Nem a lemezen a tokban a lemezek alatt volt szétkenve úgy kellett tisztítóval kiszednem a szétkent csokit aztán hagytam száradni nehogy a dvd-be párologjon el a tisztító aztán azóta gyönyörű. Képzeld úgy vettem, hogy csoki szétkenve + az összes ilyen kis tüske ami a fogja a lemez kitörve 2 tartja mindegyik tokban a lemezt sajnos hiába kérdeztem akiknek megvan a lost, hogy hol tudok venni olyan tokot mint a 4-5. évadnak van. Senki sem segített :-( Esetleg most aki olvassa és nagyon otthon van a tokokban és megvan neki a lost és tudja, hogy milyen tok kellene adjon már linket ahol tudok olyat venni. Nagyon hálás lennék, mert így elég szánalmasan néz ki.
0
2013. február 24., vasárnap 14:18
14
Az első tisztítás után (kézfertőtlenítős cucc) volt tiszta gánya a lemez (annak ellenére, hogy sikeresnek tűnt a tisztítás), azóta a második "hideg vizes" szépen leszedte, így nincs mit lefényképezni. :S (Egyébiránt aki nem látott még ilyet, az képzelje el úgy, mintha egy hajszál vékony csíkban technokolt húzott volna végig a lemezen :D Így biztosan felismeri.)
Mellesleg én már régebben kísérleteztem eredeti lemezeken (hogyan lehet karc nélkül tisztítani, karcolás-mentessé tenni, melegíteni, hűteni stb...), de azok ilyen 100 forintos szutykok voltak :) A fogkrémes (CD-hez ajánlott) tisztítási/polírozási módszereket semmilyen formában nem ajánlom, azok csak rontanak a helyzeten, a 96%-os alkohol elég parás tud lenni. Rövid távon nem okoz semmit, hosszú távon meg még nem tudom. Az optikusok által is ajánlott szemüveglencse tisztítási módszer (az előző hsz-emben írtak szerint) viszont jónak tűnik. CD esetében neki lehet esni nyugodtan, DVD-nél viszont ügyelni kell arra, hogy a belső lyuknál lévő két réteg találkozásába ne folyjon víz, mert beljebb szivároghat és elkezdheti szétszedni a lemezt.
A karcokra meg én is allergiás vagyok, éppen ezért kísérleteztem a dolgokkal :D Csoki a lemezen? Tuti a kiadóhoz b.sztam volna a lemezt...
0
2013. február 23., szombat 21:24
5528
A tokot már az első adandó alkalommal likvidálnod kellett volna...
0
2013. február 23., szombat 21:12
1219
Az szép, én nem merném semmivel vízzel meg pláne nem. Nekem polcon van ablaktól kb. 3 méterre meg radiátortól is. Napfény sem éri. Remélem nem mennek tönkre. Habár úgy tudom a lemezeken van valami fólia és az alatt van az adat amit rápréseltek. Valaki írta már, hogy a karc sem okoz semmi bajt mivel csak ez a vékony fólia sérül. De igen esztétikailag zavaró nagyon. Nekem a LOST 2. évadnál már nem tudom a 3. vagy a 4. lemezen jött elő ragacs. De amikor az 5.évadban csoki volt szétkenve azon sem lepődtem meg. Egyik kedves fórum társam írta is ,hogy lehet az nem is csoki volt :D Rossz aki rosszra gondolt. Remélem olvasod ismét az írásom :-) Esetleg képet raknál fel? Elképzeljük milyen lett a tisztításod után is a ragacs? Ha nem nagy kérés ez feléd. Előre is köszönöm magam és azoknak a nevében is akik nem találkoztak még ragaccsal, hogy tudják mit kell nézni. Valakit azt sem érdekel ha szarrá van karcolva a lemez :D Működik akkor meg mi van? elven.
