Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2004. június 18., péntek 11:44
Van egy csomó klassz film, amit én is szívesen megrendelnék, 2-es régió, oksi, de hol találok olyant, ahol van felirat is (mármint magyar)?
Köszi a segítséget.
0
2004. június 18., péntek 9:16
Egy jó angolos segítsen légyszi, hogy írjam meg egy online boltnak, hogy nem értek ide a rendelt dvd-k és nézzenek utána ha tudnak. Nekem is csak az olvasás megy angolból :)
0
2004. június 18., péntek 8:34
Most az EzyDVD-n 20AUD alatt van egy csomó film, pl.: Ryan közlegény, Gladiátor, Szellemirtók, X-akták; ja és mindegyiken van magyar felirat R2/R4-es lemezek
0
2004. június 18., péntek 2:41
"Abba bele sem merek gondolni, mennyibe kerül mondjuk Amerikába pénzt küldeni"

ne tudd meg :)) e-bay rulez! :))
0
2004. június 18., péntek 2:10
Nálam ez a pénzküldözgetős módszer biztosan nem működne. Egyszerre átlag 3-4 rendelésnél képtelen lennék nyomon követni, hogy hova mikor mennyi pénzt küldtem és odaért-e már. Abba bele sem merek gondolni, mennyibe kerül mondjuk Amerikába pénzt küldeni. A rendeléseim nagy része ugyanis onnan van.

Aki tud, az csináltasson rendes kártyát, ha nem tud, akkor virtuálisat.
0
2004. június 18., péntek 1:52
"Kötekedés helyett viszont örülnél, hogy megosztom tapasztalataimat,"
Ok, bocsánat, ne érts félre, örülök neki, de ahogy ezt leírtad (kézpénzt a cd-tokba), az számomra több mint hajmeresztő. De tényleg, mennyi idő amig odaér a pénz?

Nekem eddig kb. fél tucat csomagom tűnt el. Kétszer is előfordult, hogy újraküldték a csomagot, aztán később mindkét példány befutott. Vagyis remekül "lenyomozták" az eltűnés helyét.

"A módszer egyáltalán nem macerás."
Ahhoz képest, hogy kártyával otthonról, 1 perc alatt bármit azonnal megrendelhetsz, ez akár a "macerás" szó definíciója is lehetne.

""Váltasz jó drágán pénzt..." Ezt nem egészen értem."
Pénzváltónál az eladási áron veszed a valutát, a bank viszont levonáskor középárfolyammal számol.

"Másrészt nem hiszem, hogy bárki megteheti, hogy VISA vagy American Mastercard-os bankártyát "szerez" magának - főleg ha esetleg iskolás az illető."
Egy rendes VISA kártyához kell egy nagyobb nyitóösszeg (amit akár kölcsön is lehet kérni, ahogy én is tettem), de ha ez nincs, már több banknál is van kifejezetten netes rendelésekhez virtuális/elektronikus kártya, amelyekhez nem kell komolyabb nyitóösszeg.

"Én úgy nézem, te nem vagy igazán képben."
Mármint miben? Való igaz, én mindig is kártyával rendeltem, de már lassan öt éve csinálom és a gyűjteményem nagy része külföldi rendelés. Készpénzt csak egyszer kaptam valakitől postán, egy elrettentő figyelmeztetéssel együtt a postától.

"American Mastercard"
Ki nincs képben? :)
0
2004. június 18., péntek 0:38
Valóban nem mindenki kaphat olyan kártyát amivel rendelgetni is lehet. Így akiknek nincs, de ez a szenvedélyük, azoknak jó, hogy létezik ez a megoldás is (még ha macerás is lehet a kártyáshoz képest). Mindenki úgy rendel ahogy tud, a cél a lényeg. :-)
0
2004. június 17., csütörtök 23:11
"Te valószinűleg új lehetsz még itt..."
Elég rendesen benne vagyok már ebben a rendelősdiben, és tudom, hogy működik. Ezt konkrétan a sendit közölte velem, ugyanis füttyre nem fognak küldeni egy másik filmet. Azt le tudják nyomozni, hogy hova nem jutott már el. Lehet félreérthető voltam. Kötekedés helyett viszont örülnél, hogy megosztom tapasztalataimat, és ötletet adok annak, aki esetleg nem talál egy ritka, esetleg nálunk meg sem jelent filmet.
A módszer egyáltalán nem macerás. "Váltasz jó drágán pénzt..." Ezt nem egészen értem. Csak annyiért váltod, amennyit ér. Kb. 3e Ft-ból ki szoktam jönni, ami egy ritka és eredeti DVD-ért nem pénz.
Másrészt nem hiszem, hogy bárki megteheti, hogy VISA vagy American Mastercard-os bankártyát "szerez" magának - főleg ha esetleg iskolás az illető. Én úgy nézem, te nem vagy igazán képben.
0
2004. június 17., csütörtök 21:23
Jesszusom! Ez a módszer nekem baromi lassúnak, macerásnak és bizonytalannak tűnik. Pénzt kell váltani (jó drágán), be kell menni a postára feladni, fizetni a postaköltséget, megvárni míg kiér, levelezni a bolttal...
Nem lenne egyszerűbb csinálni egy bankkártyát?

