Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2012. október 16., kedd 14:52
Ez az InterCom egy mocskos cég. Már bocs, más kiadónál már voltam és körbe ugráltak és nem győztek bocsánatot kérni + kivizsgálják az okát. Ezek meg... pffff hagyjuk is olyan ideges vagyok...
0
2012. október 16., kedd 14:48
Egyetértek, egyébként szomorú. Dömi tudna mesélni...
0
2012. október 16., kedd 14:47
A törés és a karc az más. Az teljesen jogos ha ez esetben ki vagy akadva. Én a foltos lemezre írtam, amit írtam. A ragacsot pedig le lehet törölni.

Mellesleg érdekes a kiadó válasza. Mi az, hogy ő nem cseréli? Más kiadók simán cserélik...
0
2012. október 16., kedd 14:43
Figy, én ha költök valamire elvárom, hogy ne legyen ragacsos a lemez. Szarrá van törve a tök belseje amiben a lemezek össze-vissza karcolódtak. A polcomon volt és ilyen hibák lettek rajta, hogy csak állt. A ragacsos lemez kárt okoz a lejátszómba azt a kiadó kifizeti? Mivel ez a hobbym szeretem ha minden tiszta és hibátlan és nem az fogadjon amikor előveszem, hogy jézus mi van a tokban, mert tiszta retek meg minden szét van benne törve. Lehet ez csak engem zavar te és mások meg szarnak rá, hogy mi van a tokkal vagy a lemezzel csak lebírd játszani :-/
0
2012. október 16., kedd 14:40
Valamikor én is végignézem a DVD-ket, szerintem sokan fognak csuklani, ha taknyos és lejátszhatatlan lesz a lemez...
0
2012. október 16., kedd 14:32
Ha rendesen lejátsza, akkor miért is buktál bármit is??
0
2012. október 16., kedd 14:30
Írt az InterCom:
Sajnálattal olvastuk levelét. Szeretnénk tájékoztatni, hogy minőségi kifogás esetén a vásárlás helyén van lehetőség cserét kezdeményezni, kizárólag a vásárlást igazoló számla/blokk ellenében.

Üdvözlettel:
InterCom Zrt.

Buktam 30 ezret köszi, offline vettem 1év után a blokk sincs már meg. Ahol vettem vevőszolgálatnál meg elhajtanak mert full E.T. emberek vannak ott.
0
2012. október 14., vasárnap 17:19
Nekem az Alias utsó évadának a lemezei kezdtek ragacsosodni, de segített az alkoholos kendővel való áttörölgetés.
0
2012. október 14., vasárnap 16:44
Én most írtam e-mailt nekik és én beviszem nekik és addig nem nyugszok amíg a 2-4-5 évadot nem cserélik ki. Azt hiszik, hogy 8 ezer ft-os sorozat kis összeg. Nem 1 évre veszek filmet úgy gondolom. Már nagyon gondolkozom, hogy soha többet nem vásárolok DVD-t csak BD-t. De sajnos nálunk még BluRay-en nem léteznek sorozatok.
0
2012. október 14., vasárnap 15:10
Hirtelen megijedtem, mert nekem sem volt olcsó ez a sorozat, (igaz a 6. évad még hiányzik) de gyorsan leellenőriztem a lemezeket. Nekem egyik sem ragacsos, igaz apróbb karcok előfordulnak (én is egyszer néztem végig DVD-n az egészet). Amit korábban írtál a 4-5. évados tokokról az sajnos nálam is jelentkezett. Igaz még nem törtek ki azok a "bigyók", de nagyon gyenge és nem tartja normálisan a lemezeket.
0
2012. október 14., vasárnap 13:16
Az ideg szétb*sz már a LOST sorozat lemezeket megnéztem. Az összes karcos foltos lett. 2. évad 3 lemeze pedig ragacsos :@ Ezért költöttem rá 30 ezret :-/
Akinek megvan a sorozat nézze már meg,hogy neki milyenek a lemezek. Egyszer lett megnézve az egész sorozat azóta szépen a polcon voltak.
Annyira ideges vagyok, hogy felkeresem a kiadót és hozzá vágom mind a 6 évadot, hogy ez mi...wáááááá
0
2012. október 1., hétfő 22:40
Én is lecseréltem a tokokat, bár csak a négynyilasokat (kivéve Sony), hisz szinte csak azokkal voltak problémák.
Viszont a Sony kiadványok nem Amaray tokokban vannak, egy csomó köztük négynyilas, de átlátszó és azokkal nincs gond! Szóval van benne valami hogy átlátszó tok, hogy miért azt magam sem értem. Megtakarított lemezeket folyamatosan fogom ellenőrizni, bízom benne, hogy egy a takarítás és a levegőzés használt nekik :)
500 DVD-ből kb 12-15 kezdett el "ragacsoskodni"
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
0
2012. október 1., hétfő 12:47
Egy kis segítséget adjon nekem valaki, hogy akinek a LOST sorozat megvan az tudja milyen tokokban van a 4-5. évad nos nekem azok a kis bigyók kitörtek. Úgy vettem, de én hülye nem cseréltettem ki. Már azért sem mert a lemezek karcosak voltak és vagy 3 kiadást bontattam ki mire találtam karcmentes hibátlan lemezeket. De idegesít,hogy a lemezt 2 bigyó tartja nem 6. Ha valaki tud olyan tokot amilyen a gyári kérem jelezze nekem. Ha nem tudjátok milyen a tok akkor max. dobok róla képet fel. Előre is köszi aki ebben tud segíteni. (Már kerestem, de a válasz mindenhol: ilyen nem létezett náluk soha -.- )
0
2012. október 1., hétfő 11:01
Én néhány hete írtam már, hogy két éve kicserélgettem azokat a négynyilas tokokat, amiknél elindult a ragacsosodási folyamat. Átraktam a lemezeket átlátszó Amaray tokba. Amik lejátszhatatlanok voltak, azokat megtisztítottam. A többinél csak tokot cseréltem. Két év alatt mindről eltűnt a ragacs, jelenleg egyen sincs. Pedig nagyjából húsz olyan lemezem volt, ami négynyilasban volt, és ragacsos volt. A lemezek közepén lévő gyűrűn, ahol nincs, adat, ott még van egy pici ragacs. De az adatrészről teljesen eltűnt, pedig volt olyan, ami nagyon ragacsos volt két éve, most meg semmi ragacs nincs rajta. Tehát eltűnik, csak idő kell hozzá. Én arra gondolok, hogy azért, mert az Amaray tokok nyitó részén van két kis apró nyílás. Azokon át meg tud szellőzni.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:54
Eltávolítható persze, csak karcos lesz a lemez.  Probáltam a leges legpuhább anyaggal letakarítani...fényben látszik az a rengeteg karist:(((
Lehet hogy befejezem a DVD vásárlást, inkább szétosztogatom, és most már csak BD gyűjteményt fejlesztem...
De egy utolsó esély,letakarítom, kap új tokot, de ha késöbb ugyanolyan lesz viszlát DVD....
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:15
akkor mondom.
más a felhősödés és más a ragacsosodás!!!!

