Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2021. június 13., vasárnap 16:49
P1eTr0 írta:
Sziasztok!

Visszaolvasgatva a hozzászólásokat, nem sikerült teljesen eligazdonom a kérdésemben.

Ha most rendelek még Angliából filmet (tehát július 1-ig tuti ideér), akkor most milyen egyéb költséget kell fizetnem? A rendelésem 100 font fölött van, ez biztos. Már rég rendeltem onnan és akkor még semmi "trükk" nem volt a dologban. Megkaptam a csomagot és kész. Most nem tudom, mi a helyzet...

Amúgy Zavvi a bolt, ahonnan jönnének a termékek.

Előre is köszi a válaszokat.

Ez a Zavvi oldalára van kirakva:

"BREXIT UPDATE
zavvi can confirm that your shopping experience will not be impacted, and you will be able to continue to place orders as usual.

For customers located in the EU, most of our products will ship from our distribution centre within the EU and therefore ordering with us will continue as normal.

For any products shipping from the UK to addresses in the EU, tax and duties will be settled on your behalf with our courier, so there is no cost to you."

Nem lesz semmilyen plusz költséged. :)
0
2021. június 12., szombat 20:33
P1eTr0 írta:

Ha most rendelek még Angliából filmet (tehát július 1-ig tuti ideér), [..]

Mivel UK már néhány hónapja nem tagja az Európai Uniónak, ezért alapvetően az ottani rendelést illetően nem feltétlenül releváns a július 1-es határidő. (Hiszen az ominózus változás az EU-n kívüli, kis értékű csomagokra vonatkozik alapvetően.)

A lényeg, hogy 27% ÁFA minden csomag esetében felszámolásra kerül.

A te 100 EURO-s rendelésednél nem is kérdéses (de pl. két hónapja sem lett volna az), valamint valamenniy (pár száz forinttól-pár ezer forintig) még vámügyintézési költség is, amit a Magyar Posta fog felszámolni.

Tehát a rendelésed 100 EURO + a Zavvi szállítási díja (8-10 EURO körül van most Magyarországra?) + kb. 30 EURO ÁFA + egy-kétezer forint vámügyintézési díj lesz a teljes összeg, amit fizetni fogsz.

Tudom... szívás. Én is csak ezért sajnálom, hogy a BREXIT mellett döntöttek. :)
0
2021. június 12., szombat 17:50
Sziasztok!

Visszaolvasgatva a hozzászólásokat, nem sikerült teljesen eligazdonom a kérdésemben.

Ha most rendelek még Angliából filmet (tehát július 1-ig tuti ideér), akkor most milyen egyéb költséget kell fizetnem? A rendelésem 100 font fölött van, ez biztos. Már rég rendeltem onnan és akkor még semmi "trükk" nem volt a dologban. Megkaptam a csomagot és kész. Most nem tudom, mi a helyzet...

0
2021. április 14., szerda 17:16
2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, így elvileg minden árutartalmú küldemény vámkezelésre kerül majd. 150 eurós érték felett ráadásul vámot is kell majd fizetni.

http://www.pcx.hu/julius-1-tol-megszunik-a-kulfoldi-rendelesek-afamentessege-es-jon-a-vameljaras-is
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2021. február 9., kedd 14:10
Mr.Sterling450 írta:
Sziasztok!

Valaki közületek rendelt már idén a Zavvitól? Ha igen, mik voltak a tapasztalatok? Kellett a termékek ára+postaköltségen felül valamit még fizetnetek kézhezvétel előtt? Köszönöm a segítséget előre is!

Nekem egy hete jött egy Zavvis csomagom. Nem volt semmilyen pluszköltség rá.
1
2021. február 9., kedd 10:25
Sziasztok!

Valaki közületek rendelt már idén a Zavvitól? Ha igen, mik voltak a tapasztalatok? Kellett a termékek ára+postaköltségen felül valamit még fizetnetek kézhezvétel előtt? Köszönöm a segítséget előre is!
-1
2021. január 12., kedd 0:02
Igen... Ezért is furi hogy az amazon.co.uk úgy csinálja ahogy, de ennek mondjuk örülök. Csak uge itt meg az a gond hogy nem mindig ott vannak a legjobb árak + van ami ott nem kapható.
0
2021. január 11., hétfő 17:31
Nem a VÁM a sok hanem a 27% áfa + a 3500ft kezelési költség!
0
2021. január 11., hétfő 17:23
Most kaptam a NAVtól választ, röviden annyi hogy bár VÁMot nem kell fizetni, de áfát igen 22 EUR fölött, plusz a kezelési költség.
0
2021. január 5., kedd 2:10
Kíváncsiságból kiszámoltam és kb 95 font felett tényleg olcsóbb haza rendelni, Import Fees Deposittal meg Postával, mint a UK-ba, ingyen postával.

