Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2014. augusztus 23., szombat 19:08
Akkor nekem szerencsém volt,csak a Flinstons van ilyen tokban,még én raktam régen ebbe,mikor úgy találtam,ez a tok másra nem jó.

Ezenkívül még 4 kétlemezes kiadvány:

Quo Vadis
Volt egyszer egy Amerika
Nem félünk a farkastól
Schindler listája

A lemezeket tüzetesen megnézve,semmi gond a külsejükkel.

Én magam lejátszási hibát csak nagyon erősen karcos kölcsönzői lemezeken és nagyon koszos,de letisztítható szintén tékás kiadványokon tapasztaltam.

Egy filmet fedeztem még fel,ami régen ilyen tokban volt,van is valami a szélén,de gond nélkül lejátszható.

Mindez persze lejátszótól is függhet.Volt gondom makulátlan lemezzel is,amiről kiderült,a hibátlan külseje ellenére hibás és a cserelemez ment is.
0
2014. augusztus 22., péntek 23:34
A felhősödés leginkább némely Sony-kiadványoknál jelentkezett, az MGM-nél meg volt egy konkrét széria, ami a nullára redukálódott használhatóság jogcímen, ilyenre nyomták a feliratos Terminátor 1-et még annak idején, amit jobb országokban cseréltek is hibátlanra.
0
2014. augusztus 22., péntek 23:31
Sajnos a lejátszást is befolyásolja, még számítógépen is. Én is így jöttem rá.

Elég ha gépen beolvastatja az ember mondjuk a DVDshrink programmal, az az utolsó byte-ig analizál első körben, mielőtt kidobná a korong tulajdonságait. Na így akadt meg az Igazságosztó esetében is, pont azon a helyen, ahol előtte lejátszás üzemmódban.

Én egyre biztosabb vagyok abban, hogy a tok hibája, mert az ugyanabban az időszakban vásárolt, ugyanolyan nyersanyagra nyomott korongok, amik más fajta tokban vannak, azoknak az égvilágon semmi baja nincsen.
0
2014. augusztus 22., péntek 22:32
Megnéztem az általad felsorolt címeket, kb. a felénél tapasztaltam én is ezt a jelenséget. Ez egyébként lejátszási problémát is jelent vajon? Hogy derül ki? Végig kell nézni az egész filmet, vagy az extrákat is, stb.?

Illetve ez lehet tényleg a tok hibája és nem a lemezé? Akkor viszont a felelősség azé a kiadóé, aki nem megfelelő minőségű tokban árulja a lemezt és az így tönkre mehet (persze ugyanez igaz a nem megfelelő minőségű lemezre is).

Ha ez tényleg így van, akkor egy gyűjteményben ez jelentős kárt jelenthet, az eredeti DVD-ken kötelezően nézett „Ne lopj!” filmek után ismét egy megerősítés, hogy milyen jó, hogy x éve kitartóan vesszük a filmeket (és nem „megszerezzük”).
0
2014. augusztus 22., péntek 20:07
És a felhősödés?

Néha az egész lemezt érinti,pl.Gyalog galopp első kiadás,néha a szélét,régi kétlemezes Columbia filmek.

Ráadásul ott van a Rózsaszín párduc rajzfilm.Díszdoboz,két szép külsejű lemez és két másik,amire rossz ránézni.
Semmi logikát nem látok.

A tokokra persze figyelek,de inkább a használhatóságot nézem.Amiből nehéz kihámozni,azt eldobom,a négynyilasból is azért van kevés,mivel nagyon bizonytalannak ítéltem.Nincsen két egyforma.
0
2014. augusztus 22., péntek 19:18
Akkor a Flintstones is még a régi, első verziójú négynyilasban van, mint nekem pár korai Warner-filmem, azoknak sincs bajuk hálistennek. Úgy vettem észre, amiben az FHE termékei voltak, azok a tokok a bűnösök...
0
2014. augusztus 22., péntek 18:46
Hát nem tudom,nekem a teljes Flinstons sorozat ilyen tokban van és semmi elváltozás.
Van néhány filmem ilyen kétlemezes tokban.Ott sem látok semmit.

