Találkoztatok már az alábbi BD lemez foltokkal? Megjelenés környékén vásárolt tépőcsíkos bontatlan kiadványok (pl. Bosszúállók, Hamupipőke 1-3), tehát már így jöhettek ki a gyárból. Viszont még senki nem jelezte itt, ezért kíváncsi vagyok, más is belefutott-e már. Asztali lámpa fénye alatt látszik. A kiadó az Intercom, többnyire 3D-s kiadványok, de nem feltétlen a 3D-s lemez. Már korábban is találkoztam velük, de nem ekkora foltokban, óvatos tisztítás szerencsére leviszi.
0
2013. március 4., hétfő 12:10
19
Nagyon bajos és körülményes a 9-10 éve megjelent kiadványok cseréje. Bár jelen esetben már sikerült is megoldanom. Az egyetlen szépséghiba a lemezek eltérő szitázása, de ez igazán semmiség.
A lejátszási hiba viszont mindenképpen összefügghet a foltosodással, mert mint írtam korábban is, kb. fél éve még nem volt jelen a képződmény a lemezben és nem szaggatott a kép sem. Minden lejátszás előtt automatikusan megnézem a lemezek felületét, amióta előbukkantak a különféle ragacsosodások, felhősödések. Tehát a folt az elmúlt fél évben jött a lemezre.
0
2013. március 4., hétfő 10:53
1130
Az a legnagyobb baj ezzel, hogy ami működik tőlünk nyugatabbra, az nálunk Magyarországon már nem igazán. Ilyenkor elvileg kapcsolatba lépsz a kiadóval és ő cseréli is. Angliában ez például tökéletesen működik is, ott ugyanis, ami egyszer megjelent azt lehet is kapni, nem csak pár hónapig vagy évig mint nálunk. Nemegy filmnek ott van vagy tízféle kiadása és gyakorlatilag mind be is szerezhető. Ezzel szemben itthon, ha egy lemez neagyisten megadja magát sokszor nem tudsz mit csinálni, mert a film már vagy nem kapható, így a kiadónak sincs, vagy már nem is annál a kiadónál vannak a jogok, stb. Mindazonáltal szerintem nem biztos(bár nagyon nem kizárt), hogy van összefüggés a folt és a jelentkező hiba között. Nekem is van egy filmem, aminél ugyanez a gond, nevezetesen az akadozó és kockásodó kép.(bár ez már az első megtekintésnél is így volt) Ott viszont semmilyen látható elváltozás vagy karc nincs jelen a lemezen, teljesen makulátlan. Mondjuk általában ha egy lemezzel gond van az már az első lejátszásnál jelentkezik, reméljük ami veled esett meg egy egyedi eset volt, és nem fog senkinek sem a fél gyűjteménye hasonlóképp elhalálozni, mert ez esetben aztán tényleg nem érné meg eredetiben vásárolni...
0
2013. március 3., vasárnap 14:57
19
Igen, nekem is több lemezem van (főleg kis kiadók kiadványai), ahol keresztben össze-vissza fehér "felhők", vonalkák vannak a lemezen, de a lejátszást nm befolyásolják.
Ebben az esetben viszont másféle foltosodásról lehet szó. Itt nem a lemez közepén össze-vissza vannak fonalkák, hanem szélről induló, sötétszürke színű, egybefüggő, homogén foltok okozzák a gondot. Olyan, mintha ráfojt volna valami, csak ez nem a külső felületen van, hanem a felső réteg alatt...
0
2013. március 3., vasárnap 12:19
1130
Hasonló foltosodás-felhősödés több kiadványnál megfigyelhető(kiadótól függetlenül), legtöbbször már a megvételkor is, nekem is van jónéhány. Nemegy már legalább 4-5 éve megvan, lejátszási gond egyiknél sincs. (még)
0
2013. március 2., szombat 23:19
19
Azóta átnéztem a Disney lemezeket. Hasonló foltosodás kezdődik az 1977-es Micimackó szintén 2004-ben kiadott lemezén is. A többinél egyelőre nem tapasztaltam ilyet, habár ez nem vigasztal...
0
2013. március 2., szombat 17:17
2464
A hideg kiráz az ilyen képektől.Tudom,hogy nem tart örökké egy DVD de azért fél év után ez durva. Remélem egyedi eset.Akkor talán megéri újra beszerezni.
0
2013. március 1., péntek 11:12
19
Ez volt az első gondolatom nekem is, amikor tegnap megláttam.
0
2013. március 1., péntek 11:08
13392
Áúúúúú. Ez így ránézésre sajnos kuka.
0
2013. március 1., péntek 11:03
19
Egyébként legutóbb kb fél éve volt nézve a film, akkor még nyoma sem volt a hibának...
0
2013. március 1., péntek 11:02
19
Sziasztok!
Találkozott már valaki az alábbi lemezhibával?
A folt nem a lemez külső felületén van, hanem a védőréteg alatt/adathordozó rétegben. A lemez A karib-tenger kalózai 1 első, 2004-es kiadása. A film 1 óra 04 percig hibátlan, aztán már csak szaggat...