Pl: a Star Wars: The Skywalker Saga UHD kiadvány 150 GBP, de haza, összesen, mindennel 140,57 GBP.
0
2021. január 5., kedd 2:01
Kicsit pontosítanék: Eloszja 1,2-vel az eredeti árat (tippre a helyi, UK áfát "leveszi") a kiadványokból, és az eredeti ár 5%-át utána rárakja, mint Import Fees Deposit. Gyakorlatilag nagyobb értékű rendeléseknél jobban megéri haza rendelni, mint a helyi barátomhoz, olcsóbban jön ki...

(Az arány illetve a százalék két próbarendelés alapján jött ki, illetve innen ki lehet számolni, hogy 88,3...%-át fizeti ki az ember az eredeti árnak+posta)

Viszont az a gondom, hogy az Arrow nem tudom, hogy ezt hogy oldja majd meg, így írtam a NAV-nak, hátha válaszolnak :D
0
2021. január 4., hétfő 22:29
Az angol Amazon már hozzáadja az Import Fees Depositot a 22 EUR érték feletti rendelésekhez, gondolom az áfa és a kezelési költség miatt.
0
2021. január 4., hétfő 21:34
Ez engem is érdekelne, mert most rendeltem a dodaxtól, és ilyenkor már vissza szoktak jelezni hogy feladták a cuccost.
0
2021. január 4., hétfő 20:54
Változott valami az Angliából történő csomagrendelés terén most így brexit véglegesítése után?
0
2020. szeptember 3., csütörtök 1:31
Köszönöm az info-kat!
0
2020. augusztus 27., csütörtök 23:25
Múlt évben július 24.-én rendeltem meg és fogalmam sincs hogy pontosan hány nap alatt jött meg, csak azt tudom hogy 1 hónapon belül megjött.
0
2020. augusztus 27., csütörtök 20:37
Én mindig tőle szoktam vásárolni (már privátban, kihagyva az ebay-t, így olcsóbb is) és Őt csak ajánlani tudom mindenkinek. Garantáltan jól és biztonságosan csomagol!
Amúgy jó lassan jött akkor meg a Kapcsolat BD-d, nekem általában tőle 5-8 nap alatt itt van minden.
Amúgy most sajnos a COVID miatt még mindig nincs szállítás Koreából! Hétfőn beszéltem vele onnan tudom.
0
2020. augusztus 27., csütörtök 17:21
Ezt az eladót nyugodtan ajánlom. A Kapcsolat BD-t rendeltem meg tőle 1 éve és 1 hónap alatt megjött simán, minden probléma nélkül. Persze most be kell kalkulálni a Korona-vírus miatti esetleges késést.

https://www.ebay.com/itm/The-Legend-Of-1900-Blu-ray-w-Slipcover/323746692982?epid=216106105&hash=item4b60ce7f76:g:Ck0AAOSw7RtdmpC8
0
2020. augusztus 27., csütörtök 12:54
Én elég rég óta tanakodom, hogy megrendeljem-e az "Óceánjáró zongorista legendája" című filmet Dél-Koreából... :)

Egészen csodálatos, kiváló film, egy nagyon szép Blu-ray kiadásban, viszont ha sérülten érkezik, akkor nagyon "macerás" a garanciális csere.

Van közöttetek bárki, aki rendelt már onnan (akár egy ismert) webáruházból? (Ebay-en keresztül.)

Ez a kiadvány sok eladó kínálatában elérhető, és úgy látom, hogy csak Dél-Koreában jelent meg.
0
2020. augusztus 27., csütörtök 11:57
Kanadából egyszer de mivel csak egy film volt egy karton borítékban küldték. Meg is volt picit horpadva, persze nem biztos hogy a szállítás miatt. De nem csomagolták be jobban hogy csak magába jött.
0
2020. augusztus 26., szerda 16:57
Usát nem szoktam (nem tudnám lejátszani úgyse), ebay, amazon.uk, de amúgy mindegy, honnan jön, ha sima bubis borítékban küldik (és abban fogják), akkor lutri, milyen állapotban lesz.
0
2020. augusztus 26., szerda 2:40
Sziasztok! Ki honnan szokott US kiadványokat rendelni? Van valakinek olyan helye akik "magyar posta állóra", jól becsomagolnak mindent? Van egy pár ami kellene, viszont félek hogy a magyar posta rendesen összenyomná mint ahogy azt tette jópár rendelésemmel. (A szóban forgó két kiadvány: The Complete Films of Agnes Varda és a Gretel and Hansel)
0
2019. január 29., kedd 22:09

Fejetlenség, legfőképp... :D :D
0
2019. január 29., kedd 5:20
Egyszer csak ennyi lett a postaköltség.Sajnos már nem ingyenes,így érdemes átgondolni a rendelést.
0
2019. január 29., kedd 2:50
2021-től a 22 eurónál kisebb értékű postai küldeményekre is adót kell fizetni.
most posts by TM
0