a felhősödés az a lemez rossz alapanyagra (spórolásra)lehet vissza vezetni. ezzel nem lehet mit kezdeni.

a ragacs a lemez szélén jelentkezik először (legalábbis nálam ott volt mindig) és ha rálehelsz a lemezre és úgy teljesen lehet látni,de ha kezedet végig húzod ott akkor érezni is lehet. ez eltávolítható a lent írtak alapján.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:10
Igen, a ma vásárolt Zombi Holocaust-om is felhős, de abszolút nem zavarja a lejátszást. (Pedig nem is az ominózus tokban van, szóval a felhősödésről nem a tok, sokkal inkább a szar alapanyag tehet!).
Annak idején, ha jól emlékszem, a Faun labirintusa volt felhős már kibontáskor.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:10
Akinek ragacsos valamelyik filmje nem készíteni egy fotót erről a ragacsról. Mert én el sem tudom képzelni,hogy ilyen előfordul eddig csak ujjlenyomat,karcok,felhősödéssel találkoztam illetve törött tokokkal :-) Tehát ha valaki most ellenőrzi a gyűjteményét és talál ilyet fotózza már le legyen olyan kedves.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:07
Akinek megvan esetleg a Twilight - Hajnalhasadás ott tapasztalhatott felhősödést.
Kb. 5-6 kiadást bontattam ki mind szar, amikor bejött sorban vették megkérdeztem mindenkit, hogy bocsi nézzük már meg, hogy nektek is ilyen gagyi a lemez és igen.
Kiadónak írtam, hogy vegye már észre magát de semmi. De ha nem fog menni a film pár év múlva az biztos, hogy kiverem a balhét.
Blu-rayben még soha sem csalódtam akár xpressről akár offline vett karc soha nem volt rajta és a por sem tapad rá. Olvastam valahol, hogy a BD lemezek jobban bírják, mint a DVD-k és van benne valami.
Felhősödést semmi nem tünteti el kiadónál minden vegyi anyagot nyomtak rá és még rosszabb lett + karcos is lett. Sajna ez van én azt tanácsolom mindenkinek,hogy xpress és offline kiadásokat is nézze át alaposan és a legkisebb hibánál is cseréltesse. Majd észreveszi magát a kiadó.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 21:01
igen az a legjobb. eltűnni nem fog,de mielőtt beleraknád az új tokba tisztítsd le.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 20:43
Tehát átlátszó tok a legjobb. Ha ilyen tokba berakom azt a lemezt amin már elkezdődött a ragacsos állapot, egyszerűen eltünik a ragacs pár nap múlva????
0
2012. szeptember 30., vasárnap 19:31
Felhősödés az nem baj azt nem lehet leszedni, nekem van jó néhány ami kibontás után tapasztaltam,gyárilag rajta volt, ez a cd-knél is előfordul!!!! Ragacs a probléma....
0
2012. szeptember 30., vasárnap 18:29
Konkrét ragacsot én sem láttam soha,csak ilyen-olyan szennyeződéseket.
Elég egy páralecsapódás és egy poros szoba,már lehet tisztogatni.:)

Bár igaz,mindezt a CD-vel sohasem tapasztaltam.

A lemezeket végignézve elkeserítő mennyi a régi,gyárilag karcos  lemez.Nagyrészt InterCom.Sokáig mindez eszembe sem jutott,meg sem néztem.
A híd túl messze van extra lemeze tiszta karc,de simán lejátszható.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 18:24
A felhősödés miatt?Azt hogyan tudnád karban tartani?
Próbáltad alaposan megtisztogatni a lemezt?

Nekem a Gyalog galopp második lemeze és a Good Will Hunting nagyon felhős,de a lejátszással nincsen baj.
0
2012. szeptember 30., vasárnap 18:20
A felhősödés ráadásul nem magyar probléma.Egy USA lemezem van,ismert film,neves kiadó,két éves és felhős lett.
0