0
2013. február 23., szombat 18:55
14
Nálam az Animánia egyik lemezén volt ragacs (tavaly rendeltem és már így volt a dobozban), ezen kívül a Zathura érkezett a belső gyűrű környékén rátelepedett ragacsfolttal néhány hete. (Ha valakinek megvannak a kiadványok, érdemes rájuk néznie.)
A Zathura esetében egy érdekes dolgot figyeltem meg: a fentebb említett részről lemostam (kézfertőtlenítő géllel /régen bevált :)/) a trugyit, majd visszatettem a helyére. Ma egy isteni sugallat által megint elővettem a lemezt, amikor is a legrosszabb fogadott. A lemosott helyről elindult sugárirányban a szélek felé a ragacsfolt. Mintha finom porral karcoltam volna végig a lemez felületét. Elkapott az ideg, aztán óvatosan folyékony szappannal végig kentem az egész lemezt, majd folyó hideg víz alatt leöblítettem. Egy szemüvegtörlő ronggyal meg felitattam a maradék vízcseppeket.
Hozzáteszem, hogy a legelső ragacs eltávolítási kísérlet után szokatlanul meleg helyen tároltam a kiadványt. A tokja minimum 25-30 fokos langyos meleg volt, mikor kivettem a helyéről. Valószínűleg ez sem tett neki nagyon jót. Bár a fontosabb lemezeimet megfelelő helyen tartom :)
0
2013. február 3., vasárnap 15:23
1219
Igen mostanában főleg a DVD borítók és tokok elég viccesen néznek ki.
0
2013. február 3., vasárnap 12:41
7271
Előbb-utóbb ezt is "elkurvítják". Minőség-fronton a Selejt már régen elkezdte (gyűrött borítók, tappancsos korongok). Innen csak egy lépés sz@r anyagból gyártani, oszt annyi! :-(
0
2013. február 3., vasárnap 1:09
1219
Ez a jövő. Habár a 4K miatt lehet megint kijön valami más adathordozó a BluRay mellé. De ki tudja még...
0
2013. február 2., szombat 23:33
410
BD-k elvileg más anyagösszetételből készülnek, elvileg nem hibásodnak egykönnyen, mélyebben van préselve rá az adat, jobban birják a karcolódást. És ha minden igaz olcsóbb az előállításuk mint egy DVD-nek!!!!
0
2013. február 2., szombat 20:46
1219
Tegnap vettem egy BD-t, DVD + BLURAY-t tartalmaz bontom ki az üzletből azonnal kijövet. Lemezek tökéletesek, állnék fel a padról mikor észreveszem, hogy a sarka a toknak ki van törve. Nah mondom hurrá már csak 1db van a boltban. (Mi lesz ha az is szar lesz.) Megyek a vevőre. Nő: Mikor lett ez véve? Én: MOST!!!! Nézi a lemezt a buta, hiába mondtam neki 2-szer, hogy a LEMEZZEL semmi baj! Nézegeti ki be veszi a tokból.(Az a remegő keze csak jobban felidegesített + ahogy ki be vette durván) Majd 3 perc múlva: Nő: Ennek semmi baja mit akar? Én: Maga kocsit is törötten veszi? Nő: AZT NEM. Nő: Felhívom a főnököm. 10 perc telefonálás múlva. Nem cserélhetjük ki a másikra csak a pénzt adhatja vissza, de megjegyezné, hogy semmi baja, nem tudja miért vagyok kiakadva egy kis törésen. Én: Jó akkor bemegyek kihozom a másikat és ha az is rossz ugyanúgy kérem vissza a pénzem :-) Végül 3150-ért vettem egy drága filmet :-) A balhé megérte. Ezzel a kis kalandommal azt szerettem volna jelezni, hogy senki se nyugodjon bele a kis karc meg a tok felső része le van törve dologba.
0
2013. február 2., szombat 20:22
7271
Annak idején a DVD-ről sem gondoltam volna, így erre azért nem fogadnék nyugodt szívvel...
0
2013. február 2., szombat 18:56
2464
Remélem BD-kről és a tokjaikról nem fogunk itt beszélgetni néhány év múlva.
