Keresés

Trója (Blu-ray)

2012. április 18., szerda 22:03
Köszönöm. Holnap terveztem. Köszi!!!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. április 18., szerda 22:02
megéri megvenni. Nem fogod megbánni.
0
2012. április 18., szerda 21:35
:-) Azt gondoltam, hogy van hang és kép, na de milyen? :) Tudom, színes és a fül számára hallható, de minőségileg is megüti a BD szintjét?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. április 18., szerda 21:33
Van. Van. A film szerintem sem nagy szám.
0
2012. április 18., szerda 21:29
Érdemes megvenni? Hang? Kép?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. december 21., szerda 16:19
DVD-n megjelent,ha jól tudom.

(szvsz jobb lett,mint a mozis,bár a Tróját akkora nagy filmnek nem tartom)
0
2011. december 21., szerda 15:56
a bővitett nagyon más? Gondolom Mo-on nem fogják kiadni?
0
2011. december 21., szerda 15:48
pedig gyengébb,mint a bővített változaté.nekem volt szerencsém mindkettőhöz.
0
2011. december 21., szerda 14:45
kár,hogy eddig nem láttam ezt a filmet. Nagyon tetszett és nagyon jó film. Szeretem a történelmet föleg a görögök történelmét. Nekem a kép szépnek tűnt, nem tudom lehet bennem van a hiba?!
0
2011. december 21., szerda 13:10
köszi szépen!
0
2011. december 21., szerda 12:56
popup menüs.az összes régebbi Warner BD ilyen.
0
2011. december 21., szerda 12:54
a trója BD-nek nincs önálló menüje? Ahogy beraktam a lemezt egyből a film kezdődik!
0
2011. április 24., vasárnap 22:20
Én egyiket sem láttam, legalábbis BD-ről. Csal egy 720p-s verzióm (avi) van jelenleg, ami a mozis változatból készült, azon viszont én nem láttam hibát.
0
2011. április 24., vasárnap 22:18
hehe, értem, engem is bántana. még holnap estig gondolkodom rajta, h átvegyem-e vagy megvárjam az Mo-n esélytelen rendezőit...
0
2011. április 24., vasárnap 22:04
amennyiben hitelesek a tesztek akkor valóban gyengébb némileg a képe a moziváltozatnak,mint a később kiadott rendezőinek.bár ez utóbbival nincsen semmi gond,a mozis kiadás képét még nem láttam (bár én a moziverziót nem is szeretem).
0
2011. április 24., vasárnap 22:02
20 percenként feltűnik 1 db. csak hát a HD-hez szokott szememet már bántja az ilyen! :)
0
2011. április 24., vasárnap 21:57
Köszi mindkettőtöknek a választ.

Ezek a piszkok mennyire zavarók? Nagyon, vagy csak itt-ott jelennek meg?
0
2011. április 24., vasárnap 20:59
nincs baja a képnek, csak van benne kópiapiszok, vagy mit tom én mi az. amikor elhasználódik a tekercs és vannak ilyen kis bevillanások. na azok nincsenek eltüntetve. ennyi hibája van csak.
0
2011. április 24., vasárnap 20:01
"Lehet h azért, mert PC-n keresztül, PowerDVD-vel nézem a BD-ket, ami szoftveresen képes javítani a képen?"

A PowerDVD csak a DVD filmeket javítja fel szoftveresen (a TrueTheater effektek összes funkciója alapból kikapcsolt módra vált BD lejátszásakor és nem is bekapcsolható közben csak a DXVA) ,bár tény,hogy más szűrőket használ és a szoftver is sokkal gyorsabb filmbetöltés terén is,mint egy asztali játékos.
0
2011. április 24., vasárnap 19:50
"Összességében úgy vélem ezt az akciós árat megérte a film!"

Ezt jó hallani. Nekem most kéne átvennem vagy törölnöm a filmet, és nagyon nem tudom, mitévő legyek. Egyik kedvenc (történelmi) filmemről van szó, de gagyi minőséget nagyon nem szeretnék venni, még akciós áron sem.

Ha sokan panaszkodnak a képre, lehet h kihagyom, bár az eddigi panaszos filmek egyikénél sem tapasztaltam túl nagy hibákat. Lehet h azért, mert PC-n keresztül, PowerDVD-vel nézem a BD-ket, ami szoftveresen képes javítani a képen?
0
2011. február 3., csütörtök 0:35
Minden zeneszerző imád lopni saját magától mondjuk ebben főleg Hans Zimmer jár élen, de azért hallottam én Morricone-től is olyan dallamokat, amiket már előtte felhasznált esetleg kevésbé befutott filmjében...
0
2011. február 3., csütörtök 0:09
Nekem egyik kedvencem a Trója, ezért NAGYON meglepődtem, mikor meghallottam az Avatar zenéjét, nem csak hogy hasonló, hanem az egyik főtémája még dallamában is ugyanaz. Pl amikor az Avatarban ég az erdő az egy az egyben a Trója zenéje.

