóval nagyobb helyet igénylő eljáráshoz képest, szóval annak hiányáért kár sopánkodni."

Aliens:

"...ha jót akartok, akkor a szinkron létéről nem vesztek tudomást, s inkább az angol hang + felirat kombinációját választjátok. Ez sem tökéletes, a film surround-hangzása meglehetősen töredezett, atmoszféra helyett csak innen-onnan bevágódó zajokkal szolgál, néhány ezek közül ráadásul borzalmas minőségű."

Alien 3:

"Sajna, a speciális változathoz nem állt rendelkezésre stúdióban rögzített hang, a színészeket pedig nem kívánták újra összeterelni az utószinkron végett, ezért a Fox ún. dialies felvételekből dolgozott, azaz a forgatás során felvett hanganyagból keverték ki a beszédhangokat. Ez a kényszerű megoldás számos jelenetre rányomta bélyegét, ugyanis ha valaki épp akkor nyitotta ki a száját a felvételeken, mikor a háttérben valamilyen zaj keletkezeet (a kellékek, a helyszín vagy egyszerűen a forgatás hangjai), akkor ezek is rögzítésre kerültek. Ne csodálkozzunk hát, hogy ha a speciális változat dialógusait nézve furcsa zajokat hallunk feltámadni, aztán hirtelen elhalni. A hangra ezen felül nem sok panaszunk lehet: Elliot Goldenthal lendületes filmzenéje betölti a szobánkat, gyönyörű tere van, de a surround hangeffektusok sem maradnak el tőle. A subwoofernek dolga igazán csak a film elején és végén támad, de akkor aztán átveszi az irányítást."

Hát, nem tudom, ha ezek után is kell a japán verzió, akkor menthetetlen vagy...
0
2007. november 27., kedd 0:37
Hát, ha új szinkront csináltak volna... az első kettőnek nem ártott volna, mert a DVD-re felkerültek valami kritikán alulian szarok, egyedül a 3-4 szinkronja élvezhető...
0
2007. november 27., kedd 0:30
Szerintem akkor nem lenne olyan jó a kép. Viszont írták nekem, hogy a japán változatnak ntsc a képe. Az mit jelent?
0
2007. november 27., kedd 0:20
Viszont magyar 5.1 lehetne rajta!
0