1. AVATAR - lehet, hogy a történet nem túl eredeti, de egy mesénél az is számít, hogy ki és hogyan mesél, és Cameron tudja, hogy kell. Engem nem a 3D vett meg, hanem a nagyszerű mese, és Pandora csodálatos világa. A téma, amiről szól: a szerelem, a szépség, környezetünk, világunk védelme, a pusztító emberi természettel szemben - ezek olyan - lehet, sokak számára elcsépeltnek tűnő - témák, amelyekről nem lehet elégszer szólni...
2. GRAN TORINO
3. ELCSERÉLT ÉLETEK - Jó pár évvel ezelőtt nem hiszem hogy sokan hitték volna a hallgatag pisztolyhősről és kemény zsaruról, hogy az érzelmek ilyen széles skáláját tudja közvetíteni filmjeiben az emberek felé. Egy éven belül két ilyen film egy nyolcvanéves rendezőtől... Csak gratulálni lehet.
4. BENJAMIN BUTTON KÜLÖNÖS ÉLETE - Fincher új műfajban mutatkozott be és ismét sikerült nagyszerű filmet készítenie
5. KÉPLET - Mostanában divat Cage szerepválasztásait szidni, de szerintem Alex Proyas mozija közel sem szolgált rá a negatív felhangokra. Számomra egy izgalmasan bonyolódó misztikus thriller volt a film, s ezen a több helyen kilógó CGI sem tudott változtatni.
6. TERMINÁTOR - MEGVÁLTÁS - Sokakkal ellentétben nekem nem volt különösebb gondom az új T-mozival, szerintem az új történet is elég jól csavarodik. Nem Cameron mozi, de egy tisztességes Terminátor film.
7. A MÁGUS - Kiváló szereplők egy kellemes csavaros történetben.
8. DISTRICT 9 - rendhagyó scifi, időszerű mondanivalóval. Érdekes filmélmény volt.
9. X-MEN KEZDETEK - FARKAS - a kívűlállók története akciómozivá alakult, de így is érdekes, izgalmas adalék a korábbiakhoz.
10. FEL - Kiváló, kissé szomorkás Pixar mozi, nem feltétlenül gyerekeknek
Ahogy látom, a filmes ízlésem nem igazán fedi az itteni közízlést - nekem tetszett több - itt többnyire negatív visszhangú alkotás - és kiesett a listámból több favoritnak számító cím is:
pl: Engedj be - egyszer jó volt, de úgy látszik a vámpírvilág továbbra sem áll közel hozzám, eddig az egyetlen vámpírtémát bolygató film, ami megvett kilóra, az Coppola Drakulája
Star Trek - soha nem sikerült megkedvelnem a Star Trek - számomra (!) mesterkélt, és néha megmosolyogtató - világát, s ez ezzel a filmmel sem változott
Becstelen brigantyk - lehet, hogy Tarantino zseniális - nem is akarom vitatni - , de valahogy mégsem nekem készülnek a mozii - s ez alól a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban sem kivétel .