"sem haladja meg a 800 Ft-ot (ami még mindig az Xpress postaköltsége alatt van)"
De postaköltséget akkor is kell fizetni, ha külföldről rendelsz. Vagy a Sendit-nél nincsen?

"még cseregaranciát is vállalnak"
Ahol nem vállalnak, onnan nem is szabad rendelni.

"le lehet nyomozni a posták utvonalát, hogy a csomag meddig jutott el"
Te valószínűleg új lehetsz még itt. Vagy még nem veszett el csomagod. Nem lehet lenyomozni.
0
2004. június 17., csütörtök 20:34
Mi (nemzetközileg elfogadott bankkártyával nem rendelkezők) ezt a következőképpen szoktuk csinálni: a pénzt -lévén külföldi cégről van szó- előre elküldjük, a rendelés(ek) cime(i)nek és számának pontos megadásával, persze előtte nem árt erről tájékoztatni egy e-mailben a céget (a pénzt természetesen az adott ország pénznemében kell küldeni). Mindezt ajánlott küldeményként, értékbiztositást sem árt kötni rá - ez igy összeségében sem haladja meg a 800 Ft-ot (ami még mindig az Xpress postaköltsége alatt van). Erről azonban a postásnénit nem kell tájékoztatni, érdemes egy üres cd-tokba rakni a pénzt a levéllel együtt, mintha cd lenne benne. Jómagam és még nagyon sok ismerősöm rendelt ugyanezzel a módszerrel, és eddig hiánytalanul és hibátlanul megjött minden holmi, még Hong-Kong-ból is. A Sendit-en nagyon szivélyesen válaszolnak minden kérdésre, és mint emlitettem, még cseregaranciát is vállalnak - az elkeveredett holmit pótolják (felmerülhet a kérdés, hogyan bizonyitjuk, hogy elkeveredett - le lehet nyomozni a posták utvonalát, hogy a csomag meddig jutott el).
0
2004. június 17., csütörtök 19:35

Nekem van egy pár DVD filmem és kazettám amit az amazon.com-tól rendeltem, mivel itthon nem lehetett ezeket a filmeket megvásárolni.

Ott csak bankkártyával lehetett fizetni.

Lily
0
2004. június 17., csütörtök 19:20
"az emlitett két cégnél semmiféle bankkártyára nincs szükség"

Lehet természetben is fizetni? :)
0
2004. június 17., csütörtök 19:18
jézusKirály: azt hogy érted, hogy semmilyen bankkártyára nincs szükség a rendeléshez? Utánvéttel küldenek?
0
2004. június 17., csütörtök 18:20
Pl. az Amazon.co.uk vagy a Sendit.com (ex BlackStar)-ról érdemes rendelni, mert angol illetve ir telephelyüek, ergo 2-es régiókódba tartoznak és nemhogy magyar felirat, de még magyar szinkron is megtalálható sokukon (sok esetben 100%-ig ua, mint az itthon forgalmazott kiadvány - fele, de előfordul, hogy negyede áron is beszerezhető igy). Még azért is érdemes ellátogatni ezen cégek oldalaira, mert egyrészt elég bő a kinálatuk (nem egy ritka filmet beszereztem már igy), másrészt sokszor anyagilag jobban kijön az ember, mintha itthon venné meg. Harmadik szempont pedig, hogy az emlitett két cégnél semmiféle bankkártyára nincs szükség, sőt, cseregaranciát is vállalnak (a Sendit legalábbis). Negyedrészt meg ez a rendelgetősdi azért buli is. :)
0
2004. június 17., csütörtök 17:48
Ha kiválasztasz egy filmet, akkor utána próbáld a "See more product details" gombot. Menni fog. :-)
0
2004. június 17., csütörtök 1:22
Az AMAZON oldalakon miért ilyen kevés infó van a Filmekről ?
Honnan lehet szerezni több infót ?
0
2004. június 12., szombat 23:10
Mastercard-hitelkártyával lehet rendelni az biztos!
0
2004. június 12., szombat 10:28
Derceto: oké köszi, vettem a lapot! ;) Azért kösz, hogy válaszoltál! :)) Már alig várom, hogy rendeljek 1-2 filmet kintről.
0
2004. június 12., szombat 9:43
:))))))))))
0
2004. június 12., szombat 1:21
Az RTFM közkedvelt rövidítés, különösen a jóindulatú, türelmes rendszergazdák körében akikhez a kezdő felhasználók bármikor fordulhatnak kérdéseikkel. RTFM = Read The Fucking Manual!

Fordítás: Kedves érdeklődő, az online boltok helpjében minden szükséges információt megtalálsz.
0
2004. június 11., péntek 22:56
Derceto: köszi a választ! Halkan kérdezem mi az a RTFM??
0
2004. június 11., péntek 22:36
0
2004. június 11., péntek 22:29
0
2004. június 11., péntek 18:18
Ha valakit érdekel, akkor a sendit.com-ról most akciósan rendelheti meg a Bátrak igazsága (Courage Under Fire) című filmet, potom 5 fontért... Ez postaköltséggel együtt kb. 2500 pénz lesz (már ha jól számoltam :)))) ).
0
2004. június 11., péntek 16:41
Hitelkártyával biztosan lehet fizetni, bankkártyával is (kivéve Visa Electron, Maestro). A konkrét fizetési lehetőségek és a postaköltségek tekintetében pedig csak annyit tudok mondani, hogy RTFM...
0