"Kötekedés helyett viszont örülnél, hogy megosztom tapasztalataimat,"
Ok, bocsánat, ne érts félre, örülök neki, de ahogy ezt leírtad (kézpénzt a cd-tokba), az számomra több mint hajmeresztő. De tényleg, mennyi idő amig odaér a pénz?
Nekem eddig kb. fél tucat csomagom tűnt el. Kétszer is előfordult, hogy újraküldték a csomagot, aztán később mindkét példány befutott. Vagyis remekül "lenyomozták" az eltűnés helyét.
"A módszer egyáltalán nem macerás."
Ahhoz képest, hogy kártyával otthonról, 1 perc alatt bármit azonnal megrendelhetsz, ez akár a "macerás" szó definíciója is lehetne.
""Váltasz jó drágán pénzt..." Ezt nem egészen értem."
Pénzváltónál az eladási áron veszed a valutát, a bank viszont levonáskor középárfolyammal számol.
"Másrészt nem hiszem, hogy bárki megteheti, hogy VISA vagy American Mastercard-os bankártyát "szerez" magának - főleg ha esetleg iskolás az illető."
Egy rendes VISA kártyához kell egy nagyobb nyitóösszeg (amit akár kölcsön is lehet kérni, ahogy én is tettem), de ha ez nincs, már több banknál is van kifejezetten netes rendelésekhez virtuális/elektronikus kártya, amelyekhez nem kell komolyabb nyitóösszeg.
"Én úgy nézem, te nem vagy igazán képben."
Mármint miben? Való igaz, én mindig is kártyával rendeltem, de már lassan öt éve csinálom és a gyűjteményem nagy része külföldi rendelés. Készpénzt csak egyszer kaptam valakitől postán, egy elrettentő figyelmeztetéssel együtt a postától.
"American Mastercard"
Ki nincs képben? :)