Amit én látok néhány filmen az érthetetlen koncentrikus köröket(néha karcokat),méhsejtmintázatot leszámítva,azok a "felhők".

A Rózsaszín Párduc rajzfilm díszdoboz a legdurvább.Az első két lemez ocsmányul néz ki,a másik kettő szinte hibátlan.
Ráadásul külföldön készült.
Van USA lemezem is,pár hónap alatt szépen elfelhősödött...

Viszont a lejátszást ezek a hibák nem érintik.

Az újabb lejátszók sem kedveznek a lemezeknek.Nem jön ki teljesen a tálca,úgy kell beszuszakolni a lemezt,a szélét sérülés érheti.Kivételkor is.
0
2014. augusztus 22., péntek 15:58
Drót 5. évad, majdnem összes lemeze.
0
2014. augusztus 22., péntek 14:42
Köszi!
0
2014. augusztus 22., péntek 14:40
Total Recall (2 DVD-s Legendák Klubja-változat, mindkét lemezt érinti)
Mr. Majestyk (Fantasy Film)
Dirty Harry 3: Az igazságosztó (FHE)
Tökéletes világ (Warner Home Video) - ebben nem vagyok biztos, teszt hamarosan
Azt beszélik.. (FHE)
Batman Antológia (FHE) - mind a négy filmet és az extralemezeket is érinti
Bolondok aranya (FHE)
Durr, durr és csók / Kiss Kiss Bang Bang (FHE)
Minden végzet nehéz (FHE)
Superman 2 (2 DVD, FHE) - csak a filmes lemez tropa
Trója (Rendezői változat, 2 DVD, FHE) - mind a két lemez rohadt
Viszem a bankot (FHE)
A Zodiákus (FHE)
Frequency (FHE)
Golyózápor (FHE) - ez még talán menthető, teszt hamarosan
Nászok ásza (FHE)
Oltári vőlegény (FHE)
Szerelmünk lapjai (FHE)

Egyelőre...
0
2014. augusztus 22., péntek 14:26
Elmondanád mely filmek lemezein tapasztaltad ezeket a hibákat?

Köszönöm!
0
2014. augusztus 22., péntek 14:03
Mivel pár napja szembetaláltam magam egy tárolás közben tönkrement DVD-lemezzel (amit még makulátlanul vettem 2009-ben), gondoltam átnézem a gyűjteményem, hogy más filmeket is érint-e a probléma. Mit ad isten, (eddig) 20 kiadványt selejteztem ki, amiknek ugyanolyan módon változott az állaguk (a korong peremétől kb. 2-3 milliméterrel beljebb koncentrikusan van egy karcnak tűnő elváltozás). Érdekes módon az összes abban a bizonyos négynyilas tokban van, amit már itt korábban enyhén szólva sem finomkodva ócsároltak egyesek. Úgyhogy én is beállok a sorba azok közé, akiknek nem jött be a kiadványok kivitele.

Van ennek a fajta toknak egy régebbi verziója is, amit még a Warner Home Video Magyarország használt, kicsit masszívabb is volt a fikázottnál, azok még nem rongálták a korongokat.

Szerencsére sem az Amaray, sem az Allaine tokok nem okoznak ilyesmit, még a sokak által gyűlölt Eco-tokok is megbízhatóak (eddig legalábbis nem észleltem rohadást az abban lévő lemezeknél).