0
2013. február 2., szombat 16:42
6925
Nálam a Rózsaszín Párduc rajzfilm díszdoboz első két lemeze mutat rémesen.A másik kettőnek hibátlan külseje van. Ugyanaz a doboz,ugyanaz a tárolás és mégis...
Tényleg a lemezek gyártásával lehet gond.Egyébként hibátlanul lejátszható,csak rossz ránézni.
0
2013. február 1., péntek 23:03
7271
Leesett. :-) Akkor még nem sejtettem, hogy némely esetben a nyilaskeresztes tok ragacsképző, különben máshogy cselekedtem vón! :-D
0
2013. február 1., péntek 23:01
7271
Psychóból csak az első van meg, viszont a Cápa 3-4-et jövő héten terveztem beszerezni.
0
2013. február 1., péntek 22:22
52685
Pedig a Bufinak is van több olyan Universal-korongja, ami ótvarrá vált az eltelt idő alatt, például a Jobb ma egy zsaru..., a Psycho valahány, s talán a Cápából is valamelyik, meg még amit már elfelejtettem. :)
most posts by TM
0
2013. február 1., péntek 22:05
13392
Attól még, hogy e folytatás az előd nyomába nem érhet, nem érdemel ilyen kegyetlen bánásmódot.
0
2013. február 1., péntek 21:35
7271
Lerágott csont, de muszáj megint beleugatnom! :-) Épp ma bányásztam elő a BuFi által kiadott Cápa 2-t, melyet 2008 márciusán vettem, s azzal a lendülettel át is tettem egy Warner-Fórum-ProVideo-féle fekete nyilas tokba. 5 év elteltével egyetlen folt, egyetlen ragacs nincs rajta. Ebből én újfent azt szűröm le (Dömivel szembeszállva, remélem, nem haragszik meg érte :-)), hogy nem a tokkal van a baj, hanem az eljárással, ahogy az egyes kiadók termékei készülnek. Szerintem.
0
2013. január 3., csütörtök 10:09
1277
Dömi, köszönöm a választ.
0
2013. január 3., csütörtök 9:51
19957
ha az átlátszó (víztiszta) fajta akkor az jó, de ha a fekete akkor azt cseréld le. én úgy vettem észre,h az átlátszó (víztiszta) tokokkal nincsen gond egyáltalán.
0
2013. január 3., csütörtök 0:25
1277
Kösz a választ. A magam részéről azt tapasztaltam, hogy a régebbi Warner, illetve egyéb, a Fórum által forgalmazott ( pl. Mocskos Zsaruk ) négynyilas tokban lévő filmek redvásodtak. A Mocskos Zsaruk ráadásul alig másfél hónap alatt lejátszhatatlanná mutálódott, csakúgy, mint a Dögölj meg, Smaci.
0
2013. január 2., szerda 23:59
8851
Csak tanulságul:
Ma a kezembe akadt egy mese DVD, aminek elég redvás lett a felülete. Szerencsére a lejátszást nem befolyásolja. Nem a rettegett négy nyilas tokban volt. Sok lemezem van olyan tokban, de problémát még egyik olyan tokban lévő lemeznél sem észleltem, pedig már évek óta figyelek erre.
Szerintem nem a tok a ludas.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. január 2., szerda 21:57
1277
Sziasztok!
Először is Boldog, Filmekben Gazdag Új Évet Kívánok minden fórumozónak! Arra kérném, hogy válaszoljatok, hogy a Pro Video féle Warner filmek "négynyilas" Eco-tokjai mennyire megbízhatóak? Ennél a toknál is fennáll a ragacsosodás veszélye, mint a "sima négynyilasoknál"?
0
2012. december 7., péntek 18:35
8977
Igen, ez is jó hely, itt is vásároltam már!
0
2012. december 7., péntek 16:43
6403
itt is volt már, nekem az Astarix rajzfilmjeim vannak 6-osban