Az én tapasztalatom az, hogy bizonyos esetekben igenis érdemes külföldről rendelni CD-t és DVD-t is! Annak ellenére, hogy a vámosok az Amazon.com, Amazon.de, és Amazon.uk küldeményeket már nézegetik. Nekem több küldeményemet fel is bontottak, és meg is vámolták!!!! De olyan áruházak küldeményét, mint a Barnes&Noble nem piszkálják (ez könyvekre specializálódott, és a könyv szerintem vámmentes!). Szóval többször és több helyen van LEÉRTÉKELÉS, nem csak idehaza. Lásd BOMBAÁR! Ilyen esetben már tényleg megéri vásárolni. Szóval a vásárlásnál mindenképpen meg kell nézni, hogy milyen régió kódos a vásárolni kívánt DVD. Az USA-ban általában mindig 1-számú, van persze ettől eltérő is, de Európában mindenütt 2-es van. Ha valakinek nincs lejátszója, ami az 1 kúdolásút tudja, akkor a filmet nem fogja tudni megnézni! Hazai kereskedelemben kapható DVD lejátszók kizárólag 2 kodolásúak! De azt is tudni kell, hogy a kódoláson felül a formátum is különbözik az Amerikai és Európai DVD-k között. Amerikában minden NTSC formátumú, Európában PAL formátumú. Ezt persze ma már minden DVD lejátszó tudja, de szerintem ezt is nézni kell, mert nem biztos, hogy a legolcsóbb készülékek ezt tudják. De igazából ez a probléma a TV készülékeleknél van, mivel, ha a TV nem rendelkezik NTSC lejátszási normával, akkor a DVD lejátszó ugyan lejátsza a lemezt, de a TV-n mégsem látható a film! Szóval összegezve elég összetett a probléma, de ha mindez tisztázott, akkor már csak egy VISA kártyára van szükség, amivel fizetni lehet. És ha valaki elég figyelmetlen, és elkapja a vásárlási láz, úgy előfordulhat vele az, hogy idegenek megszerzik a VISA kártyájának számát és leemelik a pénzét, mint nekem is (potom 100eFt-omat!!!), és akkor már nem biztos, hogy megéri vásárolni! Szóval a kérdésre nekem ez a válaszom! :-(