Keresés

Alien antológia - Limitált tojás-szobros változat (6 BD) (Blu-ray)

2010. október 13., szerda 17:30
Ez a hasonlat akkor lenne jó, ha 5-10 év múlva ugyan azt a szalonautót vennéd meg 500 000 forintért. Jelenleg DVD-nél ez a helyzet, pl. a pár éve 4-5000 forintos fémdoboz kerül most fóliásan 900-ba.
0
2010. október 13., szerda 17:30
Én az autót a ráköltött pénz mennyiségének érzékeltetésére írtam. Az autók avulnak, használódnak és mindig fejlődnek technikai téren. Ott ok, ha az ára is csökken a réginek, de mondjuk a Star Wars dvd-ken ugyan az van 3000 Ft-ért, mint az enyémen 15000 Ft-ért. Pont ugyanaz.

A bd-k is lehetnének elérhetők, ha megfordítanák a dolgokat, ha nagy piacok vinnének annyit, drágábban, az ő fizetésükhöz mérten, hogy simán kompenzálnák, ha nálunk a csóróknál jóval olcsóbb lenne. Ehelyett látjuk mi van. Nem a nagy piacoknak kéne olcsón adni, hanem nekünk és rajtuk behozni. : (
0
2010. október 13., szerda 17:27
Az autós példa nagyon nem jó.
0
2010. október 13., szerda 17:21
luxuscikk
0
2010. október 13., szerda 17:21
Én annyit tennék hozzá, hogy az egy dolog, hogy az annó 8300-ért megvett Moulin Rouge dupla dvd thx minősítéssel a gyűjteményem egyik legnagyobb becsben tartott darabja. Az dvd volt a dvd összes vívmányával. dts hang, tökéletes kép, millió extra, rejtett extrák stb. Amit a dvd tudott, azt ez a lemez kihasználta. Egy forintját sem bántam meg, hogy kifizettem rá, milliószor láttam, DE ha legközelebb megnézném a filmet, inkább hd-ban tenném, mert most már jobb vetítőm van stb és a dvd nem hozná azt a minőséget, amit elvárnék tőle MAI SZEMMEL. Ehhez pedig meg kellene vennem újabb 7e-rt a bd-t. Valószínűleg meg is teszem amúgy. Annó a kis crt tv-n az ember nem tudta felmérni hogy a dvd-nek mik a korlátjai, így bedőlt a bullshitnek a tökéletes moziélményről. Azért 2001-2002-ben nagyon kevés itteni embernek volt projektora amin azért érződött a felbontás hiánya, illetve hd ready lcd tv-je.
0
2010. október 13., szerda 17:19
Az a furi, hogy egy 5 millióért megvásárolt autót 10 év múlva 500 000 ft-ért eladva senki viszonyát nem változtatja meg az autókhoz pl. Az mindenkinek természetes :D
Mikor megvettük a DVD-ket, az volt a csúcs, azt fizettük meg hogy jobb minőséget nézünk mint a VHS. Egy jó darabig lehetett még kapni VHS-t is a DVD mellett... Most a BD-nél is ezt a különbséget fizeted meg. Nem kötelező áttérni, nem mondta senki. DVD-t jóval több helyen lehet kapni. Ez egy prémium szolgáltatás az igazán minőségőrülteknek...