A DC valóban hozzátesz sok apróságot a jelenetekhez, amik tényleg jók, de sajnos a zenéket is megváltoztatták benne, ami viszont nem jó. Az addigi mély, "veszélyes", izgalmat adó dobokat lecserélték egy heroikusabb (talán nyálasabb) ezerszer hallott valamire, amitől elvesztette a film a tempóját. És ott is van zene, ahol eddig jó érzékkel nem volt. Pl. a Hektór-Akhilleusz párbajból teljesen kiölték a feszültséget.
És most figyelj: nem egyszer felhasználták benne a Majmok Bolygója zenéjét.
Szóval a DC tetszik is meg nem is.
0
2011. február 2., szerda 23:34
jah hát így nem is csoda a zene furcsasága:

"A 2000-ben elkészült Viharzóna után 2004-ben ismét együtt dolgozott Wolfgang Petersen rendezővel. A Trója stábjába meglehetősen furcsán került be. A film zenéjének megírását eredetileg Gabriel Yaredre bízták, s ő a lehető legjobban igyekezett is teljesíteni a feladatot. A Warner Bros. embereinek mégsem tetszett az alkotás, és szerződést bontottak vele. Mivel a tervezett bemutatóig már nagyon kevés idő maradt, és mert elhalasztani semmiképp nem szerették volna, nagyon gyorsan új zeneszerzőt kellett találniuk. A választás James Hornerre esett, akinek ilyenformán alig két hete volt a zene megírására és felvételére."
0
2011. február 2., szerda 23:20
Sokszor nem láttam ezt a filmet, utoljára talán 2005-ben az érettségire való készülődés közben néztem meg angolul (egyből 3 tárgy kipiálva: idegennyelv, történelem, irodalom, bár nem egészen hű Homéroszhoz a film), de most jól esett újranézni. Ugyan DVD-n is megvan, de talán egyszer járt a lejátszóban, akkor csak a dvdzoomnak készülő menüképek miatt.
Tudom, hogy van belőle DC is, lassan azt is meg kellene nézni, hátha hozzátesz a filmhez. Nem azért, mert rossz lenne, de van pár helyen némi hiányérzetem.
Érdekes, hogy ennyire realisztikus lett a film, Akhilleusz anyján kívül az istenek nem jelennek meg, de gyakorlatilag róla sem tudni, hogy ember vagy isten, és Poszeidon kígyói sem tűnnek fel, amik elkapják Laokoónt. Ezeken meglepődtem, de a film végéig Akhilleusz sem sérül meg ezzel is megtartva a kételyt a nézőben, hogy akkor ő most ember vagy isten vagy micsoda. Persze a sérülése azért a helyén van.
Ami nagyon érdekes az a zene. Valamikor kb egy évvel ezelőtt, valaki felvetette, hogy honnan ismerős neki az AVATAR-ban hallott zene. Aztán kiderült, hogy a Trójában is hasonló taktusok csendülnek fel. Hát ha James Horner lop, akkor igaza van lopjon magától, de ez iszonyat gáz! A zene alapjáraton nem illik ehhez a filmhez, a kürtök vagy harsonák (nem értek a zenéhez), szólói nem csak hogy hasonlítanak az AVATAR OST-re hanem gyakorlatilag ugyanazok sok helyen. Csak amíg ahhoz a filmhez nagyon illik a zene, addig ebben a filmben nagyon idétlen. És az igazán vicces az, hogy a múltkori Titanic nézéskor is voltak ebben a két filmben is hallható taktusok, sőt a My Heart Will Go On-ban is megtalálható, de a legmeglepőbb, hogy a Kétszáz éves emberben is felcsengenek.
A BD képe számomra kicsit csalódás volt. Elég éles ugyan, meg szépen látszanak a ráncok is és a pajzsok díszítései is, viszont egy 2004 filmnek BD-n nem kéne tele lennie kópia piszokkal! Főleg nem sötét jelenetekben ahol még szembeötlőbb a hiba. Lehet, hogy régi a transzfer, mert elég régen megtalálható a WB, BD promóciós reklámjaiban a Trója, de akkor is ez nagyon zavaró!

Összességében úgy vélem ezt az akciós árat megérte a film!
0
2010. szeptember 16., csütörtök 12:44
Furcsállom, hogy még senki nem nyilatkozott erről a BD-ről lévén a film szerintem
nagyon is jól sikerült főleg a rendezői változat ezért is szomorú hogy nem az vagy
az is került a korongra!!
Sajnos a BD képminősége kifejezetten csalódást okoz,valahogy a színek nem elég
élénkek a felbontás pedig nagy totáloknál láthatóan gyenge!
Már a DVD directors cut_nál is látható volt hogy hozzányúltak a képhez és nagyon is pozitív lett az eredmény.
Szerencsémre még korábban sikerült megszereznem a rendezőit MKV 1080P-be
ami köröket ver e remek BD-re képminőségben ami azért szégyen tekintve hogy
egy tömörített verzióról beszélünk.
A hang rendben van még a szinkron is jól szól,az extrák a dvd verzió extrái természetesen dvd felbontásban.
Azért vettem meg ezt a lemezt hogy végre tökéletes minőségben meglegyen ez a film még ha csak az eredeti is,de sajnos továbbra is az MKV verziót fogom nézni,
így teljes pénzkidobás volt ez számomra.
Ha esetleg rajtam kívül más is megvette kíváncsi lennék a véleményére!
0