Az a szerencse, hogy egyik film sem pótolhatatlan ritkaság, mindegyik beszerezhető, ráadásul fillérekért, úgyhogy nem ért jelentős veszteség. Így viszont neki kell állni a nagyüzemben történő tokcseréknek, a további romlást megakadályozandó.
0
2014. május 22., csütörtök 18:27
A Manda tokjaival mi a helyzet? Nekem nagyon nem tetszenek, hosszútávon nem lesz gond velük? Kicseréljem őket?
0
2013. november 3., vasárnap 16:49
A "szelektes" korongok a mai napig dzsuvásak: nem sikerült lecserélni a retardált csomagoló-brigádot?!?
0
2013. november 2., szombat 23:55
Ez érdekes cikk, s még Jamát is emlegetik benne:

http://www.origo.hu/filmklub/20131031-hibak-a-dvd-boritokon-a-forgalmazok-es-hollywoodi-studiok-marketingszempontjai.html
0
2013. július 30., kedd 19:02
Jó kis melót hoztál össze nekem, átnéztem a kb. nyolcvan darabos 3D-kollekciót, szerencsére egy dzsuvás sincs, de azért a veszélyeztetett korongokat megfordítottam a tokokban, biztos ami ziher. Köszi! :)
most posts by TM
0
2013. július 15., hétfő 2:04
Részvétem. Én továbbra is azt gyanítom, hogy valami gyári anyag keveredik rá. Szerencsére relatíve könnyen lejön. Viszont nálam tisztításnál (nem csak ennél a foltnál) apró vízcseppek maradnak a felületen, szóval tökéletes már nem lesz, remélhetőleg olvasási hibát nem okoz. A foltok eredeti formájukban gyanítom azt okoztak volna.

Kíváncsi vagyok, cserélik-e neked, én nem próbálkoztam vele, mert nem hittem benne, hogy megteszik (azért kell hozzá fény (asztali lámpa pl), hogy látszódjon a folt), és korábban már sikerrel távolítottam el - igaz jóval kisebbet -. Azóta a lentieket is leszedtem, bár jó sok meló volt... De tök jó, hogy ilyenekkel kell szívni.
0
2013. július 14., vasárnap 18:19
Ugyanebbe futottam bele pénteken 3 Disney kiadvány esetében is (A varázslótanonc BD+DVD / Verdák 2 3D (ebben legalább a 3D-korong makulátlan volt, így más módon cserélem a hibás 2D-lemezt) / Volt 3D (mind a két korong redvás)), holnap rámegyek a cserére, remélem összejön, különben dühbe jövök.
0
2013. július 14., vasárnap 12:57
Hali, csak a fényes fekete tokok ragacsosodnak vagy a matt feketék is?
0
2013. március 13., szerda 0:09
Ez szimplán össze van taperolva, ha tisztítás leviszi. Valakik "ügyesek" voltak csomagolás közben. Nekem a GHE-s Pankrátor BD-m néz így ki.

Amúgy Sony DADC korong ez, mint a BD-k 98%-a. Viszont ennek sem tesz jót, ha kézzel hozzányúlnak a hordozórétegéhez...
0
2013. március 13., szerda 0:04
Nem, IFPI felirat van rajta a kódon kívül, nincs Sony DADC felirat.
0
2013. március 12., kedd 22:53
Ez SONY DADC-s korong?
0
2013. március 12., kedd 17:04
A legjobb hordozó továbbra is a mágnesszalag.

Ennél már csak a bakelit tartósabb,de arra otthon nem lehet felvenni...
0
2013. március 12., kedd 15:03
Hát, sajnos nem mai vételek, úgyhogy ezeket már nem fogják cserélni... Mikor megvettem, nem volt kedvem ügyfélszolgálattal csatázni, bíztam benne, hogy lejön ez is, mint korábban.

Nem tudom pontosan mi lehet, nagyon vékony rétegről van szó, mintha pára lenne... Eddig víz + szemüvegtörlő kendő kombinációval próbálkoztam, az levitte, bár ekkora mennyiségben még nem találkoztam vele. Viszont bele-bele futok ebbe, és csodálkoztam, hogy még senki nem említette meg itt, mert nekem aggasztó tendenciának tűnik...
0
2013. március 12., kedd 11:55
Szép, a helyedben visszavinném vagy küldeném akitől vettem. 10 ezer ft-os kiadványnak nem így kellene kinézni. Ez amúgy valami trugyi nem? Karc az valahogy mélyebb. Ezt a "valamit" mivel szedted le foltmentesre?
Esetleg egy másik képet csinálnál milyen lett tisztítás után?
0