A másik dolog, hogy Magyarországon jelen körülmények között úgy gondolom hogy még a DVD is luxuscigg SAJNOS, nemhogy a BD... Ez viszont szomorú
0
2010. október 13., szerda 17:17
Félreértettél. A filmjeimet pont ugyanúgy szeretem mint régen, nem lett sem jobb, sem rosszabb csak azért mert nem nagyfelbontású, de a bd-vel kapcsolatban már jóval óvatosabb vagyok. Az mint írtam eléggé csesztet, hogy egy kocsi ára van polcomon és mára szart sem ér piaci értéken, de ennek pont az a lényege, hogy egy másik kocsi árát már nem rakok fel a polcra csak azért mert kék és nem rohanok megvenni a tojást, sőt most is inkább ha veszek, tv sorozat dvd-ket veszek és nem bánom egy percig sem.
0
2010. október 13., szerda 17:16
Azt azért jó lenne tudni, hogy lehet-e majd külön csak tojást venni húszezerért. :)
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 17:15
Részben egyet tudok érteni veled...
0
2010. október 13., szerda 17:13
Hahahaha.
0
2010. október 13., szerda 17:10
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2010. október 13., szerda 17:07
Ezek csak akkor tények, akkor a TE tényeid, ha a kincseidhez annyi kevés személyes kapcsolat, kötődés sem társul, hogy a külsőségek, a külső körülmények, a trendiség az egészet seggbe tudja rúgni. Holott valójában nem létezik megfelelési kényszer.
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 17:01
Ez nem gondolkodás kérdése, ezek szomorú tények, amik figyelmeztetnek hogy ne kövessem el még1x ugyanazt a hibát csak kékben.
0
2010. október 13., szerda 16:59
Hát ez az! Ezt nem fogom soha megérteni. Nem Mol-részvényeket vettünk, hanem örökérvényű, jó filmeket. Hol érdekel, hogy mit áraztak le abból, ami már megvan? Arról nem is beszélve, hogy a gyűjteményem egyre nagyobb részét már semmilyen boltban nem lehet megvásárolni, se 9900-ért, se 99-ért. Ettől értékes. Akárcsak a bakelitlemezek, vagy a régebbi kiadású könyvek, a szép antik bútorok.
Ikeába a leghülyébb ember is el tud menni ájpoddal az agyában, abban nincs semmi művészet. :)
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 16:58
Jó kérdés.
Egyrészt mert kurvára bosszantó, mint tény, másrészt a bd-hez való viszonyomat változtatta meg leginkább.
0
2010. október 13., szerda 16:52
Nos, ha te így gondolkodsz a saját gyűjteményedről, akkor a problémák benned vannak, nem a közegben.
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 16:50
De ha a nagy részét magáncélra, nem továbbértékesítésre vetted, mint pl. én, akkor miért a piaci ára határozza meg számodra a gyűjtemény értékét, miért nem a saját viszonyulásod feléjük?
0
2010. október 13., szerda 16:47
Mivel a terjedelmes válaszomat valamiért az istenért nem küldi el a rendszer ezért röviden válaszolok. Igencsak megváltoztatja az ember hozzáállását, ha az értékes, nagy becsben tartott gyűjteménye egy zacskó chips értékével lesz egyenértékű néhány év alatt.
0
2010. október 13., szerda 16:35
Erre azt tudom mondani, hogy számomra az a beetetett, aki szerint a dvd egy rakás kaki, amitől szabadulni kell, mint egy leprástól. Aki felül mindenféle hóbortnak, fényképezős telcsinek meg hasonlóknak, az csak fizessen, elvégre sikerült hagynia magát a célcsoportba rángatni.
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 16:33
Újfent előre örültem, bár már akkor tudtam, hogy ez lesz, csak a javíthatatlan optimizmusom megnyerte a csatát. Az egy dolog, hogy a korábban közölt ár közel felével tér el a végső, de még az átvételi határidő is lerövidül. Nem is értem. Pont ideális lett volna karácsonyra, de ezt én novemberben nem fogom tudni megvenni. Pedig tényleg szerettem volna országon belül megoldani a dolgot, még a negyvenegynéhány is belefért volna, de így inkább passzolom. Nem tudom mennyi jön be az országba, de óriási meglepetés lenne, ha ez így ebben a formában elfogyna. Amúgyis eredeti hanggal nézném, nem is értem miért zavar a szinkron hiánya.

Egyrészt öröm, hogy egyáltalán megjelennek még ilyen kiadványok nálunk, de leginkább csak bosszúság. A Vissza A Jövőbe BD-trilógia sem fog elmenni ilyen áron. Kintről olcsóbban megvan egy olyan kiadvány, amitől a szék mellé ül az ember. Áh, hagyjuk is.
0
2010. október 13., szerda 16:29
Ha válság van az egyik oldalon, akkor válság van a másik oldalon is. Meg a péknél, meg a tejesnél, a vizesnél és az áramosnál is. Ott ráadásul szarnak rá, ha azt mondod, hogy régebben könnyebben kifizetted a rezsidet.
Nekem az furcsa, hogy néhány "egyszeri" számára színtiszta megdöbbenést okoz, hogy a hobbi tárgya is drágul minden mással együtt.
most posts by TM
0
2010. október 13., szerda 16:25
Erre egy magyarázat van :) Mozigépész, illetve beállítások. Volt már olyan, hogy a film első öt percében nem is pont a vászonra vetítették a filmet, a vászon alsó két méterében semmi nem volt, a teteje persze lemaradt... 5 perc után illetve a hangosodó morajlás hatására eszmélt a kedves gépész úr. Ha már azt nem sikerül megoldani hogy a filmet pont a vászonra juttassák, gondolod érdekli hogy a kép gyönyörű éles legyen? :D A lehetőség és a technika adott, az ember a leggyengébb láncszem :D

Mindenkitől bocs az OFF-ért.
0
2010. október 13., szerda 16:09
a 4K-s vetítő egy dolog, meg hogy mi jön ki rajta. 1080-s vetítővel is lehet dvd-t vetíteni a minőség még ettől nem lesz 1080-s. Nem tudom voltál e moziba mostanság, de én ott még éles képet a leghátsó sorokból sem láttam egy jó ideje. Homály az egész, pedig látószögbe nem nézek kisebb képet otthon sem, de a 720s vetítőm szebb képet vetít 720s anyaggal, mint ami 1-1 moziban van, vetítsen bármiről.
0
2010. október 13., szerda 16:02
"A lényeg: az ember egyszer benyelte hogy drágán ugyan, de tiéd a tökéletes minőség, másodszor már nem fogja, még ha tény is, hogy úgymond az eredeti 35mm-es kópiáról nem lehet 1080-nál nagyobb felbontást kinyerni. Bár itt is jön az IMAX 70mm-es film, 4K-s kép :)"

2 perce szakadok a röhögéstől... A 35mm-es filmből nem lehet 1080-nál nagyobb felbontású képet kinyerni :D Hát ha Blu-ray-ről vetítenének a mozik 1080-as felbontású képpel, eléggé kiábrándító lenne a végeredmény...  Még a kisebb digitális mozitermek is 4K-s vetítőkkel dolgoznak.
Ami pedig az IMAX-et illeti, a 4K hát... A minimális DMR felskálázás 10240x7470-es felbontásra történik.
0
2010. október 13., szerda 15:44
:-)
0