0
2013. február 26., kedd 21:03
2738
:D
0
2013. február 26., kedd 21:02
52685
Különösen azoktól, akik a lakhelyük miatt realitás- és ragozási képességvesztésben szenvednek.
most posts by TM
0
2013. február 26., kedd 19:28
1219
Vigyázunk a vadparasztoktól :-)
0
2013. február 26., kedd 19:24
8977
Vigyázz, mert ezek ilyen tanyasi praktikák ám, lehet, hogy nálad nem működik.
0
2013. február 26., kedd 18:18
1219
Igen, valóban fura dolgok. Látom nem csak én találkoztam ilyenekkel. :-)
0
2013. február 26., kedd 17:38
6925
Az a folt alighanem belül volt.Azon a szappan sem segít,igaz a lejátszást sem zavarja.
A kedvenc lemezem,amin találtam egy apró foltot,majd kiderült,az a kis rész az egyedüli hibátlan része a lemeznek,a többi "kosz",csak szinte láthatatlan volt.
Ezért néha a makulátlannak kinéző lemez tisztítása is segít.
Egy tanács:rovarirtót ne fújjál rájuk,az lejátszhatatlanná teszi őket.Míg meg nem tisztítod...:)
0
2013. február 26., kedd 15:44
8851
Én találkoztam már boltban árult lemeznél is Ritek korongra írt változattal.
Persze a nagy stúdiók nemigen vetemednek ilyesmire.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. február 25., hétfő 22:26
1219
Aha, akkor ez csak az égetett lemezekre vonatkozik (amit otthon írogatunk ki) ugye amit a boltban veszünk BD,DVD mind préselt technológiával készülnek. Amúgy még mindig hihetetlen, hogy mondjátok a szappanos-víz lehozza a retket majd simán leöblíted. Volt egy foltos lemezem azt bevittem a forgalmazóhoz. Berakta a nő valami hiper-super pörgös valamibe előtte valami vegyszert nyomkodott rá (már tudtam előre, hogy elbassza) majd berakta ebbe a pörgős valamibe és kézzel tekerte a lemez meg valami szivacson pörgött. Kivette látom a lemez tiszta karc fehér folt rajta. A nő beszól: Látom ez sem segített, felmegyek bontok ki pár kiadást :D Felbontott a nő vagy 10-15 kiadást az összes foltos volt, talált az egylemezes kiadásoknál olyat aminek semmi baja azt adta oda. Mondom nem kéne ezt bevizsgálni mitől van az a nagy folt a lemezen? Azt mondták majd megnézik, köszönik a hiba jelzését. Ez a GHM-nél volt. De amúgy nagyon rendesek. Provideo vagy egy Warner a leveleimre sem válaszol ha hiba van. Ez az egy forgalmazó válaszolt és mondta menjek be hozzájuk megnézik.
0
2013. február 25., hétfő 18:32
6925
Sokat kölcsönzök tékából.Ott egyáltalán nem vigyáznak a filmekre.Nem is a téka,hanem a többi tag. Poros,piszkos,agyonkarcolt,ragadós lemezek,mégis lejátszhatóak. Igaz,néha kapnak egy szappanos fürdőt.
Amit utoljára betettem,azonnal kikockásodott.Letisztítottam,majd gond nélkül vitte a lejátszó.Az én hibám is volt,máskor megnézem a lemezt előre.
Egy szervizes hívta fel erre a figyelmemet,ne tegyek bele a lejátszóba a lemezekkel együtt valami szutymót is.
0
2013. február 25., hétfő 18:26
8977
Nekem a legrégebbi DVD lemezem elmúlt 13 éves. Semmi baja nincsen. (Mondjuk vigyázok is rájuk rendesen.)
0
2013. február 25., hétfő 17:43
6925
Én még nem tapasztaltam ilyet. Ez a házilag írott lemezekre lehet igaz,bár ott már jóval hamarabb.
0
2013. február 24., vasárnap 19:03
1219
Amúgy valaki tapasztalt már olyat, hogy 10-15 éves lemez és nem olvassa a lejátszó? Állítólag van a lemezeknek egy élettartama. Amerikában már csak a nagyon nagy gyűjtők vesznek lemezeket. Az átlag emberek iTunes-t használják és amit megvesznek egy winchesterre rárakják. Nekem pl. még mindig jobb amiért fizetek azt kézzel is megbírom fogni és egy szép látványt ad vissza a polcon :-) De remélem nem megy tönkre a lemez ha simán csak a polcon van. Nem bomlik le vagy valami. Erről ha valami szaki írna pár szót jó lenne.
0
2013. február 24., vasárnap 18:56
1219
Nekem LCD tv/monitor tisztító kendővel még mindig nem sikerült leszednem a 3 ujjlenyomatot. Olyan mintha rá lenne égetve. Mondjuk még semmit sem raktam rá csak szárazon próbáltam. Szerencsére nem karcoltam bele kicsit sem. Lehet újra meg kellene venni a filmet :-/
0
2013. február 24., vasárnap 17:01
6925
Továbbra is melegen ajánlom a babaszappant és a vizet,majd száradás után a vízfoltok ellen egy puha tisztítókendőt.